Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Pina piękny kolor tego materiału na ścianie. :yes:

a w te płyty, gąbki i inne akcesoria to się zaopatrujesz w jakimś specjalnym sklepie?

ps. i jak to przytwierdzone jest do ściany?

Kinia.. :jawdrop:znów zbieram szczenę z ziemi.. jeszcze jeden upadek i nie będzie co zbierać..

podoba to malo powiedziane... wyszlo ekstra! sama bym tak chciala dla moich dziewczynek :D

skad ty czerpiesz te pomysly? :D

Dziękuję :hug: :hug: :hug:

a zatem po kolei

Pomysły czerpie z .......:confused: ....... życia, z obrazków zaczerpniętych w necie, sama nie wiem .....

Co do materiałów:

zawsze kombinuję, żeby wyszło tanio. Nasz zagłówek (sypialniany) zrobiłam z płyty zakupionej w stolarni , gabki z odzysku (ze starego materacyka dziecięego - jeszcze po J ) i z materiałuy oraz guzików kupionych na all...

Teraz płyty odzyskałam ze starych mebli kuchennych. Miałam takowe w starej piwnicy. Przytachałam stamtąd półki meblowe i kilka frontów, odkręciłam zawiasy, docięłam na potrzebny wymiar. Gabkę i alcantre kupiłam u jednego sprzedawcy na all... Zszywacz tapicerski mam :D zszywki kupuje na bieżąco :D

Na początku chciałam każdy element wieszać osobno na 2 kołkach. Ale istniało ryzyko ze nie wyjdzie "ciasno", może nawet nierówno. Dlatego zakupiłam odpowiednio długie płaskowniki, połączyłam elementy razem przymocowując ich tył do płaskownika i potem całość zawiesiłam na 2 kołkach....

To chyba tyle filozofii.....

docinanie płyt - 30min

tapicerowanie - 4 godzinki

wieszanie - 30min

koszt - 110zł

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzięki za kolejną lekcję.

a nie myślałaś zrobić biznesu z tych swoich umiejętności. :yes:

do usług :D

nie ;) bo musiałabym robić sama żeby było na Tip-top a alergik ze mnie okropny i już kilka dni odchorowuje te moje robótki ręczne :( :( :(

Ja poproszę o ciąg dalszy, motywuj Kinia!

Swoją drogą ładny kolorek, mój obsesyjnie ukochany :)

ciag dalszy:

położyć się z maluszkiem na łóżku i patrzeć jak swoimi łapkami mizia po miękkim materiale , ciesząc się, że rysunki na nim powstają ;)

Kolorek jest sliczny :yes:

----------------------------------------------------------------------------------------------

w przyszłym tyg jade do Ikea po parę pierdół i kupię pomarańczową poszewkę na poduszkę bo mi ten roż teraz nie pasi :p

Luka - gdzieżeś ???

Takie cuś wymodziłam i znów własnymi rencami ;)

[ATTACH=CONFIG]221600[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]221601[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]221602[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]221603[/ATTACH]

Kinga, pokój Lenki to prawdziwe cacko!!

Wielki szacun za pomysły, wykonanie a przede wszystkim co stale powtarzam za "chcenie":hug::hug::hug:

Naprawdę robisz fajne rzeczy, nietuzinkowe i zaskakujące - i za to wielkie brawa!

Lukarna ja w sprawach kuchni mam malo do powiedzienia, mnie czeka wybor juz w kwietniu, ale z checia podpatruje twoje poczynania :D :bye:

Melisa, zabierz się za kuchnię co najmniej w lutym - wtedy może na kwiecień będziesz miała wszystko wybrane:)

Chyba że nie masz problemów z decyzjami jak ja:/

Ale kuchnia to sama frajda, są gorsze rzeczy do wybrania:)

Luka, grochówka Twoim smakowała? Zawsze możesz powiedzieć, że to miał być krem z grochu;)

PS. O kuchni już nic wiecej nie powiem ;) Oprócz tego, że piekna bedzie i Twoja:D:hug:

Wyobraź sobie że cała "zeszła". Grochówka oczywiście:)

Na temat kuchni spuszczamy zasłonę milczenia... chociaż? jeszcze uchwyty musze wybrać: czy wszędzie taka sama długośc czy przy szufladach dłuższe;)

witam. :)

a co tu za melancholie? lubię, nie lubię, zimno....

cieszyć się, że już niedługo tyłki będziecie grzać przy kominku we własnym domu.

I tego się trzymajmy:)

Ja poproszę o ciąg dalszy, motywuj Kinia!

Swoją drogą ładny kolorek, mój obsesyjnie ukochany :)

No kolor oparcio-zagłówka - jak dla mnie rewelacja...

Weronice mojej też się podoba i zastanawiam się jakby przemycić do trochę do pokoju... W końcu się trzeba na coś zdecydować, nie?

;)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Witam wszystkich. Dzis u nas chłodnawo, auto do skrobania było, wrrr

Wszystkie znaki na ziemi i na niebie wskazują na to, że dziś w żółtej rurce popłynie co? No jasne - gaz:):)

I kolejne decyzje zapadły lub nie:

Kuchnia - zatwierdzona, pani przygotowuje umowę, wpłacam zaliczkę i się robić będzie.

Wkład do kominka - prawie wybrany - Pan musi klepnąć wybór

Drzwi wewnętrzne - po nieprzespanych nocach, wypatrzonych oczach, wielokrotnym oglądaniu, głaskaniu, po negocjacjach cenowych, pogodzona wewnętrznie dzis zamawiam pomiar.

Ramka kamienna do kominka- spuśćmy na nia zasłonę milczenia (Aga Ty naprawdę miałas rację że NIE MA z czego wybierać:) )

Barierki zewnętrzne - nie robimy całości w tym roku. Będą tylko przy portfenetrach i na tarasie. Kasa, kasa, kasa.

Pozostał mi wybór:

- wanny

- baterii

- zlewu

- deszczownicy

- białych płytek na ściany łazienkowe

- płytek do pralni

- koloru schodów

- kolorów ścian:)

I tyle:D

ps. chyba że o czymś zapomniałam - oświećcie mnie

ps. chyba że o czymś zapomniałam - oświećcie mnie

Kibello i umywalki chyba też jakieś by się przydały;)

Co do ścian to ja radzę sobie nie zawracać nimi za bardzo głowy. Maznąć wszystko na biało i nie żadną super farbą, bo po przeprowadzce jeszcze pewnie będziecie musieli coś robić i wtedy gdzieniegdzie się pobrudzi. No chyba, ze niektóre pomieszczenia będą już na tip top zrobione i będzie je można zamknąć na 4 spusty gdy gdzieś indziej jeszcze bedzie coś robione.

A już myslałam, że mogłabyś mi parę kawałków kamienia przywieźć;)

No mój P chciał wczoraj parę zabrać ale za ciemno juz było żeby szukać w smieciach:)

Ale powiem Ci że fatalnie jest.

Generalnie szarego nie widziałam żadnego. Jeden był fajny ale Pan twierdzi ze on w fiolet wpada w dziennym jasnym swietle...

Zaczęłam szukać jasnego ale wszędzie tylko brecia i brecia ;)

Spojrzałam na czarny - z tym nie byłoby problemu ale kurcze ten pokój miał być jasny i ten czarny kamień... no nie za bardzo mi to pasi.

Kibello i umywalki chyba też jakieś by się przydały;)

Co do ścian to ja radzę sobie nie zawracać nimi za bardzo głowy. Maznąć wszystko na biało i nie żadną super farbą, bo po przeprowadzce jeszcze pewnie będziecie musieli coś robić i wtedy gdzieniegdzie się pobrudzi. No chyba, ze niektóre pomieszczenia będą już na tip top zrobione i będzie je można zamknąć na 4 spusty gdy gdzieś indziej jeszcze bedzie coś robione.

A kibello i umywalki dawno wybrane ha:D

Z tymi białymi ścianami tak sugerowałam P za Twoja radą już kiedyś. Ale ciężko mi to przewalczyć. Przyjdzie czas na malowanie to zobaczymy jaki bedzie stan zaawansowania prac;)

Zaczęłam szukać jasnego ale wszędzie tylko brecia i brecia ;)

Mówisz? :p

Ładne szare mają tutaj i przycinają na zamówienie:

http://www.zimnik.pl/

albo tutaj drobnoziarnisty:

http://www.fer-granit.pl/

tylko chciałam się przed weekendem przywitać. :hug:

A jesteś jeszcze?

Mówisz? :p

Ładne szare mają tutaj i przycinają na zamówienie:

http://www.zimnik.pl/

albo tutaj drobnoziarnisty:

http://www.fer-granit.pl/

Dorka ale ja muszę lokalnie mieć. Bo ten mój Kominek trochę nawiedzony jest, on siedzi i patrzy jak mu docinają i szykują ten kamień. Tym kamieniarzom na ręce patrzy. A nie chce mi się szukać już kogoś innego więc wiesz. I brecia i brecia:D:D

Luka, specjalnie dla Ciebie się zalogowałam:DMam nadizeję, że to decenisz;)

W każdym razie zajrzyj do Elfir, zrobiła przegląd płytek drewnopodobnych:D

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?114145-Elfir-stawia-klocka-dziennik&p=6199619#post6199619

Oczywiście że doceniam, aż sie wzruszyłamhttp://forum.muratordom.pl/images/smilies/rolleyes-2.gif

Zaraz polecę do Elfir zerknąć

Jest szansa, ze mu sie odechce;)

No malutka jest;)

Luka, powiedz P, ze malka ma biały po całości :)

i taka se farbę głupia cipa wybrała,że przy niej już nic nie jest białe :rolleyes: nawet to co z pozoru jest białe w praktyce jest albo beżowe, albo szare, albo koloru brudu :bash::bash:

Niemniej jest to najlepsze rozwiązanie, potem koncep sie zmieni i na biały połozysz wszystko, bez problemu., a i wszelkie odrapania i obicia- które nawet przy najbardziej lajtowej przeprowadzce się zdarzają najłatwiej usunąc.