pumpaluna 07.10.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Próbuję nadrobić co pisaliście od wczoraj i na razie jestem na etapie banku A propos włączników i gniazdek, w hurtowniach internetowych te same co na allegro są taniej. Nasz elektryk mówił żeby unikać włoskich i francuskich firm bo coś tam się nie zgrywa z naszymi. Elektrykę mieliśmy baaaardzo tanio, nic nie doliczyli za domofony, sterowanie bramy, internet etc a nawet sami zaproponowali zrobienie gniazdek głośnikowych i rozprowadzenie telefonu stacjonarnego. W cenie mieliśmy jeszcze położenie bednarki, zrobiona odgromówka i przepięciówka. No i tak jak Was czytam to po raz kolejny stwierdzam, że jestem farciara, sporo rzeczy udało nam się zrobić poniżej kosztorysu dzięki czemu mogliśmy wybrać lepsze rozwiązania. Kosztorys robił nasz wykonawca (wrzucał wszystkie ceny bez rabatów) a ostatecznie rzeczoznawca wyceniający naszą działkę tylko pod nim gotowcem pieczątkę postawił. Bank (ING) nie chce od nas żadnych faktur ani kosztorysu powykonawczego. Kolejne transze idą po przesłaniu zdjęć i dostarczeniu xero dziennika budowy. W poniedziałek złożyliśmy papiery a w środę kasa na koncie była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.10.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 No wlasnie sprawdzałam te Twoje grzejniki. Trochę kosztują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.10.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Esiak, właśnie się zastanawiam jak na tych grzejnikach ręcznik powiesić? Ze zdjęć widać, że moze być problem. Widziałeś je na żywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.10.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Esiak w ogóle fajne grzejniki wybrał My bierzemy buderusa, jak się naczytałam o żółknących i gniotliwych purmo to zrezygnowaliśmy mimo że nam trochę taniej by wyszły (mówię o tych najzwyklejszych, nie tych droższych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.10.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 No chyba, że dokupicie relingi albo wieszaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.10.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Esiak w ogóle fajne grzejniki wybrał My bierzemy buderusa, jak się naczytałam o żółknących i gniotliwych purmo to zrezygnowaliśmy mimo że nam trochę taniej by wyszły (mówię o tych najzwyklejszych, nie tych droższych) Co masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 07.10.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 No chyba, że dokupicie relingi albo wieszaki? są w komplecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.10.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 My na 99% purmo ramo, mam nadzieję, że na szarych ścianach nie będzie widać jak żółkną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 07.10.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 w pozostałych pomieszczeniach będą zwykłe purmo vc: http://www.purmo.com/images/products/panels/purmo_ventil_compact.jpg oprócz salonu, gdzie będą purmo ramo: http://www.purmo.com/images/products/kaloryfery-Purmo-Ramo-CV.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.10.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 (edytowane) gniotliwych tzn że co raz słabszą blachę mają i są podatne na wgniecenia przy stuknięciu mocniejszym; na forach sporo negatywnych opinii odnośnie purmo jest (zaznaczam tych z tańszej linii) i tak patrząc to chyba najlepiej oceniają regulusy ale te już jak dla nas są za drogie Te purmo ramo bardzo mi się podobają ale niestety cena już mniej, wizualnie to chyba najbardziej mi się podobają te takie niskie grzejniki ale to już w ogóle cenowa porażka Edytowane 7 Października 2011 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.10.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 U nas w pokojach na górze będzie Brugman VK (podobny do Purmo VC). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.10.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Pumpaluna, Ty mnie nie strasz, bo mnie tylko niski i długi pasuje pod salonowe okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.10.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 gniotliwych tzn że co raz słabszą blachę mają i są podatne na wgniecenia przy stuknięciu mocniejszym; na forach sporo negatywnych opinii odnośnie purmo jest (zaznaczam tych z tańszej linii) i tak patrząc to chyba najlepiej oceniają regulusy ale te już jak dla nas są za drogie Te purmo ramo bardzo mi się podobają ale niestety cena już mniej, wizualnie to chyba najbardziej mi się podobają te takie niskie grzejniki ale to już w ogóle cenowa porażka Ja chyba nigdy nie uderzyłam w grzejnik;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.10.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Pumpaluna, Ty mnie nie strasz, bo mnie tylko niski i długi pasuje pod salonowe okno. A nie masz w salonie podłogówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.10.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Agalind, ja też nie ale mój syn rowerkiem kilka razy Ardea napisałam, że dla mnie cena porażka, my na wykończenie do wprowadzenia z elewacja, ociepleniem dachu, meblami i ogrodzeniem mamy tylko 150tys także musimy pilnować kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.10.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Ja też mam przykręconą śrubkę, jeśli chodzi o koszty, ale inny grzejnik nie pasuje, na szczęście tylko jeden jest taki. Nie mam w salonie podłogówki, bo boję sie pod drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.10.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Nie mam w salonie podłogówki, bo boję sie pod drewno. Kiedyś gadałymy o podłogówce i stąd mi się wzięło, że macie ją na calym dole. Drewno, czyli lita deska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.10.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Nasz wykonawca miał przez moment "przebłysk" i stwierdził, że skoro w sypialni nie chcę podłogówki to żeby nie blokować ustawności to damy grzejnik ten podłogowy taki nawiewowy (nie wiem jak to się nazywa, no takie kratki pod oknem w podłodze). Na szczęście równie szybko zszedł na ziemię jak wyszło, że ten do nas potrzebny kosztowałby po rabacie coś ok 3700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.10.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Pamiętam dyskusje o podłogówce, skorzystałam z Waszych rad i np. u dziecka też nie będzie podłogówki:) Nie lita deska, ale też dośc gruby parkiet przemysłowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.10.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Ja chciałam czuć ciepełko w stopy;) No i nie mam miejsca na grzejnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts