Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Masz problem, którego ja sobie nie zafundowałam . Kupiłam białą tikkurille i prawie wszystko nią malnęłam. Dokładnie to mam 3 kolory w domu- biały i 2 szarości. Jakbym miała wtedy wybierać więcej to chyba bym oci....

A co do malowania po 2 latach to niekoniecznie. My mieszkamy już 1,5 roku i wcale żadna ze ścian nie wymaga malowania :no: No może klatka schodowa gdyby nie była grafitowa to może .... ale jest i niech tak zostanie. Pojedyncze "palce" zmywam wilgotną szmatką i to wystarcza . Prędzej pasowałoby podszpachlować niektóre pęknięcia - jednak dom siada i gdzieniegdzie powstały mikro rysy :sick:

Luka =- pociesz proszę czy Ty tez musisz się kłaść z Marcinkiem żeby zasnął? Bo mnie to dobija już :bash:

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

http://st.houzz.com/simgs/77017f52029cd185_8-8969/eclectic-living-room.jpg

kolorystyka salonu :) pasuje ? :)

Ooo właśnie coś w ten deseń.

Oliwka też mi się podoba ale nie wiedziałabym gdzie ją wsadzić:) W sypialni chcę kremo-brązo-turkusy;)

Kinga u mnie malowanie na biało nie przejdzie - P stawia zdecydowane veto. Nie ma dyskusji;)

Aaa Kinga sorry, nie odpowiedziałam:)

U nas od jakiegoś dłuższego czasu nie muszę się kłaść z nimi. Ale śpią we dwójkę: Marcin i Wera. Odkąd Weronika zaczęła płynnie czytać (jakieś poł roku może) to czyta bratu.

Inna sprawa jak jest w domu P - wtedy zawsze go wołają i on tam z nimi leży:D

Ja jestem twarda i jedynie każą mi zaglądać po zgaszeniu światła co "pół minutki"

Nie wiem jak to będzie w nowych pokojach po przeciwległych końcach poddasza:confused:

Luka - ale Ci fajnie z tą Werą, że przejęła Twój obowiązek.

Nita - dzięki za pocieszenie - jak to mówia w grupie raźniej. U mnie nie dość, że trzeba się położyć, to jeszcze bajka obowiązkowo (nic przeciw temu nie mam) a potem albo głaskanie po brzuszku, albo klepanie po pleckach. Czasami to już mi dłonie cierpną . nieraz zasnie w 5 min a nieraz ponad godzine dyskutuje i się wierci. Tak jak dziś. Wróciłam do domu o 20:45 , miałam nadzieje ze szkodnik już śpi a P mi mówi, ze od godziny już z ia leży , wrrrr.....

A jeśli chodzi o czytanie bajek to co wieczór wybiera sobie sama i najpierw któreś z nas jej czyta a potem ona to samo "czyta" nam. Pamie cholera ma dobra wiec kopciuszka sadzi już prawie bezbłędnie . Wczoraj poprosiła o lokomotywe - najpierw przeczytałam ja a potem ona. I "czyta" ze para buch, że koła w ruch i....(z przejęciem w głosie) nagle gwizdnęło, nagle pizdnęło :jawdrop: :rotfl: Dostałam ataku smiechu jak o wywrotce mikołaja :rotfl:

Luka - patrze do wzornika Tikurili i najbardziej zbliżony do tego co Cronin wkleiła to będzie : X484 lub deczko ciemniejszy V484. Jak będziesz gdzies w sklepie to looknij sobie i poszukaj cos w ten deseń z "twojej" firmy. Aaaa właśnie - na jakie farby się decydujecie?

Nasze nie zasną bez nas :bash: w dodatku wieczorem dostają szwungu szału z nimi można dostać.

Teraz M z nimi leży, ale za chwilę go będę musiała zmienić.

Myślałam że zrobimy na biało, ale ja tez się czuję lepiej w kolorach, bardziej przytulnie. Będzie szary, oliwka i właśnie zimny beż :)

Mam wzornik Tikurilli pod ręką;) już szukam

Bo Tikurilla będzie chyba częściowo...

Cronin a u dziewczynek jaki kolor??

Wika wybrała sobie taki pudrowy brudny róż. Ale Młodej - nie mam pojęcia jak zrobić:sick: I Marcinowi też nie:mad:

ps. Kinga, weź Ty spisuj Lenki teksty bo ona niezła jest:lol2::lol2::lol2:

ps2. Nita na Wnętrzach sypialnie oglądasz?? bossssskie kolory

My na razie nie rozdzielamy dziewczynek, więc jeden pokój będzie ich sypialnią a drugi pokojem do zabaw. W sypialni na pewno stonowany kolor, może powtórzymy oliwkę, a w zabawkowym 2 opcje: albo coś energetyzującego (ale nie oczoj****nego) albo zwykłe białe, bo i tak dużo wszystkiego tam będzie (zabawki, książeczki, obrazki itd).

Gdybyśmy się wprowadzali 2 lata temu to też mieliby wspólny pokój. Teraz - odpada, Marcin za bardzo psoci i dokucza...

Weronika lubi być sama w pokoju, spokojnie sobie czytać, kolorować czy układać swoje skarby. A Marcin idzie jak tornado i nie patrzy na nic:)

Dwa żywioły...:)

Myślę czy by nie kupić tapety na jedną scianę i pomalować resztę ścian na jakiś kolor z tapety...

Luka brązowo-kremowo-turkusowe sypialnie (mów co usunąć żeby nie zaśmiecać :) )

http://st.houzz.com/simgs/72e1a5a700175e4f_8-9888/contemporary-bedroom.jpg

http://st.houzz.com/simgs/c0d16f4c0cdbda06_8-1000/contemporary-bedroom.jpg

http://st.houzz.com/simgs/23d139050decd0d3_8-7241/traditional-bedroom.jpg

http://st.houzz.com/simgs/45c1203101d87f40_8-7831/mediterranean-bedroom.jpg