Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Kasia ja też nie zdawałam sobie z tego sprawy. Jeszcze wczoraj myślałam że wszystko ustalone już. A tu nagle Dorka jednym niewinnym pytaniem o uchwyty wywołała lawinę niepewności... Aga i Pinacolada dołożyły swoje i odkrywam szafki na nowo:rolleyes:

I bardzo dobrze. Bardzo. Lepiej teraz pozastanawiać się jeden dzień dłużej niż potem żałować nie?

ps. już się tej kuchni doczekać nie mogę...

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A tu nagle Dorka jednym niewinnym pytaniem o uchwyty wywołała lawinę niepewności.

No, bo uchwyty są niezwykle ważne. Szczególnie ich rozmieszczenie. Niekoniecznie musi być ergonomiczne, estetyka rulez :) Tego dowiedziałam się na wątku kuchennym, a tam jak wiadomo wyższa sztuka panuje.

No, bo uchwyty są niezwykle ważne. Szczególnie ich rozmieszczenie. Niekoniecznie musi być ergonomiczne, estetyka rulez :) Tego dowiedziałam się na wątku kuchennym, a tam jak wiadomo wyższa sztuka panuje.

Dorka czy Ty chcesz mi o czymś powiedzieć? Że Twoim zdaniem mało ergonomicznie będzie??

Bo ja to bym chciała wiadomo żeby wilk był syty i owca cała. Dlatego uchwyty będą w szafkach normalnie używanych (żeby się nie brudziły fronty i żeby mozna było wygodnie otwierać) a kliki na tych używanych z drabiny (żeby nie naładować uchwytów przy tych posiekanych fronatch)

ja tylko chciałam zauważyć, że ten uchwyt będzie Ci kaleczył ścianę przy otwarciu na maxa :eek: tylko nie bij :eek:

[ATTACH=CONFIG]221481[/ATTACH]

Kurcze on taki malutki przecież jest... Nie pomyślałam o tym.

Ale tam szkło będzie a nie ściana to może może tak być, co??

Kurcze on taki malutki przecież jest... Nie pomyślałam o tym.

Ale tam szkło będzie a nie ściana to może może tak być, co??

No niby Malutki ale jednak z cm wystaje . Szkło będzie niżej, a nawet jeśli będzie uchwyt zahaczać to chyba jeszcze gorzej bo szkło grube na kolejne kilka mm .... no chyba ze będziesz mieć zlicowane ze ścianą.....

To nie jest duży problem że szafka nie otworzy się na maxa. Chodzi tylko i wyłącznie o "kaleczenie" ściany...

Nie Kinga tam jest niedorobiona ta wizualka.

Szkło ma być pociągnięte w górę. Górą będzie obniżony sufit na "głębokość" 60 cm czyli wysokiej zabudowy na innej ścianie. I to szkło spomiędzy szafek będzie pociągnięte aż do tego obniżonego sufitu. Tak się "zamknie " wszystko.

Przynajmniej taki zamysł jest:)

Jak dobrze,że ja nie lubię wiszących szafek :) bo w zyciu bym do ładu ze swoja kuchnia nie doszła :)

bry wieczorne

a jeszcze mi się tak nawineło - ja na aventosach będę miała szafkę 180, więc Twoje 158 też by przeszło :)

Edytowane przez malka

Jak dobrze,że ja nie lubię wiszących szafek :) bo w zyciu bym do ładu ze swoja kuchnia nie doszła :)

bry wieczorne

a jeszcze mi się tak nawineło - ja na aventosach będę miała szafkę 180, więc Twoje 158 też by przeszło :)

Cześć Pani Malko:)

Nic mi nie mów ja też dziś nie dochodzę:lol2:

180? gdzie Ty taką długą szafkę zmieścisz??

u mnie nie ma blendy. Jest natomiast półcentymetrowa szpara. Drzwiczki się otwierają

Czyli pewnie szpara pełni tą samą funkcję co ta blenda.

Dobrze że mi nadaliście temat będę się mądrzyć przed stolarzem:)

Cześć Pani Malko:)

Nic mi nie mów ja też dziś nie dochodzę:lol2:

180? gdzie Ty taką długą szafkę zmieścisz??

sorki, ona 240 bedzie, bo nad czterema słupkami po 60 :)

a gdzie?? no w kuchni :)

Młode moje jak mnie chce podq.wić to mi mówi "pani matko"

;)