Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bry, to jak zalane? mam nadzieję, że tak. Lukarna nie obgryzaj tam pazurów, i tak sama nic nie przyspieszysz a szkoda zdrowia. Z doświadczeń znajomych którzy się budowali to najwięcej jest czekania przy wykończeniówce bo to towar nie dojedzie a to majster nawali, etc. W sumie u nas do tej pory największa obsuwa była z elektrykami (mieliśmy prawie miesiąc przestoju, od okien 3tyg) ale za taką kasę warto było czekać :)

Mam pytanie co do zlewu narożnego, dziewczyny które mają i używają - aż taki niewygodny? U mnie koleżanki chwaliły i to bardzo, że kuchnia dzięki temu zyskuje na ustawności a i tak przy zmywarce to aż tak dużo się przy nim nie stoi. Zmartwiłyście mnie bo u mnie narożny 1,5komorowy z ociekaczem to jedyna opcja, żeby mieć blat roboczy.

Pumpaluna mam teraz w mieszkaniu i wcale nie jest taki niewygodny jak mówią, kuchenka jest bardziej niewygodna w takim usytuowaniu

tylko musisz pamiętać, by zaraz przy szafce ze zlewem nie dawać zmywarki, bo będziesz miała między szafkami 40 cm a to za mało by swobodnie stać i się obracać

Lukarna i jak? trzymaliśmy skutecznie te kciuki?

Niby nie często, ale czasami trzeba coś opłukać w zlewie, a akurat zmywarka jest otwarta. To jeszcze zależy od usytuowania naczyń w szafkach

No i u mnie ta niewygoda brała sie z tego, że kubki miałam w szafce nad zlewem, więc jak wyciągałam naczynia ze zmywarki musiałam się troszkę nagimnastykować

Lukarna czekamy z niecierpliwością:)

Karola co słychać? Dawno Cię nie było na FM, nawet myślałam co tam u Lenki:)

Pumpaluna ze zlewem narożnym nie ma tragedii, mam kilka lat i z tym żyję;) w bloku inaczej sie nie dało, ale mnie to nie odpowiada i w domu nie chcę kompromisów pod względem wygody (chociaż pewnie ich nie uniknę) - to tylko moje zdanie, Tobie i wielu innym osobom może to nie przeszkadzać... Tak jak napisałam nie jest wygodne, ale można sie przyzwyczaić:)

Wróciłam :) piguły na razie nic nie mówią, i chyba mówić nie będę, bo jak mam neta to jakaś spokojniejsza jestem (czyt. mam jakieś zajęcie) :lol2:

Wiecie co lubię w narożnych zlewach? że są w narożniku, a zwykle ten narożnik od ściany ciężko jest sensownie zagospodarować ;) nie zajmuje blatu pod oknem, więc nie zabiera naturalnego światła :)

Ok, to jestem.

Jak pisałam, beton miał byc o 9.

Telefon milczał więc nie wiedziałam czy jest dobrze czy jest źle:)

W końcu mąż zadzwonił i powiedział, że już jest zalane i że ok, ale... podobno teść zwrócił Panom uwagę, żeby się starali i zeby było prosto bo ostatnio musiał poprawiać, na co Pan z Łatą mu odpowiedział (podobno): "Panie, za takie pieniądze to ja Panu nie zrobie tak jakby se Pan sam zrobił" - czy coś w tym stylu.

Nie wiem czy to prawda i co tam chodziło, teśc niby był wzburzony a jak tam pojechałam to już mi to jako anegdotkę opowiadał.

Nie wnikam.

W każdym bądź razie mogę chyba ogłosić że

05.10.2011

po długiej i burzliwej walce, osiągnęliśmy

STAN ZERO :D:D:D:D

Dzięki bardzo:):):) Ardea z piwnicą i kanałem:D:D:D

Szykuję małą fotorelację;) Ja wiem że to mało ekscytujące jest patrzenie na zdjęcia na których nawet murów nie ma ale i tak zrobię:)

Przynajmniej coś w dzienniku się zmieni bo całe życie mojej budowy się w komentarzach toczy;)