Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lukarna ja mam z ukrytym panelem... i jak skonczy juz suszyc to widac jednak pod blatem 3swiatelka palace sie na czerwono...ze skonczone... jak sie one nie swieca to oznacza ze suszenie trwa :)

ja jednak jestem za ukrytym... moja mama ma odkryte i corcia uwielbia pstrykac tam swoimi paluszkami, i konczy sie zawsze na zmianie programu...:rolleyes:

Wystarczy do Luki zaglądnąć i już się humor poprawia :lol2: :lol2: A co ważniejsze chore dziecię mi się rozbawiło, najpierw oglądało przerażone, bo nie wiadomo czego się spodziewać, a potem rechoczące :D I pytanie do Meliski: są kolejne części?

A na dodatek fajne panele sobie zanotowałam (zawsze mniej szukania) ;)

Hej spisałam Ci sprzety;

Zmywarka - bosch SMV50E70EU - bardzo jestem zadowolona, pojemna,dosc cicha, jest okej

Piekarnik - samsung BQ1D4T081 , jestem zadowolona, aczkolowiek nie wiem czy drugi raz bym przepłacała, za pieczenie dwukomorowe, no w ogóle z tego nie korzystam, wiec chyba kupilabym po prostu tanszy model bez tej funkcji

Mikrofala - tez samsung, ale na fakturze nie bylo symbolu, a instrukcja obslugi jaką mam jest podana dla 4-ech modeli, a nie pamietam, który ja mam. Bynajmniej stylistycznie pasuje do piekarnika

Płyta - amica PI6512TK. Jestem zadowolona, ale tu znow wzielabym tansza z jednym polem booster, bo dwa są mi nie potrzebne, gdyz ani razu nie skorzystalam z tej funkcji, aczkolwiek ta ma timer i z tego korzystam czesto. Ogolnie jestem zadowolona

Lodowka - niskobudzetowa Electrolux ENN2900AOW - zadowolona jestem

Buziaki :)

Baaaardzo Ci dziękuję dobra kobieto, jestem zobowiązana:hug: Poczytałam o tym co masz i mam jeszcze większy mętlik w głowie:) Zmywarka jest jedną z tych które mam na swojej białej liście bo bosha przestudiowałam trochę ale reszty nie znałam. I teraz: zastanowiła mnie funkcja podwójnego pieczenia. Z jednej strony wygląda to kusząco a z drugiej? Jak piekę coś razem to jest to jedynie kurczak + ziemniaki a to mogę sobie piec w tej samej temp więc racje masz - fajna funkcja ale niekonieczna;) Natomiast płyta ma wszystko czego bym chciała i cenę zdecydowanie lepszą niż boszowska:/ więc chyba przyjdzie mi się jeszcze Amice przyjrzeć. A ja durna myślałam ze jak wybiorę piec i styropian to już najgorsze wybory za mna:):):)

Oj timer w indukcji rewelacja.. makaron, jajka, mleko po wsypaniu kaszy manny i inne sprawy na minut tylko z timerem gotuje :)

Luka jak sie skończy zmywanie to zmywarka u mnie wydaje parę piszczących odgłosów.. poza tym w razie mogę ją otworzyć i widać, że się nie skończyło :rolleyes:

Aaaa Luka przypomniało mi się.. jak otwieram w trakcie suszenia ta zmywarkę to co najwyżej mi okulary zaparuję.. ale to samo mam z piekarnikiem :)

hehehe:) Kamila, wycieraczki trzeba zamontować w okularkach;)

Asia, zmywarki bosha w wiekszości chyba te do zabudowy maja światełko rzucane na podłogę - widac ile minut jeszcze i kiedy skończy - na podłodze sa symbole a poza tym piszczy zmywarka jak skończy - nie da sie nie zauwazyć i nie da się nie usłyszeć:)

buziaki sobotnie:bye:

Kamila, wczoraj byłam u okulisty i dowiedziałam się że na razie wzrok mam sokoli więc problem parowania szkieł - odpada:):) A z timerem może w końcu gotowane przeze mnie jajka będą idealne;) Melisa Ty nie czekaj tylko się zaczynaj rozglądać bo potem będziesz biegac jak kot z pęcherzem - jak ja:mad: wszystko na raz. A ciocia Aga(lind) ostrzegała, trzeba było słuchać uważniej:stirthepot:

hehehe:) Kamila, wycieraczki trzeba zamontować w okularkach;)

Asia, zmywarki bosha w wiekszości chyba te do zabudowy maja światełko rzucane na podłogę - widac ile minut jeszcze i kiedy skończy - na podłodze sa symbole a poza tym piszczy zmywarka jak skończy - nie da sie nie zauwazyć i nie da się nie usłyszeć:)

buziaki sobotnie:bye:

cześć słonko:hug: i o taką informację mi właśnie chodziło - uspokajającą:) jakie plany na dzisiaj? u nas ładne słonko, najchętniej wzięłabym dzieciaki i pojechała na budowę patrzeć panom na ręce:) ale jutro przychodzą goście na zaległe urodziny Marcina więc będę się kisić w kuchni i miotać sprzątając;)

Melisa Ty nie czekaj tylko się zaczynaj rozglądać bo potem będziesz biegac jak kot z pęcherzem - jak ja:mad: wszystko na raz. A ciocia Aga(lind) ostrzegała, trzeba było słuchać uważniej:stirthepot:

wlasnie sobie zamowilam do kuchni

jedno bieganie odpada :lol2::lol2::lol2:

ale nie strasz mnie..nie mam kasy jeszcze na szalenstwa... nic szybciej na wiosne...

i wyjdzie tak samo na moim przykladzie, ze ciocia Agalind miala racje :p

:lol2::lol2::lol2::lol2:

a widzialas jaka promocja? 83% jak sobie przeliczylam to w zaokragleniu z 1700 na 290 :p

chyba masz racje..ale to co mi sie podoba z agd to niestety za kazdym razem jak pokazuje mojemu M, to slysze odp ze beeeeee :bash:

wiec juz sie boje jak to bedzie wygladalo u nas z wyborem, bo najpierw slysze, ze agd to ja wybieram a pozniej okazuje sie, ze nie pasuje to co pokazuje:P

a znajac zycie, jak moj sie dorwie do zakupu to zakonczy sie tak samo jak z mikrofalowka tutaj...ja chcialam taka mala najtansza aby podgrzac jedzonko dziecku, taka do 150zl..a on zakupil z masa funkcji, ktorych nie potrzebowalam, nie dzialaly i jak sie staralam wlaczyc np odmrazanie-nie dzialalo, po co mi grill i pieczenie pizzy w mikrofali? w dodatku ta wielkosc i cena:jawdrop:

finalowo mikrofala stoi od roku w szopce:P

Edytowane przez Mmelisa

no to jestem ciekawa finalu w wyborze :)

ja mojemu mezulkowi tez juz napomknelam o agd... wiesz odp mi ze tata tak kochanie, trzeba bedzie..

widze jak sobie siedzial na necie i przeglada, przeglada, ja ciekawa co on tak oglada, wciskam swoj nos prrzed monitor.... a tu zdjecia mebli ogrodowych :lol2:

my to chyba od du..strony zaczniemy:rotfl:

co do ciasta to :

1. czarnobiale przekladane powidlami

2.szachownica

3.krolewna sniezka

takie tam moje male pomysly:rolleyes: