Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Witam sobotnio-pracowo niestety:(

Rankiem świtem byłam w sąsiednim powiecie po cholerne kółka do styropianu. No nic - przejechałam się obserwując piekny ranek - mgły i przebijające się słońce. 500 kesów było tego warte;)

Zawiozłam Panom na budowę wraz z pachnącymi drożdżówkami ze śliwka . Oni się ucieszyli ze słodyczy a ja z widoku pierwszych parapetów:)

Kinga pokaż łóżko, nie daj się prosić:)

Cześć Ewa :)

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Słonko:)

Nic mi nie mów - siedziałam 10 min w aucie aż się nagrzało i odtajało samo. Mam nadzieję że skrobanie auta da odpowiedniego powera mojemu mężowi i bedzie się starał skrócić czas oczekiwania na parkowanie we własnym garażu;)

Płytki kupowałam w Poznaniu, na Głogowskiej - Jumbo Pol czy jakos tak. Bardzo miłe panie, duży wybór - płytki włoskie, hiszpańskie przez to cena hmm wysoka. Ale te moje kupiłam w drugim gatunku, za 75 zł więc spoko.

Pewnie że pokażę ale jeszcze nie teraz:)

Płytki odbieramy dopiero we wtorek i wtedy zrobię fotki i będę miała pytanie jak je ułożyć - bo wietrzę problemy:/

A oprócz tego muszę posprzatać trochę na budowie bo tam się na razie żadnych fot zrobić nie da:bash:

Dzien dobry przy sobocie :D

Lukarna, powiem tobie tak,... ja to od kilku dni, ba od 2 tygodni mam juz przednia szybe w mrozie..a moj M nie :p wiesz dlaczego? bo on wyjezdza do pracy przed godz 6 rano a ja po 8... i przez te 2 godz zmienia sie temperatura...stad przymrozek na szybach wszystkich samochodow... a najlepsze ze skrobaczke, moja skrobaczke on wozi u siebie w aucie, wiec ja bidulka z moimi panienkami siedzimy w aucie i czekamy az sie wszystko samo rozpusci:bash:

Melisa - walcz o skrobaczkę, walcz:):)

Kinga - przypomniało mi się - pytałaś kiedyś o plafon z czujnikiem ruchu:bash: Mamy takie, wygląd ma iście kosmiczny ale cena znosna (50zł) więc nie wybrzydzam:) P się uparł na czujniki ruchu w barderobach bo stwierdził że się za prąd nie wypłacimy jak się będzie na okrągło światło tam swiecić;)

Luka - w sobotę w pracy i w dodatku tak długo ?????????????? Masakra.....No ale jak cza to cza

Pokój leny od początku był trochę po macoszemu traktowany.... Stare meble po siostrze. I o ile mebelki sa w miarę ok (pewnie, że wolałabym białe :yes: ) to sosnowe łóżko i nakastlik raziły bardzo. Na nowe brak funduszy ofkors - trzeba było uruchomić inwencje twórczą .

Aaaa, wtrącę jeszcze , ze będąc na warsztatach LeroyMerlin każdy z uczestników dostawał bon podarunkowy do tegoz sklepu. I co sobie Kinia kupiła?? No co? Szlifierkę taśmową :lol2: :lol2: :lol2: I teraz już nie musze pożyczać bo mam swoją, nowiusieńką :D Piłą elektryczną obcięłam zaokrąglone wezgłowia (weznogi ??? :confused: ) łózka, szlifiereczką nieśmiganą sztuką pozbyłam się starego lakieru i pędzelkiem pięknie trzykrotnie pomalowałam deseczki :D Potem allegro, kilka "literek" , znów pędzelek i papier ścierny i wyszło takie cuś :D Koszt metamorfozy to ok 45zł

Edytowane przez 1976pinacolada

Dobra wymiekłam. Idę do domu.

Miłego weekendu:)

Luka, dzielna byłaś:hug::hug::hug:

Pokój leny od początku był trochę po macoszemu traktowany....

Dziewczyno, ty nawet pralni nie potraktowałaś po macoszemu!!!!??????

Metamorfoza łóżka udana, jak zawsze :yes::yes::yes:. O pralni nie piszę............, bo moja przestała mi się nagle podobać :sick::wtf: