Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Dziewczyno, ty nawet pralni nie potraktowałaś po macoszemu!!!!??????

Metamorfoza łóżka udana, jak zawsze :yes::yes::yes:. O pralni nie piszę............, bo moja przestała mi się nagle podobać :sick::wtf:

Luka

Pinacolada jesteś boginią domowego ogniska ze szlifierką w dłoni :jawdrop:

Kinga - prawdziwa z Ciebie mistrzyni! Koncepcja pierwsza klasa, a że sama to wykonałaś, to po prostu szczęka opada. Piękne mebelki - możesz działać na zarobek :) Nie wiedziałabym, jak włączyć szlifierkę, a co dopiero wyczarować takie cudeńka! Chylę czoła :yes:

Łał Pinakoladko.. przemiana niesamowita.. ale ładnie mebelki wyszły.. rewelacja..

a pralnia.. no bosko :)

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Jejku, tyle pochwał .... Nie spodziewałam się dziewczynki, tym bardziej dziękuję :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

Moi domownicy potrafią docenić te moje "czary" stąd może tyle siły we mnie :)

Nie wiem czy pisałam , ale to nie koniec zmian w pokoju Lenusi. Czekam na próbki materiałów i działam dalej. Jak skończę to pokażę :yes:

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłej niedzieli. U nas piękne słonko :D

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pina, ja nic nie powiem, gdyż mam opad......nie tylko szczęki;) :jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop:

po prostu jestes boska

a mi najbardziej z tego wszystkiego podoba sie nie- w kazdej czynności kotłowniczej:)

jestes artystką, wiesz?

buziole

u mnie pada i sennie:sleep:

Luka, usciski, odpoczynku w niedziele:hug:

Amglad, Max - ...

Dzięki Wam wielkie za tyle pochwał :hug: :hug: :hug:

Skończmy już jednak , bo Luka jak przyjdzie to pomyśli, że wątek pomyliła a w rezultacie nas przegoni ;)

Chciałam pokazać, że ze starych gratów można niedużym nakładem finansowym wyczarować cos całkiem fajnego. Bo wiadomo jak to po przeprowadzce z finansami bywa. Zazwyczaj krucho a potrzeb całkiem sporo. Może akurat Luka w obecnym mieszkaniu posiada coś, co mogłoby jeszcze chwilkę któremuś dziecku posłużyć....

Chwilkę mnie nie było a tu taaakie cuda. Kinga wielka jesteś, wiesz? Tak jak dziewczyny mówią - najbardziej podziwiam, że Ci się chce i że masz takie fantastyczne pomysły:hug: A w pralni najbardziej podobało mi się "prasowa???? nie!!!!!!":D Pokój Lenki jako przedsmak mówisz? Że jeszcze coś? Pieknie kurde pięknie:hug::hug:

Chwilkę mnie nie było a tu taaakie cuda. Kinga wielka jesteś, wiesz? Tak jak dziewczyny mówią - najbardziej podziwiam, że Ci się chce i że masz takie fantastyczne pomysły:hug: A w pralni najbardziej podobało mi się "prasowa???? nie!!!!!!":D Pokój Lenki jako przedsmak mówisz? Że jeszcze coś? Pieknie kurde pięknie:hug::hug:

Luka :hug: :hug: :hug:

pomysły być musza skoro kasy nie ma ;) Nie lubie nic nie robić a jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma , o! ;)

Próbki materiałów doszły dziś, kolor wybrany przeze mnie, zaakceptowany przez Lenkę , materiał zamówiony, może do końca tyg uda mi się skonczyc to co zaplanowałam... No chyba, że po drodze wymyśle jeszcze cos innego/następnego ;)

Pina, ale ładnie! Wrzuć jeszcze coś, albo jakiś instruktaż, albo jakiegoś zdalnego kopniaka. U mnie ful sosny i nie mam odwagi jej ruszyć, żeby nie zepsuć bardziej!

dorka :hug:

tu nie trzeba jakiegoś ful instruktażu. Ale ponieważ wiem, że nie każdy ma zmysł techniczny to postaram się w kilku punktach to opisać.

1. Rozkręcamy mebel żeby łatwiej było szlifować i malować. Ja łóżko rozkręcałam, ale nakastlika już nie. Wyciągnęłam tylko szufladki i wnętrze szafk pomalowałam już "byle jak" :p

2. Matujemy stary lakier - nie musimy zdzierać go całkowicie :no: Wystarczy go w miarę dokładnie przetrzeć najp[ierw papierem o gramaturze 100-120 a potem jeszcze raz 180-tką. Pod światło będzie widać - tam gdzie się jeszcze "świeci" to znaczy że jest jeszcze lakier ;)

3. Szpachlujemy szpachlą do drewna wszelkie ubytki, zadrapania, wgniecenia.... Szpachlę do drewna kupisz "wszędzie" - musisz dobrać tylko kolor . Ja miałam sosnę średnią. Szpachlę nanosisz szpachelką. Po wyschnięciu nadmiar ścierasz papierem ściernym 180.

4. Odkurzamy/odpylamy mebel i przecieramy lekko wilgotną szmatką.

5. malujemy. Ja wybrałam emalię do drewna i metalu firmy Lakma. 800ml puszka kosztuje ok 28zł. Na łóżko i nakastlik + literki zużyłam ok 500ml przy trzykrotnym malowaniu. Między kolejnymi warstwami zalecane jest ok 3 godzin przerwy żeby poprzednia warstwa wyschła. I powinno się poprzednią warstwę przetrzeć papierem 200-220 przed nałożeniem kolejnej warstwy.

6. farba uzyskuje prawidłową "twardość" po ok 2-3 dniach. Wtedy skręcamy mebel , wnosimy do pokoju i czekamy na zachwyty domowników :D

Kinia, fajna instrukacja:)

Biznes zrobisz;)

PS. Brakuje mi Twojego wątku, wiesz:hug: Teraz właściwie nie wiadomo gdzie Cię szukać;) że w puszczy to wiem......

mi też bardzo brakuje :(

:hug: :hug: :hug:

Wczoraj na telefonie w nocy zajrzałam i pomyslałam o tym samym - że brakuje wątku Twojego Kinga:hug:Ale wiadomo - jest jak jest.

Dobrze że chociaż u mnie jesteś.

:hug:

do czasu aż mnie nie pogonisz :oops:

Taa jasne, już lecę Cię gonić:lol2::lol2:

A teraz trochę aktualizacji:)

Parapety

http://img607.imageshack.us/img607/9921/6hcv.jpg

Uploaded with ImageShack.us

I reszta

http://img46.imageshack.us/img46/1846/vntd.jpg

http://img19.imageshack.us/img19/3658/q94n.jpg

http://img201.imageshack.us/img201/4958/t4ih.jpg

A tu panele/kolor stolarki;)

Z lewej ten pluszowy czy tam aksamitny, z prawej nie wiem co. Nie mam pekana dla porównania ale on jaśniejszy.

http://img32.imageshack.us/img32/9104/d3st.JPG

Koniec okazania:)