Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oczywiście zasnęłam:/

Dobrze że mnie Minister obudził;)

Marcin wszystkim usypia sam tylko nie mnie:/ Inni kłada go do łóżeczka i wychodzą, ja muszę się kłaść z nim do dużego łózka... I dzis tata go połozył spać ale Marcin nie mógł zasnąć bo jest drugi dzień na odwyku smoczkowym więc jak miałabym go pozbawić jeszcze siebie;)

Agalind a powiedz o co chodzi z tą hydrauliką do wanny? Ja się z panem hydraulikiem nie widziałam, nie myślałam nawet o tym gdzie umieścić baterię. Na budowie był mąż i nasz wykonawca i nie wiem co uradzili mundrego

U nas będzie wanna prostokątna krótszym bokiem pod skosem na poddaszu. Chciałam żeby bateria była na dłuższym boku na środku (wiadomo SYMETRIA;)). A Pan hydraulik stwierdził, że wygodniej bedzie gdy bateria będzie przesunięta w 3/4 długości dłuższego boku (bliżej skosu). Podobno jak się siedzi w wannie to człowiek ramion sobie nie obije:) Pewnie ma trochę racji, tym bardziej, że odpływ w wannie tez z tamtej strony. Tylko ta symetria...

Agalind no to zabiłaś mi ćwieka, my będziemy mieli narożna asymetryczną 150x100 i chyba na tej 150 powinna iść bateria tylko właśnie pytanie w którym miejscu. Właśnie dyskutuję o tym z mężem i się okazuję, że decyzja podjęta a ja nawet nie pokazałam na której ścianie pod prysznicem chcę mieć wodę a w łazience górnej ma iść podtynkowa, ciekawe co oni wymyślili :bash:

Oczywiście zasnęłam:/

Dobrze że mnie Minister obudził;)

Marcin wszystkim usypia sam tylko nie mnie:/ Inni kłada go do łóżeczka i wychodzą, ja muszę się kłaść z nim do dużego łózka... I dzis tata go połozył spać ale Marcin nie mógł zasnąć bo jest drugi dzień na odwyku smoczkowym więc jak miałabym go pozbawić jeszcze siebie;)

A ile Twój Marcinek ma lat/miesięcy?

Moja Lenka (21m-cy) śpi z 3 smoczkami. jeden w buzi i po jednym w każdej rączce. Nauczyła się ile to jest 3 i przed zaśnięciem jak jej podaje smoka ( w ciagu dnia leżą w szufladzie) to woła "ci"

I tak się właśnie zastanawiam kiedy zabrać się za odwyk....?

Pinacolada, Marcin ma 2 lata i miesiąc. Do tej pory uwielbiał smoczek i często w dzień wołał, trzeba się było nieźle nagimnastykować żeby go czymś innym zająć.

A wczoraj wieczorem, leżymy sobie w łóżku, zasypiamy;), nagle Marcin wyciągnął smoczek, podał mi go i z obrzydzeniem na buzi powiedział "bleee, bleee" po czym przytulił sie do mnie i zasnął:)

Dzisiaj poprosiłam teściową żeby spróbowała mu nie dac i było OK. Zawował raz czy dwa jak szedł spać w południe ale mu nie dała i zasnął.

Mam nadzieję że jeszcze kilka dni i zapomni:)

jaki jest problem z nadprożami?

występują w stałych rozmiarach, parzystych lub nie parzystych: 100, 120, 140, 160...

średnio trzeba przyjąć nadproże większe o 20-30 cm od otworu...

Ano taki że muszę policzyć sztuki i napisac:)

Ale dobrze, zmobilizowałeś mnie juz piszę.

140? a co ma do tego naświetle...?

140 szerokość to jedynie jak masz mieć drzwi z bocznym poszerzeniem...

standardowy surowy otwór to 100x210

No chodziło mi własnie o to boczne poszerzenie. Chcemy z tego zrezygnować.

Czy jak drzwi wejściowa 100 to otwór musi być 105-106 np tak??

I wtedy nadproże do tego 140??????