Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

Bardzo dużo osób mając zmywarkę ma tylko mały zlew jednokomorowy, Madzia ma większy, więc jej na pewno wystarczy :lol2:

Większy zlew niż planuje na jej pięknej wyspie w tej pięknej kuchni otwartej na salon (równie piękny ;)) byłby ble :D

No! są ludzie, którzy to rozumieją:hug:

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Strasznie drogie i jakoś bez szału chyba:roll:

Nie znacie czegoś fajniejszego...

A czy ktoś z Was ma takie rozwiązanie? - płyta 90 cm a pod nią zwykły piekarnik 60 cm...jakto wygląda? U mnie jeszcze będzie ten wieli okap - to może wyglądać dziwnie:roll:

Magda, raczej musisz szukać 90 cm...- chyba, że przeniesiesz piekarnik gdzie indziej...;) Firmowej 90 tanio nie znajdziesz- one są drogie i już. Nie wiem, czy widziałaś ten Siemens HB 90054. Cena katalogowa to 7 z kawałkiem, do kupienia za ok. 5tys.

http://www.brava.pl/HB90054.jpg

Czytam w miare regularnie co by nie miec zalegosci :rolleyes: ale nie zawsze pisze :rolleyes:

Teraz postanowilam poprzec wersje Magdy ze zlewem od Skibusi :)

Wiekszy na wyspie jak dla mnie wygladalby koszmarnie :sick: co innego jak zlew jest w blacie roboczym ale nie widocznym bezposrednio z salonu (wtedy popieram duzy zlew :))

Skibusia przepiekna masz baterie przy zlewie :jawdrop: ladniejszej jeszcze nie widzialm :jawdrop: zakladaj galerie prosze :)

A czy ktoś z Was ma takie rozwiązanie? - płyta 90 cm a pod nią zwykły piekarnik 60 cm...jak to wygląda? U mnie jeszcze będzie ten wieli okap - to może wyglądać dziwnie:roll:

No właśnie dziewczyny czy to ma szansę dobrze wyglądać: piekarnik węższy od płyty:confused: Ma ktoś z Was tak u siebie zrobione?

Edytowane przez mmajeczkaa

Magda, raczej musisz szukać 90 cm...- chyba, że przeniesiesz piekarnik gdzie indziej...;) Firmowej 90 tanio nie znajdziesz- one są drogie i już. Nie wiem, czy widziałaś ten Siemens HB 90054. Cena katalogowa to 7 z kawałkiem, do kupienia za ok. 5tys.

http://www.brava.pl/HB90054.jpg

Kochanieńka, to ten sam wstawiony przez Ruby powyżej:lol2:

Ale dzięki:hug:

No koszty sprzętu drastycznie rosną:( Koszt chłodziarek - plus 4 tys.:( Koszt piekarnika- plus 3 tys.:( Większa płyta - pewnie też z 1,5 tyśka więcej wyjdzie:bash:

No i dyszka zaraz na górkę:cry:

Może jednak wrócę do pierwotnego planu:rolleyes:;)

O! :) natknęłam się na ładną 90 :D tylko cena :rolleyes:

Smeg Classic S201X

Samo zdjecie mi się wyświetla... bez nazwy, bez ceny... nie wiem nic;)

A nie wygląda na 90-kę:no: Jakiś taki... kwadratowy jest;)

Wiekszy na wyspie jak dla mnie wygladalby koszmarnie :sick: co innego jak zlew jest w blacie roboczym ale nie widocznym bezposrednio z salonu (wtedy popieram duzy zlew :))

:lol: ale ten zlew jest tak samo duży jak duża pojedyncza komora, tylko podzielony na dwie komory.

Te dwie komory mają razem 555cm, moja wielka wanna 500 :lol2: To co, mały zlew? :rotfl:

Koniec tematu

Moim zdaniem piekarnik pod płytą węższy od niej wyglądał by dobrze tylko wtedy, jeśli byłby optycznie poszerzony np paskami po bokach z tego materiału, z którego Magda robi pasek na okapie. Rozumiecie o co chodzi? Głupi pomysł?

Wiemy:yes: Chociaż ja bardziej skłaniałaby się ku frontom, a nie stali- szerokość stanowiska do gotowania musi być taka sama jak piekarnika:)

:lol: ale ten zlew jest tak samo duży jak duża pojedyncza komora, tylko podzielony na dwie komory.

Te dwie komory mają razem 555cm, moja wielka wanna 500 :lol2: To co, mały zlew? :rotfl:

Koniec tematu

Monia, ale zrozum... wielkosć tego zlewu właśnie powinnaś liczyć po całości... bo on ma 2 komory, ale podziałka nie jest na wysokosci blatu, tylko sporo niżej... więc jak coś myjesz, to możesz śmiało nad nimi dwoma... tworzy się spory zlew... tylko nie odłożysz na płask naczynia... ale ja nigdy nie myje tak naczyń,tylko własnie wolę zaprzeć je pod skosem, żeby woda spływała i można było porządnie wyszorować...a jak spłukuję, to mogę manewrować swobodnie nad 55 centymetrami - czyli mam 5cm więcej niż ty na ten manewr:P

Ogólnie dyskusja głupiego:lol2:

Fajnie, że jesteś zadowolona ze swojego... ja Cię zapewniam, ze będę zachwycona moim;)

A ja uważam, ze można spokojnie zrobić piekarnik 60 cm pod płytą 90 cm.

1. Płyta zapewne będzie zlicowana z blatem, więc jej i tak za bardzo widać nie będzie.

2. Większość piekarników 90-tek i tak nie jest symetryczna, tylko ma panel sterujący z boku.

3. Przy układzie kuchni jaki jest u Madzi nie ma widoku na wprost na piekarnik, więc w ogóle nie będzie się rzucał w oczy i ciężko będzie z boku ocenić róznicę w szerokościach płyty i piekarnika. Swoją droga bardzo popieram to rozwiązanie, osobiście nie zniosłabym w otwartej na salon kuchni piekarnika wiszącego wysoko w słupku.

:popcorn:

hmmm,dyskusja piekarnikowa ciekawa - widzę, że póki co żadnego konsensusu:lol2:

Gabi masz trochę racji:yes: Piekarnik będzie mało widoczny... dlatego projektantka też uznała, ze nie ma się nim co sugerować;)

Może zrobiłabym 60-tkę... a po dwóch stronach pionowe cargo 15... :rolleyes:

PS Ja też w klasycznych kuchniach nie lubię piekarników w słupkach... wole tradycyjne rozwiazania;)

Kasiu dziękuję!

Pomysł z pionowymi cargo jest świetny - bardzo użyteczny, też miałam ci go zaproponować. :-) Jeśli nie jesteś pewna efektu to może po nowych wizualkach (bo rozumiem, że takie będą?), łatwiej będzie ci podjąć decyzję.

Ja tylko myślę o tym okapie 140 cm czy to nie za dużo...no i wszystko wtedy ma inny wymiar (płyta, okap, piekarnik + szafeczki).

Dziewczyny, wy mi nie wciskajcie, że wszystko myjecie w zlewie. Nie wyobrażam sobie, żeby w zlewie myć np. stolnicę. Oczywiście, że maszeruję z nią do wanny lub brodzika, bo mi tak wygodniej, kuchni nie mam zalanej, dużo miejsca, spokojnie może ociekać. Chyba nie widziałam takiego zlewu, który gwarantowałby lepszy komfort niż wanna w tym względzie:-)

Edytowane przez skibusia