Lukarna 29.10.2013 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Kasia ja też nie zdawałam sobie z tego sprawy. Jeszcze wczoraj myślałam że wszystko ustalone już. A tu nagle Dorka jednym niewinnym pytaniem o uchwyty wywołała lawinę niepewności... Aga i Pinacolada dołożyły swoje i odkrywam szafki na nowo:rolleyes:I bardzo dobrze. Bardzo. Lepiej teraz pozastanawiać się jeden dzień dłużej niż potem żałować nie? ps. już się tej kuchni doczekać nie mogę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 29.10.2013 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 A tu nagle Dorka jednym niewinnym pytaniem o uchwyty wywołała lawinę niepewności. No, bo uchwyty są niezwykle ważne. Szczególnie ich rozmieszczenie. Niekoniecznie musi być ergonomiczne, estetyka rulez Tego dowiedziałam się na wątku kuchennym, a tam jak wiadomo wyższa sztuka panuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 29.10.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 ja tylko chciałam zauważyć, że ten uchwyt będzie Ci kaleczył ścianę przy otwarciu na maxa tylko nie bij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 29.10.2013 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 ten zielony też a teraz spadam bo aż się boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.10.2013 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 No, bo uchwyty są niezwykle ważne. Szczególnie ich rozmieszczenie. Niekoniecznie musi być ergonomiczne, estetyka rulez Tego dowiedziałam się na wątku kuchennym, a tam jak wiadomo wyższa sztuka panuje. Dorka czy Ty chcesz mi o czymś powiedzieć? Że Twoim zdaniem mało ergonomicznie będzie?? Bo ja to bym chciała wiadomo żeby wilk był syty i owca cała. Dlatego uchwyty będą w szafkach normalnie używanych (żeby się nie brudziły fronty i żeby mozna było wygodnie otwierać) a kliki na tych używanych z drabiny (żeby nie naładować uchwytów przy tych posiekanych fronatch) ja tylko chciałam zauważyć, że ten uchwyt będzie Ci kaleczył ścianę przy otwarciu na maxa tylko nie bij [ATTACH=CONFIG]221481[/ATTACH] Kurcze on taki malutki przecież jest... Nie pomyślałam o tym. Ale tam szkło będzie a nie ściana to może może tak być, co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.10.2013 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 ten zielony też [ATTACH=CONFIG]221484[/ATTACH] a teraz spadam bo aż się boję Idę sprawdzić jak to w naturze wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 29.10.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Kurcze on taki malutki przecież jest... Nie pomyślałam o tym. Ale tam szkło będzie a nie ściana to może może tak być, co?? No niby Malutki ale jednak z cm wystaje . Szkło będzie niżej, a nawet jeśli będzie uchwyt zahaczać to chyba jeszcze gorzej bo szkło grube na kolejne kilka mm .... no chyba ze będziesz mieć zlicowane ze ścianą..... To nie jest duży problem że szafka nie otworzy się na maxa. Chodzi tylko i wyłącznie o "kaleczenie" ściany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.10.2013 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Nie Kinga tam jest niedorobiona ta wizualka. Szkło ma być pociągnięte w górę. Górą będzie obniżony sufit na "głębokość" 60 cm czyli wysokiej zabudowy na innej ścianie. I to szkło spomiędzy szafek będzie pociągnięte aż do tego obniżonego sufitu. Tak się "zamknie " wszystko.Przynajmniej taki zamysł jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.10.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 ja tylko chciałam zauważyć, że ten uchwyt będzie Ci kaleczył ścianę przy otwarciu na maxa tylko nie bij [ATTACH=CONFIG]221481[/ATTACH] przecież tam będzie blenda jakaś, nie da rady dać szafki w samym narożniku bo drzwi się nie otworzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.10.2013 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Blenda jakaś mówisz? Czyli nie będzie źle? Już widzę jak się Pani Kuchenna z moich maili nabija:DDobrze że się sama tez buduje to trochę rozumie moje dylematy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.10.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 (edytowane) Jak dobrze,że ja nie lubię wiszących szafek bo w zyciu bym do ładu ze swoja kuchnia nie doszła bry wieczorne a jeszcze mi się tak nawineło - ja na aventosach będę miała szafkę 180, więc Twoje 158 też by przeszło Edytowane 29 Października 2013 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 29.10.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 przecież tam będzie blenda jakaś, nie da rady dać szafki w samym narożniku bo drzwi się nie otworzą... u mnie nie ma blendy. Jest natomiast półcentymetrowa szpara. Drzwiczki się otwierają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.10.2013 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Jak dobrze,że ja nie lubię wiszących szafek bo w zyciu bym do ładu ze swoja kuchnia nie doszła bry wieczorne a jeszcze mi się tak nawineło - ja na aventosach będę miała szafkę 180, więc Twoje 158 też by przeszło Cześć Pani Malko:) Nic mi nie mów ja też dziś nie dochodzę 180? gdzie Ty taką długą szafkę zmieścisz?? u mnie nie ma blendy. Jest natomiast półcentymetrowa szpara. Drzwiczki się otwierają Czyli pewnie szpara pełni tą samą funkcję co ta blenda. Dobrze że mi nadaliście temat będę się mądrzyć przed stolarzem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.10.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Ty masz szparę inni mają blendy bo im się szpary nie podobają, co nie zmienia faktu, że szafka w samym narożniku nie może być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 29.10.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 nie ogarniam, aż strach kuchnie wybierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.10.2013 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Esiak jeden woli córkę inny teściową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.10.2013 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 nie ogarniam, aż strach kuchnie wybierać Nita ale na mnie nie patrz wiesz jak mi się trudno na coś zdecydować nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 29.10.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 ale potem, jak już rozgryziesz temat, to będziesz taaaka mądra. i będziesz nam udzielać rad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.10.2013 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Jak już rozgryze wszystkie tematy to się zamknę w sobie i będę tam siedzieć rok:stereo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.10.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Cześć Pani Malko:) Nic mi nie mów ja też dziś nie dochodzę 180? gdzie Ty taką długą szafkę zmieścisz?? sorki, ona 240 bedzie, bo nad czterema słupkami po 60 a gdzie?? no w kuchni Młode moje jak mnie chce podq.wić to mi mówi "pani matko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts