Lukarna 26.10.2013 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Kinga po raz kolejny pokazałaś że da się tymi ręcami I za małe pieniądze... Chociaż cały czas jestem pod wrażeniem łóżka najmłodszej;) ps. a luka - wiadomo:D Nita To teraz jeszcze skrót. Kominek był. Bardziej namieszał niż rozjaśnił. U nas problem jest ze schowaniem rury do GDP. Skazana jestem na dziwną konstrukcję KG pod sufitem aby rzeczoną rurę ukryć. Sen z powiek mi to spędza po prostu... Wieczorem spróbuję to narysować i pokazać o co chodzi... Kominek dał mi namiar do kamieniarza, mam sobie jechać kamień wybrać Panele. Mam 5 różnych kolorów w samochodzie. Jutro na okazanie pojedziemy i "się" wybierze. Mam też 2 próbki koloru drzwiowego - jestem dobrej myśli ale nic nie piszę żeby nie zapeszyć Blat kuchenny. Tutaj klops na całej linii. Miałam dodatkowe próbki blatów do sprawdzenia. Bo ten mój wybrany (ciemny orzech) baaaardzo ciemny mi się wydaje:bash: Pokażę o co chodzi później - na tą chwilę jestem bardzo zła że nie pomyślałam wcześniej o tym i zamówiłam parapet w kuchni. Mogłąm go nie zamawiać i teraz zrobić blat i parapet z jednego rodzaju płyty i byłoby ok. Elewacja. Zakleja się. Dom z grafitowego staje się po prostu szary:) Oby nigdzie na światło dzienne nie pchała się spod kleju pomarańczowa siatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 26.10.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Luka - Pisz o dylematach rurowo parapetowych Doradzimy damy radę Kto jak nie my Brakuje mi takich dylematów Poczytam dopiero jutro bo idziemy na Urszuli..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.10.2013 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Napiszę napiszę. Najpierw muszę to sama sobie poukładać. A najlepiej układa mi się sprzątając, piorąc i td:) Bo jak się pół soboty jeździ za budowlanymi sprawami to potem to trzeba nadrobić Z doskoku po raz tysięczny gapię się na kominki w necie ale:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 26.10.2013 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Ja do tej pory nie mam nic przy kominku. Drugi sezon palenia rozpoczęty a ścian wokół nadal biała. Nawet wczoraj nasi goście nie mogli uwierzyć.... Ciagle na to nie ma kasy ....tzn ciągle jest coś ważniejszego..... Ale pomysła mam a to najważniejsze U mnie będzie czarny lacobel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.10.2013 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Nie, na ramkę zdecydowana jestem. Będzie kamienna. Jakoś ten kamień przecież dobiorę, nie? Martwi mnie reszta. Kurde nic mi nie idzie dzisiaj przez ten kominek:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 26.10.2013 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 (edytowane) ... Edytowane 27 Października 2013 przez 1976pinacolada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.10.2013 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Cię poszukałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 26.10.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 chyba jeszcze nie chwaliłam kuchni. Piekna bedzie. Co do zlewu - słuszna decyzja. Z kominkiem tez sobie poradzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.10.2013 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 (edytowane) No to kominek.Oto poglądowy plan:http://img36.imageshack.us/img36/4927/k83.JPG Uploaded with ImageShack.us Niebieskie - wyjście na korytarzŻółte - TVZielone - kominekKropka na lewo od kominka - wyjście na górę rury do DGP I problem właśnie z tą dziurą do rury DGP. Nie może ona być przesunięta i "schowana " w obudowie kominka ponieważ tam jest komin i coś tam. Muszę je jakoś zamaskować. Jedyne rozwiązanie to nieszczęsny KG, co? Tylko nie wiem dokąd. Do początku otworu wyjściowego? Do końca ściany? Zupełnie nie mam pojęcia co z tym począć. Dodatkowo Kominek namawia mnie na półkę pod TV z tego samego kamienia z którego będzie ramka. I jakoś to do mnie nie przemawia:bash: Ogólnie nędza. Edytowane 26 Października 2013 przez Lukarna doprecyzowałam to i owo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 26.10.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Luka, u mnie identyczny układ salonowo-kominkowy, nie bardzo rozumiem o co chodzi z dylematem wejściowym, u mnie kominek wystaje ze ściany mam ramkę wokół kominka - nie jest płaska, ale jednak ramka, teraz zrobiłabym kamień na płasko do podłogi - daje bardziej nowoczesny look (jak znajde jakieś vzdjęcie, to wstawię pogladowo) osobiście kamiennej półki pod TV nie zrobiłabym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.10.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 ja bym machnęła k-g ala nadproże na całej długości sciany. chyba bedzie najmniej rzucało sie w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 26.10.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 licze na to Luka, że coś wymyślisz, u mnie można powiedzieć podobny problem tylko innej natury a jeszcze wracając do kuchni, to czemu blat jest problemem? chodzi o odcień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.10.2013 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Ewa, problem jest z tą dziurą po lewej stronie kominka na górze. Jakoś ją muszę zamaskować Już doprecyzowałam w poprzednim poście o co chodzi:) A Twójk kominek chętnie zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.10.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 a kominek wystaje, czy jest równo ze ścianą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.10.2013 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 ja bym machnęła k-g ala nadproże na całej długości sciany. chyba bedzie najmniej rzucało sie w oczy http://img27.imageshack.us/img27/1506/fh2e.jpg Uploaded with ImageShack.us Tak? licze na to Luka, że coś wymyślisz, u mnie można powiedzieć podobny problem tylko innej natury a jeszcze wracając do kuchni, to czemu blat jest problemem? chodzi o odcień? Kurde z blatem to musze jakoś foty z telefonu ściągnąć albo co bo wiesz jakie to gadanie o kolorach bez obrazkó:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.10.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 no tak, z tym,ze jeśli kominek wystaje, to ta "belka" powinna być zlicowana z kominkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.10.2013 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 No kominek wystaje bo jest "przyklejony" do równej ściany. Pewnie jakieś 50-60 cm będzie wystawał (tak mniej więcej pan coś dzisiaj mierzył) Jak zrobię belkę na pół metra to będzie wyglądało to tak se. I własnie to mój problem:mad: Chyba że dyskotekę w niej zamontuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 26.10.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 falbankę zrób dobra nie bij ale moze jakieś paski poprzeczne zabudowy, tylko, że na całą grubość kominka to chyba też by lipnie wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.10.2013 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 NIe, ja się chciałam ustrzec zupełnie przed cudami. Chyba stanie na tym że zrobię pod sufitem przez całą długość taki klocek i będę się starała na niego nie patrzeć. Pokażę jeszcze ten pomysł z kamienną półką mojemu P (żeby nie było że mu nie przekazuję wieści od wykonawców) ale też jej nie chcę. Ogólnie to chyba już nic nie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 26.10.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Luka - poszło na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts