Ardea 07.10.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 I co dajesz na podłogę w salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.10.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Najprawdopodobnie deskę 3-warstwową. Niektórzy daja nawet litą, ale wg. mnie to jednak za duża izolacja, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.10.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Nasz hydraulik mówił, że ludzie przesadzają mówiąc o tym, ze podłogówka pod drewnem słabo działa, ale mój mąż wolał grzejnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.10.2011 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Fajne te grzejniki pokazujecie.Kolejna abstrakcyjna rzecz dla mnie:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 07.10.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Najprawdopodobnie deskę 3-warstwową. Niektórzy daja nawet litą, ale wg. mnie to jednak za duża izolacja, a jak gęsto macie połozone rurki? My też mamy podłogówkę ale dajemy panele. ja jestem z tych ciepłolubnych i boję się, że nie będzie ciepło a grzejnika niet . Pocieszam się jednak tym, że nasz hydraulik rozkładając nasze rurki powiedział, że nie chciałby u nas mieszkać bo będzie ukrop. Kazałam dać rurki gęsto, żeby potem nie marznąć. Wolę przykręcić na termostacie niż ubierać dodatkową warstwę ubrania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 07.10.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Witamy szefową Marcinek zasnął? bez smoka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.10.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Mój pulmonolog i alergolog są jest przeciwnikami zarówno podłogówki jak i odkurzacza centralnego. Ostatnio jednak znalazłam artykuł: Ogrzewanie podłogowe na alergię i bądź tu człowieku mądry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.10.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Z tego co pamietam, to w salonie rurki co 18cm a w łazience co 12cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.10.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Nasz hydraulik mówił, że ludzie przesadzają mówiąc o tym, ze podłogówka pod drewnem słabo działa, ale mój mąż wolał grzejnik... Pewnie tak jest, ale jakoś nie chcę na sobie tego sprawdzać. Dlatego warstwowa a nie lita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.10.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Mój pulmonolog i alergolog są jest przeciwnikami zarówno podłogówki jak i odkurzacza centralnego. Ostatnio jednak znalazłam artykuł: Ogrzewanie podłogowe na alergię i bądź tu człowieku mądry Przy alergii centralny odkurzacz chyba jest lepszy niż tradycyjny, bo wszytsko co wciągnie zostaje w odkurzaczu i nie jest wyrzucane z powrotem na pokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.10.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Lita decha bedzie bardziej pracowac pod wpływem ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.10.2011 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Witamy szefową Marcinek zasnął? bez smoka? Cześć Zasnął a ja prawie nim ale dzielna byłam i wstałam:) Bez smoka oczywiście. Wszystkie pochowałam i jest OK. Tak się cieszę:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.10.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 To na pewno. Może się rozsychać i rozłazić. Wolę nie sprawdzać u siebie czy dałaby radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.10.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Tyle że w centralnym to wszystko przez jakiś tam czas tkwi w ścianach i nie idzie dobrze oczyścić, różne są opinie, zależy chyba od lekarza. Na szczęście ten dylemat też nas ominął, czasami dobrze mieć okrojony budżet (lub potrafić chociaż znaleźć tego zalety hehehe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.10.2011 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 My zrobimy instalację pod centralny ale kiedy jednostke kupimy to kto wie...:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.10.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Wiecie kto mi powiedział, że współcześnie domów bez centralnego odkurzacza już się nie buduje? Zgadnijcie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 07.10.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 ja jestem mega alergikiem i sie zdecydowałam na jedno i drugie (podłogówka i odkurzacz centr.) Do podłogówki przekonało mnie to, że przez 8 lat pracowałam w pomieszczeniu z podłogowką i nie odczuwałam większych dolegliwości bedąc w pracy. Wiekszego gromadzenia kurzu tez nie zauwazyłam A centralny odkurzacz tak jak agalind pisze wywala brudy na zew a nie z powrotem na pokój. Ktoś kiedys pisał, że nie chciałby wiedziec co jest w rurach (tych od odkurzacza) po kilku latach. Że syf, bakterie, roztocza..... Więc ja się pytam, czy ktoś ma w zwyczaj myć co jakis czas rurę od odkurzacza ? Bo ja jeszcze tego nigdy nie robiłam i nie widzę, żeby mi z niej coś wyłaziło, smierdziało itp. Poza tym gniazda odkurzacz mają klapki i nie widze potrzeby podnoszenia ich w innym czasie niz odkurzanie ) i zaglądanie w rury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.10.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Któryś z Panów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.10.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 ja jestem mega alergikiem i sie zdecydowałam na jedno i drugie (podłogówka i odkurzacz centr.) Do podłogówki przekonało mnie to, że przez 8 lat pracowałam w pomieszczeniu z podłogowką i nie odczuwałam większych dolegliwości bedąc w pracy. Wiekszego gromadzenia kurzu tez nie zauwazyłam A centralny odkurzacz tak jak agalind pisze wywala brudy na zew a nie z powrotem na pokój. Ktoś kiedys pisał, że nie chciałby wiedziec co jest w rurach (tych od odkurzacza) po kilku latach. Że syf, bakterie, roztocza..... Więc ja się pytam, czy ktoś ma w zwyczaj myć co jakis czas rurę od odkurzacza ? Bo ja jeszcze tego nigdy nie robiłam i nie widzę, żeby mi z niej coś wyłaziło, smierdziało itp. Poza tym gniazda odkurzacz mają klapki i nie widze potrzeby podnoszenia ich w innym czasie niz odkurzanie ) i zaglądanie w rury Też mam alergię i dla mnie odkurzacz centralny był jedną z ważniejszych instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 07.10.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Tyle że w centralnym to wszystko przez jakiś tam czas tkwi w ścianach i nie idzie dobrze oczyścić, różne są opinie, zależy chyba od lekarza. Na szczęście ten dylemat też nas ominął, czasami dobrze mieć okrojony budżet (lub potrafić chociaż znaleźć tego zalety hehehe) podobno nie ma szans zeby przy odpowiednim ciągu odkurzacza cokolwiek się tam zatrzymało..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts