Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

podłoga piękna:) idealna:) napisz tylko czy te białe kafle całkowicie "po zewnętrznej" mają lekko różne szerokości? rozumiem, że było wymierzane tak, by te wewnętrzne białe kafle były cięte równo w połowie, ale te szare też były cięte na wymiar, czy to były gotowe kafle o określonej szerokości i tylko dopasowywane były zewnętrzne białe?

trochę zamotałam, ale aż nie mogę uwierzyć, że udało się znaleźć kafle kwadrat duży, szare ramki i nawet niewiele docinać białe zewnętrzne:) bo wyglądają jakby miały bardzo podobną szerokość (chyba że to zdjęcie przekłamuje, że te przy drzwiach są szersze nieco)

Kochana, wszystkie białe paski są równe, to jedynie złudzenie optyczne. Już staram się ci wszystko opowiedzieć...

Otóż w sklepie wybrałam te kwadraty 33,3 cm. Powiedziałam, że na ramki potrzebuję takich samych płytek, ale większych. Były 60x60. Na szare trzeba było czekać (a ja potrzebowalam na już), ale na stanie mieli taki szary gres, który idealnie pasował formatem i grubością (wysokoscią płytki znaczy się).

Od początku zakładałam, że szara ramka ma mieć 7 cm szerokości. Zmierzyłam przekątną małych płytek i policzyłam jakiej szerokości powinny być białe paski, aby na szerokość łazienki zmieściły się całe trójkąty. I wyszło 15 cm - znowu można mówić o wielkim farcie, bo 60 na 4, to akurat 15, więc płytki wystarczyło pociąć na 4 równe części - żadnych odpadów;)

Płytki zawiozłam do profesjonalnego cięcia. Myślałam, że będą ciąć wodą pod ciśnieniem (water jet), ale oni w końcu pocięli tarczą diamentową na mokro - tak czy siak wyszło ładnie, prawie jak fabrycznie;)

Stawiam, że Magda jeździ jakimś amerykańskim krążownikiem :lol2:

Piękne to Twoje mieszkanko, tarasy powalają, jeden wielkością drugi widokiem :), łazienka będzie super, a grzejniczki... no cóż.... też bym wszystkie w domu na takie wymieniła... może z czasem, na razie tylko w sypialni cieszy me oko ;) Wydaje mi się, że swego czasu pisałaś, że porównywałaś też ceny tego swojego z Tubusem i rozumiem, że Twoje były tańsze. Pamiętasz różnicę?

:)

ja zamowilam dwa tubusy

jak przyjda to zdam relacje jesli dalej beda Ciebie interesowac

Magda zazwyczaj to co sie wszystkim podoba jest nijakie i nautralne;)

a tego nie chcialas wiec plus dla Ciebie

ja sama jestem ciekawa reakcji ludzi na grzejniki hahah

ogolnie jestem przeciwna udawanyn wnetrza

np prowansalskie klimaty w srodku miasta

a u ciebie styl pasuje do miejsca a te grzejniki dodaja autentycznosci

Wiedzialam ze ktos sie odezwie;)

to jest moje zdanie

jestem maniaczka dostosowywania wnetrz do miejsca oraz samego budynku

ciary mnie przechodza jak widze piekne wnetrze sielsko-anielskie a tu nagle wychodzi jakis kwiatek ze to 2-m w bloku

lub odwortnie genialne mieszkanie w kamienicy a tu na podlodze np panele

chodzi mi jedynie o przerysowanie stylu

moze troche przesadzam ale nic na to nie poradze

dla tego tak bardzo podoba mi sie u Magdy genialnie wpasowala sie w osiedle apartamentowcow

chcialabym calkowicie skopiowac ten styl

ale moj dom w centrum miasta chyba by tego nie przyjął

wiec podkradam czesc pomyslow by miec to co lubie ale tworzyc rownież spojna calosc:)

Edytowane przez joliska
:)

Wiesz, Madziu, ja mam taki jeden grzejnik w planach w salonie i za wszelką cenę chcę go wypierniczyć, bo szkoda mi ściany gracić, stąd brak zachwytów dla Twoich grzejnikowych pomysłów. Ale jeśli uda Ci się to spójnie połączyć i rzucić mnie na kolana (a masz wielki ku temu potencjal) to obiecuję, że przemyślę ten mój grzejnik :D

PS. No, zanim wyprodukowałam tę wypowiedź, to kwestia grzejników nabrała rumieńców.

Edytowane przez wyanna

Magda jesli to nie problem mozesz napisac ile kosztowaly zawory do grzejnikow?

szukam i widze ze chorm jest w cenie:O

wolę nie pisać, bo mnie tu zlinczują;) sama od dwóch dni pluję sobie w brodę, jak do tego doszło, że się na nie zgodziłam:lol2:

powiem tylko, że koszt zaworu to była ok. 1/3 tego najmniejszego grzejnika:bash:

Magda czas się przywitać!

Oglądam z przyjemnością łazienkę, genialna podłoga, przyłączam się do zachwytów ogółu.

Grzejniki w moim stylu, ale raczej widziałabym u siebie Tubusa (Ooliwka, prosze o opinie jak dojdą Twoje grzejniki).

Jaki grzejnik planujesz w łazience? Masz podłogówkę?

Ładna córcia, sama mam dwie córki (2 lata 4 miesiące i 4 miesięczną oraz synka 4 lata).:)

Ja też nie z Tych, ino z Wrocławia :lol2:.

Ale dla porządku: niech sobie każdy mieszka jak mu się podoba i już :D.

Magda, a ten najmniejszy grzejnik ile kosztował ? :lol2:

:no: yy, nie powiem:no: bo właśnie ciebie najbardziej się boję, ty mnie najbardziej zjedziesz za takie wypieprzanie pieniędzy:lol2: