MagdaZZZ 19.07.2011 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Dzięki dziewczyny:D Z tą ramką yokasta, to chyba trochę masz rację Ale to raczej nie wina szafki a lustra pod nią. Było zaplanowane od początku, gdy ramka na podłodze miała być na środku łazienki a nie w okół niej:roll: Ramkę zmieniłam, a jakoś nad całą ścianą z lustra się nie zastanawiałam - od początku założyłam, że tak ma być. Teraz mam wątpliwości czy słusznie:roll: No ale już poszło;) Lustro jest... PS A propos tego wina do risotta, to bardzo dobrze zrobiłaś Wytrawne jest bardzo okej. Na pewno nie żadne słodkie:no:. My pijamy głównie wino Verde (portugalskie, tzw. zielone) i takie mamy przeważnie w domu, więc go użyłam - też świetnie się sprawdza:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 19.07.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Magda, jak Ty już coś pokażesz to zawsze szczękę zbieram... Ta szafka pod umywalkę jest boska!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzikma 19.07.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Łazienka z szafką co raz piękniejsza:yes:aż się boję pomysleć jaki będzie efekt końcowy...ale świetnie dobrane i gatunkowo dobre materiały robią swoje.Udała Ci się ta łazienka,jednym słowem Tapeta wygląda elegancko na tym zdjęciu ze ścianą.Mam nadzieję,że ten drobny wzorek zniweleuje łączenia (na obecnej mojej -gładkiej trochę je widać).Risotto tak zachwalacie,że sama zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 19.07.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Wiesz co Madzia, nawet nie o lustro mi chodzi, bo zauważyłam je wstyd się przyznać, nie od pierwszego zdjęcia . Moim zdaniem idzie za blisko brzegu, ale i tak zostanie więc oceniam jako całość = bardzo ładną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 19.07.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Obiecałam sobie, że skomentuję Twoje łazienki po wykończeniu ...no ale ta konsola z uchwytami okrągłymi zbiła mnie z nóg ...jest obłędna i wydaje się tak dalece komponować w całość z pozostałymi elementami, że podobnie jak Madzikma nie mogę się doczekać końca ...no i zabudowa w Hanutkowej łazience w jedynie słusznym kolorze świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 19.07.2011 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 ragazza, madzikma - miód na me serce:hug: Wiesz co Madzia, nawet nie o lustro mi chodzi, bo zauważyłam je wstyd się przyznać, nie od pierwszego zdjęcia . Moim zdaniem idzie za blisko brzegu, ale i tak zostanie więc oceniam jako całość = bardzo ładną hmmm, no nie wiem... może... ale z jednym się zgodzę na pewno - i tak już zostaje:lol2: Więc cieszę się, że jest choć znośnie;) A jutro malowanie okien... przez nową ekipę... aż się boję Ale ci chociaż mają w planach malowanie natryskowe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 19.07.2011 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Obiecałam sobie, że skomentuję Twoje łazienki po wykończeniu ...no ale ta konsola z uchwytami okrągłymi zbiła mnie z nóg ...jest obłędna i wydaje się tak dalece komponować w całość z pozostałymi elementami, że podobnie jak Madzikma nie mogę się doczekać końca ...no i zabudowa w Hanutkowej łazience w jedynie słusznym kolorze świetnie muaaa, muaaa, muaaa:hug: Dziękuję Wiesz co, ja już też sobie nieraz obiecałam, że wam pokażę łazienki dopiero na sam koniec;) Ale jednak nigdy nie umiem wytrzymać - taki ze mnie ryzykant;) bo choć wiem, że budzą kontrowersje, to jednak zdjęcia wrzucam... bo mnie tak cieszy każdy mały postęp, że czasem mam wrażenie, że jak się nie podzielę tym, to pęknę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 19.07.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 madziu ,łazienka bezapelacyjnie powala....:jawdrop:jest niesamowicie piękna i niepowtarzalna ,choć ten grafitowy pasek wypchnęłabym chyba przed szafkę ...czepiam się,wiem. Nie mogę doczekać się efektu końcowego ,choć można się spodziewać ,że będzie obłędnie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
is-kra 19.07.2011 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Nie będę się wyłamywać - łazienka super, a szafka to już w ogóle ósmy cud świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 19.07.2011 23:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 moje kochane:hug: a ja tym czasem idę spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 20.07.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Magda, Jezuuuuuu, róbże te łazienki szybciej, przecież my padniemy od tego przebierania nogami!!!!!!!!!!! Łazienka z Grazią zapowiada się naprawdę bosko - stylowo, elegancko, oszałamiająco.A szafka - marzenie....Gdzieś Ty ją znalazła, gdzie znalazłaś takie uchwyty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mme33 20.07.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Witaj moja imienniczko Nie mogę przejść obojętnie i nic nie napisać ...Żadna szafka nie zrobiła na mnie tak PIORUNUJĄCEGO WRAŻENIA-genialna jest i tyle!!! A pomysł z uchwytami rewelacyjny.Czy sama projektowałaś to cudo?Aż się boję myśleć jaki będzie finał całego mieszkania...ty mi kobieto spać nie dasz...pod takim wrażeniem będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.07.2011 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Moje Miłe, lecę biegusiem do panów malowaczy okien;) Wieć tylko na szybcika podziękuję za te wszystkie powalające komplementy pod adresem łazienki:oops: O uchwytach opowiem wieczorkiem, a tymczasem witam mme I jeszcze raz dziękuję za wszystkie miłe słówka:D PS Tak, szfkę projektowałam sama:oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 20.07.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Magda, mam nadzieję że panowie od okien się spisują Łazienki - jakżeby inaczej - coraz piękniejsze. niedługo skala się skończy:). Ale (no bo nihiru ZAWSZE ma jakieś ale:)): mam wrażenie że biel płytek po prawej stronie bardzo się odcina od sedesu i podłogi, które mają trochę złamany odcień. tak to przynajmniej wygląda na zdjęciach. Nie przeszkadza Ci to? Czy to zamierzony efekt? Przyznam się, że odpowiedź jest dla mnie bardzo ważna, bo właśnie maluję boazerię u siebie (o matkoicórko - co mi strzeliło do głowy?! od groma roboty!). Na razie zagruntowałam śnieżnobiałym podkładem i zastanawiam się co dalej. Jak malowałam ścianę, to do białej farby dodałam beżowego barwnika i kolor wyszedł dość mocno złamany. do drewna, którego mam w domu dużo, pasował znakomicie. Ale ze śnieżnobiałą boazerią mi się gryzie:(. I mam dylemat: bo ani ściany nie bardzo mogę przemalować (przy schodach trzeba by ustawić rusztowania), ani też na boazerii nie bardzo chcę dawać złamaną biel (listwy i odrzwia też przemaluję na biel, którą bym musiała w takim wypadku złamać, a trochę się boję efektu). Czy ja w ogóle zrozumiale piszę? Tak więc Magda - pliiz wypowiedz się w kwestii różnych odcieni bieli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 20.07.2011 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Panowie zabrali się za malowanie, a ja na godzinkę wróciłam do domu, żeby coś zjeść nihiru, co to znaczy "właśnie maluję boazerię"? Chyba nie to, że właśnie jesteś w domu a nie w pracy, i że się dziś nie widzimy? Moja droga, te biele włazience są owszem, trochę inne, ale nie aż tak, jak to wychodzi na zdjęciu. Na te kafle na ścianie po prawej pada centralnie z okna światło, dlatego tak się odcinają od podłogi. Gdy porównasz zestawienie glazury i terakoty z lewej strony, za wanną, to już to odcięcie nie jest tak spektakularne. O kibelkach nawet się nie wypowiadam, bo one diametralnie różnią się od siebie, a co dopiero od ścian czy podłóg;) - będą wymieniane. Jeśli chodzi natomiast o Twoją boazerię, to ja bym jednak poszła w złamaną biel. Moim zdaniem taka dużo ładniej wychodzi na drewnie, bardziej widać, że za warstwą farby kryje się drewno. Ja do całej swojej stolarki wybrałam odcień S0300N wg kodu NCS. Moim zdaniem wygląda pięknie - wczoraj zamontowali parapety i moim zdaniem jest bajka:D A dziś tym samym kolorem malują okna, więc będziesz mogła zobaczyć efekty. anju, w odpowiedzi na twoje zapytanie kołatkowe, powiem tak... zamawiałam je z tej strony: http://www.sparta.com.pl/p,pl,ko-ka-004,kolatka+palak+mosiadz.html, ich niewątpliwą zaletą jest cena (bo płaciłam ok. 50 zł/szt), ale jakość jest poniżej jakiejkolwiek normy. Jestem prawie pewna, że rozlecą się po miesiącu użytkowania. Gdy są dobrze dokręcone, to się nie ruszają, nie odchylają, gdy je pouzować, to całę chodzą. Raz odkręcona śruba nie chciała wkręcić się spowrotem, bo metal jest tak kruchy, że się wyrabia w sekundę. Masssssakra. Plus takie, że są bardzo ciężkie, więc wyglądają porządnie;) Wzór kołatki jest niemal identyczny z tymi montowanymi w krzesłach Eichholtz, dlatego teraz będę badać ich kołatki, i jeśli są epszej jakości (a tak zakłądam), to zrobię wszystko, aby ichnie kołatki zdobyć Bo nigdzie indziej, ani w realu, ani w necie, takich kołatek nie widziałam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krokusik77 20.07.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 (edytowane) koniecznie zrób zdjęcie:) nie będę śmiecić tu Magdzie więc przesyłam na pw, tym bardziej, że Magda chyba takiej nie szuka, prawda? hmmm, to chyba jestem jedyną, której szafka nie powaliła, przepraszam ja widziałabym tam coś bardziej delikatnego, subtelnego, a szafka wydaje mnie się za ciężka. Nie zmienia to faktu, że nadal w całości i całą sobą jestem wielką fanką Magdy wnętrz i jeszcze jedno, sama w sobie jest piękna więc gratulacje, bo doczytałam, że sama projektowałaś, boskie nóżki Edytowane 20 Lipca 2011 przez krokusik77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 20.07.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Madzia Twoja szafka łazienkowa to normalnie mistrzostwo świata:jawdrop: Łazienka już jest piękna, boję się nawet myśleć co będzie jak ją skończysz. Lustro pod szafką i opaska na podłodze bomba, tapeta w pasy i mozaika na wannie-wow! Łazienka marzenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 20.07.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Hej Magda!Hej Dziewczęta! Uprzejmie się prosi o NIE WYCHWALANIE popisowego risotta,gdyż niektórzy mogą być na diecie .I ślinka im na klawiaturę cieknie .Jak tylko zakończę dietę też zrobię to risotto :Jeszcze tylko kilka dni ;)Swoją drogą czego to kobieta nie zrobi aby wbić się w ulubione bikini? SZAFKA-marzenie i 8-smy cud świata w jednym.Nie wiem czy będę miała ochotę oglądać Twoją łazienkę,bo boję się,że padnę z zazdrości . Pisałam Ci kiedyś Magdo o tym,że mam tę samą tapetę w paski u mnie w salonie.Jeśli masz ochotę looknąć -zapraszam na mój wątek .Dziś wrzuciłam fotki z "salonu". Jeśli masz jakiś pomysł-proszę o radę co byś widziała u mnie w sypialni na oknach? 3-mam kciuki za bezstresowe pomalowanie okien (choć ja bym ich nie malowała:D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 20.07.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Panowie zabrali się za malowanie, a ja na godzinkę wróciłam do domu, żeby coś zjeść nihiru, co to znaczy "właśnie maluję boazerię"? Chyba nie to, że właśnie jesteś w domu a nie w pracy, i że się dziś nie widzimy? Moja droga, te biele włazience są owszem, trochę inne, ale nie aż tak, jak to wychodzi na zdjęciu. Na te kafle na ścianie po prawej pada centralnie z okna światło, dlatego tak się odcinają od podłogi. Gdy porównasz zestawienie glazury i terakoty z lewej strony, za wanną, to już to odcięcie nie jest tak spektakularne. O kibelkach nawet się nie wypowiadam, bo one diametralnie różnią się od siebie, a co dopiero od ścian czy podłóg;) - będą wymieniane. Jeśli chodzi natomiast o Twoją boazerię, to ja bym jednak poszła w złamaną biel. Moim zdaniem taka dużo ładniej wychodzi na drewnie, bardziej widać, że za warstwą farby kryje się drewno. Ja do całej swojej stolarki wybrałam odcień S0300N wg kodu NCS. Moim zdaniem wygląda pięknie - wczoraj zamontowali parapety i moim zdaniem jest bajka:D A dziś tym samym kolorem malują okna, więc będziesz mogła zobaczyć efekty. "Właśnie" to znaczy prawie codziennie od półtora tygodnia:) dzisiaj robię wolne:) Faktura drewna nie zależy od koloru farby, tylko od jakości malowania (stąd te półtora tygodnia), ale przyznam się że też się skłaniam ku złamanej bieli. może mniej złamanej niż na ścianach. Problem tylko w tym, że ze względów oszczędnościowych nie kupuję gotowej farby, tylko dodaję barwnika, więc jest ryzyko że każde drzwi będą w ciut innym odcieniu. Spróbuję jakoś temu zaradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 20.07.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Lady, niektórzy robiący risotto tez są na diecie ale zjedli malutko i są wniebowzięci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts