agalind 08.11.2013 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 (edytowane) No i Kinga powiedziałaś głośno to co jako jedyne mnie martwi w tych panelach - ten rysunek wyraźny słoja, takie jajo. Wszystko inne mi odpowiada: kolor, szerokie dechy, dwustronna fuga (podoba mi się bardziej niż poczwórna) Moje odczucia w kierunku tych paneli są bardzo niejasne;) A trzeba by się zdecydowac na coś ps. jutro jeszcze mam dzwonić do pana czy by nie udało mu się załatwić turkusowych płytek takich co już nie produkują Jak mu się uda (kolor ich był lepszy) to może może... kto wie;) Luka, ale z tego co mi się wydaje, to chyba u Ciebie w tych panelach byłby salon i górne pokoje, tak? W takim razie mówimy o powierzchni max. 30-40m2 (nie wiem ile ma salon dokladnie, ale pewnie jest najwiekszy z nich) do tego z meblami - stół, kanapa itp. Nie wiem czy na takiej powierzchni bedzie to az tak przeszkadzac. Metka już jest w śmieciach, a torebka leży w korytarzu i udaje starą :lol2: A teraz skorzystam Nitki ściagi:) 1. może Boski, myśli, że tez jesteś Boska (co oczywiste) i nie chce się z Tobą szybko rozstawać - oj tak, na pewno:D:D:D 2. skoro się powstrzymałaś i nie kupiłas ozdób świątecznych to na bank się na święta wprowadzisz i nie bedziesz miała co powiesić (czego Ci życzę ) - uśmiałam się, ale też Ci tego życzę. Inna sprawa, że podziwiam za stanowczość. Ja z naturą nie walczę 3. Turkus to przepiękny kolor, a inspiracje piu skłaniaja mnie do zastanowienia się nad własna łazienką - zawsze sie zastanawiam co zrobie jak mi się znudzi???? 4. świetnie, że klepnęłaś juz drzwi wewnętrze, na pewno będą świetnie wyglądać - gratuluję, jedna rzecz mniej:) 5. zazdroszczę kozaków i torebki - te kozaki??? 6. wybrałas w końcu te panele czy nie? - no własnie? Edytowane 8 Listopada 2013 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.11.2013 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Cześć Kamila Aga, największy pokój w panelach będzie miał 27 m - szaleństwo:) Najbardziej widać wzór będzie na górnym korytarzu tak naprawdę widac bo pusty będzie. Teraz zajarzyłam o co Ci chodzi tak w ogóle:) Kinga (sorry że Cię pominęłam wczesniej) na żadne inne juz nie patrzę bo dostanę kociokwiku:mad: A w ogóle to super czary kocykowe - widziałam i nie skomentowałam:) Lenka zadowolona ze zmian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.11.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Aga, największy pokój w panelach będzie miał 27 m - szaleństwo:) Najbardziej widać wzór będzie na górnym korytarzu tak naprawdę widac bo pusty będzie. Teraz zajarzyłam o co Ci chodzi tak w ogóle:) W korytarzu podłoga raczej nie bedzie miala konkurencji;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 08.11.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Cześć Kamila o jaka ja niegrzeczna.. wpadłam potarzałam się po podłodze i poszłam.. a przywitać się nie łaska.. witam się zatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.11.2013 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Dobra temat paneli zamkniety, Obydwa mi się podobają rzucę monetą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.11.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 :D:D Rzuc wreszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.11.2013 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Miętolę ją w dłoni:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 08.11.2013 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 no i jaki wynik? zamówione już te wygrane? a wiecie, że już jest WEEKEND i to długi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.11.2013 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Ogromny kamień spadł mi z serca. Załatwione dziś: 1. Barierki - zdecydowaliśmy że robimy w tym roku tylko te niezbędne czyli portfenetry (uwielbiam to słówko) oraz taras. Reszta (zejście do piwnicy i schody z gospodarczego) musi zaczekać do przyszłego roku. Zresztą na zabezpieczenie zejścia do piwnicy kiełkuje mi w głowie inny pomysł Po weekendzie zaczynają robić - odfajkowane 2. Reszta spraw drzwiowych załatwiona. Bo kolor i wzór to niestety nie wszytsko;) Odpowiedziałam dziś na milion trudnych pytań, gdzie podcięcie, jaki zamek, gdzie kluczyk i jaki itd itd Klamki będa takie. Zamówienie poszło - odfajkowane Przypadkiem na magazynie mieli drzwi w kolorze przeze mnie wybranym - mogłam więc spojrzeć na nie w całości. Powiem, tak: szczyt nowoczesnego dizajnu to to nie jest. Ani kolor modny ani wzór. Ale to jedne z kompromisów które na które poszłam przy wstępie do urządzania... Będzie doświetlony korytarz, będą w miarę jasne, musi być OK. 3. Kolejne spotkanie kuchenne. Tym razem aby pogadać, wypić kawę, podpisać umowę, wpłacić zaliczkę i włala - kuchnia się robi. Odfajkowane. 4. Po spotkaniu kuchennym rzutem na taśmę zajrzałam do panelowego. Okazało się że mają ułożony spory kawałek podłogi z paneli któe rozważałam jako "drugi wybór". Jak tylko na nie spojrzałam ułożone na większym kawałku od razu wiedziałam że ... to nie to!! Mój telefon nie lubi się z komputerami ostatnio więc nie pokażę efektu, ze tak powiem wyrazisto-kolorowego ale wiem na pewno że panelom Tarkett mówię zdecydowane nie. I tym sposobem na polu bitwy zostały Classeny. Zamawiam po weekendzie;) 5. W drodze do domu zajrzałam na budowę. Panowie od gładzi właśnie się zwijali. Skończyli górę, klatkę schodową i zrobiona jest prawie kuchnia. Jeszcze dużo pracy przed nimi bo trzeba: - pomniejszyć wszytskie otwory drzwiowe - na wysokość i na szerokość - wykombinować wentylację w garderobach:mad: - zrobić zabudowę karton-gips I dopiero wtedy kończyć, szlifować, gruntować. Po weekendzie ma w końcu zajrzeć Pan Schodek. Może spokojnie przyjeżdżać, kolor schodów mam w głowie - teraz tylko dopasować do wzornika;) Po weekendzie wpadnie hydraulik - musi przerobić podłączenie drabinek w łązienkach - przygotował je pod płytki a na tych ścianach płytek nie będzie. Po weekendzie muszę dorwać Pana Płytkę - coś nie odbiera telefonów ode mnie:/ Po weekendzie rozliczę w końcu kotłownię - dostanę końcową fakturę. Po weekendzie... c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.11.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Zaglądam miedzy pieczeniem ciasta (zrobione), leczo (robi się) a pieczeniem gęsi (zaraz wkładam do piekarnika) kolor schodów mam w głowie - teraz tylko dopasować do wzornika Nie muszę mówić, że chciałabym to zobaczyć, nie? Mój telefon nie lubi się z komputerami ostatnio więc nie pokażę efektu, ze tak powiem wyrazisto-kolorowego ale wiem na pewno że panelom Tarkett mówię zdecydowane nie. I tym sposobem na polu bitwy zostały Classeny. Zamawiam po weekendzie Potwierdzam, wzorzyste były bardzo:D Wracam do garów;) Miłego weekendu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.11.2013 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Ciasto? Leczo? Geś?? A ja biedna o kieliszku wina tu siedzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.11.2013 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Sama? No wlasnie ja sobie musze coś nalać. Będę jak Nigella;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.11.2013 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Nie sama coś Ty, dzieci bawią się grzecznie obok:D Pamiętaj żeby seksownie oblizywac palce;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.11.2013 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Nieomieszkam:D:D:D Oby tyłek mi tak nie urósł Kurka, właśnie zobaczyłam, ze natrzaskałam już ponad 10000 postów:jawdrop: Matko, i pomyśleć, że połowa to w pracy:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.11.2013 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Myślę że większa połowa:rolleyes: Rekordzistko:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.11.2013 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Weź mnie nie dobijaj:bash: Cholera skaleczyłam się otwierając wino. To znak zeby nie pić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.11.2013 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Czym otwierasz to wino?Moja poszło gładko. Ale za to niezbyt dobre jest. No nic jak wypiję pierwszą lampkę to reszta już jakoś pójdzie... Deszczownice oglądam.Powiesz jaką masz i czy jest OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.11.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Takie cos metalowe najpierw trzeba ściągnąc z korka i tym się ciachnęłam. Matko, jakie ja mam deszczownice???????? Dobra, już wiem: jedna to podtynkowa Paffoni Stick Duo a druga natynkowa Kludi Dual Showerhttp://static.e-lazienki.pl/articles/9541f_lazienki-zdjecia_1_jpeg_kludi-aqa_main.jpg?0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.11.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Kurcze, po każdym poście mnie wywala:mad: Nie wiem na ile mi cierpliwości starczy:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.11.2013 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Ta natynkowa mnie interesuje. Ona z termostatem? Idę pogooglać Musisz cierpliwa byc, cierpliwość to cnota:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts