Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A co do rozliczania transz w PKO to fajnie że tak to wygląda :) nie zamierzam na niczym cyganić ;) jedynie u nas jest teraz taka sytuacja, że w 1 transzy mamy policzoną więźbę która już leży i zastanawiałam się czy ważna jest data wpisu w dzienniku budowy... bo samej transzy jeszcze nie mamy w rękach :p

Wynika to z tego, że procedura załatwiania kredytu trwała ponad miesiąc :eek: i nie mogliśmy tyle zwlekać z robotą bo by nas zima zastała... więc część rzeczy jeszcze mamy nie zapłacone ale zrobione ;)

Aga, pozwól że się skuszę na to ciacho i nie kasuj jak się napatrzę to może też cos upiekę w końcu bo takiego lenia mam że hej:/

A drożdżówek jeszcze nigdy nie piekłam;) Ardea robisz zwykłe ciasto drożdżowe i jakies nadzienie do tego?

Marta bardzo dziękuję:) i z drżeniem serca czekam na murarzy:)

ps. dzis na obiad miałam zupę dyniową, pyyyyszna była;)

A mnie dziś teściowa przywiozła serniczek do szpitala :jawdrop:i jakaś taka miła była ;) interesowała sie jak się czuję, itd. i pierwszy raz dotknęła brzuszka ;)

Jak budowaliśmy dom, to trafił nam sie upierdliwy facet, który sprawdzał każdą fakturkę i nie chcieli nam wypłacić 2 transzy, bo czegoś tam nie zrobiliśmy i musieliśmy to zrobić na nasz koszt

Lukarna, a strop masz już zamówiony w konbecie...?

Nie, stropu nie zamawiałam jeszcze bo nie wiem kiedy będzie potrzebny.

Na razie poprosiłam o wycenę nadproży bo te życzył sobie Majster od razu.

Czy jak nad okna dam strunobetonowe to nad drzwi mogę zwykłe elki?? Czy lepiej nie kombinowac i dac wszędzie strunobetonowe??