Lukarna 15.12.2013 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Przez weekend odpuściłam:)Piątkowe zakupy wykończyły mnie. Wczoraj się zresetowaliśmy wraz ze znajomymi - było baaardzo fajnie. Kurcze za rzadko się spotykamy...Mają dzieciaki w wieku (no prawie) naszych więc dzieci buszowały w czwórkę a my mieliśmy błogi spokój:) Odebrałam wczoraj z Paczkomatu (cóż za cudowne urządzenie) kolejną porcję książek i tym sposobem zakupy - przynajmniej książkowe w tym, roku uważam za zamknięte:sick: A teraz czas budzić resztę ekipy:) Miłej niedzieli:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 15.12.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 czołem niedzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 15.12.2013 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Hej Asia - takie resety w gronie przyjaciół/znajomych sa jak najbardziej potrzebne. Ja tez tak lubię. Czasami dzwonię do kumpeli (z podstawówki) i mówię, że mam ochotę na wódkę w dobrym towarzystwie. Przyjeżdżają wieczorem jak nasza młoda już śpi a ich młode są "ogarnięte" My dziś od rana zakupowo . Najpierw na Westwing udało mi się wyhaczyc fajną lampę sufitową - jak się okaże spoko to podmienię w wiatrołapie. Bo tam poszłam po taniości/zwykłości i kupiłam zwykły biały plafon. Ta jest bardziej zdobna i wydaje mi się ze do cegieł i szafy ze szkła jak najbardziej będzie ok. Jak się okaze badziewiem to wystawię na allegro Upolowałam też(to naprawdę jest polowanie, ba- zawody na refleks) fajny stojak na ręczniki za całe 99zeta - pójdzie do kanciastej łazienki dziewczynek potem byliśmy po choinkę i mielismy farta bo znów upolowaliśmy przepięknego świerka - wysoki, gęsty i pięknie zielony - no i w dodatku w donicy więc jest plan, żeby na wiosnę wysadzić go do ogrodu sosnom do towarzystwa Kupiłam tez 2 małe chojaczki przed wejście Jutro wsadzę te małe a we wtorek dostarczą tę dużą - trzeba będzie ubrać (nie za bardzo to lubię ) Tyle dzisiejszych nowinek. Poczyniłam tez nowe DIY. Zrobiłam stolik pomocniczy , który ma służyć podczas imprez jako "stół szwedzki". Na co dzień natomiast , rozłożony na czynniki pierwsze będzie służył w garderobie. Wieczorem uchylę drugi rąbek tajemnicy Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.12.2013 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Hej Nita, kupujesz?? Kinga - prawdziwy szał zakupów jak na niedzielę przystało:D Ale najbardziej zazdroszczę choinki. Gdzie ten rąbek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 15.12.2013 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Ano takie cus wymodziłam. Kupiłam na all 2 koziołki stolarskie i przystosowałam je do innych funkcji. Pomalowałam na biało farbą, która została mi z malowania łóżka młodej, szybę miałam (hartowana zapasowa pod kominek) zatem koszt minimalny. Ma służyć jako stolik pomocniczy przy różnej maści imprezach. Na co dzień -szyba stoi na sztorc w spiżarce a koziołki będą stać w garderobie i służyć do szybkiego odłożenia/odwieszenia ubrań ściągniętych na prędce Teraz rzucamy na deskę do prasowania , wrrrr... Dziś do sesji i prezentacji rodzinie stolik postawiony został w hollu pod schodami i powiem Wam, że chyba tam zostanie na okres świąteczny Jak w salonie zagości choinka to pozostałe ozdoby wylądują właśnie na nim i będą witać gości niemalże od progu Strasznie fajnie wygląda na tle grafitowej ścianie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 15.12.2013 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Rewelacyjnie wygląda, jak milion dolarów Hej Luka, jutro dalszy ciąg zakupów? U mnie fafnasta wersja podłogi w salonie, zabiję się chyba, albo zamknę oczy i wybiorę w ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 16.12.2013 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Kinga Strasznie fajnie wygląda na tle grafitowej ścianie . Strasznie fajne to Ty masz pomysły!! Stolik rewelka!! Kurcze trochę już sama narobiłas tych rzeczy, prawda? Od łóżka się zaczęło?? Cronin, co z tą podłogą, opowiadaj!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 16.12.2013 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 łózko, 2 x nakastliki, zagłówek paletowy, zagłówek tapicerowany do sypialni + siedzisko, toaletka+ taboret, przeróbka łóżka Lenki, zagłówek Lenki, stół tarasowy, zmiana looku stolika kawowego, stolik pomocniczy.... Chyba póki co tyle Idę lepic uszka Luka - czekam na kolejne głosowanie. Zapodaj tylko temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 17.12.2013 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 cześć Asiula. kopę lat :hug: widzę, że postępy nieprzerwanie się dokonują. i bardzo dobrze. już blisko finału jesteście. ja ostatnio nie wiem za co się złapać. jakiś wariacki ten przedświąteczny okres. ale jeszcze chwila i będziemy siedzieć, jeść, leżeć, jeść, zmienimy lokal i dalej jeść a póki co ściskam w przelocie, bo nadaję wiadomo skąd. ps. jutro rano nie piję znowu kawy, bo występujemy z Jasełkami. proszę trzymać kciuki za Borutę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 17.12.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Asia - no nie bądź świnia i zapodaj jakieś głosowanie. Nudno mi i monotonnie. Ilez można lepic pierogi , uszka, pierogi, uszka....... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.12.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Kinga, mozesz dla mnie uszka zrobic jak Ci sie nudzi;) A tak wogle to czesc:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 17.12.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Kinga, mozesz dla mnie uszka zrobic jak Ci sie nudzi;) pod warunkiem, że po odbiór przyjedziesz osobiście Dzisiaj lepiłam pierogi z kapustą i grzybami - wyszło 117szt. Ciasta został to machnęłam ok 50 z wiśniami - dla dzieci na obiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.12.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Kinga, ja w zeszlym tygodniu z siostra ulepilam 470szt z kapusta i grzybami:D Tak nas mamusia uraczyła ilością zrobionego farszu:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 17.12.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Kinga, ja w zeszlym tygodniu z siostra ulepilam 470szt z kapusta i grzybami:D Tak nas mamusia uraczyła ilością zrobionego farszu:sick: ŁORANYBOSKIE :jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.12.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 No trzeba bylo widziec moja mine:lol2: Na szczescie szwagier wałkował ciasto:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 17.12.2013 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 cześć Asiula. kopę lat :hug: widzę, że postępy nieprzerwanie się dokonują. i bardzo dobrze. już blisko finału jesteście. ja ostatnio nie wiem za co się złapać. jakiś wariacki ten przedświąteczny okres. ale jeszcze chwila i będziemy siedzieć, jeść, leżeć, jeść, zmienimy lokal i dalej jeść a póki co ściskam w przelocie, bo nadaję wiadomo skąd. ps. jutro rano nie piję znowu kawy, bo występujemy z Jasełkami. proszę trzymać kciuki za Borutę. Za Borutę będę trzymać nieustannie:) Już czytałam u Malki co Cię tak wciągnęło że zniknęłaś z wirtualnego świata... Święta mnie na razie nie kręcą jeszcze - teraz uskuteczniam zakupy budowlane;) I jeszcze trochę mi niestety zostało:( Daj znać jak Ci poszło diablico:hug: Asia - no nie bądź świnia i zapodaj jakieś głosowanie. Nudno mi i monotonnie. Ilez można lepic pierogi , uszka, pierogi, uszka....... Pozdrawiam Nie lep - walnij się z książką przed kominkiem:) Na razie nie ma nad czym głosować. Wkład do kominka mam na oku jeden. Kamień do kominka jeden. Wanna na bank będzie 160. Jedyne nad czym się zastanawiam to czy umywalkę do górnej łazienki dać 55 czy 60 cm:) I pozostała armatura nadal ale nie mam mocy tego kupić. Umówiona jestem z Panem że do piątku zamówię to co chcę stacjonarnie - resztę również do piątku muszę zamówić w necie. I przede mną najgorsze z mozliwych wyborów: kolory na ściany... Boski goni mnie codziennie i dopytuje KIEDY wybiorę kolory. A ja nie wybieram bo nie wiem jakie... Tzn coś wiem: - kuchnia ma być szara - jasno szara - salon: jakiś zimny beż, pasujący do paneli, wybiorę jak przyjadą panele. I tu pytanie: czy w beżowym salonie będzie pasowała szara kanapa? Nie chcę szarego w salonie bo nie chcę całego szarego domu... A kanapę chciałabym szarą:) - klatka schodowa - no własnie jak to ogarnąć? Bo przecież te ściany na klatce schodowej przechodzą na poddasze więc musi być ten kolor kontynuowany... a tam na górze jasno-orzechowe drzwi i beżowe panele... - łazienki - płytki na ścianach będa białe - więć resztę niewypłytkowaną chyba też walnę białą, co? - sypialnia - nie mam pojęcia:sick: No więc właśnie, jakies pole do popisu przy doradzaniu macie:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.12.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 http://st.houzz.com/simgs/77017f52029cd185_8-8969/eclectic-living-room.jpg kolorystyka salonu pasuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 17.12.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 daj lila róż i będzie pasowało :) a na serio, to zależy jakie barwy lubisz. Mi się np podobają zielenie, takie spokojne, szarawe. Zresztą my idziemy na łatwiznę i wszedzie będzie biały. Pamiętaj, że za dwa lata, jak nie wcześniej i tak wszystko będzie do ponownego malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.12.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 U nas w sypialni oliwka, oboje ją lubimy, mieliśmy w mieszkaniu, dobrze się w niej czujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 17.12.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 oliwka tez mi się kojarzy z sypialnią tez tak mamy a w salonie mam pomarańcz hehe w salonie tfu tfu w dużym pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts