Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Aaa te łączniki myślałam że coś nie tak z docięciem płytek:lol2:

Tak te górne są od: światła nad stołem, światła na środku pokoju i swiatla nad telewizorem, reszty grzechów nie pamiętam, serdecznie za nie żałuję...

Ale w sumie masz rację zapytam do czego one jeszcze...

Zaraz się okaże że dwie puszki są niepotrzebne i na pomalowanej ścianie będziemy zaklejać:mad:

No u nas na razie tylko Wika siedzi w zamkniętym pokoju i już (prawie) wszyscy nauczyli się pukać;)

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I tak jesteś niezła :) trzy zapamiętałaś -ja przez 11 lat mieszkania w mieszkanku, nie nauczyłam się który z łazienki, a który z przedpokoju (tak były dwa)

W domu mam problem - korytarz - zewnętrze i kuchnia blaty - reszta świata.

Wszystkie potrójne kazałam porozdzielać - wiem, nie wygląda fajnie, ale ja tam mam mieszkać bez stresu, a nie zgadywać co mi się zaświeci jak ten czy inny stryczek włączę :oops:

Nie zapamiętałam a podałam Ci je rozszyfrowując drogą dedukcji: są trzy źródla światła w salonie to muszą być trzy pstryczki:)

Ale który do czego to nikt na razie nie wie;)

W kuchni mam łatwo: blaty i reszta są w innych miejscach (blaty nad blatem)

A w wiatrołapie też mam trzy... kurde no właśnie po co trzy, powinny byc dwa:sick:

Malka róbmy dalej tą analizę?? może jeszcze coś wyjdzie...:o

Lukarno,

mam nadzieję, że nie pogniewasz się, jeśli wkleję u Ciebie:

prośbę o wsparcie dla Córeczki jednej z naszych koleżanek z forum

Edyty E&K

dziewczynka ma ciężką wadę serca i wymaga pilnej operacji we Włoszech:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?223275-C%C3%B3reczka-E-amp-K-potrzebuje-pomocy-wada-serca!!!!&p=6331484#post6331484

No myślałam o jakimś ciemnym kolorze ale:

1. To łazienka bez okna i boję się że wyjdzie "szara jama" a tego chciałabym uniknąć

2. Nawet jak bym się zdecydowała to nie wiedziałam jak rozwiązać problem tego kawałka ściany nad kabiną, tzn nad płytkami, taki ciemny kolor nad tą białą ścianą...

3. P nie zgodziłby się na zupełnie ciemny (patrz punkt pierwszy) a jak miałabym malować na zupełnie jaśniutki to już wolę biały:)

4. Po wybraniu farb do sypialni ogarneło mnie takie zniechęcenie do jakichkolwiek kolorów że nie masz pojęcia:sick:

No i stanęło na bezpiecznym białym:)

A ja Cię jednak będę kusić :p

Moja dolna (betonowa) łazienka tez jest bez okna i jest pomalowana naprawdę ciemnym grafitem - wszystkie 4 ściany łącznie z SUFITEM !!!! Na podłodze szary gres. Jedynymi białymi elementami jest umywalka i kibelek ! 90% gości wchodząc tam mówi WOW !!!

Skoro boisz się całości ja proponuję pomalować ścianę na lewo od wejścia i na wprost powyżej płytek.

Jeśli nie masz siły na wybory, wybiorę za Ciebie :p Proponuję ten kolor, który mam na ścianie tv. To jest bardzo fajny, przyjemny szary. Nie jasny ale też nie grafit. Jestem z niego szalenie zadowolona :yes:

Nie wierzę, że sobie z Ministrem nie poradzisz :p

Myśl, myśl, myśl - będzie odlotowo!!!

Ps, nie uważam, żeby biała miała być nieładna. Lubię biel tak samo jak szarość . Wydaje mi się jednak, że będzie bardziej "bezpiecznie" niż "ciekawie"

EDIT : dla przypomnienia

DSC_0611.jpg DSC_0422.jpg

Edytowane przez 1976pinacolada

Ja mam taki problem w salonie, bo 2 żyrandole włączane krzyżowo, i 3 kinkiety włączane krzyżowo. Żaden kabelek nie został opisany, nie mam zielonego pojęcia który do czego :)

O to ja też mam krzyżowo obydwa światła i jeszcze ma być możliwość włączenia np 1+3 żarówki:lol2:

I też nic nie opisane:sick:

Lukarno,

mam nadzieję, że nie pogniewasz się, jeśli wkleję u Ciebie:

prośbę o wsparcie dla Córeczki jednej z naszych koleżanek z forum

Edyty E&K

dziewczynka ma ciężką wadę serca i wymaga pilnej operacji we Włoszech:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?223275-C%C3%B3reczka-E-amp-K-potrzebuje-pomocy-wada-serca!!!!&p=6331484#post6331484

Witaj Sharlotko:)

Oczywiście dobrze że wklejasz.

Próbowałam wejść w ten link na innym watku ale niestety nie działał:(

Kinga, kusisz:):):)

Na razie ściana zostanie biała, tym bardziej że farba już zakupiona;)

Co nie zmienia faktu, że może kiedyś...;)

ps. kolor salonowy twój bardzo fajny, co to jest??a łazienka podoba mi się ale jak dla mnie zbyt "ciekawie";) ja jednak nudna i bezpieczna jestem:)

Kinga, kusisz:):):)

Na razie ściana zostanie biała, tym bardziej że farba już zakupiona;)

Co nie zmienia faktu, że może kiedyś...;)

ps. kolor salonowy twój bardzo fajny, co to jest??a łazienka podoba mi się ale jak dla mnie zbyt "ciekawie";) ja jednak nudna i bezpieczna jestem:)

Aśka - tchórz :p

łazienkę wkleiłam dlatego, żeby Ci pokazać, że ta szarośc salonowa jest łagodna w porównaniu z innymi szarymi/grafitami.

Salon to Tikurilla jakaśtam - mam gdzieś zapisane :yes:

Aśka - tchórz :p

łazienkę wkleiłam dlatego, żeby Ci pokazać, że ta szarośc salonowa jest łagodna w porównaniu z innymi szarymi/grafitami.

Salon to Tikurilla jakaśtam - mam gdzieś zapisane :yes:

:D:D

No do odwaznych nie należę - przyznaję bez bicia;)

Może przy następnym remoncie nabiorę trochę odwagi;)

A to w salonie to takie szaro-szare? Jak tak to jak znajdziesz to poproszę numer na "zaś";)

[ATTACH=CONFIG]237315[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]237316[/ATTACH]

dla Julki :)

Ty ale rakieta jesteś, przecież dopiero co wczoraj chyba pisałaś że się zabierasz za nie??

Wyszły fajnie, podobają się J??

:D:D

No do odwaznych nie należę - przyznaję bez bicia;)

Może przy następnym remoncie nabiorę trochę odwagi;)

A to w salonie to takie szaro-szare? Jak tak to jak znajdziesz to poproszę numer na "zaś";)

Tikkurila M498

Ty ale rakieta jesteś, przecież dopiero co wczoraj chyba pisałaś że się zabierasz za nie??

Wyszły fajnie, podobają się J??

Noo0, wczoraj o 20 się zabrałam , ok 22 były gotowe. Julka spała u koleżanki i jak rano wróciła to zrobiła wielkie WOW. Podobają jej się bardzo :yes:

Rakieta mówisz ? :D

...

Edytowane przez 1976pinacolada

cześć Asia:hug::hug::hug:

zerkam jednym okiem - pękniętym;) tutaj, bo finał oglądam.... u nas -8 i słonko, wiec pewnie południem polecimy sie w bałtyku zanurzyć - znaczy ja będę wiernym towarzyszem nurzającego sie;)

a poza tym - nudy, pani, nudy...;) wpadłam wczoraj do koleżanki, spotkałam znajomych z dawnych lat, usmialismy sie jak bobry:)

całusy, miłej niedzieli:hug::hug::hug:

Niestety jako że u nas na ekranie Fifi Niezapominajka to nawet nie wiem o czym piszesz;)

Ale:hug::hug::hug:

cześć tak w ogóle bo się nie przywitałam nawet

ps. chleb sie piecze, mięso się dusi, dzieci grzecznie leżą w łózku i ogladają/gadają/grają - błoga niedziela...:)

Hejka

U nas dorypało sniegu w nocy ze Hej. Zaraz jade po dzieci i nie wiem czy z działki wyjadę. Odśniezyłam tylko podjazd a 100m drogi już mi się nie chce :p

Mój P ma dziś 40-tkę i szykuje mu suprise. Jade niby po dzieci a wrócę z 10 gości, tortem, obiadem, prezentami.....:D A on ma takiego kaca po wczorajszym ze nie wiem czy zaskoczy :lol2:

Młoda przed chwilą składała mu zyczenia przez tel i się wygadała że ma dla niego najpiękniejszy tort na świecie. Także czesc niespodzianki szlag trafił ale mam nadzieje ze reszty się nie spodziewa i ze będzie mocno zaskoczony.

Pozdrawiam niedzielnie i do usłyszenia wieczorkiem :)