Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

ja nierozcieńczonym myję baterie i kabiny prysznicowe .

Luka nam szczędzi zdjęć to ja Wam zapodam (bo mogę, prawda? :hug: )

Moje podusie

Te dwie szare są w wymiarze 50x50. Udało mi się kupić szal szerokości 50cm i długi na 200cm, Zatem idealnie spasował na 2 poduchy bez zbędnego kombinowania

DSC_0476.jpgDSC_0477.jpg

Ta podusia (ledwo 40x40) i wałeczek z mojego swetra :) Podusia z "korpusu" a wałeczek z 2 rękawów :) Połączone środkiem zamkiem :)

DSC_0479.jpg

Dzisiaj kupiłam jeszcze jeden szal ale czarny. Kupiłam tez 2 białe zamki i spróbuję zrobić coś w stylu "nowoczesnym" ;). Jula ma biało czarny pokój więc zrobię jej suprice ;) I też się pochwalę :yes:

I jeszcze mój wytęskniony i długo oczekiwany gabinet a w zasadzie to jedna ze ścian. Jutro obfoce całość jak Ewa posprząta ;) Dziś przyjechały meble i się zrobiło małe burdello

DSC_0482.jpgDSC_0485.jpg

Jeszcze nie ma monitora bo podstawa/noga zaginęła w akcji :( Do tej pory wisiał a teraz pasuje, żeby stał :( Będzie w górnym prawym narożniku biurka.

Jestem mega zadowolona . Stolarz dopasował mi kolor idealnie do stolarki wew. No i jak za taki mebel to zapłaciłam "grosze"

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kinia, piękne te Twoje poduchy :yes: A ja myślałam, że je wydziergałaś, tylko mi nie pasowała maszyna do tego :D

Jak wspomniała kiedyś P że kupie sobie druty i zacznę robić to powiedział, że całkiem mi odbiło :sick: I namówiłam moją mamę na odświeżenie swoich umiejętności z czasów "nie wydziergasz nie masz ! ".

Kupiłam sliczną szarą włóczkę i mama dzierga mi 4 poszewki do salonu. A z tymi nie wiem sama co zrobię :sick: Ta bezowa i wałek leżą w gabinecie na sofce i tam zostaną a te szare dwie nie wiem jak się będą komponować z tymi "maminymi" ..... Najwyżej będą albo te albo te - na zmianę ;)

Maszyna potrzebna do zszycia i obrobienia brzegów coby się nie strzępiły :p

Ps. 1. chyba będę spać dziś w gabinecie :rolleyes:

Ps. 2 . będę baaardzo nieszczęśliwa, kiedy już wykończę ten mój dom :(

Nita, co ty tak pojawiasz się i znikasz jak jakas fatamorgana, co??

Kinga fajne te podusie;) Kolejna rzecz z której możesz być dumna:hug:

Ale gabinet?? Suuuuper!!

Zdradź mi proszę (na priv jakby co)

- z czego są te meble?

- jakie są duże?

- ile kosztowały??

:D

Z tą tapetą wyglądają super!

Nita, co ty tak pojawiasz się i znikasz jak jakas fatamorgana, co??

Kinga fajne te podusie;) Kolejna rzecz z której możesz być dumna:hug:

Ale gabinet?? Suuuuper!!

Zdradź mi proszę (na priv jakby co)

- z czego są te meble?

- jakie są duże?

- ile kosztowały??

:D

Z tą tapetą wyglądają super!

Asia - priv ze szczegółami poleciał w stronę Poznania. łap!

A tapeta mnie już drażni. Teraz choruję na Ikeową -bardziej stonowane kolory ma .... Tylko 5 stów kosztuje i czekam na promocję

Pinacolada ależ piękny gabinet. Może się do ciebie wprowadzę, co?

Gabinet to rzecz której mi najbardziej brakuje. Już nawet mogę przeboleć brak suszarnio-prasowalni ale nie gabinetu. A należało się posłuchać architekta i nie robić wielkiego tarasu na piętrze tylko przesunąć ścianę i zrobić gabinet koło sypialni :cry::cry::cry::bash::bash::bash::bash:

Pinacolada ależ piękny gabinet. Może się do ciebie wprowadzę, co?

Gabinet to rzecz której mi najbardziej brakuje. Już nawet mogę przeboleć brak suszarnio-prasowalni ale nie gabinetu. A należało się posłuchać architekta i nie robić wielkiego tarasu na piętrze tylko przesunąć ścianę i zrobić gabinet koło sypialni :cry::cry::cry::bash::bash::bash::bash:

Pumpa :hug: - nie ma sprawy. Sofka rozkłądana jest więc i wyśpisz się i "wyedukujesz" przy biurku . Jutro zrobię fotki w świetle dziennym , z sofa, szafą i całą resztą. Brakuje jeszcze 2 dupereli "pawlacza" i półki ściennej tzw mini biblioteczki . Ale to już pikuś w porównaniu z tym co zrobione :wiggle:

Kinga ona duża jest:) A ja ją mam cały czas za malucha takiego:)

Cronin nie mogę zamienić kibelka bo przeczy to zasadom egonomii:rotfl::rotfl:

Podobne nie??:)

Zdjęcia nie do końca oddają kolor ale znikł żółty dający po oczach;) to co jest teraz jest trochę zblizone do tego czego chciałam więc mozna powiedzieć że dobrze jest;)

Luka -łazienka super -taka chcę miec:)

A i nieziemsko podziwiam, za ilość łaczników (5?) w jednym rządku :lol2: serio, nisko chylę czoła :)

i wytłumaczcie mi prostej babie o co chodzi z tym kluczykiem do sypialni :oops:

No myślałam o jakimś ciemnym kolorze ale:

1. To łazienka bez okna i boję się że wyjdzie "szara jama" a tego chciałabym uniknąć

2. Nawet jak bym się zdecydowała to nie wiedziałam jak rozwiązać problem tego kawałka ściany nad kabiną, tzn nad płytkami, taki ciemny kolor nad tą białą ścianą...

3. P nie zgodziłby się na zupełnie ciemny (patrz punkt pierwszy) a jak miałabym malować na zupełnie jaśniutki to już wolę biały:)

4. Po wybraniu farb do sypialni ogarneło mnie takie zniechęcenie do jakichkolwiek kolorów że nie masz pojęcia:sick:

No i stanęło na bezpiecznym białym:)

Luka -łazienka super -taka chcę miec:)

:hug:dzięki:)

A i nieziemsko podziwiam, za ilość łaczników (5?) w jednym rządku :lol2: serio, nisko chylę czoła :)

Jakich łączników??

W łązience coś??

i wytłumaczcie mi prostej babie o co chodzi z tym kluczykiem do sypialni :oops:

Nie mogę Ci wytłumaczyć bo do tego trzeba mieć drzwi:lol2::lol2::lol2:

ps. przypomnij sobie czego zazdrościłam Ci w tym tygodniu:lol2:

o tej fotce mówię

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/585/zgf8.jpg

te górne puszki to chyba od światła??

ja bym w życiu nie zapamiętała, które do którego :oops:

Pamiętam - zazdrośnico ;)

Mimo to jakoś nie wyobrażam sobie zamykania pomieszczeń w domu (jakichkolwiek) na klucz. My mamy w zwyczaju pukać, jeśli drzwi sa zamkniete i nie ważne, czy to sypialnia, pokój, czy wc :)