Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

To i ja się przywitam :) i wcisnę dwa słowa w sprawie stolarza, który robił zabudowę Darcy. Jeśli się na niego zdecydujesz Magdo to zwróć uwagę, czy chcesz mieć pionowe cięcia "w naroznikach". Nie wiem jak to wytłumaczyć ale przyjrzyj się na zdjęciach Darcy - każde jedne drzwi i drzwiczki tak robi w standardzie. Teoretycznie po to, żeby mdf w razie pękania pękał po tych wcięciach ale...

... primo - to imho szpeci

... secundo - gucio prawda że chroni przed czymkolwiek. Ja się uparłam na drzwi bez wcięć i mam bez wcięć, nic mi nie pęka. Leciutko pękł natomiast lakier w zabudowie sufitu, w którym to Mirek zapomniał się i zrobił mi "nacięcia". I pękło nie po linii tylko tam gdzie miało życzenie.

A że stolarkę od Mirka mam ze wszystkich tu zaglądających chyba najdłużej - bo dobre już 3 lata to się pomądrzyłam mając nadzieję, że mi nikt za złe tego nie weźmie :D. Poniżej drzwi bez "cięć"

wHuv5zIZ5PLJGIgNbX&.jpg

1LO6HJJLtUY0GObviX&#4.jpg

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jacobina wspaniale, że się odezwałaś!!!:D

Twoje uwagi są bardzo cenne. Doskonale wiem, o czym mówisz, bo sama zwróciłam uwagę na to u Darcy. Ja też bardzo nie lubię tych łączeń. Pasują do nowoczesnych wzorów, ale nie do klasycznych (przynajmniej jak dla mnie;)). Teraz wiem, że muszę na to zwrócić szczególną uwagę.

To są wzory frontów, które wybrałam w poprzedniej fabryce:

http://images37.fotosik.pl/616/34310fd22bf2041emed.jpg

http://images40.fotosik.pl/644/38bfd299a0b400femed.jpg

Także, jak widzisz, też nie mają łączeń:) I będę tego pilnować:D

Kolor frontów będzie kość słoniowa półmat. Na poniższych zdjęciach widać różnicę między śnieżną bielą, a takim kolorem, o jaki mi chodzi (mój po lewej, biel po prawej, w środku w ogóle jakiś beż):

http://images47.fotosik.pl/663/6510c045cf0ea01cmed.jpg

http://images35.fotosik.pl/477/62cb8136f81bc7bamed.jpg

beauty dzięki za głos:) Będzie dwójka, na bank:D

Magda,

sufity podwieszane bardzo stylowe, dodają szyku i elegancji.

Model drzwi piękny!!! No i super fronty - będą lakierowane na błysk, tak? A w ogóle bierzesz drewno czy mdf?

Pstryczki okrutnie mi się podobają, jak już pisałam, tylko przeraża mnie, że takie małe coś w ilości na całe mieszkanie kosztuje aż 5 tysięcy??? To ile masz włączników???

Edytowane przez Anjazzielonego

(...) dziś skontaktowałam się ze stolarzem Darcy. Jest tak przez nią wychwalany, że po prostu musi być świetny:D

Presję czuję, presję! Magda, jestem zadowolona z tego, co pan Mirek u mnie zrobił, choć wpadał ze dwa razy na poprawki (mocowanie lodówki i piekarnika do zabudowy, nie domykająca się szuflada w łazience). Ale miałam też jedną ekipę i jednego fachowca z polecenia, z których jestem bardziej niż niezadowolona. Ekipa od tarasów będzie zdejmować wszystko na wiosnę i układać jeszcze raz (poleceni przez projektantkę ogrodów), a o glazurniku się nie wypowiadam, bo mi ciśnienie skacze (polecony przez kolegę).

Dlatego jeśli ze stolarzem Ci nie wyjdzie, nie będziesz zadowolona z efektu, to proszę do mnie nie strzelać. :D

anja fronty będą półmatowe (napisałam:)). W pierwszej wersji chcieliśmy na wysoki połysk - kuchnię i drzwi, po tym jak zobaczyliśmy OBŁĘDNE drzwi lakierowane u klusia. Ale na szczęście przez ostatnie pół roku mi się odwidziało. Pomyslałam, że głupio będzie to wyglądać przy matowych listwach przypodłogowych i przysufitowych. A poza tym jednak półmat jest ponadczasowy, a połysk teraz modny, a jutro?;)

A pstryczków to ja akurat mam baaaaaaaaaaardzo dużo:D Więc na mnie nie patrz. lepiej sama to sobie skalkuluj. Moim zdaniem, to nie są aż tak drogie, choć zależy o jakich wcześniej myslałaś. Ja jak brałam pod uwagę jakieś zwykłe białe, to takie w cenach ok 35 zł/szt. Te kosztują 50zł/szt. Więc owszem, o ok. 35% drożej, ale moim zdaniem warto:) Pomyśl o prawie 30 tys. zł:lol2:

Darcy, spokojnie, nie będę strzelać:lol2: Może jedynie trochę będę na ciebie wściekła;):lol2: Nie, żartuję;) Wiesz, jakieś drobne niedociągnięcia zawsze mogą się zdarzyć. Pewnie i mnie nie miną. Najpierw zobaczmy jak cenowo to Mirkowi wyjdzie (wierzę w niego;)).

a widzisz, nie doczytałam - jeszcze dwie kawy i zacznę logiczniej myśleć - dziś mam ciężki dzień.

Tak, półmat jest o wiele szlachetniejszy, dobrze wybrałaś.

Co do pstryczków, to być może zredukujemy ilość włączników, byle mieć takie małe srebrne cuda:)

Masz może jakieś zdjęcia w inspiracjach pt. stół - niby wyspa?

Nie wizualki, a fotki? Bo przyznam, że nigdy nie widziałam takiego rozwiązania i za diabła nie mogę sobie tego wyobrazić.

No tak, z mazur... to jednak sobie odpuszczę;)

Kasha, właśnie ja jestem załamana, bo TYLE ROBOTY (czasu dla dziecka nie mam:(), a efekty taaakie malutkie:no: Od poniedziałku np. nie miałam czasu zrobic zakupów. Pieczywa dziś już ani kromeczki. Poszłam głodna na spotkanie z projektantką, wróciłam oczywiście w ostatniej chwili, więc znowu do sklepu nie zdążylam. W lodówce puchy... i skończyło się pizzą na telefon:no: Nawet nie przypuszczałam, że tak będzie, że to tyle czasu zajmuje:wtf:

Ja to nie mogę się doczekać, aż jakiś obraz pomieszczenia zacznie się rysować. Na razie to naprawdę same tynki:bash:

No i nie mogę się doczekać tej pierwszej łazienki. To bedzie test, czy w ogóle w dobrym kierunku to wszystko idzie:D

A te karnisze naprawdę będą świetnie wyglądać. Już wyglądają fajnie:D

shannon miód na me serce. Mów mi tak jeszcze:p

Magda, pomyśl dom to jedna z największych inwestycji w życiu, musi się to przekładać na ilość czasu i zaangażowanie, żebyśmy potem mieli z tego satysfakcję. Zawsze są jakieś błędy, czy niedociągnięcia, ale to chyba ma głębszy sens - życie byłoby nudne, gdyby było perfekcyjne:D. W takich sytuacjach jak wczorajsza, poprostu zamów jedzenie przez internet - zdarzyło mi się parę razy i naprawdę warto było wydać trochę więcej i mieć zakupy w domu. Nie rozdwoimy się, ja i tak jestem zachwycona współczesnymi kobietami - jak świetnie dajemy sobie radę, tylko czasami trzeba sobie trochę odpuścić, żeby nie zwariować :-).

a widzisz, nie doczytałam - jeszcze dwie kawy i zacznę logiczniej myśleć - dziś mam ciężki dzień.

Tak, półmat jest o wiele szlachetniejszy, dobrze wybrałaś.

Co do pstryczków, to być może zredukujemy ilość włączników, byle mieć takie małe srebrne cuda:)

Masz może jakieś zdjęcia w inspiracjach pt. stół - niby wyspa?

Nie wizualki, a fotki? Bo przyznam, że nigdy nie widziałam takiego rozwiązania i za diabła nie mogę sobie tego wyobrazić.

Anjazzielonego , zaszczędzę Magdzie czasu na odpowiedź :-), obejrzyj galerię http://www.housebeautiful.com/kitchens/beautiful-designer-kitchens, u Magdy też będzie tak pięknie.

Magda, pomyśl dom to jedna z największych inwestycji w życiu, musi się to przekładać na ilość czasu i zaangażowanie, żebyśmy potem mieli z tego satysfakcję. Zawsze są jakieś błędy, czy niedociągnięcia, ale to chyba ma głębszy sens - życie byłoby nudne, gdyby było perfekcyjne:D.

Piękne słowa:) Nigdy tak o tym nie pomyślałam. A ja faktycznie to mieszkanie traktuję, jakby miało być jedne jedyne już na zawsze:D Nie biorę nawet pod uwagę, że za parę lat mogłabym mieszkać gdzie indziej:lol2: To faktycznie nie dziwota, że tyle czasu na to poświęcam i tak się staram. Dzięki, dopiero mi to uświadomiłaś:hug:

Przy okazji dzięki Kasha, że mnie wyręczyłaś i podałaś jeszcze raz linka do tych pięknych wysp:) Ja jeszcze tylko dodam jedno zdjęcie, na które ostatnio się natknęłam, na jeszcze innej stronie:

http://images49.fotosik.pl/663/833512fbdd1c92d8.jpg

anju, stół może w całkiem innym stylu, ale zamysł podobny. Stół, pod nim szafki a do tego jeszcze zlewozmywak:D

Tak mi się spodobało to projektowanie w excellu:lol2: (wasze pozytywne komentarze nie były tu bez znaczenia;)), że zaprojektowałam jeszcze bibliotekę:p

http://images39.fotosik.pl/659/119eac7ec89fadffmed.jpg

Ten długi reling, to na drabinkę:D Jej już nie miałam siły tu dorabiać (mam wrażenie, że rys. stałby się nieczytelny).

Tak, będzie miała plecy z takich pionowych paneli-deseczek. Zresztą ten motyw będzie się powtarzał w mieszkaniu, też w meblach kuchennych. Efekt ogólnie, mam nadzieję, bedzie taki:

http://images41.fotosik.pl/659/97fa4c501e3d216emed.jpg

A mam przy okazji pytanie do wszystkich mnie odwiedzających: Czy ktoś gdzieś widział może ładny kinkiet na takim jakby "wysiężniku". Marzy mi się na tej bibliotece kinkiet Lexington (eichholtz)

http://images47.fotosik.pl/666/eb79760434fd8032.jpg

Niestety ten kosztuje blisko tysiaka:bash:

dzięki beauty:)

Znam tą lampę. Byłaby super, i cena rewelacyjna, ale ma jedną wadę - bardzo szeroką podstawę mocowania. Ja mogę zrobić pilastry (do których mocowane będą kinkiety) max. na 8 cm, a ta podstawa, kwadratowa, wygląda mi na co najmniej 10:( Więc szukam dalej.

A wiesz co, chciałam ci się odwdzięczyć, bo zauważyłam u Ciebie, że szukasz lampy z takim krzyżakowym wysiężnikiem, i ja gdzieś dziś poszukując swojej na taką trafiłam (pamiętam, bo mi się podobała), ale za chiny nie mogę sobie przypomnieć gdzie:(

Może jednak wato było by zapytać sprzedawcę o dokładne wymiary...jjeżeli jeszcze się gdzieś na coś podobnego natknę ,to Ci zapodam .Ja tę "swoją "lampę już upatrzyłam sobie w Almi Decor,ale ciągle tak jakoś brakuje mi na nią kaski:D. dzisiaj podobną widziałam w wątku monah,ale za niebotyczną kwotę :(

joliska , w Innych Meblach ta lampka jest strasznie droga-1,9tys:bash:już w AD jest tańsza , kosztuje ok.500zł i chyba w końcu ją kupię ....kiedyś sie tak długo zastanawiałam ,że w końcu lampy zniknęły i już się ta kolekcja więcej nie pojawiła:( A gdzie widziałaś tę na ostatnim zdjęciu?Ładna