Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O, nie!!! Na delikatną dziewicę się nie załapałam :(

Madziu, kompletnie inaczej na tym zdjęciu wyglądasz!!! Nie poznałabym Cię w życiu choćbym na Ciebie na Wojska Polskiego wpadła!!!! :) Choć może Ty mnie bo prawdziwe pół gęby swoje prezentuję :) Swoją drogą to zastanawiające, że ludziska własne kible pokazują a twarzy NIE!!!

Pozdrawiam cieplutko w słoneczną sobotę

:)

:( Ja też się na dziewicę nie załapałam. Cholera jasna, co za wątek, trzeba być na bieżąco, jak nigdzie indziej :D

Ja też się nie załapałam:-(

:(qrcze, dziewczyny, chyba wstawię jeszcze raz dziewicę dla was;):lol2: tylko zbierzcie się wszystkie razem w określonym czasie na dziesięć minut:lol2:

A tak poważnie - nie macie czego żałować;) ot, grzeczne, uśmiechnięte zdjęcie:D

panczurka:welcome:

jak miło, że (za potrzebą) w końcu się odezwałaś:lol2: - artuję oczywiście;)

Już odpowiadam... otóż, jak może czytałaś, pierwsza komódka przyszła mocno uszkodzona (w transporcie). Druga już była okej. Ale nawet jej nie wyjmowaliśmy powiem szczerze. Tylko otworzyliśmy z góry i zobaczyliśmy czy tym razem blat jest cały;) (leży w komórce w garażu, więc nawet nie chcemy rozpakowywać).

Jeśli chodzi o sygnał z pilotów, to raczej nie mam wątpliwości, że przejdzie (skoro przechodzi przez szyby, nawet matowe... a tu są spore oka;)). Ale uprzedzam, że to nie jest mebel "najwyższej jakości". Mój mąż, który jest zagorzalym przeciwnikiem kupowania mebli przez internet, tylko utwierdził się w swoim przekonaniu;) Teraz mi wypomina przy każdej okazji:lol2:

Ale oczywiście co kto lubi. Domyślam się, że dla większości osób na tym forum, będzie to super mebel - bo o efekt styranego życiem, malowanego ośmiokrotnie i niedale mebla im chodzi:lol2: Ja z resztą też nie mam nic pzeciwko temu. Ale mój mąż już średnio to toleruje;)

Moje kochane, będzie o kuchni...:D

Jestem dziś strasznie podniecona, bo zrobiłam totalną woltę;) (w moim mniemaniu - "totalną":lol2:) A tak naprawdę zmieniłam koncept "fartucha" (u mnie tradycyjnie takiego pod sufit;))

Pamiętacie? Najpierw miała być tapeta pod szybą:

http://i1.fmix.pl/fmi2423/2ba6d042002c321e4de16fd6/zdjecie.jpg

Potem miała być tylko szyba... ale ciągle się jej obawiałam:roll: Niby chcę mieszać nowe z tradycyjnym, proste z bardziej ozdobym... niby ta szyba miała być takim okiem puszczonym w strone widza - że niby tradycyjna kuchnia, ale bez szafek wiszących i z takim lacobellem na ścianie...

ale jakoś chyba nie czułam tego do końca (choć sama sieie przekonywałam, że przecież to takie praktyczne - teraz mam szybę własnie i naprawdę jest super:yes:).

Już dawno temu widziałam w LM płytki o nazwie "Bon appetite". Już dawno mi się spodobału... ale ostatnio na nie trafiłam gdzieś przez przypadek - i doznałam olśnienia:D Połączyłam to też z faktem, że u KashyG na blogu widziałam oryginalne rozwiązanie kafli w kuchni aż do samego sufitu...

I tak narodził się pomysł zastąpienia szyby w kuchni tymi oto kaflami:

http://i1.fmix.pl/fmi2765/df9ef1d100242f424de1702f/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi2989/7604cbb9000a3f3b4de17038/zdjecie.jpg

są tak ślicznie wykonane...

http://i2.fmix.pl/fmi1060/1afd9b1a000b64254de17051/zdjecie.jpg

A oto mój pomysł, mój projekt (jeśli chodzi o układ kuchni, też trochę się pozmieniało;)):

http://i2.fmix.pl/fmi1886/deb26f2900250a694de170da/zdjecie.jpg

kafle są oczywiście białe (tylko na zdjęciu z internetu tło wygląda na szarawe, więc musiałam się dostosować;)).

Kafle już kupione - kładziemy w przyszłym tygodniu:wiggle:

Edytowane przez MagdaZZZ

Warto! Powiem Ci Madzia, że na tym teraz wyglądasz (chociaż i tak niewiele widać) jak na pierwszym. To drugie było takie...jakieś....ehhh : eleganckie, subtelne no śliiiiczne! Szkoda, że nie zostawiłaś. Ja bym Cię na ulicy nie poznała :lol2:.

ale joliska tak:lol2:

ale takie słowa z twoich ust...:o Dziękuję:D

PS faktycznie szybciej mnie w tych okularacho poznacie:lol2: bo w nich zawsze tak samo wyglądam:yes: bez okularów - wątpię;):lol2:

dobra... wiem czemu nic nie piszecie... bo rozczytać się nie możecie:( literówek co niemiara:( ale pijana jestem - zrozumcie:lol2:

Mogiemy, mogiemy:lol2: płytki oryginalne są na maxa, widziałam jeszcze inny dekor z tej serii- mniej retro;)

Pomysł ulożenia ich po sam sufit stanie się bardzo ciekawą aranżacją i bardzo pasuje w Twoim projekcie kuchennym:yes::D

Niesamowite płytki!!! Ja też chcę!!! Właśnie zachwiałaś moje nieodparte przekonanie, że w mojej kuchni będą na ścianach cegiełki - mugaty. Ile ma ten dekor? 60x35? Czy jakiś inny wymiar. Chyba jadę jutro do LM je pomacać. Do mnie pewnie pasowac nie będą, ale chociaż nacieszę oczy. :D

iskierko, dekor ma 60x30:) Białe są w dwóch wymiarach: 60x30 i 45x30 (połowę tańsze) - można je też układać na cegiełkę, tak jak na zdjęciu...

A dlaczego mają nie pasować? Z tego co pamiętam, zastanawiałaś się nad takimi dużymi płytkami w kwiaty i mugatami, a tu masz hybrydę dwóch pomysłów:lol2:

Ciekawa propozycja ,ciekawa:)Magda drugi gatunek gresu ma nierówne brzegi i żeby to zatuszować trzeba kłaść szeroką fugę a ja nie lubię fug ;) Znajomy mi wytłumaczył na czym to polega bo w sklepie sciemiali.Kupiłam jedną płytkę i zrobię testy kawa,herbata czerwone wino.Zdania są podzielone impregnować czy nie(w sklepie nakazują).Znajomy twierdzi że nie można bo w fabryce jest specjalnie wypolerowany i można to zniszczyć ;) Nad rozmiarami myślę....w salonie może 60x60 a hol mniejszą z ramką

Ciekawa propozycja ,ciekawa:)Magda drugi gatunek gresu ma nierówne brzegi i żeby to zatuszować trzeba kłaść szeroką fugę a ja nie lubię fug ;) Znajomy mi wytłumaczył na czym to polega bo w sklepie sciemiali.Kupiłam jedną płytkę i zrobię testy kawa,herbata czerwone wino.Zdania są podzielone impregnować czy nie(w sklepie nakazują).Znajomy twierdzi że nie można bo w fabryce jest specjalnie wypolerowany i można to zniszczyć ;) Nad rozmiarami myślę....w salonie może 60x60 a hol mniejszą z ramką

hmmm... ja też nie znoszę fug:( kurka, to co? taką forsę trzeba będzie wydać???:bash: Chyba też zacznę mniejsze brać pod uwagę;)

Wiem, że to zagadnienie nie jest zbyt popularne na forum;) - mam na myśli taśmy ledowe... ale może jednak trafi się ktoś, co coś na ten temat wie:D

Chodzi o to, że u mnie tego będzie sporo. Chcę kolor biały ciepły, ale widziałam, ze czasem jest całkiem żółty:( Trafiłam na takie dwie taśmy:

http://oswietlenieled.opole.pl/?go=foto&i=oferty_foto/ww_24.jpg&id=20-2-1275036038&master=20&sub=2&from=dzial

http://oswietlenieled.opole.pl/?go=foto&i=oferty_foto/1269802103ww.jpg&id=20-2-1275036060&master=20&sub=2&from=dzial

Są praktycznie identyczne, tylko jedna ma 24V i 48W (ta jest trochę droższa), a druga 12V i 24 W. Moje pytanie brzmi - co lepsze? Silniejsze i jaśniejsze światło? Czy trochę słabsze (choć boję się, że to będzie właśnie takie żółte:() Boję się też, że to mocne, to będzie strasznie jasne, a jednak te ledy mają dawać taką nastrojową poświatę a nie walić po oczach;)

Ktoś gdzieś słyszał coś?:D

Madziu,

Po pierwsze i najważniejsze - bardzo chcę to zdjęcie dziewicy zobaczyć ale na Boga nie o 24 bo ja małe potomstwo mam i wtedy przypada jedna z nielicznych w ciągu nocy godzin snu mojego. Zarządź bardziej przyzwoity czas prezentacji!!!

Co do ledów - nie wiem, nie znam się bo nie lubię.

Co do kuchni - kafelki piekne! jak dla mnie bardzo bardzo!!! Idealnie wpisują się w "Twój styl".I projekt kuchi tez super - jak ja kocham symetrię (czego niestety u mnie nie widać:()

I na koniec prośbę mam ogromną! Potrzebuje saportu forumowego. Ty jesteś twarda sztuka/silna baba to wiem,że odpowiednio mnie zmotywujesz. W przyszłym tyg na rozmowę rozliczeniową z fachowcem moim się umówiłam. Małżonek chce mu darowac karę umowną (w umowie zapisaliśmy karę za zwłokę). Mnie krew zalewa jak mam mu kupe kasy zapłacić a on odwala babole - przed chwila właśnie z mieszkania wróciłam i to co tam zobaczyłam...ach pisac nie będę bo na zawał zejde tak mnie to wk...). Potrzebuję usłyszeć, że dobrze robie że kare mu odliczyć chcę, potrzebuje wsparcia psychicznego, nakręcenia pozytywnego...wiesz o co chodzi!

Bardzo liczę na pomoc. HELP!!!!!!!!!!!!!!!

Fermi, oczywiście, że powinnaś mu naliczyć!!!

Skoro partaczył (a to zawsze ciężej "udowodnić", bo będzie gadał, że inaczej się nie dało), to każdy sposób na obniżenie jego stawki jest dobry. Miałaś taki zapis, spóźniał się - to naliczaj karę!!!:mad:

Nie daj się dziewczyno:hug: