barbe-cue 27.10.2011 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Ano faktycznie, jak się okazuje, zupełnie nie znałam sytuacji :oops: Sprawę rzeczywiście załatwiłaś wzorowo i tylko jakaś wyjątkowo wredna pinda mogłaby się przyczepić. Skoro przegadane wszystko z sąsiadami, to dodatkowe czekoladki są bardzo miłym bonusem. Swoją drogą, to naprawdę bardzo fajny pomysł i żałuję, że wcześniej na to nie wpadłam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/153002-magdazzz-si%C4%99-urz%C4%85dza-b%C4%99dzie-eklektycznie-chyba/page/244/#findComment-4938170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 27.10.2011 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Widzisz:yes:, czasem sprawy wyglądają inaczej niż nam się zdaje;) To nie było tak, że sąsiedzi zostali zaskoczeni remontem... wiedzieli o nim od miesięcy... ci bezpośrednio pod nami nawet zaplanowali wyjazd na ten czas:) Remont straszny, ale myślę, że załatwiliśmy wszystko po bożemu;) Mam nadzieję, ze kiedyś nam zapomną i wybaczą Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/153002-magdazzz-si%C4%99-urz%C4%85dza-b%C4%99dzie-eklektycznie-chyba/page/244/#findComment-4938241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 27.10.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Na pewno zapomną i wybaczą! Z tymi piekielnymi remontami jest jak z wyrywaniem (nomen omen) ósemek: człowiek idzie jak na ścięcie, potem ma wrażenie, że ból nigdy nie minie, ale jak już minie, to po wszystkim czuje ogromną ulgę i z radością patrzy na świat. Mówię Ci to ja, weteranka remontowa Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/153002-magdazzz-si%C4%99-urz%C4%85dza-b%C4%99dzie-eklektycznie-chyba/page/244/#findComment-4938248 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 27.10.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Magda zrobiłam deserek truskawkowy z tiramisu . i do tego 2 wersje z żóltkami i z painą z białek Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/153002-magdazzz-si%C4%99-urz%C4%85dza-b%C4%99dzie-eklektycznie-chyba/page/244/#findComment-4938254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 27.10.2011 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Magda zrobiłam deserek truskawkowy z tiramisu . i do tego 2 wersje z żóltkami i z painą z białek ale deserek z mascarpone? czy tiramisu? No i mów - JAK??? Która wersja wyszła naj? Dawaj przepis;) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/153002-magdazzz-si%C4%99-urz%C4%85dza-b%C4%99dzie-eklektycznie-chyba/page/244/#findComment-4938373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 27.10.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 a ja placki cukiniowe (już kolejny raz zresztą) wnioski? placki bez łososia tracą połowę uroku:) dodanie startego parmezanu nie szkodzi do smażenia się nie nadają - ale pieczone - super jest nawet szansa że zapamiętam przepis i nie będę musiała za każdym razem sięgać do wydruku - co mi się rzaadko zdarza i nawet jak robię po raz kolejny swoją ulubioną tartę, to zawsze z przepisem. nie wiem - może jakiś magnez powinnam łykać, czy co? aha, ogłoszenie: jakby ktoś miał jakiś fajny patent na sushi, to ja chętnie skorzystam, bo zamierzam robić w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/153002-magdazzz-si%C4%99-urz%C4%85dza-b%C4%99dzie-eklektycznie-chyba/page/244/#findComment-4938392 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 27.10.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 ale deserek z mascarpone? czy tiramisu? No i mów - JAK??? Która wersja wyszła naj? Dawaj przepis;) Magda twoj przepis przecie:p małokaloryczny z białkami RANY !! RATUNKU MIAŁO BYĆ ZE ŚMIETANĄ i dużokaloryczny z żółtkami . ALE WYSZŁY OK. MOŻNA TO JESC WYMIESZANE Z SUROWYM BIAŁKIEM. DAŁAM SYNOWI. A Z MĘŻEM ZJEDLIŚMY Z SERKIEM:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/153002-magdazzz-si%C4%99-urz%C4%85dza-b%C4%99dzie-eklektycznie-chyba/page/244/#findComment-4938525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krokusik77 27.10.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 (edytowane) a ja placki cukiniowe (już kolejny raz zresztą) wnioski? placki bez łososia tracą połowę uroku:) dodanie startego parmezanu nie szkodzi do smażenia się nie nadają - ale pieczone - super jest nawet szansa że zapamiętam przepis i nie będę musiała za każdym razem sięgać do wydruku - co mi się rzaadko zdarza i nawet jak robię po raz kolejny swoją ulubioną tartę, to zawsze z przepisem. nie wiem - może jakiś magnez powinnam łykać, czy co? aha, ogłoszenie: jakby ktoś miał jakiś fajny patent na sushi, to ja chętnie skorzystam, bo zamierzam robić w niedzielę co masz na myśli patent na sushi, chętnie pomogę, robię kilka razy w miesiącu. Ja dzisiaj upiekłam pierwszy raz chleb, był pyszny i sąsiadom też smakował Magda, pralinki wyglądały super : Magda twoj przepis przecie:p małokaloryczny z białkami RANY !! RATUNKU MIAŁO BYĆ ZE ŚMIETANĄ i dużokaloryczny z żółtkami . ALE WYSZŁY OK. MOŻNA TO JESC WYMIESZANE Z SUROWYM BIAŁKIEM. DAŁAM SYNOWI. A Z MĘŻEM ZJEDLIŚMY Z SERKIEM:sick: Monika, Ty to jesteś boska hahaha Edytowane 28 Października 2011 przez joliska nie mnożymy postów Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/153002-magdazzz-si%C4%99-urz%C4%85dza-b%C4%99dzie-eklektycznie-chyba/page/244/#findComment-4938596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 27.10.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 co masz na myśli patent na sushi, chętnie pomogę, robię kilka razy w miesiącu. : jakieś ciekawe wariacje. robiłam parę razy, więc podstawy znam. najchętniej robię z ogórkiem, awokado i łososiem wędzonym (surowy miecznik czy tuńczyk jest rzadki i odpowiednio drogi ). kiedyś byłam w knajpie, gdzie kucharz podał nam fantastyczne i nietypowe sushi: z gorącymi (?!!!) krewetkami, z sezamem, a nawet z naleśnikiem na słodko. tego typu zestawienia chętnie bym wypróbowała. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/153002-magdazzz-si%C4%99-urz%C4%85dza-b%C4%99dzie-eklektycznie-chyba/page/244/#findComment-4938622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 27.10.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 nihiru, sa takie fajne zestawy do sushi- tam sa algi, ryz, wasabi i sos sojowy. Dokupuje tylko lososia i ogorek do srodka i... ready;) Ale sie narazilam...dziewczynom, ktore nie korzystaja z gotowcow:oops: EDIT: Doczytalam juz, ze jestes ekspertka w tej dziedzinie, wiec zapomnij o mojej radzie:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/153002-magdazzz-si%C4%99-urz%C4%85dza-b%C4%99dzie-eklektycznie-chyba/page/244/#findComment-4938626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 27.10.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 ależ skąd - ja sama właśnie od tego zestawu zaczynałam, tylko teraz muszę go uzupełnić, bo mi się pozużywało:) i to wcale nie jest gotowiec, tylko po prostu zestaw podstawowych produktów do sushi. produkt finalny trzeba zrobić tak samo jakby się kupowało wszystko oddzielnie:) Ps: dziewczyny - a może lepiej przenieśmy się na mój wątek, zanim Magda się zirytuje, że jej licznik nabijamy i znowu nie może nadążyć z własnym wątkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/153002-magdazzz-si%C4%99-urz%C4%85dza-b%C4%99dzie-eklektycznie-chyba/page/244/#findComment-4938639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krokusik77 27.10.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 te gorące krewety były na pewno w panierce, nazywa się to tempura i smaży się na oleju, naleśnik to omlet tamago ja akurat za nim nie przepadam. Mój ulubiony zestaw to standard - surowy łosoś, majonez, marynowana rzodkiew, awokado, sałata i nie muszę mieć innych rolek. Ostatnio robiłam z wędzonym dorszem, sałatą ogórem i melonem, wędzonego dorsza można zmieszać najpierw z majo, wyjdzie delikatna pasta, też fajna. a mnie dzisiaj nie ubiła się kremówka i deser wyszedł do d..py ;( Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/153002-magdazzz-si%C4%99-urz%C4%85dza-b%C4%99dzie-eklektycznie-chyba/page/244/#findComment-4938730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 27.10.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 No tak- kota nie ma a myszy harcują http://www.polishbikers.com/images/smilies/inne/kookoo.gif Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/153002-magdazzz-si%C4%99-urz%C4%85dza-b%C4%99dzie-eklektycznie-chyba/page/244/#findComment-4938738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 27.10.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 te gorące krewety były na pewno w panierce, nazywa się to tempura i smaży się na oleju, naleśnik to omlet tamago ja akurat za nim nie przepadam. Mój ulubiony zestaw to standard - surowy łosoś, majonez, marynowana rzodkiew, awokado, sałata i nie muszę mieć innych rolek. Ostatnio robiłam z wędzonym dorszem, sałatą ogórem i melonem, wędzonego dorsza można zmieszać najpierw z majo, wyjdzie delikatna pasta, też fajna. ;( o takich cudach jak marynowana rzodkiew to nawet nie słyszałam! a sałata do sushi też mnie zaskakuje, ale jestem gotowa popróbować Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/153002-magdazzz-si%C4%99-urz%C4%85dza-b%C4%99dzie-eklektycznie-chyba/page/244/#findComment-4938754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 27.10.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 a tu znowu o jedzeniu;) a mnie znowu skręca:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/153002-magdazzz-si%C4%99-urz%C4%85dza-b%C4%99dzie-eklektycznie-chyba/page/244/#findComment-4938774 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krokusik77 27.10.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 przeniosłam się żeby tu nie zaśmiecać, przepraszam Magda. a tu znowu o jedzeniu;) a mnie znowu skręca:sick: mnie też mam ochotę na ciastka francuskie ze śliwką i lukrem, o których pisała Magda, ale mój mąż nie mógł dzisiaj znaleźć w selgrosie ciasta Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/153002-magdazzz-si%C4%99-urz%C4%85dza-b%C4%99dzie-eklektycznie-chyba/page/244/#findComment-4938791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 27.10.2011 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Magda twoj przepis przecie:p małokaloryczny z białkami RANY !! RATUNKU MIAŁO BYĆ ZE ŚMIETANĄ i dużokaloryczny z żółtkami . ALE WYSZŁY OK. MOŻNA TO JESC WYMIESZANE Z SUROWYM BIAŁKIEM. DAŁAM SYNOWI. A Z MĘŻEM ZJEDLIŚMY Z SERKIEM:sick: nic nie zrozumiałam:rotfl: nie wiem z czym w końcu zrobiłaś Ale smaczne chociaż było? No tak- kota nie ma a myszy harcują http://www.polishbikers.com/images/smilies/inne/kookoo.gif Wiecie, że mi to nie przeszkadza:D U mnie można zawsze i o wszystkim... tak długo dopóki i mnie dopuszczacie do "stołu" (do dyskusji znaczy się) krokusik, a schłodziłaś śmietankę? Bo jeśli tak, to dziwne, że się nie ubiła:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/153002-magdazzz-si%C4%99-urz%C4%85dza-b%C4%99dzie-eklektycznie-chyba/page/244/#findComment-4938920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 28.10.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Magda zrobiłam deserek . w twoim przepisie była smietana plus maskarpone plus oczywiście TRUSKAWKI. ( ja ubiłam białka) II wersja sam maskarpone z żółtakmi plus TRUSKAWKI( to zrobiłam normalnie). ZJADLAM 2 NORMALNE I 1 NIENORMALNY:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/153002-magdazzz-si%C4%99-urz%C4%85dza-b%C4%99dzie-eklektycznie-chyba/page/244/#findComment-4939106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krokusik77 28.10.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 z tą śmietanką to było tak, że mąż kupił, ale okazała się jakaś zepsuta więc mając już wszystko rozstawione na blacie i cieknącą ślinkę poleciałam do sklepu po nową no i ta była ciepła, ale jej część jest już dzisiaj zimna to sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/153002-magdazzz-si%C4%99-urz%C4%85dza-b%C4%99dzie-eklektycznie-chyba/page/244/#findComment-4939180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 28.10.2011 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Magda zrobiłam deserek . w twoim przepisie była smietana plus maskarpone plus oczywiście TRUSKAWKI. ( ja ubiłam białka) II wersja sam maskarpone z żółtakmi plus TRUSKAWKI( to zrobiłam normalnie). ZJADLAM 2 NORMALNE I 1 NIENORMALNY:confused: No czyli wszysto git - pełna improwizacja, jak u mnie:lol2: ALe podejrzewam, że wszystkie były smaczne... bo ten deser ciężko popsuć Ja tylko z ubitymi białkami jeszcze nie robiłam... ciekawi mnie czy ten był smaczny... i czy puszysty? z tą śmietanką to było tak, że mąż kupił, ale okazała się jakaś zepsuta więc mając już wszystko rozstawione na blacie i cieknącą ślinkę poleciałam do sklepu po nową no i ta była ciepła, ale jej część jest już dzisiaj zimna to sprawdzę No tak, ciepłą śmietankę to ciężko ubić... ja nawet miskę schładzam przed ubijaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/153002-magdazzz-si%C4%99-urz%C4%85dza-b%C4%99dzie-eklektycznie-chyba/page/244/#findComment-4939339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.