Esiak 06.10.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 skąd Ty masz te informacje...?zmiana otworów okiennych i drzwiowych jest zmianą nieistotną i nie podlega zgłoszeniu a jedynie wpisowi w dzienniku przez kierbuda...nie mówię tu już o drzwiach wewnętrznych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.10.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 No mam podane wymiary otworów w stanie surowym. Wyglądaja one tak: - 110 1 szt (zewnętrzne 90 do pom. gospodarczego) - 102 - 1 szt (wewnętrzne 90 z pom. do garażu ) - 92 - 2 szt (wewnętrzne garaż/garderoba oraz korytarz/kuchnia) - 120 - 1 szt (zewnętrzne wejściowe 100 oraz suwane kuchnia/salon) - 112 - 1 szt (wewnętrzne 100 wiatrołap/korytarz) - 180 - 1szt (przejscie z korytarza do salonu) zostaja mi jeszcze 4 szt ale to w ścianach działowych na razie nie zamawiam bo działówek nie będzie. otwory wewnętrzne, to licz je tylko wtedy gdy występują w ścianach nośnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.10.2011 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Esiak tak mam napisać te otwory, tak jak podałam przed chwilą?? No te co podałam to mam w scianach nosnych:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.10.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 a jeszcze okna przecież...w ścinkach działowych otworów na razie nie licz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.10.2011 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Okna spoko, to prościzna:) bo tam otwory są wszędzie jasne i czytelne 150cm - 5 szt222 -1250 -1180 - 260 - 2 W działowych nie liczę zadnych drzwi na razie. Czyli co podac te drzwiowe wymiary takie powymyslane jak mam w projekcie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 06.10.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 skąd Ty masz te informacje...? zmiana otworów okiennych i drzwiowych jest zmianą nieistotną i nie podlega zgłoszeniu a jedynie wpisowi w dzienniku przez kierbuda... nie mówię tu już o drzwiach wewnętrznych... No właśnie nie posiadam takich informacji. Na końcu zdania znajduje się znak zapytania, dlatego zdanie to trzeba traktować jako zdanie pytające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 06.10.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 taaa...co prawda dziwne mają wymiary i strasznie różne... ale podaj...ja bym wpierw sprawdził jakie są standardowe wymiary drzwi u producentów i takie zrobił, bo to co sobie wymyślają architekci, to często trzeba dopłacać za drzwi niewymiarowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 06.10.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Lukarna i pamiętaj, że łatwiej otwór zmniejszyć niż zwiększyć P.S. Miał być znak zapytania, skąd tam się wziął wielokropek to sam nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.10.2011 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Wyślę tak jak jest bo chcę się tylko zorientować czy brać w Konbecie czy u nas na miejscu w hurtowni skąd biorę cegłę i resztę. A będę miała jeszcze kilka dni do zamówienia więc wtedy popatrzę na stronach producentów jakie maja wymiary. Tak zrobię. ps. swoja drogą to skąd mi się tyle tych drzwi i okien w tym projekcie wzięło??:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 06.10.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 ps. swoja drogą to skąd mi się tyle tych drzwi i okien w tym projekcie wzięło??:/ Ktoś miał wizję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.10.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Okien nigdy za duzo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.10.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Okien nigdy za duzo:) Oj, tak!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 06.10.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Okien nigdy za duzo:) Hmmm... Ardea, fajnie mieć w domu dużo swiatła, tylko jak to ogrzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.10.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Dlatego nie mam przeszklonych całych ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.10.2011 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Wiecie co? Cały czas narzekałam na okna w kuchni że sa dwa i że ciężko coś ustawić. Ale jak pojechałam do salonu kuchennego i zobaczyłam fajna aranzację z oknem 15eczko będzie zagladało przy śniadaniu a i pod wieczór do mnie zajrzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 06.10.2011 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 A wykonawcy nie chcę zlecać zamawiania wszystkiego bo chciałam cenę sprawdzić. Trochę tych nadproży w sumie u mnie bedzie. Ale zeby nie przekombinowac i nie brać każdej duperelki z innego źródla to sprawdzę tylko ceny w 2 miejscach w Konbecie (stamtąd bierzemy strop) albo w hurtowni skąd cegłę. A majster jeszcze prosił aby w miarę szybko były szalunki stropowe na budowie i tez mam to zamówić Chyba wyślę im po prostu projekt bo liczyć tego sama na pewno nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 06.10.2011 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Ja mam jedno(180 na 180) i na granicy z jadalnia drugie - większe, z pięknym widokiem na brzozy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.10.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Hmmm... Ardea, fajnie mieć w domu dużo swiatła, tylko jak to ogrzać? Przy większych przeszkleniach trzeba wziać dobre okna. Mam przy jadalni 180x240, ale zrobiliśmy je nieotwierane, bo cieplejsze a słońca tyle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.10.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Ja mam jedno(180 na 180) i na granicy z jadalnia drugie - większe, z pięknym widokiem na brzozy:) Ach, te brzozy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 06.10.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Możesz podpowiedzieć co rozumiesz pod: szalunki stropowe? Chodzi o te pustaki szalunkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts