Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Melisa, zabierz się za kuchnię co najmniej w lutym - wtedy może na kwiecień będziesz miała wszystko wybrane:)

Chyba że nie masz problemów z decyzjami jak ja:/

Ale kuchnia to sama frajda, są gorsze rzeczy do wybrania:)

Lukarna nie dam rady w lutym... musze jezdzic pytac, szukac itp ;) w kwietniu jak wybiore to moze do wakacji bedzie ;)

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

łał, ale się Pani nawybierała :)

Dopiero się rozkręcam;)

no teraz już jestem, ale chyba Ciebie już nie ma. :)

a co do ścian to popieram Agę: biały po całości.

najwyżej później można sobie jakieś kolorki dorzucić, jak już się koncepcja wnętrz wyklaruje luba samoistnie ustali.

Łe bo byłam ale Najstarsza wróciła z randki (dziwnie szybko jak na nastolatki - 20:30 chyba) i się zlitowałam i oddałam jej swojego kompa.

Luka, powiedz P, ze malka ma biały po całości :)

i taka se farbę głupia cipa wybrała,że przy niej już nic nie jest białe :rolleyes: nawet to co z pozoru jest białe w praktyce jest albo beżowe, albo szare, albo koloru brudu :bash::bash:

Niemniej jest to najlepsze rozwiązanie, potem koncep sie zmieni i na biały połozysz wszystko, bez problemu., a i wszelkie odrapania i obicia- które nawet przy najbardziej lajtowej przeprowadzce się zdarzają najłatwiej usunąc.

Powiem powiem, wszystkie argumenty pójdą w ruch.

Tylko on na razie stoi na stanowisku że "chociaż w salonie i korytarzu jakis kolor MUSI być" I tak sobie myślę czy by salonu nie malnąć dla świętego spokoju a reszty zostawić...

Zobaczę na jakim etapie będzie budowa w momencie malowania, bo maluje się na końcu tak?? nigdy tego nie pamiętam:bash::bash::bash:a pytałam już tyle razy o ja gupia... chcialoby sie rzec:D

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Jaka samokrytyka nie??

Lukarna nie dam rady w lutym... musze jezdzic pytac, szukac itp ;) w kwietniu jak wybiore to moze do wakacji bedzie ;)

Aaa bo myślałam że w kwietniu ma być na gotowo już. Masz rację trzeba obejrzeć, pomacać, podumać:)

W kwietniu na dłużej przyjeżdżacie?

Wlasnie sobie zobaczylam do planu rocznego corki co i jak, i w kwietniu ma wolne od 14-21... plus te 2dni wczesniej bo akurat weekend... wiec tez duzo czasu nie mamy ;)

z ferii zimowych tez sie moge meega cieszyc bo trwaja patrzac na dni robocze od 24-28lutego :lol2: wiec 9dni z weekendami :p

Tak Dorcia wiem... ale sama mysl o jezdzeniu w jedna strone 50km dziennie przyprawia mnie o dreszcze i pozbawia sensownego myslenia przy wybieraniu i boje sie, ze ze zmeczenia bedziemy juz brali to co bedzie bez zastanawiania sie.

Ostatnio w ciagu dnia potrafilismy jedzic po 200 nawet i 300km :bash:

Tak Dorcia wiem... ale sama mysl o jezdzeniu w jedna strone 50km dziennie przyprawia mnie o dreszcze i pozbawia sensownego myslenia przy wybieraniu i boje sie, ze ze zmeczenia bedziemy juz brali to co bedzie bez zastanawiania sie.

Hmm, Meliska mamy widzę identyczne dystanse (do pokonania :) ) do budowy.

Wybrać trzeba wcześniej, bo inaczej zwariować można. Idealnie do tego pasują ciemne jesienno-zimowe wieczory. W internecie jest prawie wszystko, a jak tam tego nie ma, to znaczy, że nie istnieje. Wybierasz, decydujesz i stosujesz. Nie można miętkim być :)

Spotkania przy grobach z rodziną. Każdy pyta o termin. Kiedy się przeprowadzacie? No kiedy? Na Świeta pewnie co? Dacie radę?.... a ja nie wiem. Zwątpienie mnie ogarnia. Pewnie nie damy. Nie ma mocnych. Tyle jeszcze do zrobienia jest... Odpowiadałam wymijająco, że zobaczymy... Mam wrażenie że każdy już patrzy z politowaniem "ileż się można budować??" I ja sama już wątpię we wszystko. A jeszcze chwilę temu chciałam walczyc o Sylwestra w nowym domu.

No jak przeczytałam moje wczorajsze marudzenie to pomyślałam: wypisz wymaluj refleksja godna Wszystkich Świętych:D:D:D

Panowie ocieplacze są, robią.

Wczoraj w nocy znalazłam rewelacyjne płytki do pralni, tylko cena buuuuuuuuuuuuuuuuuu

Jak wygram w totka to je położę: biało-turkusowa szachownica byłoby bosko... I w wymiarze 20x20. Chlip chlip. zastanawiam się czy by nie zrezygnować z klamek w drzwiach i dopłacić do tych płytek:D

Taa niestety rezygnacja z klamki w jednym pokoju nic nie zmieni:) Musiałabym z co najmniej połowy zrezygnować:)

Panowie ocieplacze mimo deszczu dzielnie wklejali siatkę. O 12 mieli zrobiona połowę elewacji południowej. Może im się przed mrozami uda. Oby&&&&

A poza tym cisza i spokój.

ps. szkoda że Dzienniki nie są podzielone jakoś stopniem zaawansowania prac:) bo szukam takich "na ukończeniu" i ni huhu

Chyba wszyscy ukańczający tak podchodzą do dziennika jak ja;)

ps2. wychodzi na to że piszę sama do siebie ale cóż, muszę bo mi się przypomniało.

Scena z dziś:

Trzymamy się z P za ręce. Marcin spojrzał na nas, zmarszczył brwi i mówi:

- Niezła z Was para!

:D

Edytowane przez Lukarna