Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

a czym się kierujesz...? ceną?

Jezeli pytasz o nadproża to tak - ceną. Zastanawiam sie o ile byłyby tańsze te zwykłe elki. Ale niestety Pani w Konbecie chyba nie zrozumiała o co prosiłam w mailu bo wyceniła tylko struny.

O elkach się nie zajaknęła nawet. Muszę tam zadzwonić i dopytać ale cięzko się rozmawia nie wiedząc o czym się mówi:/

Bo sobie na zdrowy rozsądek wyobrażam że jak dam częśc takich częśc takich to znowu nie będa jednej wysokości. Więc jak nie będzie duża róznica w cenie to chyba wolałabym dac wszędzie równe...

Marcin jak radzisz?

A strop spróbowac wycenić jeszcze gdzie indziej? Pamiętam ze kiedys mówiłeś ze drogo mi policzyli w Konbecie...

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no może masz po prostu większy...? wyślij mi wycenę ja porównam same składniki a nie ilości...

strunobetonowe opłaca się zabrać wtedy gdy otwory okienne są tuż pod wieńcem, a chcesz je jeszcze powiększyć np w celu montażu rolet... wtedy dajesz struny w wysokości 7cm i jesteś do przodu o 7 cm :)

Moja dla zachowania pozorów pierwszy raz od soboty odwiedziła mnie w szpitalu ;) jak byłam poprzednim razem, też była raz ;)

za to moja (nie wiem jak ją nazywać - żona taty) jest u mnie codziennie, moja przyrodnia siostrzyczka 14lat też jest codziennie po szkole i czeka aż mój tata przyjedzie i dopiero z nim wraca do domu :)

no może masz po prostu większy...? wyślij mi wycenę ja porównam same składniki a nie ilości...

strunobetonowe opłaca się zabrać wtedy gdy otwory okienne są tuż pod wieńcem, a chcesz je jeszcze powiększyć np w celu montażu rolet... wtedy dajesz struny w wysokości 7cm i jesteś do przodu o 7 cm :)

Nie, no spoko, tyle rozumiem po co dajemy struny:D

Tylko nie wiem czy dawać nad drzwi tez struny czy dac zwykłe. Czy nie skomplikuje a przez to nie spowolni pracy murarzy.

A wycenę stropu poszukam i Ci przeslę bo teraz mam wycenę samych nadproży.

Swoją drogą to dziwnie robia ta wycenę bo wolałabym za poszczególne elementy cenę a nie robią wykaz i na dole jedna kwota:/

Nie , jestem tą drugą i gorszą, bo żona starszego syna powierzyła wychowanie swoich dzieci teściowej i nie ma nic przeciwko temu, że teściowa sie u niej rządzi. I mówi do niej mamusiu, a mnie bardzo rzadko zdarza sie powiedzieć do niej mama, raczej zwracam sie bezosobowo, ale to wynika z niechęci do wypowiadania słowa mama do kogokolwiek

Nie , jestem tą drugą i gorszą, bo żona starszego syna powierzyła wychowanie swoich dzieci teściowej i nie ma nic przeciwko temu, że teściowa sie u niej rządzi. I mówi do niej mamusiu, a mnie bardzo rzadko zdarza sie powiedzieć do niej mama, raczej zwracam sie bezosobowo, ale to wynika z niechęci do wypowiadania słowa mama do kogokolwiek

U nas też ta druga synowa była długo ulubienicą i wcale mi to nie przeszkadzało wręcz było mi na rękę:) Ale niestety tez nie okazała się idealna;)

Ja się nie powinnam wypowiadac bo dużo teściowej zawdzięczamy (opieka nad dziećmi i zamiana na mieszkania) więc temat ten po prostu przemilczę.