Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:) tak zrobię:)

ciekawa jestem jak się sprzęty będę prezentowały jak już je zamontują i jak zlew - czy nie będę go przeklinać na czym świat stoi

będziesz go kochać miłością wielką tak jak każdą płyteczkę. lampeczkę , tak jak trzaskający ogień w kominku i widok za oknem :yes: (nawet brudnym ;) )

Kinga, Ty mi brudnych okien nie przypominaj;)

Jak Lenka? Zrobilas rozrobe w przedszkolu? Usciskaj ja, ale nie za mocno;)

U mnie tez brudne :oops:

Tak, rozruba była. Po pierwsze nie przyjęłam/nie podpisałam protokołu w którym było napisane, że moje dziecko weszło na słup i że została jej udzielona pomoc. W szczegółowym opisie zdarzenia, którego autorką była pani Ania było napisane, że po tym jak L weszła w słup , pani do niej podeszła , uspokoiła i otarła łzy :) Zapytałam zatem czy otarcie łez to ta pomoc . Maja zmienić !

Opowiedzielismy dyrekcji o postawie pani ani i ostrzegłam, że jeśli tym razem tez strzeli focha (tak jak po sprawie z leżakowaniem, kiedy nie odzywała się do mnie przez ok 2 tyg) to się przekona, że ja tez potrafię z ta różnica, że mój foch będzie bardziej bolesny w skutkach niż jej ;) Zapytałam panią dyrektor, że chyba zdaje sobie sprawę z tego, że gdybyśmy chcieli zadymy to moglibyśmy ją zrobić - pani ania straciłaby prace a przedszkole dobrą opinię.

Poprosiliśmy o pisemną informację jakie kroki podjęło przedszkole (wobec pani ani i w ogóle) żeby do takich sytuacji więcej nie dochodziło. Chodzi nam o wdrożenie wzywania pogotowia do dziecka, które doznało urazu. Żeby lekarz ocenił, czy dziecko wymaga pomocy a nie wychowawczyni czy woźna. Wiemy ze tak można bo spotkaliśmy się w szpitalu z koleżanką, która uczy WF-u w LO - przyjechała wtedy karetką (ok 500m !!! ) z uczennica, która przewróciła się na lekcji (nie zasłabła tylko walczyła o piłkę ;) ) i "rozcięła" łuk brwiowy . Pisze "rozcięła" bo łuk nie nadawał się do założenia nawet 1 szwu !!! Czyli bardziej draśnięcie niż rozcięcie. Ale dla swojego bezpieczeństwa zadzwoniła po karetkę, przyjechali i przewieźli 17letnią krowę (krowę w porównaniu z 4latkiem! ) do szpitala. Da się? Da!

Pani dyr. składała się przed nami , przepraszała, obiecała ze obejmie pania anie większym nadzorem itp., itd.

Wspomniałam tez o tym, że rozczarowała mnie pani ania tym, że nie zadzwoniła aby zapytać się jak się czuje dziecko, czy wszystko w porządku, czy ja boli, kiedy wróci, ze czekają, ze tęsknią......Taki normalny ludzki odruch (przynajmniej mój) na zaistniałą sytuację. Na pewno po takim telefonie nie byłby mojej drugiej wizyty w przedszkolu.

No i co się stało? Po ok 3-4 godzinach od mojej wizyty dostaję telefon od pani A która w pierwszych zdaniach pyta mnie o to jak się czuje L ? :rotfl: No śmiech na sali normalnie. Na końcu języka miałam, że się spóźniła o 7 dni , ale darowałam sobie dla dobra L. Przepraszała za zaistniałą sytuację oraz za swoją arogancka postawę wobec mnie :p No i ze jeśli kiedykolwiek będę mieć jakieś pytania, czy jeśli będę chciała porozmawiać, dowiedzieć się czegoś to ona jest do mojej dyspozycji i chętnie pomoże :D Noż kur..... koleżanki se szuka :mad: Ale grzecznie podziękowałam. Otrzymałam wyczerpującą info na temat dnia babci i dziadka i spraw z tym związanych i na tym koniec. Zobaczymy jak będzie face to face ;)

A kiedy Lena może wrócic do przedszkola? Mówili lekarze?

Kiedy się jej nosek zagoi?

Złamanie goi się 2 tyg. 23 mamy ostatnia wizytę u laryngologa i wtedy wypełni na papiery do Hestii bo to można dopiero po zakończonym leczeniu. Nie chcę jej posyłać wcześniej żeby mi nie zarzucono ze jeszcze w trakcie leczenia a już w przedszkolu. Pójdzie 24go prosto na występ z okazji dnia babci i dziadka ;)

Możliwe że zprowadzę ją w pon i wt tylko na próbę (muszę się dowiedzieć o której jest) żeby nie by6ła całkiem zielona jak będą tańczyć ...

Nosek wygląda już całkiem dobrze ale jak go macam to mam wrażenie ze nie jest symetryczny :(

LUka tylko nie zapomnij jutro aparatu i zapasowych baterii, błagam!!!! Na mmsa czekam!!!

Dopiero zobaczyłam, że więcej zdjęć jest w dzienniku. Super. A łazienka majstersztyk. Będzie prześlicznie i nowocześnie. Masz gust kobieto

Edytowane przez nita83