1976pinacolada 20.10.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Dziewczyno, ty nawet pralni nie potraktowałaś po macoszemu!!!!?????? Metamorfoza łóżka udana, jak zawsze :yes:. O pralni nie piszę............, bo moja przestała mi się nagle podobać Luka Pinacolada jesteś boginią domowego ogniska ze szlifierką w dłoni Kinga - prawdziwa z Ciebie mistrzyni! Koncepcja pierwsza klasa, a że sama to wykonałaś, to po prostu szczęka opada. Piękne mebelki - możesz działać na zarobek Nie wiedziałabym, jak włączyć szlifierkę, a co dopiero wyczarować takie cudeńka! Chylę czoła Łał Pinakoladko.. przemiana niesamowita.. ale ładnie mebelki wyszły.. rewelacja.. a pralnia.. no bosko :oops: :oops: :oops: :oops: Jejku, tyle pochwał .... Nie spodziewałam się dziewczynki, tym bardziej dziękuję :hug: :hug: Moi domownicy potrafią docenić te moje "czary" stąd może tyle siły we mnie Nie wiem czy pisałam , ale to nie koniec zmian w pokoju Lenusi. Czekam na próbki materiałów i działam dalej. Jak skończę to pokażę Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłej niedzieli. U nas piękne słonko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 20.10.2013 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Pina, ja nic nie powiem, gdyż mam opad......nie tylko szczęki;) :jawdrop::jawdrop::jawdrop: po prostu jestes boska a mi najbardziej z tego wszystkiego podoba sie nie- w kazdej czynności kotłowniczej:) jestes artystką, wiesz? buziole u mnie pada i sennie:sleep: Luka, usciski, odpoczynku w niedziele:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 20.10.2013 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 i ja też się pozachwycam. śliczne mebelki i pralnia też. i nie liczy się tylko umiejętność obsługi szlifierki i innych sprzętów, ale niesamowita pomysłowość i zmysł artystyczny autorki. szczerze podziwiam. i jak tam Luka, odpoczęłaś trochę po pracującej sobocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 20.10.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Amglad, Max - ... Dzięki Wam wielkie za tyle pochwał :hug: Skończmy już jednak , bo Luka jak przyjdzie to pomyśli, że wątek pomyliła a w rezultacie nas przegoni Chciałam pokazać, że ze starych gratów można niedużym nakładem finansowym wyczarować cos całkiem fajnego. Bo wiadomo jak to po przeprowadzce z finansami bywa. Zazwyczaj krucho a potrzeb całkiem sporo. Może akurat Luka w obecnym mieszkaniu posiada coś, co mogłoby jeszcze chwilkę któremuś dziecku posłużyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.10.2013 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Chwilkę mnie nie było a tu taaakie cuda. Kinga wielka jesteś, wiesz? Tak jak dziewczyny mówią - najbardziej podziwiam, że Ci się chce i że masz takie fantastyczne pomysły:hug: A w pralni najbardziej podobało mi się "prasowa???? nie!!!!!!":D Pokój Lenki jako przedsmak mówisz? Że jeszcze coś? Pieknie kurde pięknie:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 21.10.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Chwilkę mnie nie było a tu taaakie cuda. Kinga wielka jesteś, wiesz? Tak jak dziewczyny mówią - najbardziej podziwiam, że Ci się chce i że masz takie fantastyczne pomysły:hug: A w pralni najbardziej podobało mi się "prasowa???? nie!!!!!!":D Pokój Lenki jako przedsmak mówisz? Że jeszcze coś? Pieknie kurde pięknie:hug: Luka :hug: pomysły być musza skoro kasy nie ma Nie lubie nic nie robić a jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma , o! Próbki materiałów doszły dziś, kolor wybrany przeze mnie, zaakceptowany przez Lenkę , materiał zamówiony, może do końca tyg uda mi się skonczyc to co zaplanowałam... No chyba, że po drodze wymyśle jeszcze cos innego/następnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 22.10.2013 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Asia, jestes juz w pracy? czekam:hug::hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 22.10.2013 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Pina, ale ładnie! Wrzuć jeszcze coś, albo jakiś instruktaż, albo jakiegoś zdalnego kopniaka. U mnie ful sosny i nie mam odwagi jej ruszyć, żeby nie zepsuć bardziej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.10.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Dorka, zawsze mozesz potem zeszlifowac;).....i zacząć od nowa:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 22.10.