Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kurcze Asia nie wiem jak Ty gotujesz i czy używasz innych sprzętów typu blender, mikser...nie pamietam czy masz inne kontakty w kuchni kochana, ale ja z przezorności zostawiłabym tak jak jest - co za różnica czy będzie jeden czy dwa w jednym? a jak podłączysz np komórkę - u mnie ładowanie komórek odbywa sie w kuchni, a w tym samym momencie będziesz korzystała np z kultowego miksera bo ciacho jakies będziesz tworzyc - niczym perfekcyjna pani domu????;) wizualnie nie zrobi większej róznicy - wg mnie - czy będzie kontakt na jedno oczko czy na dwa.... ja w całej kuchni mam w blacie 3 gniazdka i często jest tak, że oba są zajęte, jeszcze mi sie nie zdarzyło, by trzy były naraz zajęte, ale ja większość sprzętu - ekspres, toster, opiekacz, turbodymomen a i ostatnio wyciskacz do cytrusów na prund - to wszystko mam w spiżarce.... Także ja bym zostawiła jak jest. Buziaki niedzielne:hug::hug::hug:

Czesc z rana:) Asia nie usuwaj gniazdek, tzn. JA bym nie usuwala, bo to Twoj blat roboczy i tam bedziesz pewnie miksowac zupe w garnku itd. U sibie najczesciej usuwam wlasnie tych gniazdek. Jak juz to to gniazdko po lewej by, wywalila, bo miejsca tam malo na cokolwiek, a najlepiej nie usuwaj. Gniazdek nigdy za duzo;) No to pomoglam:D

Jeszcze jakbyście napisały: nie usuwaj i nie przesuwaj to P byłby dozgonnie wzdzięczny:D

W ogóle by mi nie wpadło do głowy je ruszać ale jak panowie zamontowali plytę to stwierdziłam że te z prawej za blisko są:) powiedzialam P że musi je przesunąc w stronę okna a on mi zaczął truć (bo mu sie nie chce pewnie;) ) i stąd moje wątpliwości:)

Dobra, pojade na budowę tfu do domu - spojrzę porannym wyspanym okiem i decyzja zapadnie:)

Czesc z rana:) Asia nie usuwaj gniazdek, tzn. JA bym nie usuwala, bo to Twoj blat roboczy i tam bedziesz pewnie miksowac zupe w garnku itd. U sibie najczesciej usuwam wlasnie tych gniazdek. Jak juz to to gniazdko po lewej by, wywalila, bo miejsca tam malo na cokolwiek, a najlepiej nie usuwaj. Gniazdek nigdy za duzo;) No to pomoglam:D

:yes::yes::yes:

Cześć Sis:hug::hug::hug::hug: mam nadzieje, że się świetnie bawiliście:wave:

ja niczym ranny ptaszek dzisiaj - wstałam skoroświt ogladać australian, w międzyczasie odkurzyłam, umyłam kuchnie, zmopowałam podłogę, czekam na miska z zakupami - wraca z dyz - i pędzę do kuchni bo dziadki dzis na obiad wpadają, a zanim przyjadą, to jeszcze kapiel w morzu:D:D:D a potem już tylko bedziemy odpoczywać:yes:

buziaki niedzielne:hug::hug::hug:

Dobra, pojade na budowę tfu do domu - spojrzę porannym wyspanym okiem i decyzja zapadnie:)

no to najlepsze rozwiązanie...pomyśl, czy jak coś włączysz to czy kabel luźny nie wlezie Ci na płyte lub do gara - co gorsze.... jak nie, to zostaw jak jest, jak zwęszysz niebezpieczeństwo;) to przesuń w prawo na środek

całuski:hug:

Czołem

ja bym tam nic nie przesuwała ani nie likwidowała :no: Znowu nie są aż tak blisko płyty żeby miało być niebezpiecznie . Jeśli natomiast chodzi o ilość to gniazdek nigdy nie za dużo. Nie kombinuj tylko garnki zwoź :p

Ps. jakby minister chciałby mi wysłać kwiaty za tego posta to lubię herbaciane róże :rotfl:

No trudno, sama se kupię w nagrodę za poradę :rotfl:

Z klapką w kuchni ???? Po co???? Tłuszczem jak będzie chlapać to klapkę też uchlapie...... Kurcze, nie wiem. Ni by klapkę łatwiej umyć niż zakamarki gniazda, i bezpieczniej..... Ale chyba dziwnie to będzie wyglądało..... Mnie takie klapkowe to tylko z łazienką się kojarzą.... Zresztą nie lubię ich bo ja lubię szybko rach ciach a tu już trzeba unieść :p.... Wiem, leń ze mnie ;)

Ja na lacobelu mam jedno podwójne gnizdko - założyłam w kolorze szkła czyli szare. I nie szklane tylko takie jak w całym domu

Z klapką żeby w razie jakichś dziwnych przypadków z wodą nie wleciała mi do środka:D

I jak mówisz chyba łatwiej się czyścić będzie.

I gniazdka chyba też będę musiała kupić inne, bardziej śnieżno-białe żeby mi się zlały ze ścianą:)

Moja kumpela co pracuje w elektrycznym bedzie zgorszona - ona uznaje tylko rozwiązanie: jak seria to na cały dom:D

ps. przekaze Ministrowi że czeka go zadośćuczynienie:D

Aska nie likwiduj gniazdek

ja w kuchni mam po obu stronach blatu 4 podwojne gniazdka - po jednej stronie mam podlaczony ekspres, czajnik, radio i toster (nie wlaczam wszystkiego na raz, ale w gniazdku sa ;) a pod oknem mam mniej blatu niz Ty (u mnie dodatkowy blat roboczy to wyspa)

po drugiej stronie mam podlaczony KA, a reszta wolna i przydaje sie do belndera itp

mysle, ze wystarczy, iz beda z bolcem

pod wyspa tez mam uszykowane kable i bedzie schowane w panelu pod szafkami (tam bedzie z klapka, bo bezpiecznie i nie widac ;)

ale jesli te gniazdka az tak Cie raza w oczy ;) , to pomysl ze zmiana ich koloru jak najbardziej popieram ........ trudno powiedziec mi, czy sa za blisko, Tobie latwiej ocenic na zywo ...... ustaw garnki i zobaczysz, czy faktycznie jest ryzyko, ze bedzie cos pryskac

my wychodzimy z zalozenia, ze gniazdek nigdy za wiele ;) ale oczywiscie rozmieszczonych z glowa ;)