Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

fajnie jak jest wysoka, bo wtedy mozna sezonowe ciuchy na górze upchnąć, w ikei sa takie szmaciane hmm połeczki chyba i mozna tam upchnac paski, torebki, apaszki, ewentualnie nawet buty. Mozna to powiesic na drazku.

siedze i sie gapie w komp, chyba dopiero odreagowuje

Julka ma garderobę w najwyższym miejscu wysoką na 3,20. Na tej ścianie ma 3 drążki. Na najwyższym (tak jak pisze nita) ma ubrania sezonowe. Nie jest problemem 2 razy do roku dostawić drabinę i przełożyć kilka wieszaków a przestrzen wykorzystana na maxa.

Myslę Luka że 4 drążki po prawie metr to za dużo. Ja na jednej ściannie dałabym 2 drążki a na drugiej komodę z szufladami a nad nią (dość wysoko, żeby na komodzie jeszcze coś postawić) trzeci drążek tzw sezonowy

w ikei były ostatnio bardzo fajne komody - likwidują kolekcje i wyprzedawali po 99zeta. Komody rozeszły się jak ciepłe bułeczki. Znajoma kupiła kilka i sprzedaje teraz po 150zł/szt. Cena regularna była 299zł wiec i za te 150 się bardzo opłaca. A komoda z litej sosny, wybejcowana na piękny brąz, 3 szuflady... Żałuję, że kupiłam tanie pazdziochy :bash: P nie przełknie wymiany komód po 1,5 roku tylko dla designu :(

skoghall-komoda--szuflady.jpg

A może by tak z lewej strony od wejścia dać 2 drążki, na wprost 2 takie regały:

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/547/szbh.jpg

kosztuje 79 zł za sztukę, 64 cm szeroki, 24cm głęboki

a z prawej małą komodę i nad nią wysoko drążek na "długie"

fajne te komody, za 99 zl tez bym przygarneła, ale mam daleko do ikei, a mąż dostaje wysypki na samą wzmiankę o tym sklepie

Komód już nie ma :no:

Rozeszły się w całej PL jak świeże bułeczki

Promocja po 99zł już się skończyła

W tej chwili cena to 299zł/szt ale nigdzie nie są dostępne :no: :(

24 cm, to ok, na dziecięce ciuchy, dorosłe juz nie bardzo.

Ja i tak optuje za wieszakami, które dziecko lubi składać ciuchy ?? jeszcze inaczej, które będzie to robić :lol2:

ok, ja bym zrobiła wieszaki po lewej (na 3 wysokościach) z tym,że najniższy na spodnie vel spódniczki , czyli zupełnie nisko.

Na wprost regał z półkami ) do połowy, w drugiej połowie na dole komoda, nad nią drążek i po prawej znów drążki.

No własnie nie wiem czy nie za płytki.

Kurde nie chce mi się po miarę do torebki wstawać.

E tam chyba czas iść spać - jutro rano budzik skoro świt a nawet wczesniej:mad:

Oglądałam je bo moja mama chce je kupic na książki. Ciężko będzie raczej z bluzkami - za płytkie

No macie rację, wstałam - zmierzyłam.

Na teraz ten regał byłby OK, dla ośmiolatki. Ale dla dużej dziewczynki - ciuchy musiałyby być składane na 3 części.

Pokombinuję z tymi 3 drążkami na wieszaki ale może być cięzko - ostatni musiałby być pod sufitem prawie. Co nie jest niewykonalne oczywiście:)

A jak z wysokością półek??

30 cm??

czy więcej?

Bo głębokość jakieś 35cm??

moim zdaniem wysokość to 40 cm, chyba,że dopychasz ciuchy do oporu, Ja lubię mieć luz na górze, by swobodnie wyciągać ubrania, a nie wyciągać siłą, wtedy się wszystko rozwala.

Choć odkąd mam duuuuużą szafę, na półce(jednej) mam tylko ciuchy narciarskie i kilka kiecek "na raza"