MagdaZZZ 10.02.2011 23:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 (tak się Hania cieszy, choć jeszcze o tym nie wie;)) mam nadzieję, że w takim razie wszystko nam pokażecie, gdzie się dobrze można zabawić na tym naszym czerniakowie:lol2: (mam na myśli place zabaw, tereny spacerowe itp.) Nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masulda 11.02.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Witaj Magdo , bardzo piękne wnętrza się szykują.Chciałam zapytać o tą tapetę dla dzieci-w paseczki.Widziałam w internecie i baaardzo mi się podobała już kilka miesięcy temu.Potem jednak przestraszyłam się kupowania na odległośc-bez obejrzenia w realu.Chodzi mi właśnie o niebieskie paseczki dla 6 letniego synka.Czy jakość jest wg Ciebie dobra , podoba Ci się?Widzę , że masz wielkie wyczucie i dobry gust dlatego proszę o pomoc.Chętnie ją kupię , jeśli wygląda porządnie-a rozumiem że widziałaś ją niejako na" żywo".I jeszcze druga kwestia -czy meble w salonie będziesz robiła na zamówienie jako nazwijmy to ciąg dalszy kuchni czy masz coś upatrzone?Mnie podoba się SELVA ale ceny zabójcze.Wprawdzie potrzebuję 1 komodę i jakiś stolik pod tv,więc niewiele.Może masz coś ciekawego na oku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 11.02.2011 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 hej masulda Z ta tapetą to cię chyba miło zaskoczę Kosztuje 50 zł i jest z LM:lol2: Także nie musisz bać się zakupów na odległość - możesz iść i sama pomacać Zabudowę stałą oczywiście będę robić na zamówienie. Mam tu na myśli (chyba wszystkie) szafy, bibliotekę itp. Pozostałę meble? Coś czuję, że tak się skończy - też będą robione. Ale na pewno nie przez tą samą ekipę. Do zabudowy stałej znalazłam fajną fabrykę pod warszawą. Te meble będą z MDF-u więc duża fabryka świetnie się powinna sprawdzić. Meble takie jak ława czy fotel na zamówienie (drewniane, nie MDF), jeśli już będę robić, to u stolarza. Znajomi ponoć mają świetnego, który robił im parę replik fajnych mebli artdecowskich i są zachwyceni. Jeszcze nie wiedziałam, więc potwierdzić nie mogę, ale mam nadzieję, że nie kłamią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 15.02.2011 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Dla wszystkich tych, którzy pytali:)Podłoga pochodzi ze sklepu Stoltimber Właśnie będą ją zamawiać, ale dowiedziałam się dziś smutnej rzeczy (a nawet dwóch):Po pierwsze trochę zdrożała:( niby tylko 10%, ale zawsze:(A po drugie, co gorsze, firma przenosi się na rynek skandynawski. Swoją działalność w Polsce kończy z początkiem maja, także jest niewiele czasu na jej zamówienie:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 16.02.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Magda,i po co ja tam poszłam??? Co za podłogi, jakie mają deski....Tylko pewnie cena zabija? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.02.2011 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 ta co ja wybrałam - 230 zł/m2. Są już lakierowane, gotowe do ułożenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 16.02.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Eee, to jeszcze znośnie. Za tak piękną podłogę. Szkoda, że firma się zwija, bo podłogi mają przepiękne. I nie dziwi mnie ta Skandynawia. Gdyby chcieli zostać w Polsce, musieliby się przebranżowić na panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.02.2011 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 haha:lol2: masz rację. Facet powiedział, że i tak 70% zamówień mieli ze skandynawii, okazało się, że i surowce tańsze i w ogóle, więc się stąd wynoszą Ale miejmy nadzieję, że zdążę ze swoją. Jedyną obawę jaką mamy w obec tej podłogi, to ten efekt postarzenia. Polega on głównie na nieregularnych, takich trochę wystrzępionych brzegach desek. W dotyku wszystko jest dość gładnie, nic nie haczy, ale i tak obawiamy się, jak użytkuje się taką podłogę. Ma któraś z was tak wykończone dechy? Da się z tym żyć? Bo efekt boski:yes: Do piątku powinnam zamawiać, i tylko to mnie powstrzymuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.02.2011 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 (edytowane) Dziś się przekonałam, że człowiek remontujący/wykańczający/budujący swój dom, nawet w spokoju pochorować nie może:( Wczoraj rozłożyło mnie na maksa. Ponad 38 st. gorączki, potworny kaszel, dreszcze itp., itd. Dziś postanowiłam nie ruszać się z domu (choć zaplanowane już miałam spotkania, np. z facetem od klimatyzacji). Odwołałam wszystko, przyszła niania, myślę - poleżę sobie w spokoju. A tu przed 11.00 telefon. Kurier z przesyłką pobraniową. Fachowców akurat jak na złość dziś miało nie być, więc już wiem, że będę musiała gonić na budowę To sobie poleżałam i pochorowałam:no: Do tego okazało się, że ta umywalka + nóżki to jakieś 40 kg. Wszystko na ogromnej palecie. Na szczęście facet jak zobaczył schorowaną, biedną kobitkę, to się zlitował i wwiózł mi towar na wózku do mieszkania. Nie wiem jak moi panowie by sobie z tym poradzili, gdyby zostawił im to przy aucie (jak mają w przepisach:mad:) Może i dobrze się złozyło, ale za to znowu gorzej się czuję U nas, jak to określa moja koleżanka, Ciężkowice Wielkie. Czyli mama chora, mała chora i niania chora. Na szczęście tata chorował 2 tyg. temu - może go teraz nie ruszy:D Edytowane 16 Lutego 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masulda 16.02.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Dziewczyny , ja kupowałam podłogę Kahrs i w najnowszym katalogu są właśnie podłogi tego typu jak Magdy.Piękne , nie widziałam na żywo , jedynie w katalogu , są to nowe wzory , chyba olejowane i też gotowe do ułożenia.Ja zdevydowałam się na inny rodzaj , ale może gdyby ktoś był zainteresowany to niech zajrzy do Kahrsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.02.2011 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 masulda, a możesz przesłać link dokładnie do strony, na której można znaleźć taki typ podłogi jak mój. Przejrzałam katalog 2010 (2011 nie znalazłam) i niczego takiego nie widzę Bardzo mnie to interesuje, więc byłabym wdzięczna za szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 16.02.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 hehehe pamieta, że jakeiś pare lat temu- no może trochę więcej " ludzie z meblowego" przywieżli mi zamóioną kanapę ... heheeh. Już sie śmieje jak o tym sobie przypomnę Zadzonili domofonem to ja grzecznie zeszłam na dół, pokwitowałam odbiór kanapy a panowie nim sie obejrzałam byli juz w aucie i odjechali.... a ja sama lat 15 dziewczynka zostałam z tą kanapą na dole przed blokiem heheheh . Pamietam, ze wiosna była to sobie na niej usiadłam i czekałam żeby ktoś zanjomy sie pojawił i na szczescie sie pojawił zadzwoniłam po wsparcie ...Ale przygode miałam:) . Teraz to sie zawsze pytam czy mi zamówiony towar wniosa do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.02.2011 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 no tak, stary numer:lol2: na szczęście znam te numery i już przez telefon upewniłam się, czy mi pomoże. Jak on, że to nie należy do jego obowiązków, to ja, że musi przyjechać jutro, bo sama i do tego chora nie dam rady. To go przekonało:) 15 min. poświęcił, ale za to 2 razy jeździć nie musiał. Polecam tę metodę! No i oczywiście napiwek niezłły dostał, coby mnie nie wyklinał przez resztę dnia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.02.2011 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 No to na koniec dnia, jeszcze mały quizzz:D Pytanie brzmi, który kominek podoba ci się najbardziej? (a precyzyjniej: która obudowa kominka)? nr 1: http://images35.fotosik.pl/450/78c7dcc6c3fc4079med.jpg nr 2: http://images37.fotosik.pl/589/0da5c177203a4d37med.jpg nr 3: http://images46.fotosik.pl/597/6564fe8ec23d54b5med.jpg Chciałam tylko przypomnieć, że mój kominek będzie wpisany w rysunek biblioteki, co pozostaje, moim zdaniem, nie bez znaczenia:) Głosujemy! Liczę na was:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.02.2011 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Ja mam oczywiście swój typ, ale przyznam się potem. Z chęcią poznam wasze zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 16.02.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 the winner is number 3 ( pewnie dlatego że biały ) ale sama nie wiem, te dwa pierwsze też fajne Musze sobie zerknąc jak on tam u ciebie w projekcie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 16.02.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Pierwszy za bogaty, trzeci za skromny. Wybieram nr 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masulda 16.02.2011 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Wygląda na to , że faktycznie nie ma takiego wzoru.Kupowałam podłogę 7 miesięcy temu i potem już przestałam się tym tematem zajmować.Chodziło mi o Kahrs Supreme.Sprawdziłam teraz na ich stronie http://www.kahrs.com i sposób ułożenia jest faktycznie inny niż prezentowany przez Ciebie , Magdo.Ale są to też podłogi ze specjalnymi efektami ogólnie biorąc czyli postarzane , szczotkowane i pokryte olejem.Pamiętam też , że Chapel Parket ma piękne podłogi.Mocno je rozważałam ale jednak zrezygnowałam z olejowanej podłogi na rzecz lakieru matowego.Może Chapel ma takie ułożenie?Niestety pozbyłam się już katalogów ale na stronie na pewno można pooglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masulda 16.02.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Chyba mam ! Chapel Parket Cassette Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.02.2011 23:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 o kurcze, faktycznie jest identyczna. Nawet nazywa się tak samo:lol2: teraz chociaż wiem, skąd wzór ściągnęli;) I tak samo jest postarzana, i taką samą dziure ma na środku, i poszarpane brzegi (załączam zdjęcie dowodowe:)): http://images40.fotosik.pl/618/b448f27a414f0537med.jpg Chapel Empire Ale jak znam Chapela, to kosztuje nie 200 a 400, a może i 500 zeta za metr:( Ale pojawiłasię nowa czarna wizja, poddająca podłogę Empire (niezależnie której firmy:D) pod dużą wątpliwość. Otóż mąż mi uświadomił, że taka dziura w podłodze będzie mi się pojawiała regularnie w postaci siatki co 66 cm (a nawet gęściej, bo na stykach kasetonów powstaną na pewno kolejne dziury). Czy ja to zniosę??? Pod światło będzie to wyglądało jak po jakimś precyzyjnym ostrzelaniu:lol2: Wcześniej jakoś o tym nie pomyślałam:( Może jednak warto przemyśleć jego koncept zamówienia takiego samego wzoru u parkieciarza, z zaznaczeniem, że podłoga ma być precyzyjnie spasowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts