Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Ja mam mat i jest super. Ani ja ani "moja" Ewa nie sadzimy, żeby był trudny - ani w miłości ani w sprzątaniu ;)

Luka - głosowałam chyba na pekan ale w zestawieniu z płytkami ten Twój znacznie lepiej się prezentuje. A drzwi jasne czy te ciemniejsze planujesz ??

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To jeszcze jedno pytanie które męczy mnie.

Motam się z tym i motam i nie wiem:(

Okna są orzechowe. Jeden parapet w kuchni już zamontowany - orzechowy.

Czy w takiej sytuacji mogę dać blat orzechowy ale sporo jaśniejszy?

Bo kurcze ten ciemny orzech na blat nie do końca mi odpowiada. Bo sola w oku mi stoi. I teraz pani kuchenna pożyczyła mi na weekend próbnik z eggera. I tam zobaczyłam takie coś:

http://img703.imageshack.us/img703/5079/n1sm.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img28.imageshack.us/img28/916/b0aw.jpg

No i teraz się waham:(

No kurde idiotycznie to może wyglądac nie tyle z oknem co z parapetem ciemno orzechowym który jest na oknie na prostopadłej ścianie:(

Co lepsze?

Blat pasujący ale gryzący się z parapetem i oknami czy

nie pasujący ale ładny??

Ja mam mat i jest super. Ani ja ani "moja" Ewa nie sadzimy, żeby był trudny - ani w miłości ani w sprzątaniu ;)

Luka - głosowałam chyba na pekan ale w zestawieniu z płytkami ten Twój znacznie lepiej się prezentuje. A drzwi jasne czy te ciemniejsze planujesz ??

Drzwi chyba ciemniejsze. te jasne zależy jak się ustawiło próbkę - albo pasowały albo masakrycznie się gryzły... A te ciemniejsze pasowały w miarę w każdym świetle i ułożeniu.

Po drugie P nie podobają się te jasne zupełnie.

I w ogóle się zastanawiam czy nie wziąć takich samych na cały dom:bash:

Olać wejściowe orzechowe i walnąć wszedzie te jasne orzechowe...

Mówię Ci Kinia to masakra jakaś...

Oglądałam te vasco. Fajnie wyglądają i podobno to dobre drzwi w stosunku do ceny...

Ale kolory maja ubogie a ja się uparłam na jasne:bash:

Może nie tyle jasne co jasniejsze takie średnie...

ps. to się zamienić czasem możemy... w pobliżu mam parę fajnych miejsc wartych obejrzenia;)

Tak na prostopadłej. Tam gdzie jest blat, nie będzie parapetu tylko blat wejdzie do okna samego. A parapet orzechowy jest tam gdzie stół.

Jak powiem P że mamy wymienić ten parapet to mnie zabije wzrokiem.

Co nie znaczy że to przez myśl mi nie przeszło

http://img7.imageshack.us/img7/8633/41361564.jpg

Luka - Ty masz 2 okna w kuchni ???? I tam gdzie blat to nie będzie parapetu (będzie pogłębiony blat) a przy tym drugim będzie parapet ??? Bo się pogubiłam :sick:

no to wszystko jasne ;)

ja bym dała w takim razie perzy oknie parapet pasujący do okna a blat taki jak Ci się podoba

To za ciosem - górny pasek też wywalamy, nie??

:D

http://img34.imageshack.us/img34/4207/ad0k.jpg

I szafki wiszące - robić otwierany osobno każdy kwadrat czy zostawić podział jako atrapę żeby symetrię zachować a otwierać każdy front w całości?

Ja bym wywaliła te górne paski (jak szukasz supersymetrycznego argumentu, to np. bo nie licują się z górną rama okna).

Ja bym zostawiła atrapę, bo wygodniej dla mnie, i jakoś psychologicznie (od strony zawiasów) bezpieczniej (bo mniej zawiasów=mniej potencjalnych problemów z nimi).