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Dorka, zawsze mozesz potem zeszlifowac;).....i zacząć od nowa:lol2: i tak w kółko dopóki sosenki starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.10.2013 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 i tak w kółko dopóki sosenki starczy Ostatecznie wyjdzie łóżeczko dla lalek ale co tam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 22.10.2013 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Pina, ale ładnie! Wrzuć jeszcze coś, albo jakiś instruktaż, albo jakiegoś zdalnego kopniaka. U mnie ful sosny i nie mam odwagi jej ruszyć, żeby nie zepsuć bardziej! dorka tu nie trzeba jakiegoś ful instruktażu. Ale ponieważ wiem, że nie każdy ma zmysł techniczny to postaram się w kilku punktach to opisać. 1. Rozkręcamy mebel żeby łatwiej było szlifować i malować. Ja łóżko rozkręcałam, ale nakastlika już nie. Wyciągnęłam tylko szufladki i wnętrze szafk pomalowałam już "byle jak" 2. Matujemy stary lakier - nie musimy zdzierać go całkowicie Wystarczy go w miarę dokładnie przetrzeć najp[ierw papierem o gramaturze 100-120 a potem jeszcze raz 180-tką. Pod światło będzie widać - tam gdzie się jeszcze "świeci" to znaczy że jest jeszcze lakier 3. Szpachlujemy szpachlą do drewna wszelkie ubytki, zadrapania, wgniecenia.... Szpachlę do drewna kupisz "wszędzie" - musisz dobrać tylko kolor . Ja miałam sosnę średnią. Szpachlę nanosisz szpachelką. Po wyschnięciu nadmiar ścierasz papierem ściernym 180. 4. Odkurzamy/odpylamy mebel i przecieramy lekko wilgotną szmatką. 5. malujemy. Ja wybrałam emalię do drewna i metalu firmy Lakma. 800ml puszka kosztuje ok 28zł. Na łóżko i nakastlik + literki zużyłam ok 500ml przy trzykrotnym malowaniu. Między kolejnymi warstwami zalecane jest ok 3 godzin przerwy żeby poprzednia warstwa wyschła. I powinno się poprzednią warstwę przetrzeć papierem 200-220 przed nałożeniem kolejnej warstwy. 6. farba uzyskuje prawidłową "twardość" po ok 2-3 dniach. Wtedy skręcamy mebel , wnosimy do pokoju i czekamy na zachwyty domowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 22.10.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Ostatecznie wyjdzie łóżeczko dla lalek ale co tam;) lalka tez człowiek i spać gdzieś musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.10.2013 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 (edytowane) Kinia, fajna instrukacja:) Biznes zrobisz;) PS. Brakuje mi Twojego wątku, wiesz:hug: Teraz właściwie nie wiadomo gdzie Cię szukać że w puszczy to wiem...... Edytowane 22 Października 2013 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.10.2013 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Wczoraj na telefonie w nocy zajrzałam i pomyslałam o tym samym - że brakuje wątku Twojego Kinga:hug:Ale wiadomo - jest jak jest.Dobrze że chociaż u mnie jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 22.10.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 PS. Brakuje mi Twojego wątku, wiesz:hug: Teraz właściwie nie wiadomo gdzie Cię szukać że w puszczy to wiem...... mi też bardzo brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 22.10.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Kinia, fajna instrukacja:) Biznes zrobisz;) PS. Brakuje mi Twojego wątku, wiesz:hug: Teraz właściwie nie wiadomo gdzie Cię szukać że w puszczy to wiem...... mi też bardzo brakuje :hug: Wczoraj na telefonie w nocy zajrzałam i pomyslałam o tym samym - że brakuje wątku Twojego Kinga:hug:Ale wiadomo - jest jak jest. Dobrze że chociaż u mnie jesteś. do czasu aż mnie nie pogonisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 22.10.2013 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Taa jasne, już lecę Cię gonić:lol2: A teraz trochę aktualizacji:) Parapety http://img607.imageshack.us/img607/9921/6hcv.jpg Uploaded with ImageShack.us I reszta http://img46.imageshack.us/img46/1846/vntd.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img19.imageshack.us/img19/3658/q94n.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img201.imageshack.us/img201/4958/t4ih.jpg Uploaded with ImageShack.us A tu panele/kolor stolarki;) Z lewej ten pluszowy czy tam aksamitny, z prawej nie wiem co. Nie mam pekana dla porównania ale on jaśniejszy. http://img32.imageshack.us/img32/9104/d3st.JPG Uploaded with ImageShack.us Koniec okazania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 22.10.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 O Luka ospę masz ewentualnie biedronkę w negatywie Mnie się prawa z lewą myli, więc podoba mi się bardziej ten co stoi przy naświetlu (lewy?), bo ma mniej wyraziste słoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 22.10.2013 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Przygarnij kropka;) A te panele to na zewnątrz będziesz montowac??? Oprócz rysunku słojów (po prawej bardziej wyraziste) na moim monitorze sie nie różnią No to pomogłam:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts