1976pinacolada 30.10.2013 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Pina piękny kolor tego materiału na ścianie. a w te płyty, gąbki i inne akcesoria to się zaopatrujesz w jakimś specjalnym sklepie? ps. i jak to przytwierdzone jest do ściany? Kinia.. :jawdrop:znów zbieram szczenę z ziemi.. jeszcze jeden upadek i nie będzie co zbierać.. podoba to malo powiedziane... wyszlo ekstra! sama bym tak chciala dla moich dziewczynek skad ty czerpiesz te pomysly? Dziękuję :hug: a zatem po kolei Pomysły czerpie z ....... ....... życia, z obrazków zaczerpniętych w necie, sama nie wiem ..... Co do materiałów: zawsze kombinuję, żeby wyszło tanio. Nasz zagłówek (sypialniany) zrobiłam z płyty zakupionej w stolarni , gabki z odzysku (ze starego materacyka dziecięego - jeszcze po J ) i z materiałuy oraz guzików kupionych na all... Teraz płyty odzyskałam ze starych mebli kuchennych. Miałam takowe w starej piwnicy. Przytachałam stamtąd półki meblowe i kilka frontów, odkręciłam zawiasy, docięłam na potrzebny wymiar. Gabkę i alcantre kupiłam u jednego sprzedawcy na all... Zszywacz tapicerski mam zszywki kupuje na bieżąco Na początku chciałam każdy element wieszać osobno na 2 kołkach. Ale istniało ryzyko ze nie wyjdzie "ciasno", może nawet nierówno. Dlatego zakupiłam odpowiednio długie płaskowniki, połączyłam elementy razem przymocowując ich tył do płaskownika i potem całość zawiesiłam na 2 kołkach.... To chyba tyle filozofii..... docinanie płyt - 30min tapicerowanie - 4 godzinki wieszanie - 30min koszt - 110zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.10.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 To chyba tyle filozofii..... docinanie płyt - 30min tapicerowanie - 4 godzinki wieszanie - 30min koszt - 110zł satysfakacja - bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 30.10.2013 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 pina, niezmiennie mam :jawdrop: jestes genialna, ale to już chyba mówiłam, nie? :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 30.10.2013 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 dzięki za kolejną lekcję. a nie myślałaś zrobić biznesu z tych swoich umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 30.10.2013 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Ja poproszę o ciąg dalszy, motywuj Kinia! Swoją drogą ładny kolorek, mój obsesyjnie ukochany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 30.10.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 dzięki za kolejną lekcję. a nie myślałaś zrobić biznesu z tych swoich umiejętności. do usług nie bo musiałabym robić sama żeby było na Tip-top a alergik ze mnie okropny i już kilka dni odchorowuje te moje robótki ręczne :( Ja poproszę o ciąg dalszy, motywuj Kinia! Swoją drogą ładny kolorek, mój obsesyjnie ukochany ciag dalszy: położyć się z maluszkiem na łóżku i patrzeć jak swoimi łapkami mizia po miękkim materiale , ciesząc się, że rysunki na nim powstają Kolorek jest sliczny ---------------------------------------------------------------------------------------------- w przyszłym tyg jade do Ikea po parę pierdół i kupię pomarańczową poszewkę na poduszkę bo mi ten roż teraz nie pasi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 30.10.2013 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 pina, niezmiennie mam :jawdrop: jestes genialna, ale to już chyba mówiłam, nie? :hug: :hug: mów mi jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.10.2013 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Luka - gdzieżeś ??? Takie cuś wymodziłam i znów własnymi rencami [ATTACH=CONFIG]221600[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]221601[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]221602[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]221603[/ATTACH] Kinga, pokój Lenki to prawdziwe cacko!! Wielki szacun za pomysły, wykonanie a przede wszystkim co stale powtarzam za "chcenie":hug::hug: Naprawdę robisz fajne rzeczy, nietuzinkowe i zaskakujące - i za to wielkie brawa! Lukarna ja w sprawach kuchni mam malo do powiedzienia, mnie czeka wybor juz w kwietniu, ale z checia podpatruje twoje poczynania Melisa, zabierz się za kuchnię co najmniej w lutym - wtedy może na kwiecień będziesz miała wszystko wybrane:) Chyba że nie masz problemów z decyzjami jak ja:/ Ale kuchnia to sama frajda, są gorsze rzeczy do wybrania:) Luka, grochówka Twoim smakowała? Zawsze możesz powiedzieć, że to miał być krem z grochu;) PS. O kuchni już nic wiecej nie powiem Oprócz tego, że piekna bedzie i Twoja:D:hug: Wyobraź sobie że cała "zeszła". Grochówka oczywiście:) Na temat kuchni spuszczamy zasłonę milczenia... chociaż? jeszcze uchwyty musze wybrać: czy wszędzie taka sama długośc czy przy szufladach dłuższe;) witam. a co tu za melancholie? lubię, nie lubię, zimno.... cieszyć się, że już niedługo tyłki będziecie grzać przy kominku we własnym domu. I tego się trzymajmy:) Ja poproszę o ciąg dalszy, motywuj Kinia! Swoją drogą ładny kolorek, mój obsesyjnie ukochany No kolor oparcio-zagłówka - jak dla mnie rewelacja... Weronice mojej też się podoba i zastanawiam się jakby przemycić do trochę do pokoju... W końcu się trzeba na coś zdecydować, nie? --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Witam wszystkich. Dzis u nas chłodnawo, auto do skrobania było, wrrr Wszystkie znaki na ziemi i na niebie wskazują na to, że dziś w żółtej rurce popłynie co? No jasne - gaz:) I kolejne decyzje zapadły lub nie: Kuchnia - zatwierdzona, pani przygotowuje umowę, wpłacam zaliczkę i się robić będzie. Wkład do kominka - prawie wybrany - Pan musi klepnąć wybór Drzwi wewnętrzne - po nieprzespanych nocach, wypatrzonych oczach, wielokrotnym oglądaniu, głaskaniu, po negocjacjach cenowych, pogodzona wewnętrznie dzis zamawiam pomiar. Ramka kamienna do kominka- spuśćmy na nia zasłonę milczenia (Aga Ty naprawdę miałas rację że NIE MA z czego wybierać ) Barierki zewnętrzne - nie robimy całości w tym roku. Będą tylko przy portfenetrach i na tarasie. Kasa, kasa, kasa. Pozostał mi wybór: - wanny - baterii - zlewu - deszczownicy - białych płytek na ściany łazienkowe - płytek do pralni - koloru schodów - kolorów ścian:) I tyle:D ps. chyba że o czymś zapomniałam - oświećcie mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.10.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 A już myslałam, że mogłabyś mi parę kawałków kamienia przywieźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.10.2013 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 ps. chyba że o czymś zapomniałam - oświećcie mnie Kibello i umywalki chyba też jakieś by się przydały;) Co do ścian to ja radzę sobie nie zawracać nimi za bardzo głowy. Maznąć wszystko na biało i nie żadną super farbą, bo po przeprowadzce jeszcze pewnie będziecie musieli coś robić i wtedy gdzieniegdzie się pobrudzi. No chyba, ze niektóre pomieszczenia będą już na tip top zrobione i będzie je można zamknąć na 4 spusty gdy gdzieś indziej jeszcze bedzie coś robione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.10.2013 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 A już myslałam, że mogłabyś mi parę kawałków kamienia przywieźć No mój P chciał wczoraj parę zabrać ale za ciemno juz było żeby szukać w smieciach:) Ale powiem Ci że fatalnie jest. Generalnie szarego nie widziałam żadnego. Jeden był fajny ale Pan twierdzi ze on w fiolet wpada w dziennym jasnym swietle... Zaczęłam szukać jasnego ale wszędzie tylko brecia i brecia Spojrzałam na czarny - z tym nie byłoby problemu ale kurcze ten pokój miał być jasny i ten czarny kamień... no nie za bardzo mi to pasi. Kibello i umywalki chyba też jakieś by się przydały;) Co do ścian to ja radzę sobie nie zawracać nimi za bardzo głowy. Maznąć wszystko na biało i nie żadną super farbą, bo po przeprowadzce jeszcze pewnie będziecie musieli coś robić i wtedy gdzieniegdzie się pobrudzi. No chyba, ze niektóre pomieszczenia będą już na tip top zrobione i będzie je można zamknąć na 4 spusty gdy gdzieś indziej jeszcze bedzie coś robione. A kibello i umywalki dawno wybrane ha:D Z tymi białymi ścianami tak sugerowałam P za Twoja radą już kiedyś. Ale ciężko mi to przewalczyć. Przyjdzie czas na malowanie to zobaczymy jaki bedzie stan zaawansowania prac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 31.10.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 tylko chciałam się przed weekendem przywitać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 31.10.2013 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Zaczęłam szukać jasnego ale wszędzie tylko brecia i brecia Mówisz? Ładne szare mają tutaj i przycinają na zamówienie: http://www.zimnik.pl/ albo tutaj drobnoziarnisty: http://www.fer-granit.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.10.2013 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Luka, specjalnie dla Ciebie się zalogowałam:DMam nadizeję, że to decenisz;) W każdym razie zajrzyj do Elfir, zrobiła przegląd płytek drewnopodobnych:Dhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?114145-Elfir-stawia-klocka-dziennik&p=6199619#post6199619 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.10.2013 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Z tymi białymi ścianami tak sugerowałam P za Twoja radą już kiedyś. Ale ciężko mi to przewalczyć. Przyjdzie czas na malowanie to zobaczymy jaki bedzie stan zaawansowania prac;) Jest szansa, ze mu sie odechce;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.10.2013 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 tylko chciałam się przed weekendem przywitać. A jesteś jeszcze? Mówisz? Ładne szare mają tutaj i przycinają na zamówienie: http://www.zimnik.pl/ albo tutaj drobnoziarnisty: http://www.fer-granit.pl/ Dorka ale ja muszę lokalnie mieć. Bo ten mój Kominek trochę nawiedzony jest, on siedzi i patrzy jak mu docinają i szykują ten kamień. Tym kamieniarzom na ręce patrzy. A nie chce mi się szukać już kogoś innego więc wiesz. I brecia i brecia:D:D Luka, specjalnie dla Ciebie się zalogowałam:DMam nadizeję, że to decenisz;) W każdym razie zajrzyj do Elfir, zrobiła przegląd płytek drewnopodobnych:D http://forum.muratordom.pl/showthread.php?114145-Elfir-stawia-klocka-dziennik&p=6199619#post6199619 Oczywiście że doceniam, aż sie wzruszyłamhttp://forum.muratordom.pl/images/smilies/rolleyes-2.gif Zaraz polecę do Elfir zerknąć Jest szansa, ze mu sie odechce;) No malutka jest;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 31.10.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 łał, ale się Pani nawybierała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 31.10.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 no teraz już jestem, ale chyba Ciebie już nie ma. a co do ścian to popieram Agę: biały po całości. najwyżej później można sobie jakieś kolorki dorzucić, jak już się koncepcja wnętrz wyklaruje luba samoistnie ustali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 31.10.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Luka, powiedz P, ze malka ma biały po całości i taka se farbę głupia cipa wybrała,że przy niej już nic nie jest białe nawet to co z pozoru jest białe w praktyce jest albo beżowe, albo szare, albo koloru brudu :bash: Niemniej jest to najlepsze rozwiązanie, potem koncep sie zmieni i na biały połozysz wszystko, bez problemu., a i wszelkie odrapania i obicia- które nawet przy najbardziej lajtowej przeprowadzce się zdarzają najłatwiej usunąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 31.10.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 i taka se farbę głupia cipa wybrała :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts