Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Luka, dobry pomysl z oszukiwaniem symetrii;) Moze dac ciekawy efekt, tylko sie zastanow czy ogolnie w łazience za duzo tych dekorow nie bedzie.

Jak zakończyć płytki z prawej strony, przy krawędzi muru? W sumie z obydwu stron paska jakoś zakończyc je trzeba...

Jest to gruby gres podobno cięzko się go szlifuje i często robią się odpryski

Jak duze sa te plytki i ile trzeba by bylo obciac? Wzor na tym cieciu nie straci? Wg mnie plytke trzeba by polozyc obcieta krawedzią z lewej strony (z prawej na rogu bylaby oryginalną nieobcieta krawedz). Wtedy z lewej strony zlicowac płytke ze scianą plytą k-g i bedziesz miala rowniutką ściane (bez uskokow) i problem maskowania obcietej krawedzi płytki z głowy;)

PS. Powyzsze to troche maslo maslane, ale mam nadzieje, ze wiesz o co mi chodzi:D

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No właśnie tam nie będzie wcale dekorów. Myslałam o mozaice z kolekcji ale za drogo wychodzi.

Jedynym "dekorem" będzie płytka podłogowa położona we wnęce nad stelażami a to przy umywalce byłby drugi "dekor"

Problem w tym że płytka ma 90 cm długości i myslałam o tym żeby przeciąć ją na 3 części po prostu...

No tu włąsnie jest problem:)

Mogę kupić mozaikę i nie ciachać. Ale mnie to uczyni jakieś 4 stówki prawie za samą mozaikę buuu

Nie wiem czy by dobrze wyglądały połozone pionowo tam... co myślisz o tym??

Ale wtedy we wnęce nad kibello też musiałyby być pionowo...

Szkoda że nie mogę tego narysować.