Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Próbuję nadrobić co pisaliście od wczoraj i na razie jestem na etapie banku

A propos włączników i gniazdek, w hurtowniach internetowych te same co na allegro są taniej. Nasz elektryk mówił żeby unikać włoskich i francuskich firm bo coś tam się nie zgrywa z naszymi. Elektrykę mieliśmy baaaardzo tanio, nic nie doliczyli za domofony, sterowanie bramy, internet etc a nawet sami zaproponowali zrobienie gniazdek głośnikowych i rozprowadzenie telefonu stacjonarnego. W cenie mieliśmy jeszcze położenie bednarki, zrobiona odgromówka i przepięciówka.

No i tak jak Was czytam to po raz kolejny stwierdzam, że jestem farciara, sporo rzeczy udało nam się zrobić poniżej kosztorysu dzięki czemu mogliśmy wybrać lepsze rozwiązania. Kosztorys robił nasz wykonawca (wrzucał wszystkie ceny bez rabatów) a ostatecznie rzeczoznawca wyceniający naszą działkę tylko pod nim gotowcem pieczątkę postawił. Bank (ING) nie chce od nas żadnych faktur ani kosztorysu powykonawczego. Kolejne transze idą po przesłaniu zdjęć i dostarczeniu xero dziennika budowy. W poniedziałek złożyliśmy papiery a w środę kasa na koncie była.

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

gniotliwych tzn że co raz słabszą blachę mają i są podatne na wgniecenia przy stuknięciu mocniejszym; na forach sporo negatywnych opinii odnośnie purmo jest (zaznaczam tych z tańszej linii) i tak patrząc to chyba najlepiej oceniają regulusy ale te już jak dla nas są za drogie :(

Te purmo ramo bardzo mi się podobają ale niestety cena już mniej, wizualnie to chyba

najbardziej mi się podobają te takie niskie grzejniki ale to już w ogóle cenowa porażka :(

Edytowane przez pumpaluna

gniotliwych tzn że co raz słabszą blachę mają i są podatne na wgniecenia przy stuknięciu mocniejszym; na forach sporo negatywnych opinii odnośnie purmo jest (zaznaczam tych z tańszej linii) i tak patrząc to chyba najlepiej oceniają regulusy ale te już jak dla nas są za drogie :(

Te purmo ramo bardzo mi się podobają ale niestety cena już mniej, wizualnie to chyba

najbardziej mi się podobają te takie niskie grzejniki ale to już w ogóle cenowa porażka :(

Ja chyba nigdy nie uderzyłam w grzejnik;)

Nasz wykonawca miał przez moment "przebłysk" i stwierdził, że skoro w sypialni nie chcę podłogówki to żeby nie blokować ustawności to damy grzejnik ten podłogowy taki nawiewowy (nie wiem jak to się nazywa, no takie kratki pod oknem w podłodze). Na szczęście równie szybko zszedł na ziemię jak wyszło, że ten do nas potrzebny kosztowałby po rabacie coś ok 3700