slonko 26.01.2014 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 ps. chleb sie piecze Luka jaki chleb pieczesz ? podziel sie przepisem plizzz ) swego czasu pieklam rozne, ale chetnie przygarne Twoj przepis wczoraj zrobilam pizze i bulki i tak mi sie program hydropieczenie spodobal, ze chetnie cos jeszcze upieke przeszukuje wlasnie net bo zdobie bulki z ziarnami u nas dzis mroz nieco zelzal, ale i tak ok. -10 wczoraj po poludniu bylo -16 Pinacolada sliczne podusie udanej imprezki Amglad jakim peknietym okiem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 26.01.2014 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Luka jaki chleb pieczesz ? podziel sie przepisem plizzz ) swego czasu pieklam rozne, ale chetnie przygarne Twoj przepis wczoraj zrobilam pizze i bulki i tak mi sie program hydropieczenie spodobal, ze chetnie cos jeszcze upieke przeszukuje wlasnie net bo zdobie bulki z ziarnami u nas dzis mroz nieco zelzal, ale i tak ok. -10 wczoraj po poludniu bylo -16 Pinacolada sliczne podusie udanej imprezki Amglad jakim peknietym okiem ?? Słońce Ty moje, pękło mi po obejrzeniu salonu jednego pana:D to nawiązanie do piosenki Polska-Kultu Czy byłeś kiedyś w Kutnie na dworcu w nocy? Jest tak brudno i brzydko, że pękają oczy.... a jak robisz hydrobaking? włączasz program tylko czy wstawiasz do środka naczynie z wodą dodatkowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.01.2014 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Kinga pochwal się później czy się udało:) Słonko ja taka nieperfekcyjna pani domu;) Chleb piecze maszyna, ostatnio na topie jest pełnoziarnisty z przepisu z maszynowej książeczki (ale to taki oszukany pełnoziarnisty z dodatkiem mąki 550). Jak piekłam pełnoziarnisty prawdziwy ( z 1850) to niestety tylko najstarsza ze mną chętnie go jadła... Aniu z pekniętym okiem;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 26.01.2014 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Słońce Ty moje, pękło mi po obejrzeniu salonu jednego pana:D to nawiązanie do piosenki Polska-Kultu Czy byłeś kiedyś w Kutnie na dworcu w nocy? Jest tak brudno i brzydko, że pękają oczy.... a jak robisz hydrobaking? włączasz program tylko czy wstawiasz do środka naczynie z wodą dodatkowo? Amglad nie bylam na tym dworcu ........ i jak widze to wszystko, to nawet nie chce ...... no z tym pieczeniem, to wlasnie szukalam w instrukcji o wstawieniu wody i jie znalazlam, wiec ustawilam tylko program bulki wyszly pyszne i miekkie, takie lekkie ale wlasnie wciaz sie zastanawiam, czy wody nie trzeba ....... bede jeszcze raz szukac w instrukcji, bo pierwszy raz tego programu uzylam a Ty tez masz taki ? jak robisz ? z woda czy bez ??? Luka eeee do maszyny to nie ...... chlep robie w foremkach .....l bardziej tradycyjnie ....ll no nic szukam dalej nie spieszy sie cos znajde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 26.01.2014 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 no z tym pieczeniem, to wlasnie szukalam w instrukcji o wstawieniu wody i jie znalazlam, wiec ustawilam tylko program bulki wyszly pyszne i miekkie, takie lekkie ale wlasnie wciaz sie zastanawiam, czy wody nie trzeba ....... bede jeszcze raz szukac w instrukcji, bo pierwszy raz tego programu uzylam a Ty tez masz taki ? jak robisz ? z woda czy bez ??? mam hydrobaking i zawsze robiłam bez wody, ale cos ostatnio mnie naszło, czy to aby prawidłowo...i jakoś mam kiepską instrukcje, bo jasno nie jest napisane, dlatego pytam... bo jak pieke na innym programie- np do ciasta drożdżowego to tak samo dobre wychodzi jak na hydro...a powinno byc lepsze, nie??? jak cos znajdziesz, to daj znac... ostatnio czytałam jakies przepisy na mieso pieczone i dziewczyna zawsze wkłada naczynie z wodą do pieczenia i tak mnie to zastanowiło... buziaki Luka, piekna jesteś Pani Domu:yes::yes: bardzo mi sie w tej roli podobasz:yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.01.2014 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Bo ja jestem Wygodnicka Pani Domu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 26.01.2014 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Amglad a jaki masz piekarnik ? ja mam siemensa Luka czy Ty myslisz, ze ja tez nie jestem za wygoda w kuchni ??? uwielbiam gotowac i piec, ale jeszcze bardziej uwielbiam sobie zycie w kuchni ulatwiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 26.01.2014 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Amglad a jaki masz piekarnik ? ja mam siemensa Luka czy Ty myslisz, ze ja tez nie jestem za wygoda w kuchni ??? uwielbiam gotowac i piec, ale jeszcze bardziej uwielbiam sobie zycie w kuchni ulatwiac Słońce, ja mam taki sam jak Ty, tylko pod nazwą bosch:) i nie kumam instrukcji buziaki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 26.01.2014 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Amglad przejrzalam raz jeszcze, nie ma nic o wstawianiu pojemńika z woda, a wbudowanego ten typ tez ńie ma, wiec wyglada na to, ze wystarczy wlaczyc programaaaa i powiem Ci, ze bulki pieczone na programie do pizzy ne sa takie pulchne, jak na tym hydro ja mam taka instrukcje w wersji papierowej tutaj w pdf ...... Moze bosch ma tez takie do pobrania ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 26.01.2014 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 No to Wam się przyznam, jak modelowo dałam doopy Zakupiłam piekarnik parowy z myślą o pieczeniu chleba (zastosowaniem pobocznym miało być parowe pieczenie ryb - moje młode tylko w takiej formie przyjmuje), ale głównie chodziło o chleb. I co?? i goowno, kupiłam nie ten na który się napaliłam - nie da piec się w nim chleba, który wymaga wysokich temperatur, mój piec wyciaga tylko 150. Mam więc najdroższe sitko do gotowania na parze :mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 26.01.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 boziu, jak ja czytam o tych waszych piekarnikach to stwierdzam, że chyba mam najtańszy i najbardziej podstawowy model na swiecie Ale ze ja jestem taka kuchara jak z koziej doopy trąba to mi taki poki co wystarcza . Dzis piekłam kurczaka w piwie i wyszedł wyśmienity Chleba czy bułek nie pieke i jakos mnie nawet do tego nie ciagnie Niespodzianka udała się . P jak otworzył drzwi to szoku doznał. Przywitał gości w ...dresie ale szybko się ogarnął Jedzonko było mniammm...., był schab, kurczak w piwnie i pieczen wołowa. ziemniaczki, buraczki, papryczka i surówka z marchewki i jabłka..... Tort + sernik gotowany (kupny ) , szampan, kawa, herbata.... Wczoraj na imprezie u kumpla dowiedziałam się, że L należy się odszkodowanie nie tylko z własnego NW ale i z OC przedszkola. Mogę wystąpić o oba równocześnie i nie zamierzam tego nie wykorzystać. Mało tego - podpowiedziano mi , że jak dostanę kasę to mam złożyć odwołanie - odwołania zawsze są rozpatrywane pozytywnie - czasami dopłaca tylko stówkę ale to i tak zawsze coś. Podziałam w tym temacie i zobaczymy ile Nusia zgromadzi kaski - zamierzam jej to odkładać na "zaś" - temu się jeść nie daje.... Teraz jest za mała żeby zrządzać pieniążkami ale kedyś jej się przydadzą... Luka - jakie plany na najbliższy tydzień ????? Mam nadzieję, że stasiuniek skończy łazienki - już się nie mogę doczekać tej górnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.01.2014 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Oj Malka to musisz teraz dużo na parze "piec" żebyś doceniła sprzęt;) Kinga, fajnie że się niespodzianka udała:) Ty pomysłowy Dobromirze:) O odszkodowanie zawsze warto zawalczyć - w końcu po coś są składki płacone, nie? Plany pytasz?? Hmm w sumie co ja tam mogę planować, wszystko zależy od tego jak się panowie zabierać do roboty będą... W łazienkach zostało Górna: - położyć płytki w kabinie, - zrobić obniżony sufit, - zamontować halogeny - zafugować (muszę kupić fugę brązową) - pomalować - zamówić lustro - zamówić drzwi do wnęki prysznicowej - zamontować je (drzwi) - zamówić oświetlenie - zamontować pstryczki - zamontować ceramikę i baterie Dolna - zafugować - pomalować - zamówić lustro - zamówić oświetlenie - zamontować pstryczki - zamontować ceramikę i baterie To co na zielono to Stanisław + ludzie Boskiego resztę my + hydraulik Jeszcze Stanisławowi zostanie pasek płytek + parapet w pralni. Oprócz tego ludzie Boskiego mają położyć panele na korytarzu na górze i na dole (salon i mały pokój) i tym samym zakończone będą podłogi w całym domu. Potem zostaną im tylko wyprawki i tym samym zakończą prace u mnie. Stanisław ma iść gdzieś na inną robotę i jak tam skończy to wróci do mnie położyć schody do piwnicy i skończyć wszystkie płytki kotłownia/piwnica. Muszę wezwać jutro hydraulika żeby założył grzejniki na dole gdyż różnica temperatur jest masakryczna: na dole 12 stopni, na górze 17,5 - przy ustawieniu sterownika na 12,5:sick:. Od razu dogadam z nim kiedy przyjdzie pomontować ceramikę i baterie. Jutro muszę wysłać P bo brakującą paczkę płytek do dolnej łazienki:/ W przyszłą niedzielę pójdziemy na budowę i P będzie montował pstryczki a ja będę usiłowała sprzątać górę - o ile panowie już się stamtąd wyniosą. Dzisiaj testowo założył prawie wszystkie w sypialni - idzie mu to sprawnie i szybko więc jest nadzieją że chociaż z tym nie będzie problemów;) Dzisiaj pomierzyłam "z natury" garderoby, muszę coś w nich zaplanować żeby to miało ręce i nogi. Każdemu jakiś drążek i chociaż parę półek. Zastanawiam się czy nie narysować tego i nie dac stolarzowi do wyceny, jak nas cena nie zabije to zamówimy gotowe i koniec. Nie będzie w garderobach żadnych szuflad to nie powinno być źle, co? I to w sumie tyle, dużo pisania a same pierdoły takie. Ale jak wiecie te pierdoły są niezbędne do zamieszkania;) A teraz idę zjeść kolację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 26.01.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Luka jesli chodzi o garderobe, to wykorzystaj sobie planer z Ikei, wydrukuj i daj stolarzowi do wyceny zawsze to latwiej wyobrazic sobie , jak masz na papierze i w jakims programie jakby co,to chetnie pomoge Alez masz dopracowana liste, niesamowite pelna profeska Malka a nie da sie wymienic piekarnika nawet za doplata ?? Dlugo go juz uzywasz ??? kurcze szkoda, ze takie niedopatrzenie Pinacolada jesli nie potrzebujesz tylu funkcji w piekarniku, to podstawowy wystarczy .....l kazdy wybiera wg tego, do czego go potrzebuje dla mnie waznych bylo kilka programow (a nic nie poradze, ze odrazu piekarnik ma ich duzo wiecej ) i oczywiscie energooszczednosc,bo uzywam czesto, wiele razy w tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 26.01.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Luka, piękna łazienka a plan jak sprawnie sporządzony, lepiej już sie szykuj na parapetókę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.01.2014 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Słonko problem z moimi garderobami jest taki, że są maleńkie:)Nie wiem czy planer je załapie w ogóle;) Ale spróbuję zaraz, dzięki:)I wrzuce tu jeżeli uda mi się coś zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.01.2014 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Luka, piękna łazienka a plan jak sprawnie sporządzony, lepiej już sie szykuj na parapetókę Nita dzięki:) To nie plan to moje pobożne życzenia:D Zobaczym,y co się uda w tym tygodniu zdziałać. Ale fakt - ciągle coś do przodu i to cieszy najbardziej:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.01.2014 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Niestety Ikeowskiego programu nie umiem ogarnąć Znalazłam tylko taki do szaf PAX o to chodziło?? Wrzucam wymiary garderoby numer 1 http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/843/uyhk.jpg Mam nadzieję że będzie coś widać Wlaścicielka: - prawie 8-letnia modnisia. Wymagania?? - drążek na sukienki - drążek na bluzy, bluzki inne - półki na rzeczy "składane" - wieszaczki na torebki, apaszki i inne pierdoły Bielizna będzie w komodzie w pokoju (chyba raczej nie ma miejsca na komodę w garderobie:() Myślałam żeby na krótszych ścianach dać drążki (na jakich wysokościach?????) A na wprost drzwi półki. I co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 26.01.2014 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Pinacolada jesli nie potrzebujesz tylu funkcji w piekarniku, to podstawowy wystarczy .....l kazdy wybiera wg tego, do czego go potrzebuje dla mnie waznych bylo kilka programow (a nic nie poradze, ze odrazu piekarnik ma ich duzo wiecej ) i oczywiscie energooszczednosc,bo uzywam czesto, wiele razy w tygodniu Święta racja Dla mnie ważne były prowadnice teleskopowe i termoobieg dlatego mam jaki mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.01.2014 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Mniej więcej coś takiego http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/577/2fos.jpg Tylko teraz:- na jakiej wysokości drążki i czy trzeba jej aż tyle?- jakie półki (wysokie/głębokie)? Jeden drążek by musiał być na dłuzsze, prawda? Może w takim razie dac jeden na górze z pod nim półki np na pudełka jakieś?A na drugiej, krótszej ścianie dac dwa drążki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 26.01.2014 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 (edytowane) Ja posiłkowałam się tą ściągą Edytowane 26 Stycznia 2014 przez 1976pinacolada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts