Lukarna 07.10.2011 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Ja raz straciłam głos:) To było bardzo dziwne doświadczenie:) I nie po imprezie:) ps. cos mi lata po ekranie i nie moge tego zamknąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.10.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Może mucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.10.2011 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Niee, napis że w stacji nie ma dyskuNo ja wiem ze nie maAle się nie da zamknąć i mam to na srodku ekranu:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.10.2011 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Ardea - mistrz komputera;) Ci nie pomoże, ja nawet planera Ikea nie umiem obsługiwac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.10.2011 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Kurcze weź cos pokombinuj z tym Planerem bo już sama jestem ciekawa tej Twojej kuchni:)Może nam pokaż bez zmywarki?Albo wstaw szafkę zamiast zmywarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.10.2011 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Kurcze weź cos pokombinuj z tym Planerem bo już sama jestem ciekawa tej Twojej kuchni:) Może nam pokaż bez zmywarki? Albo wstaw szafkę zamiast zmywarki? Jestem za:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 07.10.2011 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Wiecie co, ja idę. Bo mnie wkurza to latające coś i nie umiem sobie poradzić:/ Ardea owocnych zakupów zyczę Aga, a Ty się kuruj:) Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.10.2011 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Dobranoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.10.2011 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 08.10.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Mój pulmonolog i alergolog są jest przeciwnikami zarówno podłogówki jak i odkurzacza centralnego. Ostatnio jednak znalazłam artykuł: Ogrzewanie podłogowe na alergię i bądź tu człowieku mądry Dziwne, zazwyczaj właśnie dla alergików się to zaleca. Ja mam alergię na wiele pyłków, kurz itd. i zarówno odkurzacz centralny, jak i podłogówka w całym domu - będzie. Z doświadczenia powiem, że nie ma nic gorszego dla mnie, alergika, niż grzejniki tego typu: http://informatorbudownictwa.pl/images/stories/22139:grzejnik_Invena_V.jpg W domu u rodziców były stare, żeliwne i nic mi się od nich nie działo, nie wysuszały powietrza, a te nowoczesne nawet na minimum włączone powodują przesuszenie gardła i nosa i praktycznie przez całą zimę ubiegłą puszczała mi się krew z nosa rano... a nie mam grzejnika zaraz przy łóżku. Jak go wyłączałam na noc było ok. Myślę, że przeciwnicy nowych rozwiązań mało o nich wiedzą i stąd ich sprzeciwy. Nie wspomnę już o kurzu, który zalega w tych kaloryferach, nie da się ich w środku wyczyścić, a mają u góry podłużne otwory, kurz wlatuje i się przypieka... pumpaluna a jak oni swoje zdanie uzasadnili? Dlaczego podłogówka i odkurzacz nie? Zwykły odkurzacz jest lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.10.2011 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Nie pomyślałam o tym kurzu w środku grzejników...Nie wiem czy sa takie bez dziur? Muszę poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 08.10.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Lukarna bez dziurek to chyba tylko tego typu: http://tanie-ogrzewanie.pl/img/grzejnik.jpg Nie za dobrze się je czyści, nie wyglądają też za specjalnie... Nie wiem czemuw tych nowego typu grzejnikach są te otwory, jak nie na górze to gdzieś z boku albo z przodu... u nas jest 1 grzjenik na całe mieszkanie 35m + łazienkowa drabinka i on ma właśnie te otwory... Ale jak ktoś nie ma kłopotów z alergią, błoną śluzową gardła i nosa to chyba nie ma się co przejmować... mój mąż narzeka na przesuszone powietrze od tego grzejnika, ale nie ma aż takich niesympatycznych dolegliwości jak ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.10.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 o argumentach dot. centralnego i rur w ścianach już pisałam a z podłogówką chodziło o przesuszone powietrze i gorszą regulację temperatury (ja na noc zawsze zakręcam grzejniki), poza tym człowiek leży poniekąd nad źródłem ciepła znaczy tymi rurkami prze kilka godzin właściwie nieruchomo i to powoduje gorsze krążenie. Z tego co czytałam to przed ułożeniem podłogówki trzeba być pewnym ustawienia mebli i sprzętów bo nie powinny one stać na pętlach (chociażby rozsychanie mebli) co dla mnie osobiście to byłby duży problem bo nie wiem co gdzie ma stać a i później manewrowanie ustawieniem byłoby uciążliwe. Do tego dochodzi jeszcze wydajność ogrzewania, regulacja temp jest z pewnym opóźnieniem no i najlepiej jednak kłaść płytki żeby faktycznie dobrze oddawały ciepło, a ja sobie nie wyobrażam gresu w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.10.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Dziwne, zazwyczaj właśnie dla alergików się to zaleca. Ja mam alergię na wiele pyłków, kurz itd. i zarówno odkurzacz centralny, jak i podłogówka w całym domu - będzie. Z doświadczenia powiem, że nie ma nic gorszego dla mnie, alergika, niż grzejniki tego typu: http://informatorbudownictwa.pl/images/stories/22139:grzejnik_Invena_V.jpg W domu u rodziców były stare, żeliwne i nic mi się od nich nie działo, nie wysuszały powietrza, a te nowoczesne nawet na minimum włączone powodują przesuszenie gardła i nosa i praktycznie przez całą zimę ubiegłą puszczała mi się krew z nosa rano... a nie mam grzejnika zaraz przy łóżku. Jak go wyłączałam na noc było ok. Myślę, że przeciwnicy nowych rozwiązań mało o nich wiedzą i stąd ich sprzeciwy. Nie wspomnę już o kurzu, który zalega w tych kaloryferach, nie da się ich w środku wyczyścić, a mają u góry podłużne otwory, kurz wlatuje i się przypieka... pumpaluna a jak oni swoje zdanie uzasadnili? Dlaczego podłogówka i odkurzacz nie? Zwykły odkurzacz jest lepszy? W sumie to dziwne, ze tyle nowości wprowadzają a standardowe grzejniki niezmienione od jakiś 10 lat. Można wybrać jakieś inne, ale pieniąddze za nie już niemałe. Jalby nie można zrobić z tych samych materiałów grzejnika o ciut innym wyglądzie, tzn. bez otworów-kurzołapów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.10.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 o argumentach dot. centralnego i rur w ścianach już pisałam a z podłogówką chodziło o przesuszone powietrze i gorszą regulację temperatury (ja na noc zawsze zakręcam grzejniki), poza tym człowiek leży poniekąd nad źródłem ciepła znaczy tymi rurkami prze kilka godzin właściwie nieruchomo i to powoduje gorsze krążenie. Z tego co czytałam to przed ułożeniem podłogówki trzeba być pewnym ustawienia mebli i sprzętów bo nie powinny one stać na pętlach (chociażby rozsychanie mebli) co dla mnie osobiście to byłby duży problem bo nie wiem co gdzie ma stać a i później manewrowanie ustawieniem byłoby uciążliwe. Do tego dochodzi jeszcze wydajność ogrzewania, regulacja temp jest z pewnym opóźnieniem no i najlepiej jednak kłaść płytki żeby faktycznie dobrze oddawały ciepło, a ja sobie nie wyobrażam gresu w salonie To prawda, ze meble nie powiny stać na pętlach, ale można to rozwiazać troszkę inaczej, np. ustawiając meble na nóżkach. W kuchni czy łazience oczywiście przeważnie wiadomo jak szafki i sprzęty bedą stały, więc pętle robi się tam gdzie będzie niezastawiona przestrzeń. W pokojach lepiej zrobić wszedzie na wypadek ewentualnego przstawiaia mebli jak już się znudzi za jakiś czas.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 08.10.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Przesuszone powietrze przy podłogówce a niby jakim cudem? Przesuszone to ja mam teraz przy grzejniku z kurzołapem. Oj coś mi się widzi, że te osoby nie najwięcej wiedzą i oparły się na art. z sieci, a te są delikatnie mówiąc niezbyt opiniotwórcze. Robię podłogówkę wszędzie, poza piwnicą. Mam alergię itd. powiem Wam po 1 sezonie grzewczym czy to była dobra czy zła decyzja pumpaluna my mamy w mieszkaniu nieszczelne okno balkonowe, przez które wieje i to tuż obok łóżka więc bez kloryfera włączonego ciężko jest nie mieć sopli na nosie... w normalnych warunkach też bym zakręcała na noc, ale tutaj przy ostrym mrozie się nie da W tym roku jednak weźmiemy od rodziców grzejnik olejowy starego typu bez kurzołapków i innych takich, jest mobilny i porównamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.10.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Pogoda jak najbardziej sprzyja rozmowom o grzejnikach, właśnie wróciłam z zakupów, piję kawę, potem obiad i znów zmierzę sie z wizualizacją kuchni, tylko zrobię ją jako całość z jadalnią może będzie łatwiej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.10.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 u nas od kilku dni już spółdzielnia puściła ogrzewanie także w domu ciepło, nawet już grzejniki przykręciłam bo mi za ciepło było. W nocy to ja zdecydowanie wolę chłodniej niż za ciepło Princessa a jakie podłogi będziesz robiła? My dajemy wszędzie panele (prawdopodobnie idzie egger, cena w stosunku do jakości jest ok). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.10.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Pogoda jak najbardziej sprzyja rozmowom o grzejnikach, właśnie wróciłam z zakupów, piję kawę, potem obiad i znów zmierzę sie z wizualizacją kuchni, tylko zrobię ją jako całość z jadalnią może będzie łatwiej:) Już po zakupach? Mysłałam, że idziesz na długie zakupowe szaleństwo. Część sklepów ciuchowych dopiero otworzyli;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.10.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 ja też się wybieram na jakieś szaleństwo ubraniowe tyle że znając mnie jak się nastawię to nic nie kupię dlatego nie mam sprecyzowanego terminu zakupowego ot i moja taktyka hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts