Fermina 29.05.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Madzia - dzięki!!!! A teraz powtarzaj mi to 10 razy dziennie do odwołania :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 29.05.2011 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Fermi - naliczaj!!! Naliczaj!!!! na-li-czaj!!! NALICZAJ!!!!!! Fermi, nalicz mu karę umowną.... ... reszta wieczorem;)buziaki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fermina 29.05.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 od razu mi lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 29.05.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Ja nie Madzia, ale się odezwę: po coś umieściliście w umowie zapis o karach umownych, prawda? Gdybyście to Wy nawalili, pan nie miałby żadnych skrupułów, wierz mi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fermina 29.05.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Joliska - dziękuję - właśnie takich słów mi trzeba! Gdyby robił porządnie i tak jak chciałam to bym mu przekroczenie terminu (spore) darowała ale odwala fuszerki to mnie krew zalewa więc nie daruję! Dziewczyny jesteście niezastąpione!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 29.05.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Naliczaj! Nie tylko dla siebie, ale z uwagi na wszystkich robiących remont. Niestety, ale taki zapis w umowie i jego wykorzystanie jest niewychowawcze, a gros polskich fachowców i tak jest odpowiednio rozpuszczonych. Więc KONIECZNIE. MUSISZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 29.05.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Małżonek chce mu darowac karę umowną (w umowie zapisaliśmy karę za zwłokę). Mnie krew zalewa jak mam mu kupe kasy zapłacić a on odwala babole - przed chwila właśnie z mieszkania wróciłam i to co tam zobaczyłam...ach pisac nie będę bo na zawał zejde tak mnie to wk...). Potrzebuję usłyszeć, że dobrze robie że kare mu odliczyć chcę, potrzebuje wsparcia psychicznego, nakręcenia pozytywnego...wiesz o co chodzi! Bardzo liczę na pomoc. HELP!!!!!!!!!!!!!!! Żadnego darowania kary ! sprawiedliwość musi być Pewnie jeszcze niejednego babola znajdziesz później i będziesz sobie za każdym razem w brodę pluła, że nie odliczyłaś czego trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 29.05.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Fermina - naliczaj! Madziu a co do kafli jestem na TAK - o wiele bardziej podoba mi się ten pomysł od lacobelu! Dekor jest ekstra, nowy układ kuchni taki bardziej nowoczesny mi się wydaje niż ten pierwotny. Zdjęcia dziewicy ci nie podaruję, czuję się gorsza, że nie widziałam, także uwzględnij to w imię forumowej znajomości:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
is-kra 29.05.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 (edytowane) Sztućcowe kafle dzisiał zmacałam - dekor jest fantastyczny. I nawet chłopu się podoba. I tanie. Chyba zaczynam o nich intensywnie mysleć. Ledy wzięłabym mocniejsze, jeśli maja rzeczywiście dawać swiatlo (np. jako oswietlenie podszafkowe) a jesli maja byc tylko dekoracyjnie, to te slabsze chyba wystarczą. Chłop podpowiada, że w diodach moc się inaczej przelicza, bo to jest moc pobierania, a nie moc świetlna, a założenie ledów jest takie, żeby świeciło jak najmocniej, przy jak najmniejszym poborze mocy, i że żeby wiedzieć jak one realnie będą mocno świecić, najlepiej jest znać ich parametr pod tytułem 'światłość' podawany w kandelach mcd albo lumenach.. Edytowane 29 Maja 2011 przez is-kra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 29.05.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 (edytowane) Witam widze ze duzo sie dzialo:) przez problemy z budowa nie mialam kiedy pisac mam nadizeje ze odebrany fotel sie podoba i teraz sie obwiniam za stuczke:/ kafle naprawde ladne w moim stylu:) (prawie identyczne mam w lazience) fajnie ze nie jest standardowodekor naprawde mi sie podoba tylko ze moze szybko sie opatrzec mam pytanie co do szafek nie za malo ich? pomiescisz sie? Edytowane 29 Maja 2011 przez ooliwka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 29.05.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Magdo dziękuję Ci za wyczerpującą odpowiedź, jeśli chodzi o tą szafkę pod tv. Mój mąż też nie jest zwolennikiem postarzania mebli. Żartobliwie nazywa je nawet shabby s**t hehehe.... Mogę być za to pomocna jeśli chodzi o kafel Bon Appetit! Jestem jego szczęśliwą posiadaczką i szczerze polecam. Niestety okryłam go już po wypłytkowaniu kuchni, ale i tak go kupiłam i postawiłam na okapie. Strasznie cieszy oko, jest świetnej jakości i nadaje kuchni charakteru.POZDRAWIAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 29.05.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Kafle...jestem na tak. Ile kosztowaly za metr?Ledy...gdzie te ledy beda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 29.05.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Jeszcze w sprawie kar umownych.... jesli fachowiec je wpisuje to wierzcie mi kalkuluje je sobie w cene zlecenia. Maja w dupie te kary....u mnie bylo 1,5 miesiaca spoznienia a odsetki ustawowe wyszly tak marne ze az glupio bylo sie klocic o 70 zeta ale oczywiscie sie wyklocilam....pisze to po to zeby uswiadomic Wam ze tak naprawde odsetki ustawowe to zaden bat na fachowcow bo czasem bardziej im sie oplaca zaplacic kare niz wywiazac sie w 100% ze zlecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
is-kra 29.05.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 kacha.crac, pytanie o płytki nie do mnie, ale akurat weszłam to odpowiem - dekor 76 zł/szt., gładkie płytki do niego - 70zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 29.05.2011 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 kacha.crac, pytanie o płytki nie do mnie, ale akurat weszłam to odpowiem - dekor 76 zł/szt., gładkie płytki do niego - 70zł/m2. potwierdzam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 29.05.2011 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 iskierko, możesz zapytać "chłopa" swego;), czy coś na podstawie tych danych może powiedzieć: te słabsze: Napięcie zasilania: 12V Moc: 24W Ilość diód: 300xSMD Temperatura koloru: 2500-3500K Kąt świecenia: 120 stopni Światłość: 1300-1500mcd/led Żywotność: 50000godz. Poziom ochrony: IP65 te mocniejsze: Napięcie zasilania: 24V Moc: 48W Ilość diód: 300xSMD Temperatura koloru: 2500-3500K Kąt świecenia: 120 stopni Światłość: 1900-2700mcd/led Żywotność: 50000godz. Poziom ochrony: IP65 dla porównania zimny biały (ten słabszy) ma takie parametry: Napięcie zasilania: 12V Moc: 24W Ilość diód: 300xSMD Temperatura koloru: 6500-8500K Kąt świecenia: 120 stopni Światłość: 1300-1500mcd/led Żywotność: 50000godz. Poziom ochrony: IP65 Które ledy będą miały ładny kolor? Mi się wydaje, że trzeba jednak brać te ciepłe silniejsze:roll: ooliwka, w kuchni się pomieszczę spokojnie;) Tu tego nie widać, ale mam jeszcze blisko 2,5 metrowy ciąg szaf kargo do samego sufitu. To będzie tzw. storage space, szczególnie na prowiant suchy;) W tych szufladach, to głównie sprzęt kuchenny, pojemniki próżniowe, takie rzeczy jak folie, przyprawy, chochle itd., itp. Ogólnie rzeczy niezbędne przy gotowaniu. W witrynie po prawej naczynia i sztućce... A o stłuczce już prawie zapomniałam;) - to naprawdę nie mogło być nic poważnego:lol2: Fotel boski:D W salonie go sobie nie wyobrażam, bo jest maleńki;) - Ale do pokoju dziewczynki po prostu cudo:D Jeszcze raz dziękuję Daj znać jak jeszcze cos wyjątkowego wyszperasz na tym allegro;) - ja zawsze z checią przygarnę panczurka, właśnie jakość tych kafli mnie zaskoczyła:o za taką cenę? Aż miło:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 29.05.2011 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Dzięki yokasta No to naprawdę biorę te mocniejsze ciepłe. Choć z tym napięciem, to tak nie do końca, bo obydwie te listwy mają taką samą długość (po 5 metrów). Pewnie mają różne transformatory, i ten silniejszy więcej kandeli wyciąga;) A z tego co wiem, jeden transformator zawsze na całą listwę starcza, a nawet na więcej po połączeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
is-kra 29.05.2011 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 MagdaZZZ, to ma być pod szafki w kuchni, tak? bierz mocniejsze i się nie zastanawiaj. Z płytkami kombinuję, jakby je polączyć z mugatami, ale nei weim czy to dobry pomysł... wkleiłam u siebie wizualkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 29.05.2011 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Madzia ,wybacz,że wątek Ci zaśmiecę swoimi "chciejstwami",ale zagląda tutaj wiele światowych kobitek,to może któraś pomoże mi znaleźć taki lub podobny wieszak http://www.sanitlux.pl/image_func.php?img=gfx/e9b44561994b47710a9c62a61dec5d14.jpg&maxwidth=356 ale w rozsądnej cenie(bo ten kosztuje około 2,5 tys.:bash:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 29.05.2011 23:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 a wklejaj, wklejaj beauty Ja takie stojące wieszki to tylko w B&B widziałam, ale to pewnie też coś koło 2 tys. http://bedandbreakfast.net.pl/422/wieszak_stojacy_na_reczniki.html Za to wczoraj w LM widziałam boski, b-o-s-k-i po prostu wieszak wiszący - różne wielkości, różne konfiguracje, więc może też mają taki stojący z tej serii? Tak sobie głośno myślę, ale warto sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts