Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Kinga po raz kolejny pokazałaś że da się tymi ręcami:) I za małe pieniądze... Chociaż cały czas jestem pod wrażeniem łóżka najmłodszej;)

ps. a luka - wiadomo:D

Nita:lol2:

To teraz jeszcze skrót.

Kominek był. Bardziej namieszał niż rozjaśnił. U nas problem jest ze schowaniem rury do GDP. Skazana jestem na dziwną konstrukcję KG pod sufitem aby rzeczoną rurę ukryć. Sen z powiek mi to spędza po prostu... Wieczorem spróbuję to narysować i pokazać o co chodzi...

Kominek dał mi namiar do kamieniarza, mam sobie jechać kamień wybrać:bash:

Panele. Mam 5 różnych kolorów w samochodzie. Jutro na okazanie pojedziemy i "się" wybierze. Mam też 2 próbki koloru drzwiowego - jestem dobrej myśli ale nic nie piszę żeby nie zapeszyć;)

Blat kuchenny. Tutaj klops na całej linii. Miałam dodatkowe próbki blatów do sprawdzenia. Bo ten mój wybrany (ciemny orzech) baaaardzo ciemny mi się wydaje:bash: Pokażę o co chodzi później - na tą chwilę jestem bardzo zła że nie pomyślałam wcześniej o tym i zamówiłam parapet w kuchni. Mogłąm go nie zamawiać i teraz zrobić blat i parapet z jednego rodzaju płyty i byłoby ok.

Elewacja. Zakleja się. Dom z grafitowego staje się po prostu szary:) Oby nigdzie na światło dzienne nie pchała się spod kleju pomarańczowa siatka.

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Napiszę napiszę.

Najpierw muszę to sama sobie poukładać. A najlepiej układa mi się sprzątając, piorąc i td:) Bo jak się pół soboty jeździ za budowlanymi sprawami to potem to trzeba nadrobić;)

Z doskoku po raz tysięczny gapię się na kominki w necie ale:confused:

Ja do tej pory nie mam nic przy kominku. Drugi sezon palenia rozpoczęty a ścian wokół nadal biała. Nawet wczoraj nasi goście nie mogli uwierzyć.... Ciagle na to nie ma kasy ....tzn ciągle jest coś ważniejszego..... Ale pomysła mam a to najważniejsze ;) U mnie będzie czarny lacobel :p

No to kominek.

Oto poglądowy plan:

http://img36.imageshack.us/img36/4927/k83.JPG

Uploaded with ImageShack.us

Niebieskie - wyjście na korytarz

Żółte - TV

Zielone - kominek

Kropka na lewo od kominka - wyjście na górę rury do DGP

I problem właśnie z tą dziurą do rury DGP. Nie może ona być przesunięta i "schowana " w obudowie kominka ponieważ tam jest komin i coś tam. Muszę je jakoś zamaskować. Jedyne rozwiązanie to nieszczęsny KG, co? Tylko nie wiem dokąd. Do początku otworu wyjściowego? Do końca ściany?

Zupełnie nie mam pojęcia co z tym począć.

Dodatkowo Kominek namawia mnie na półkę pod TV z tego samego kamienia z którego będzie ramka. I jakoś to do mnie nie przemawia:bash:

Ogólnie nędza.

Edytowane przez Lukarna
doprecyzowałam to i owo

Luka, u mnie identyczny układ salonowo-kominkowy, :)

nie bardzo rozumiem o co chodzi z dylematem wejściowym, u mnie kominek wystaje ze ściany

mam ramkę wokół kominka - nie jest płaska, ale jednak ramka, teraz zrobiłabym kamień na płasko do podłogi - daje bardziej nowoczesny look

(jak znajde jakieś vzdjęcie, to wstawię pogladowo)

osobiście kamiennej półki pod TV nie zrobiłabym

ja bym machnęła k-g ala nadproże na całej długości sciany.

chyba bedzie najmniej rzucało sie w oczy

http://img27.imageshack.us/img27/1506/fh2e.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Tak?

licze na to Luka, że coś wymyślisz, u mnie można powiedzieć podobny problem tylko innej natury :)

a jeszcze wracając do kuchni, to czemu blat jest problemem? chodzi o odcień?

Kurde z blatem to musze jakoś foty z telefonu ściągnąć albo co bo wiesz jakie to gadanie o kolorach bez obrazkó:/

No kominek wystaje bo jest "przyklejony" do równej ściany. Pewnie jakieś 50-60 cm będzie wystawał (tak mniej więcej pan coś dzisiaj mierzył)

Jak zrobię belkę na pół metra to będzie wyglądało to tak se. I własnie to mój problem:mad:

Chyba że dyskotekę w niej zamontuję;)

NIe, ja się chciałam ustrzec zupełnie przed cudami. Chyba stanie na tym że zrobię pod sufitem przez całą długość taki klocek i będę się starała na niego nie patrzeć.

Pokażę jeszcze ten pomysł z kamienną półką mojemu P (żeby nie było że mu nie przekazuję wieści od wykonawców) ale też jej nie chcę.

Ogólnie to chyba już nic nie chcę:)