Lukarna 05.10.2011 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Przepraszam, że sie wczoraj nie pożegnałam ale pokazał mi się jakiś błąd i mi forum przestało działać. Nie, spoko dziś już się nie denerwuję. To jakiś pierwszy szok był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.10.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Bry, to jak zalane? mam nadzieję, że tak. Lukarna nie obgryzaj tam pazurów, i tak sama nic nie przyspieszysz a szkoda zdrowia. Z doświadczeń znajomych którzy się budowali to najwięcej jest czekania przy wykończeniówce bo to towar nie dojedzie a to majster nawali, etc. W sumie u nas do tej pory największa obsuwa była z elektrykami (mieliśmy prawie miesiąc przestoju, od okien 3tyg) ale za taką kasę warto było czekać Mam pytanie co do zlewu narożnego, dziewczyny które mają i używają - aż taki niewygodny? U mnie koleżanki chwaliły i to bardzo, że kuchnia dzięki temu zyskuje na ustawności a i tak przy zmywarce to aż tak dużo się przy nim nie stoi. Zmartwiłyście mnie bo u mnie narożny 1,5komorowy z ociekaczem to jedyna opcja, żeby mieć blat roboczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 05.10.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Pumpaluna mam teraz w mieszkaniu i wcale nie jest taki niewygodny jak mówią, kuchenka jest bardziej niewygodna w takim usytuowaniutylko musisz pamiętać, by zaraz przy szafce ze zlewem nie dawać zmywarki, bo będziesz miała między szafkami 40 cm a to za mało by swobodnie stać i się obracać Lukarna i jak? trzymaliśmy skutecznie te kciuki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.10.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 u nas idzie rogowa szafka taka zlewowa 80tka, potem cargo 20, zmywarka 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 05.10.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Policz, od szafki rogowej masz 20 i cargo 20, akurat 40 cm. Jak otworzysz zmywarkę to będzie ciasno by się swobodnie poruszać, już nie mówiąc o lekkim nachylaniu się do zmywarki. Weź miarę i stań przy jakimś narożniku i zobacz ile to jest te 40 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.10.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Sprawdzę u koleżanki, zdaje mi się że ma identyczne rozwiązanie. Tak często poruszasz się przy otwartej zmywarce? Teraz w prawdzie nie mam takowej ale dojście będę miała od przodu przez całą kuchnię i po drugiej stronie nic nie będzie poza ciągiem szafek po zmywarce dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 05.10.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Niby nie często, ale czasami trzeba coś opłukać w zlewie, a akurat zmywarka jest otwarta. To jeszcze zależy od usytuowania naczyń w szafkachNo i u mnie ta niewygoda brała sie z tego, że kubki miałam w szafce nad zlewem, więc jak wyciągałam naczynia ze zmywarki musiałam się troszkę nagimnastykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.10.2011 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Zalane zalane:D:D:DDzięki bardzo za kciukanie przydało się bardzo:) Wszystko Wam opowiem po 15 bo teraz muszę szybko coś zrobić w pracy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.10.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Lukarna czekamy z niecierpliwością Karola co słychać? Dawno Cię nie było na FM, nawet myślałam co tam u Lenki:) Pumpaluna ze zlewem narożnym nie ma tragedii, mam kilka lat i z tym żyję w bloku inaczej sie nie dało, ale mnie to nie odpowiada i w domu nie chcę kompromisów pod względem wygody (chociaż pewnie ich nie uniknę) - to tylko moje zdanie, Tobie i wielu innym osobom może to nie przeszkadzać... Tak jak napisałam nie jest wygodne, ale można sie przyzwyczaić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 05.10.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Wróciłam piguły na razie nic nie mówią, i chyba mówić nie będę, bo jak mam neta to jakaś spokojniejsza jestem (czyt. mam jakieś zajęcie) Wiecie co lubię w narożnych zlewach? że są w narożniku, a zwykle ten narożnik od ściany ciężko jest sensownie zagospodarować nie zajmuje blatu pod oknem, więc nie zabiera naturalnego światła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.10.2011 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Ok, to jestem. Jak pisałam, beton miał byc o 9. Telefon milczał więc nie wiedziałam czy jest dobrze czy jest źle:) W końcu mąż zadzwonił i powiedział, że już jest zalane i że ok, ale... podobno teść zwrócił Panom uwagę, żeby się starali i zeby było prosto bo ostatnio musiał poprawiać, na co Pan z Łatą mu odpowiedział (podobno): "Panie, za takie pieniądze to ja Panu nie zrobie tak jakby se Pan sam zrobił" - czy coś w tym stylu. Nie wiem czy to prawda i co tam chodziło, teśc niby był wzburzony a jak tam pojechałam to już mi to jako anegdotkę opowiadał. Nie wnikam. W każdym bądź razie mogę chyba ogłosić że 05.10.2011 po długiej i burzliwej walce, osiągnęliśmy STAN ZERO :D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 05.10.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 GRATULACJE!!!!! http://emoty.blox.pl/resource/yahoo.gif Jak ja uwielbiam takie teksty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.10.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Gratuluję, długa walka, ale wygrana:) I nie takie zwykłe "zero", ale z piwnicą:) Karola, bardzo się cieszę, że jest ok. Myśl pozytywnie, wizualizuj nowy domek, bo potem mało czasu na to będzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 05.10.2011 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Dzięki bardzo:):) Ardea z piwnicą i kanałem:D:D:D Szykuję małą fotorelację Ja wiem że to mało ekscytujące jest patrzenie na zdjęcia na których nawet murów nie ma ale i tak zrobię Przynajmniej coś w dzienniku się zmieni bo całe życie mojej budowy się w komentarzach toczy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 05.10.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Pamiętam jak my się cieszyliśmy ze stanu zero No to teraz do przodu. A kopareczka ta czerwona cudna! Obecnie jest u sąsiada. Dzięki wysięgnikowi ładuje taczki z betoniarą i wrzuca na piętro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 05.10.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Gratuluję stropu. Teraz pójdzie już szybciej, bo tego dłubania będzie mnie. Dokładnie rok temu na naszą dzialkę wjechała koparka. Pewnie niektórzy pukali sie w głowę gdy ja skakałam ze szczęścia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 05.10.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 No proszę , a tak się martwiłaś ! Gratulacje - ja jeszcze pamietam jak to cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.10.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 A kopareczka tak się zmęczyła, że aż zczerwieniała:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.10.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Cieszę się, że ty się cieszysz Teraz to już będzie szło migiem, szybko będzie widać efekty i ciągłe zmiany w dzienniku budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.10.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Lukarana teraz upaja się stanem 0 i zniknęła z FM:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts