1976pinacolada 17.12.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Masz problem, którego ja sobie nie zafundowałam . Kupiłam białą tikkurille i prawie wszystko nią malnęłam. Dokładnie to mam 3 kolory w domu- biały i 2 szarości. Jakbym miała wtedy wybierać więcej to chyba bym oci.... A co do malowania po 2 latach to niekoniecznie. My mieszkamy już 1,5 roku i wcale żadna ze ścian nie wymaga malowania No może klatka schodowa gdyby nie była grafitowa to może .... ale jest i niech tak zostanie. Pojedyncze "palce" zmywam wilgotną szmatką i to wystarcza . Prędzej pasowałoby podszpachlować niektóre pęknięcia - jednak dom siada i gdzieniegdzie powstały mikro rysy Luka =- pociesz proszę czy Ty tez musisz się kłaść z Marcinkiem żeby zasnął? Bo mnie to dobija już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 17.12.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 mam wzornik tikurili to zaraz popatrze za brudnym beżem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 17.12.2013 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 http://st.houzz.com/simgs/77017f52029cd185_8-8969/eclectic-living-room.jpg kolorystyka salonu pasuje ? Ooo właśnie coś w ten deseń. Oliwka też mi się podoba ale nie wiedziałabym gdzie ją wsadzić W sypialni chcę kremo-brązo-turkusy;) Kinga u mnie malowanie na biało nie przejdzie - P stawia zdecydowane veto. Nie ma dyskusji;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 17.12.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 a wiesz, że właśnie oglądam turkusowe sypialnie :) z moimi (7 i 3 lata) zawsze trzeba się kłaść ,albo przynajmniej częściowo zalegać na łóżku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 17.12.2013 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Aaa Kinga sorry, nie odpowiedziałam:) U nas od jakiegoś dłuższego czasu nie muszę się kłaść z nimi. Ale śpią we dwójkę: Marcin i Wera. Odkąd Weronika zaczęła płynnie czytać (jakieś poł roku może) to czyta bratu.Inna sprawa jak jest w domu P - wtedy zawsze go wołają i on tam z nimi leży:DJa jestem twarda i jedynie każą mi zaglądać po zgaszeniu światła co "pół minutki"Nie wiem jak to będzie w nowych pokojach po przeciwległych końcach poddasza:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 17.12.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Luka - ale Ci fajnie z tą Werą, że przejęła Twój obowiązek. Nita - dzięki za pocieszenie - jak to mówia w grupie raźniej. U mnie nie dość, że trzeba się położyć, to jeszcze bajka obowiązkowo (nic przeciw temu nie mam) a potem albo głaskanie po brzuszku, albo klepanie po pleckach. Czasami to już mi dłonie cierpną . nieraz zasnie w 5 min a nieraz ponad godzine dyskutuje i się wierci. Tak jak dziś. Wróciłam do domu o 20:45 , miałam nadzieje ze szkodnik już śpi a P mi mówi, ze od godziny już z ia leży , wrrrr..... A jeśli chodzi o czytanie bajek to co wieczór wybiera sobie sama i najpierw któreś z nas jej czyta a potem ona to samo "czyta" nam. Pamie cholera ma dobra wiec kopciuszka sadzi już prawie bezbłędnie . Wczoraj poprosiła o lokomotywe - najpierw przeczytałam ja a potem ona. I "czyta" ze para buch, że koła w ruch i....(z przejęciem w głosie) nagle gwizdnęło, nagle pizdnęło Dostałam ataku smiechu jak o wywrotce mikołaja Luka - patrze do wzornika Tikurili i najbardziej zbliżony do tego co Cronin wkleiła to będzie : X484 lub deczko ciemniejszy V484. Jak będziesz gdzies w sklepie to looknij sobie i poszukaj cos w ten deseń z "twojej" firmy. Aaaa właśnie - na jakie farby się decydujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.12.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Nasze nie zasną bez nas w dodatku wieczorem dostają szwungu szału z nimi można dostać. Teraz M z nimi leży, ale za chwilę go będę musiała zmienić. Myślałam że zrobimy na biało, ale ja tez się czuję lepiej w kolorach, bardziej przytulnie. Będzie szary, oliwka i właśnie zimny beż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 17.12.2013 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Mam wzornik Tikurilli pod ręką już szukam Bo Tikurilla będzie chyba częściowo... Cronin a u dziewczynek jaki kolor?? Wika wybrała sobie taki pudrowy brudny róż. Ale Młodej - nie mam pojęcia jak zrobić I Marcinowi też nie:mad: ps. Kinga, weź Ty spisuj Lenki teksty bo ona niezła jest:lol2::lol2: ps2. Nita na Wnętrzach sypialnie oglądasz?? bossssskie kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 17.12.2013 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Kurde w moim wzorniku nie ma X ani V:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 17.12.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 jak to nie ma ???? niby dlaczego może Ci Marcin kartki wyrwał żeby nie było, że dziś nic oprócz pierogów nie zrobiłam.... naszyjnik dla Julki kto zgadnie z czego zrobiony??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 17.12.2013 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 ja wiem ja wiem:D takie te, podkładki pod śrubki i sznurówka:cool: nie ma bo mi Boski powiedział że w nim jest tylko 400 kolorów, jest jeszzce jakiś inny co ma 600 - tego nie mam;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.12.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 My na razie nie rozdzielamy dziewczynek, więc jeden pokój będzie ich sypialnią a drugi pokojem do zabaw. W sypialni na pewno stonowany kolor, może powtórzymy oliwkę, a w zabawkowym 2 opcje: albo coś energetyzującego (ale nie oczoj****nego) albo zwykłe białe, bo i tak dużo wszystkiego tam będzie (zabawki, książeczki, obrazki itd). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 17.12.2013 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Gdybyśmy się wprowadzali 2 lata temu to też mieliby wspólny pokój. Teraz - odpada, Marcin za bardzo psoci i dokucza... Weronika lubi być sama w pokoju, spokojnie sobie czytać, kolorować czy układać swoje skarby. A Marcin idzie jak tornado i nie patrzy na nic:) Dwa żywioły... Myślę czy by nie kupić tapety na jedną scianę i pomalować resztę ścian na jakiś kolor z tapety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 17.12.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Luka -no z tą sznurówka to przegięłaś Szlachetna aksamitke zakupiłam ale reszta się zgadza Cronin - jakie duże Twoje dziewczynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 17.12.2013 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 co nie zmienia faktu że naszyjnik fajny i oryginalny:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.12.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Gabi 5,3 a Werka jest młodsza 3,10. Jak patrzę to charaktery mają identyczne jak Weronika i Marcin Za parę lat też będą chciały mieć oddzielne pokoje i wtedy przerobimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.12.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Luka brązowo-kremowo-turkusowe sypialnie (mów co usunąć żeby nie zaśmiecać ) http://st.houzz.com/simgs/72e1a5a700175e4f_8-9888/contemporary-bedroom.jpg http://st.houzz.com/simgs/c0d16f4c0cdbda06_8-1000/contemporary-bedroom.jpg http://st.houzz.com/simgs/23d139050decd0d3_8-7241/traditional-bedroom.jpg http://st.houzz.com/simgs/45c1203101d87f40_8-7831/mediterranean-bedroom.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 17.12.2013 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Och, ta druga... piękna jest:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.12.2013 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Mamy podobny gust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 17.12.2013 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 taaaaaaaaaaaaaaaak?? :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts