Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dobra, dobra, kupię:) Choćby dlatego, że od trzech dni wydzwaniam do nich, żeby mi odłożyli na kolejny dzień:lol2: Nie bede se wiochy robić:lol2:

Rany, Madzia - nawet nie wiesz jak się cieszę z Twojego wątku! Wchodzę codziennie rano i czytam z wypiekami (jedynie na Twój i Lashe jeszcze zaglądam regularnie) - i tylko słychać jak mi się trybiki w głowie przegrzewają:).

Powiem Ci jedno: mając całe mieszkanie (teoretycznie) zaprojektowane przez PA i tak wykonujesz więcej pracy umysłowej niż ja, remontując swój dom samodzielnie! No i dlatego Twoje mieszkanie wygląda jak wygląda, a mój dom.... też:)

Najzabawniejsze jest to, że w większości przypadków dokonałabym innych wyborów niż Ty, ale widząc dotychczasowe efekty, z góry już zakładam że nie mam racji:)

hurra, pasy na ścianie bocznej!

Madziu a z jakiej firmy planujesz łóżko? Czy będzie to z wizualki? I jeszcze jedno, co to za sklep z kanapami, o którym piszesz na 1 stronie dziennika? Mają jaką stronę?

Ruby,

ale Ty robisz wizualki!!!!:jawdrop:

Magda,

wersja Ruby jest świetna - piękna ta aranżacja z pasami na lewej ścianie.

Spokojna, stonowana i elegancka mieszanka bieli i szarości to jest to!

Edytowane przez Anjazzielonego
Najzabawniejsze jest to, że w większości przypadków dokonałabym innych wyborów niż Ty, ale widząc dotychczasowe efekty, z góry już zakładam że nie mam racji:)

Hihihi, mam zupełnie tak samo :yes:

osobiscie uwazam ze tapeta powinna pojawic sie w calym pokoju

jesli ta opcja odpada to sciana z toaletka

za lozkiem bedzie banalnie a do tego przeszkadza okno...

co do listwy w kuchni

mozna z niej zrezygnowac jesli kafle sa polozone idealnie

oczywiscie cos tam zawsze wpadnie ale efek ciekawy:)

listwe mozna zamontowac zawsze

Rany, Madzia - nawet nie wiesz jak się cieszę z Twojego wątku! Wchodzę codziennie rano i czytam z wypiekami (jedynie na Twój i Lashe jeszcze zaglądam regularnie) - i tylko słychać jak mi się trybiki w głowie przegrzewają:).

Powiem Ci jedno: mając całe mieszkanie (teoretycznie) zaprojektowane przez PA i tak wykonujesz więcej pracy umysłowej niż ja, remontując swój dom samodzielnie! No i dlatego Twoje mieszkanie wygląda jak wygląda, a mój dom.... też:)

o matko, nihiru, aż nie wiem co powiedzieć:oops: Może powiem jedynie, że szalenie mi miło, gdy czytam takie rzeczy:) I to jeszcze z samego rana;)

A jeśli chodzi o tą pracę, to masz rację:( Boszeeee, ja już o niczym innym nie myślę:( Próbuję ogarnąć tyle szczegółów, że niestety czasem przegapiam rzeczy ważne, które rzutują na kolejne wybory... i tak właśnie oto ciągle mam co robić:lol2: ciągle nad czym myśleć;)

skibusiu, łóżko będzie takie jak z mojej wizualki (broń boże z wizualki PA;)) Będzie raczej gładkie z wewnętrzną lamówką z materiału lub ćwieków.

To mówicie dziewczyny, że byście podejmowały skrajnie odmienne decyzje... hmmmm, chyba się muszę nad sobą zastanowić... nad sobą i nad przyszością mojego M;):lol2:

Edytowane przez MagdaZZZ

co do listwy w kuchni

mozna z niej zrezygnowac jesli kafle sa polozone idealnie

oczywiscie cos tam zawsze wpadnie ale efek ciekawy:)

listwe mozna zamontowac zawsze

no właśnie, ja nigdzie dotąd nie miałam żadnej listwy, dlatego nie do końca wiedziałam o co chodzi;) Teraz w kuchni nawet tam silikonu nie mam - po prostu cieniutka linia łączenia, ale może dzięki temu, że na ścianie lacobel.

W nowym będę miała kamień na blacie, więc mam nadzieję, że coś tam wymyślą, żeby było ładnie;) dodatkowej listwy na pewno sobie nie życzę:no: (choć pewnie mnie zmuszą do niej:lol2:)

Magda moj fachowiec mowi ze jesli kafle sa idealnie polozone

to nie ma potrzeby montowania listwy

do tego Twoje kafle sa bardzo gladkie bez fazowania

z listwa jestem w temacie

bo wczoraj fachowiec zrywal polowe kafli w mojej kuchni poniewaz stwierdzil ze nie dopusci do tego by trzeba bylo stosowac listwe:O

nie wiedzialam ze tacy dokladni ludzie sie jeszcze trafiaja

To mówicie dziewczyny, że byście podejmowały skrajnie odmienne decyzje... hmmmm, chyba się muszę nad sobą zastanowić... nad sobą i nad przyszością mojego M;):lol2:

Ja o przyszłość Twojego M jestem spokojna jak o mało co na świecie:) Masz intuicję i umiejętność łączenia trudnych faktur, a niektórzy projektanci uczą się tego latami lub całe życie z marnym efektem. Myślę, że w Wawie masz ogromne szanse na sukces zajmując się wnętrzami zawodowo, bo tam znajdziesz klientów, którzy to docenią. W takiej, dajmy na to, Pile mogłoby być gorzej.

Nie będę więcej słodzić, bo brzmię jak włazodup;-) ale co zrobić, jesteś miszczu:)

Ja o przyszłość Twojego M jestem spokojna jak o mało co na świecie:) Masz intuicję i umiejętność łączenia trudnych faktur, a niektórzy projektanci uczą się tego latami lub całe życie z marnym efektem. Myślę, że w Wawie masz ogromne szanse na sukces zajmując się wnętrzami zawodowo, bo tam znajdziesz klientów, którzy to docenią. W takiej, dajmy na to, Pile mogłoby być gorzej.

Nie będę więcej słodzić, bo brzmię jak włazodup;-) ale co zrobić, jesteś miszczu:)

jesssu, dziewczyny, cały poranek sie czerwienię:oops:;) ale nie, nie, nie przestawajcie;):lol2::lol2::lol2:

Tylko gdy tak piszecie, to mam takiego strasznego stresa, bo przecież ja jeszcze nic nie pokazałam:o Boję się, że za wysoko mnie oceniacie, za duże nadzieje we mnie pokładacie, a ja nie sprostam oczekiwaniom:(;) Z drugiej strony daje to kopa i nieźle motywuje:)

Magda, kobito - uspokój się!:) Jakie oczekiwania?! Przecież robisz SWOJE WłASNE mieszkanie, a nie nasze:). Jedyne oczekiwania którym możesz nie sprostać to Twoje własne!:). A nawet gdyby nam się nie podobało (co jest raczej niemożliwe) - to jakie to ma znaczenie? Przecież nie my tam będziemy mieszkały:)

Zastosuj do naszych ocen tą samą zasadę, którą tak skutecznie stosujesz do naszych rad: wybieraj te, które Ci pasują i olewaj resztę:)

A jeszcze względem tych odmiennych decyzji - nie chodzi o "skrajnie odmienne" decyzje tylko o szczegóły typu: położenie kafli symetrycznie lub w cegiełkę czy położenie parkietu prosto lub w karo. Z tych opcji które proponowałaś, ja bym wybrała inne niż te, na które się zdecydowałaś, ale z całą pewnością daleko mi do opcji pt.: "rany_kobieto_co_Ty_robisz_najlepiej_wrzuć_granat_i_zacznij_od_nowa":)

Wiem, że do końca jeszcze daleko, ale to co do tej pory pokazałaś jest na najwyższym poziomie, więc SPOKO LUUUZ:)

;) Nie no, przecież oczywiście, ze wiem, ze to moim oczekiwaniom mam sprostać;) - choć to się na pewno nie uda:lol2:

Ale jak słyszę hasła pt. Miszczu, to włos się trochę jeży (ale tak pozytywnie;)). Po prostu nie fajna potem będzie świadomość, że były mocnao na wyrost, a efekt finalny jest komentowany wypowiedziami typu: "okej", "no nie jest źle" itp.;):lol2:

Dobra, ale koniec tego gadania, bo przecież mi jest bardzo miło, że tak mówicie:D A przy okazji zrobię wszystko (głównie dla siebie;)), by urządzić ten dom najlepiej jak potrafię:D - i wtedy sama nazwę się miszczuniem i bohaterem w swoim domu:lol2:

;) Nie no, przecież oczywiście, ze wiem, ze to moim oczekiwaniom mam sprostać;) - choć to się na pewno nie uda:lol2:

Niby wiesz, a jednak się stresujesz i przejmujesz:).

Naprawdę - skoro wszystko do tej pory jest tip top - to czemu miałoby się to zmienić?:)

Magda,dziewczyny ..HELP!

Kąt do wypicia spokojnie kawy czy poczytania książki:)

Juz było postanowione i miało wyglądac tak:

http://romantic-home.pl/product_info.php?cPath=45&products_id=524

http://romantic-home.pl/product_info.php?cPath=19&products_id=40

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90121229

..i dzwoni mąż pare minut temu: "Jestem w Riviera Maison jest 30% obniżka szybko wskakuj na net i mów czy brać?Masz na decyzje 2-3 godzinki"

http://www.rivieramaison.com/index.cfm?/artikeldetails_nl_nl&iid=CU-artikel-7E1FF624-1F29-0BD1-7284DD179ED3DEAF&artcat=&prodcat=CU-subcategorie-54D312B0-1F29-0BD1-72ED0A357805ACA3&offset=43&soort=cat

I COOOO.........?

Edytowane przez Tosiaczek
Magda, wchodząc na twoje stronki i oglądając twoje poczynania z wykończeniówką nie myślę o tym, żebyś sprostała "moim" wymaganiom. Wiem co mi się podoba co nie, pewne rzeczy zrobiła bym inaczej co nie zmienia faktu, że masz gust dziewczyno i z przyjemnością ogląda się twoje foty.

O to chodzi,że zwrot niemożliwy ze wzgledu na odległość:(

Mąż twierdzi,że on by brał ale to moja decyzja bo ja tamten zestaw wybrałam sobie na prezent imieninowy:)

Tosiaczek...moim zdaniem BRAĆ! ale to Tobie ma sie naprawde podobać..powiedz...serce zabiło mocniej? czy bardziej rozsądek podpowiada? Edytowane przez madileo