Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

No - przy takim metrażu faktycznie można sobie pozwolić na zabudowanie części tarasu. Pamiętam, że jak pierwszy raz powiedziałaś, że zrobisz sobie jadalnię kosztem tarasu, to pomyślałam - wariatka! tarasu chce się pozbawić!:) no ale nie powinnam była w Ciebie wątpić:).

Tak się tylko zastanawiam - jak zamierzasz zabudować ten taras? Postawić zwykłą ściankę murowaną? Kiedy planujecie to zrobić? Chyba nie po zakończeniu wykończeniówki?:)

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No - przy takim metrażu faktycznie można sobie pozwolić na zabudowanie części tarasu. Pamiętam, że jak pierwszy raz powiedziałaś, że zrobisz sobie jadalnię kosztem tarasu, to pomyślałam - wariatka! tarasu chce się pozbawić!:) no ale nie powinnam była w Ciebie wątpić:).

nihiru, oj nie powinnaś była:no:;) Sama widzisz, że przy tym metrażu i takim kształcie tarasu, ta część jest po prostu nieużytkiem;) Więc jej zabudowa jest najlepszym rozwiązaniem:)

Tak się tylko zastanawiam - jak zamierzasz zabudować ten taras? Postawić zwykłą ściankę murowaną? Kiedy planujecie to zrobić? Chyba nie po zakończeniu wykończeniówki?:)

Na tarasie nie będzie lekkich konstrukcji czy przeszklonych ścian. Będą normalnie murowane plus okna pasujące do reszty, czyli długie prawie do ziemi i narożne jak w sypialni.

A na pytanie "kiedy"... nie umiem odpowiedzieć:lol2: Przez tą przebudowę właśnie wykończyć się nie możemy:( A procedura tego pozwolenia to bardziej skomplikowana sprawa:roll: Dlatego u nas się to wszystko tak wlecze:bash:

W sprawie kamienia...Pan Stasiu nadaje sie normalnie...nie wiem....... do adopcji?:)

Prawda?:lol2: też tak myślę;)

Kasiula, wyjścia na taras są wszędzie;) (każde drzwi). Po zabudowaniu jedne z tych dużych, podwójnych drzwi będą przeniesione na tą ściankę, którą stworzyłam wirtualnie;) A te pojedyncze, ostatnie po prawej stronie (w kuchni) będą wymienione na te drugie podwójne.

o fuck :) Sorry ale MAgda twój taras..... poczekaj, mowę mi odjęło ....ups :) Twój taras jest jak mój salon i moja kuchnia i całe mieszkanie :) WOW :)

Też chce taki a nie te moje dwa beznadziejne balkony:( kochana ty tam u siebe mozesz imprezy na tym tarasie robić i cała sekta z fm by sie zmieściła i jeszcze byłoby miejsce do potańczenia.

o fuck :) Sorry ale MAgda twój taras..... poczekaj, mowę mi odjęło ....ups :) Twój taras jest jak mój salon i moja kuchnia i całe mieszkanie :) WOW :)

Też chce taki a nie te moje dwa beznadziejne balkony:( kochana ty tam u siebe mozesz imprezy na tym tarasie robić i cała sekta z fm by sie zmieściła i jeszcze byłoby miejsce do potańczenia.

oj tam, oj tam;) my mamy "tylko" 60 m tarasu (po zabudowie zostanie 40), a brat mojego męża ma 80 m:jawdrop: Także pewnie jeszcze usłyszymy - "No fajnie, tylko ten taras taki malutki:roll:" ;):lol2:

Ale imprezki czy grille i tak się da robić (może trochę gęstsze niż u nich;)), więc zapraszam:D

Madzia,

1. Pana Stasia szczerze zazdroszczę - nie dość, że chłopak precyzyjny to jeszcze z pomyślunkiem! Superzaście, że tą nakładkę wykombinował !!!!!

2. przykro mi z powodu stłuczki - niewielka bo niewielka ale emocje spore. Ja mam za soba pierwszą i jak na razie jedyną .Ale moja przy sporej predkosci, z pelnym obrotem i z koszeniem lampy, za to nie z mojej winy :)

3. Taras WOW! Pomysl z zabudowa naprawde super! Jaka masz koncepcje na ten duzy filar, bo kanapa to przed a nie za nim stanie

Zazdroszczę takiego tarasu. I to w mieszkaniu! Kosmos!

Ja przeżyłam ciężkie rozczarowanie, kiedy wyszłam na balkon w moim przyszyłm mieszkanku i okazało się, że mogę zrobić maksymalnie 2 kroki w przód i jakieś 5 w bok. Tymbardziej, że jestem przyzwyczajona do mieszkania w domu.

Czajnik, który wklejałam u Maszenki jest tej firmy:

http://www.cuisinart.ca/pressReleases/en/2005/traditional_design_electric_kettle.html

Śliczny, ale niedostępny w Polsce. Chociaz, jak się uprzesz, to pewnie uda Ci się go ściągnąć.

Ferminko, jeśli chodzi o Mojego Stacha, to naprawdę jest czego zazdrościć:yes:;)

Przygodę musiałaś mieć niezłą:( skoro te obroty, lampy itp. brrr:( dobrze, że nikomu nic się nie stało:)

A jeśli chodzi o ten filar, to pomysł jest taki, żeby za nim (i za plecami kanapy;)) była taka część gospodarcza. Jakaś szafa na narzędzia, węże ogrodowe, konweki itp. A przed filarem (na tej szerokiej ścianie) stanie chyba grill elektryczny;)

Justynko, zamiast tych za 2 tyśki jednak wolę na taras normalne z leroja za 100 zł/szt:lol2: O takie np.:

http://i2.fmix.pl/fmi558/132b4928001d471c4ddf7067/zdjecie.jpg

Jestem strasznie ciekawa, jak ci to wycenił?:o Będę dzwonić:D

is-kra - super jest ten czajnik:D Muszę na taki zapolować, chyba się "uprę":lol2: A jak ja się uprę...;)

Już widzę, że kosztuje około 300 zł, więc nie tak źle. Ale jeszcze nie znalazłam strony, na której można go kupić:roll:

U nas duży taras był jednym z kryterium poszukiwań mieszkania. Chcieliśmy w ogóle taki z trawą;) Ale jak się nie ma co się lubi, to się....;):lol2:

grill elektryczny!!!!!! A to z takiego ustrojstwa to jedzonko w ogóle grillem smakuje? Ja mam okrągły rok (bo ja grilla to w zimie najchętniej robię :)) na tarasie grill tradycyjny i takie mięcho od wegla osmalone wzbogacone o aminy aromatyczne i inne świństwa to mniam mniam!!! Na elektrycznym tak się da? Ale sobie smaku narobiłam - po karkówe po robocie lece :)

Ten prostokątny lampionik też mniam, mniam

is-kra, ten też fajny:yes:

Fermina, ja się tak wyraziłam elektryczny, ale chyba chodzi mi o gazowy;):lol2: Sama nie wiem, ale mam speca od takich gilli w rodzinie, to mi coś doradzi;) Chodzi o to, żeby się bez tych brykietów obeszło, bo ja rączek brudzić nie lubię:lol2: Ale ogień musi być;)

Taras genialny! :jawdrop: Jeśli brać pod uwagę,że to centrum Wawy to ogroooooomny :D Nie dziwię się,że część macie ochotę zabudować na rzecz wnętrza.

Haneczka na takim tarasie będzie mogła jeździć rowerkiem :D albo na hulajnodze :lol2:

I współczyję wczorajszej stłuczki :hug: Dobrze,że to tylko drobna sprawa była :yes: Ale po drodze zdążyłaś jeszcze fotele odebrać? Dobrze zrozumiałam?

Magda, do Ciebie człowiek nie zajrzy przez dobę, to potem parę stron czytania ma :) Przyszłam wrzucić Ci link do czegoś kosmicznego - zastanawiam się, jak z takiej umywalki można korzystać :D To lustro by mnie do szału doprowadziło... Ale sam sklep ciekawy.

http://www.neo-metro.com/9110/ebb-console-36-inch.html