Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

W Manufakturze byliśmy przed 10, szybki rekonesans w Stefanel i mała czarna jest moja:) potem śmig do Zary - zkupione balerinki i tunika dla córeczki i można wracać - szybko podejmuję decyzje i mam ulubione sklepy:) W aucie jeszcze męczył mnie szary płaszczyk, ale za taką cenę to będę miała balustrady na balkonach;)

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pumpaluna różne :)

Piwnica - kafle, ale tam i tak będą zwykłe grzejniki.

Parter - przedpokój, garderoba, łazienka, kuchnia - jakiś gres itp.

Pokój i Salon - deska na ogrzewanie podłogowe 3 warstwowa

Poddasze - jeszcze nie wiem ale pewnie też coś dedykowanego na ogrzewanie podłogowe, kafelki w łazience.

Edytowane przez Princesa

No tak ja tez byłam na zakupach. Kupiłam schab i szynkę.

Bo tego brokuły, sałatę i pomidory.

Dostałam ładne soczyste jabłka i do tego trochę sliwek.

Rewelacja!!!

Buuu ja chcę za prawdziwe zakupy buuu

Ardea pożycz babcię na kilka dni;)

Chociaż w sumie ja tez dostaję ciuchy dla dzieciaków. Nie wszystkie oczywiście, ale moja siostra mieszka pod Londynem i czasem coś im kupuje w sieciówkach. Aktualnie buty dla Wiki na jesień bo przecież te 20 par które ma sa do niczego:/

Ja w sieciówkach bardzo lubię kupować, ale tak jak Pumpaluna pisze - po przecenach;)

Chyba że już konkretnie "na gwałt" czegos potrzebuję - tak jak teraz spodni bo ma 1 (słownie jedną) parę:/

Ja tez ustawiam sie w kolejce po babcię ;)

A tak na serio to jak Julka była mała to moja mama namiętnie kupowała jej ciuszki w lumpexach :sick: a poniewaz widziała, ze ja jej ich nie zakładam to przestała.... i nie kupuje do dziś :p I w sumie to się cieszę, bo nie muszę udawać, że mi się podoba i że jestem wdzięczna. Zdecydowanie wolałabym zeby dawała kase z przeznaczeniem np na ubrania dla dzieci.... Ale nie daje :( Ale narzekać też nie mogę bo już coś tam dali (rodzice) z przeznaczeniem na dom :) I po cichu liczę, że jeszcze nie skończyli

Ja w sumie nie lubię jak ktoś kupuje ubrania moim dzieciom. Tylko moja siostra i mama wiedzą jak lubię ubierać dzieci i zawsze trafią w 10:)

Natomiast teść odkąd zaczęła się budowa to przestał Mężowi i mnie kupować prezenty i na każdą uroczystość wręcza nam zapłacone przez siebie faktury budowlane:) Na Gwiazdkę dostaliśmy faktur za 2 tysiące - za różne pierdoły typu cement, jakies gwoździe, rózne drobiazgi a jak się nazbierało...

Swoją drogą jak rozliczałam VAT to mi aż głupio było zanosić te faktury tyle ich było bo teśc potrafił mieć fakturę na 4 worki cementu czy wiaderko tego czarnego uszczelniacza. Miałam chyba z 50 faktur a zakupów chyba na 15 czy 17 tysięcy:)

Ja w sumie nie lubię jak ktoś kupuje ubrania moim dzieciom. Tylko moja siostra i mama wiedzą jak lubię ubierać dzieci i zawsze trafią w 10:)

Natomiast teść odkąd zaczęła się budowa to przestał Mężowi i mnie kupować prezenty i na każdą uroczystość wręcza nam zapłacone przez siebie faktury budowlane:) Na Gwiazdkę dostaliśmy faktur za 2 tysiące - za różne pierdoły typu cement, jakies gwoździe, rózne drobiazgi a jak się nazbierało...

Swoją drogą jak rozliczałam VAT to mi aż głupio było zanosić te faktury tyle ich było bo teśc potrafił mieć fakturę na 4 worki cementu czy wiaderko tego czarnego uszczelniacza. Miałam chyba z 50 faktur a zakupów chyba na 15 czy 17 tysięcy:)

Skrupulatny teść:) A głupio czy nie, to zwrot się należy:)

Mojej córci babcia ubrań nie kupuje tylko za nie płaci, zależna finansowo też od rodziców się nie czuję, bo jednak to ja kupuję, a oni jak chcą to mi oddają kasę, zeby ciuszek był od nich;)

Lukarna i Ty jeszcze narzekasz na teścia;)

Jak wstawić ten murek w kuchni - pytam o planer Ikea?

Oczywiście że się z tego cieszę:)

Na imieniny mąż dostał znów za 1500:)

ps. tylko ja nie dostaję od teścia prezentów na imieniny odkąd zaczęłam wyrażac inne zdanie niz on ma:):):) centralnie przestał mi składac życzenia od któregoś roku:)

Ale zupełnie mnie to nie martwi:) dobrze że na budowę nam kupuje:)