Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dorka biorąc pod uwagę że w środę ma być koniec montażu to myślisz że będę miała 6 tralek na całe schody buuu

Niebezpiecznie bedzie;)

Kasia:hug:

Szkoda że Biedronka nadal kaput bo bym śmignęła na moment zobaczyć czy panele na górze skończyli:)

oj tam , oj tam - jak se tak poskaczesz co 6-ty schodek to na mięśnie Ci dobrze zrobi :p

My wróciliśmy właśnie z kina. Bilety kupiła nam J (wilk z wall sreet - polecam). Po powrocie czekała na nas kolacja z butelka wina :jawdrop: Aż się zaczęliśmy zastanawiać czy aby jakiejś rocznicy nie mamy :rotfl: I na stole stała kartka na której było napisane: 31.01.14 o godzinie 21:00 L zaczęła wymawiać "R" :D Ciekawe czy jutro też będzie umieć ;)

Cześć Luka :)

Byłam kiedyś u Ciebie w dzienniku, poczytałam, dotarłam do końca i zobaczyłam, że wątek się urwał..

Później trafiłam na komentarze i zobaczyłam, że cały dziennik budowy toczy się tu ;)

Ale nie byłam w stanie przewertować wszystkich stron.

I kilka dni temu dojrzałam, że w dzienniku nastąpił update :D

Domek śliczny :lol2:

Bardzo fajna łazienka, jeszcze fajniejsza kuchnia :yes:

Mocno w moich klimatach, planuję podobną :lol2::lol2:

Będę zaglądać, trzymam kciuki za powodzenie w pracach, które zostały do ukończenia ;)

:bye::bye:

Kinga ale fajnie...:)

Niezłe pomysły ma ta Wasza J:yes:

U nas standard: sobota, pierwszy dzień wolnego i co?? 7:25 i Misiek na równych nogach, 5 minut po nim również i siostra:/

To sobie pospałam...

No nic, kawa, śniadanie i do boju:)

Nie narzekaj. Młoda przebudziła się o 6 i sobie przypomniała o swoich nowych umiejętnościach i jak zaczęła : dzień dobrrrry, dobrrrrry wieczórrrrrr, rrrrudy, krrrrrowa, absurrrrrd :eek: to trrrrrrrajkotała do 7 i wtedy zażyczyła sobie śniadanie. Tak więc ja na nogach wcześniej od Was :p

Witaj Asti:)

Bardzo dziękuję za miłe słowa. Kuchnia i górna łazienka to dwa miejsca które również najbardziej mi się podobają:) Ale resztę też bardzo lubię i to czym bliżej do przeprowadzki - tym bardziej;)

Zapraszam częsciej, w najbliższych tygodniach powinno się dziać dużo:) Taką mam nadzieję...

Czesc Cronin:bye:

Przewrotne te nasze dzieciaki nie? Byłam na kontroli minutkę, rzuciałm okiem i musiałam się ewakuować bo nieopatrznie zabrałam ze sobą Najmłodszego - nie do upilnowania:sick:

Kinga:)

Pobiłaś nas wszystkie:D A raczej Twoja L:)

Krótkie sprawozdanie:

Oficjalnie ogłaszam, że podłogi na poddaszu zostały zakończone:wiggle:

Oczywiście bez listew jeszcze ale to na końcu.

Jutro pojadę i posprzątam wtedy zrobię fotki.

Na dole położyli dzisiaj gabinet a w poniedziałek chcą zrobić salon i tym sposobem powierzchnie płaskie będą gotowe:)

Stasiu kończy podłogę w piwnicy a po niedzieli ma powykańczać ściany po pociotku i się będzie powoli ewakuował:)

aaa trzymajcie kciuki żeby wystarczyło paneli buuu

zostało 28,8 m a salon ma 27 z kawałkiem:sick:

witam

dziennik juz przeczytalam dawno nazachwycac sie nie moge twoimi wnetrzami:):)pieknie masz zwlaszcza ze wiele rzeczy chcialabym tez u siebie na przyklad jasne pod logi i schody:)nie moge sie doczekac jak wyjda te schody:)pieknie masz:) kuchnia tez cudna oczywiscie, a pytanie mam o te podlogi wlasnie czy to panele czy deska????bo komentarzy masz tak duzo ze przebrnac nie moge:) na raty czytam po trochu, wiec bylabym wdzieczna za info:)

z gory dziekuje i pozdrawiam i zycze szybkiej wprowadzki:)

Luka przepiękna łazienka, taka elegancka, aż żałuję, ze sama nie wziełam białych płytek. A i podłogi podziwiam, pięknie wyglądają. U nas jutro koniec ferii, ale młodszy nam sie rozchorował (zapalenie oskrzeli ma) . Mam nadzieję, że powrócę z niebytu ale nic nie jest pewne.

Witaj IwaKrzys:)

Dziękuję bardzo za komplementy:) Mam nadzieję że efekt końcowy będzie taki jak sobie wymarzyłam.

Podłogi to panele: Dąb Verden Śnieżny Classena.

Jest dokładnie taki jak chciałam: w miarę jasny ale nie biały:yes:

I faktycznie: u mnie więcej informacji w komentarzach niż w dzienniku:)

Nitka:hug:

Biedny maluch:(

łazienki się nie mogę doczekać skończonej, muszę gonić hydraulika żeby znalazł trochę czasu i zamontował co trzeba. O stolarzu nie wspomnę:sick:

Dzisiaj chyba nie będę ciągnęła P na budowę. Ten tydzień miał wyjątkowo stresujący i męczący, a wczorajsza suto zakrapiana impreza z której wróciliśmy o 2:30 chyba nie pomogła mu się zresetować;)

Niech zostanie z dzieciakami a ja pojadę sprzątać.

Dawno dawno temu (pewnie jakiś tydzień;) ) pożyczyłam ze sklepu katalog z lampami.

Z całego katalogu wpadła mi w oko jedna jedyna - zresztą widziałam ja wisząca w sklepie i już tam mi się podobała;)

Eglo optica

Miałaby wisieć nad stołem w salonie.

I teraz muszę dobrać do tego jakąś drugą na 3 albo cztery żarówki na środek pokoju:/

Druga sprawa, że muszę zapytać za ile by mi ją sprzedali w sklepie, żeby się nie okazała za droga:(

Chociaż w sumie nie wiem jaka to droga a jaka tania lampa?

Wolałabym kupowac takie do 200 zł a najlepiej jeszcze tańsze;)

W katalogu znalazłam takie coś

http://www.eglo.com/international/Products/Interior-Lighting/ALEANDRO/91753

Pomyślałam: w sumie mogłaby być... a potem poszukałam ceny:D:D:D

Edytowane przez Lukarna

hihi ja biorę eglo opticę do kuchni, tylko plafon, mam ją wytypowaną od 2 lat bodajże, niezmiennie kojarzy mi się z kluską śląską :) one są bezproblemowo dostępne w marketach.

To drugie fajne tylko pewnie cena wysoka bo to led - tak? (no i ja jednak preferuję światło do góry :) )

hihi ja biorę eglo opticę do kuchni, tylko plafon, mam ją wytypowaną od 2 lat bodajże, )

:lol2::lol2::lol2:

Nic juz nie powiem:)

Dzisiejsze popołudnie tradycyjnie już na budowie. Pojechaliśmy późno ale trochę zrobiliśmy.

P zamontował czujnik ruchu do światełek schodowych. Świecą fajnie ale bardzo jasno. Wystarczyłoby dac je co 3 stopień a nie co drugi jak się upierał P.

No ale mamy co drugi i będzie OK:)

My z Wiką pracowałyśmy nad podłogami na poddaszu.

Pierwszy raz zrozumiałam dokładnie co to jest "kurz budowlany". Każdy pokój był zamieciony i zmyty dwa razy, za każdym razem czystą wodą.

Wiecie jaki jest efekt, prawda??

:mad::mad::mad:

Wzięłam mopy do prania i chyba we wtorek wrócimy z powrotem do walki:)

Na koniec jeszcze "przeleciałam" dwa razy łązienkę górną tylko po to żeby pogapić się na czyste płytki:) bez sensu bo i tak będa tam jeszcze malować ściany;)

Potem usiadłyśmy na surowych schodach, piłyśmy kawę i gapiłyśmy się jak P balansuje na drabinie wysoko nas spocznikiem schodów dzierżąc w ręce a to wiertarkę a to lutownicę a to inne wynalazki:):)

Na poddaszu jest pięknie

Jakby nie patrzeć na 2 dziury bez drzwi od pralni i łazienki to można by powiedzieć że jest już domowo:)

Jutro zaczynają schody. Ciekawe ile zrobią przez jeden dzień - bardzo jestem ciekawa...

To będzie tydzień pełen wrażeń:)