agalind 10.12.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Luka, dobry pomysl z oszukiwaniem symetrii;) Moze dac ciekawy efekt, tylko sie zastanow czy ogolnie w łazience za duzo tych dekorow nie bedzie. Jak zakończyć płytki z prawej strony, przy krawędzi muru? W sumie z obydwu stron paska jakoś zakończyc je trzeba... Jest to gruby gres podobno cięzko się go szlifuje i często robią się odpryski Jak duze sa te plytki i ile trzeba by bylo obciac? Wzor na tym cieciu nie straci? Wg mnie plytke trzeba by polozyc obcieta krawedzią z lewej strony (z prawej na rogu bylaby oryginalną nieobcieta krawedz). Wtedy z lewej strony zlicowac płytke ze scianą plytą k-g i bedziesz miala rowniutką ściane (bez uskokow) i problem maskowania obcietej krawedzi płytki z głowy;) PS. Powyzsze to troche maslo maslane, ale mam nadzieje, ze wiesz o co mi chodzi:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.12.2013 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 No właśnie tam nie będzie wcale dekorów. Myslałam o mozaice z kolekcji ale za drogo wychodzi.Jedynym "dekorem" będzie płytka podłogowa położona we wnęce nad stelażami a to przy umywalce byłby drugi "dekor" Problem w tym że płytka ma 90 cm długości i myslałam o tym żeby przeciąć ją na 3 części po prostu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.12.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 90cm dlugosci czy szerokosci? Wzor na ścianie powinien isc w pionie, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.12.2013 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 "Deska" ma wymiar 15x90http://ilazienki.pl/plytki_noce_naturale_by_my_way_satyna_14-8x89-8_paradyz,p_4205 Wzór? Jakiś tam wzór jest ale on nie ma znaczenia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.12.2013 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 jakby co, to parę sztuk nam zostało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.12.2013 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.12.2013 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Luka, ale jak płytka ma 90 cm to pewnie max 3 Ci wyjda w pionie? po co to ciac na kawałki? Kurde, nie kumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.12.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Dużo? policzę w domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.12.2013 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Chciałam je w poziomie bo inne płytki będą w poziomie:) I dlatego chciałam je pociąć na 30 cm kawałki i poukładać na zielonym pasku jedna nad drugą.Jak drabinkę. Teraz jasne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.12.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 jak slonce:D Tylko, jak one nie lubia szlifowania i takich tam, to warto je ciachac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.12.2013 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 No tu włąsnie jest problem:) Mogę kupić mozaikę i nie ciachać. Ale mnie to uczyni jakieś 4 stówki prawie za samą mozaikę buuuNie wiem czy by dobrze wyglądały połozone pionowo tam... co myślisz o tym?? Ale wtedy we wnęce nad kibello też musiałyby być pionowo... Szkoda że nie mogę tego narysować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.12.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Wiem o co Ci chodzi, nie musisz rysować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.12.2013 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Jakby pionowo były to położyłabym dwa rzędy obok siebie i git.I to ok. buuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 10.12.2013 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 hello..... tak na szybko: odżałuj 4 stówki . Najwyzej pomieszkasz bez lamp, wieszaczków, stojaczków, dywaników ale łazienka będzie cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.12.2013 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Cześć Kinga Tylko że zakup mozaiki to jedynie mała (kosztowna ale mała:) )część problemu - nadal nie wiem jak wykończyć je z prawej strony:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 10.12.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 no jak to jak. metalową listwą. buziaki zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.12.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Luka, Kinga ma troche racji, tzn.lazienke robisz na lata;) Wiem pomoglam:D Kasia, boj sie Boga:eek: jaka listwa????? Na FM takie rzeczy????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 10.12.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 http://cosgan.de/images/smilie/froehlich/k015.gif przyszłam Wam tylko pomachać, bo w łazienkowych dylematach nie pomogę... czekam na zabudowę kuchenną http://cosgan.de/images/midi/frech/c043.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 10.12.2013 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Zwariuję przez Was, przysięgam:P Rocia, kuchnię robisz?? Suuuuper:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 10.12.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Ja mam aluminiowy kątownik, ale to głównie dlatego że płytki były tam cięte, bez fabrycznej krawędzi Właśnie piszę autobiografię: Moje życie z listewką Może zarobię na sesje na kozetce, po takiej wnętrzarskiej traumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts