nihiru 27.05.2011 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 No - przy takim metrażu faktycznie można sobie pozwolić na zabudowanie części tarasu. Pamiętam, że jak pierwszy raz powiedziałaś, że zrobisz sobie jadalnię kosztem tarasu, to pomyślałam - wariatka! tarasu chce się pozbawić! no ale nie powinnam była w Ciebie wątpić. Tak się tylko zastanawiam - jak zamierzasz zabudować ten taras? Postawić zwykłą ściankę murowaną? Kiedy planujecie to zrobić? Chyba nie po zakończeniu wykończeniówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 27.05.2011 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 W sprawie kamienia...Pan Stasiu nadaje sie normalnie...nie wiem....... do adopcji? Super wymyslil z tym kamieniem Taras piekny...wszystko wygladajak jakas Barcelona conajmniej a nie Warszawa...tylko drewno drewno na tarasie bo te plyty ohydne:) a gdzie masz wyjscie na ten taras...bo nie widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 27.05.2011 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 No - przy takim metrażu faktycznie można sobie pozwolić na zabudowanie części tarasu. Pamiętam, że jak pierwszy raz powiedziałaś, że zrobisz sobie jadalnię kosztem tarasu, to pomyślałam - wariatka! tarasu chce się pozbawić! no ale nie powinnam była w Ciebie wątpić. nihiru, oj nie powinnaś była:no: Sama widzisz, że przy tym metrażu i takim kształcie tarasu, ta część jest po prostu nieużytkiem;) Więc jej zabudowa jest najlepszym rozwiązaniem:) Tak się tylko zastanawiam - jak zamierzasz zabudować ten taras? Postawić zwykłą ściankę murowaną? Kiedy planujecie to zrobić? Chyba nie po zakończeniu wykończeniówki? Na tarasie nie będzie lekkich konstrukcji czy przeszklonych ścian. Będą normalnie murowane plus okna pasujące do reszty, czyli długie prawie do ziemi i narożne jak w sypialni. A na pytanie "kiedy"... nie umiem odpowiedzieć Przez tą przebudowę właśnie wykończyć się nie możemy:( A procedura tego pozwolenia to bardziej skomplikowana sprawa:roll: Dlatego u nas się to wszystko tak wlecze:bash: W sprawie kamienia...Pan Stasiu nadaje sie normalnie...nie wiem....... do adopcji? Prawda? też tak myślę Kasiula, wyjścia na taras są wszędzie;) (każde drzwi). Po zabudowaniu jedne z tych dużych, podwójnych drzwi będą przeniesione na tą ściankę, którą stworzyłam wirtualnie;) A te pojedyncze, ostatnie po prawej stronie (w kuchni) będą wymienione na te drugie podwójne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 27.05.2011 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 o fuck Sorry ale MAgda twój taras..... poczekaj, mowę mi odjęło ....ups Twój taras jest jak mój salon i moja kuchnia i całe mieszkanie WOW Też chce taki a nie te moje dwa beznadziejne balkony:( kochana ty tam u siebe mozesz imprezy na tym tarasie robić i cała sekta z fm by sie zmieściła i jeszcze byłoby miejsce do potańczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 27.05.2011 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 o fuck Sorry ale MAgda twój taras..... poczekaj, mowę mi odjęło ....ups Twój taras jest jak mój salon i moja kuchnia i całe mieszkanie WOW Też chce taki a nie te moje dwa beznadziejne balkony:( kochana ty tam u siebe mozesz imprezy na tym tarasie robić i cała sekta z fm by sie zmieściła i jeszcze byłoby miejsce do potańczenia. oj tam, oj tam;) my mamy "tylko" 60 m tarasu (po zabudowie zostanie 40), a brat mojego męża ma 80 m:jawdrop: Także pewnie jeszcze usłyszymy - "No fajnie, tylko ten taras taki malutki:roll:" Ale imprezki czy grille i tak się da robić (może trochę gęstsze niż u nich;)), więc zapraszam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fermina 27.05.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Madzia, 1. Pana Stasia szczerze zazdroszczę - nie dość, że chłopak precyzyjny to jeszcze z pomyślunkiem! Superzaście, że tą nakładkę wykombinował !!!!! 2. przykro mi z powodu stłuczki - niewielka bo niewielka ale emocje spore. Ja mam za soba pierwszą i jak na razie jedyną .Ale moja przy sporej predkosci, z pelnym obrotem i z koszeniem lampy, za to nie z mojej winy 3. Taras WOW! Pomysl z zabudowa naprawde super! Jaka masz koncepcje na ten duzy filar, bo kanapa to przed a nie za nim stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasvegas 27.05.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Magda taras przepiekny Jako kinkiety takie latarnie by Ci pasowały jak oglądałyśmy. Jak dojdzie drewno to będzie ślicznie. Wiesz już jakie drewno? Dostałam wycenę na te kafelki francuskie - i chyba tylko taras zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
is-kra 27.05.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Zazdroszczę takiego tarasu. I to w mieszkaniu! Kosmos!Ja przeżyłam ciężkie rozczarowanie, kiedy wyszłam na balkon w moim przyszyłm mieszkanku i okazało się, że mogę zrobić maksymalnie 2 kroki w przód i jakieś 5 w bok. Tymbardziej, że jestem przyzwyczajona do mieszkania w domu. Czajnik, który wklejałam u Maszenki jest tej firmy:http://www.cuisinart.ca/pressReleases/en/2005/traditional_design_electric_kettle.html Śliczny, ale niedostępny w Polsce. Chociaz, jak się uprzesz, to pewnie uda Ci się go ściągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 27.05.2011 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Ferminko, jeśli chodzi o Mojego Stacha, to naprawdę jest czego zazdrościć Przygodę musiałaś mieć niezłą skoro te obroty, lampy itp. brrr:( dobrze, że nikomu nic się nie stało:) A jeśli chodzi o ten filar, to pomysł jest taki, żeby za nim (i za plecami kanapy;)) była taka część gospodarcza. Jakaś szafa na narzędzia, węże ogrodowe, konweki itp. A przed filarem (na tej szerokiej ścianie) stanie chyba grill elektryczny;) Justynko, zamiast tych za 2 tyśki jednak wolę na taras normalne z leroja za 100 zł/szt:lol2: O takie np.: http://i2.fmix.pl/fmi558/132b4928001d471c4ddf7067/zdjecie.jpg Jestem strasznie ciekawa, jak ci to wycenił? Będę dzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasvegas 27.05.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Ale fajna ta z leroja !!!! super wynalazlas dzwon, dzwon to opowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 27.05.2011 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 is-kra - super jest ten czajnik:D Muszę na taki zapolować, chyba się "uprę":lol2: A jak ja się uprę... Już widzę, że kosztuje około 300 zł, więc nie tak źle. Ale jeszcze nie znalazłam strony, na której można go kupić U nas duży taras był jednym z kryterium poszukiwań mieszkania. Chcieliśmy w ogóle taki z trawą Ale jak się nie ma co się lubi, to się.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fermina 27.05.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 grill elektryczny!!!!!! A to z takiego ustrojstwa to jedzonko w ogóle grillem smakuje? Ja mam okrągły rok (bo ja grilla to w zimie najchętniej robię ) na tarasie grill tradycyjny i takie mięcho od wegla osmalone wzbogacone o aminy aromatyczne i inne świństwa to mniam mniam!!! Na elektrycznym tak się da? Ale sobie smaku narobiłam - po karkówe po robocie lece Ten prostokątny lampionik też mniam, mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
is-kra 27.05.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Ja się chyba uprę na taki: Trochę ławiej go dorwać. Są jeszcze kremowe i czerwone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 27.05.2011 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 is-kra, ten też fajny:yes: Fermina, ja się tak wyraziłam elektryczny, ale chyba chodzi mi o gazowy;) Sama nie wiem, ale mam speca od takich gilli w rodzinie, to mi coś doradzi;) Chodzi o to, żeby się bez tych brykietów obeszło, bo ja rączek brudzić nie lubię Ale ogień musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 27.05.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 mmm taras marzenie, tyle metrów do zagospodarowania. Już to widzę, te wszystkie roślinki w pięknych pojemnikach i klon oczywiście a taki narożnik to i ja bym z chęcią przygarnęła ale do tego jaszcze długa droga najpierw trzeba mieć gdzie mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 27.05.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Witam właścicielkę pięknego mieszkania. Podglądam od dłuższego czasu więc pora się oficjalnie "przedstawić". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 27.05.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Taras genialny! Jeśli brać pod uwagę,że to centrum Wawy to ogroooooomny Nie dziwię się,że część macie ochotę zabudować na rzecz wnętrza. Haneczka na takim tarasie będzie mogła jeździć rowerkiem albo na hulajnodze I współczyję wczorajszej stłuczki Dobrze,że to tylko drobna sprawa była Ale po drodze zdążyłaś jeszcze fotele odebrać? Dobrze zrozumiałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 27.05.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Magda, do Ciebie człowiek nie zajrzy przez dobę, to potem parę stron czytania ma Przyszłam wrzucić Ci link do czegoś kosmicznego - zastanawiam się, jak z takiej umywalki można korzystać To lustro by mnie do szału doprowadziło... Ale sam sklep ciekawy. http://www.neo-metro.com/9110/ebb-console-36-inch.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 27.05.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Przyszłam pochwalić nowy avatarek:yes: Pięknyyyy:D Przez chwilkę nie wiedziałam kto u mnie był...:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 27.05.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Magda, ale masz taras! Marzenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts