Maszenka 04.06.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Oj boska ta podłoga z tą ramą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 04.06.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Madziu,oczywiście,że będę często wpadać Masz to jak w banku! Podłoga wyszła bajecznie. Też oglądam ten film,ale ja zwróciłam uwagę na białe shuttersy w oknach O a teraz widzę stolik-tacę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 04.06.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 podłoga pierwsza klasa ...dla mnie to połączenie z mozaiką ...cóż poczekam na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 04.06.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Rany boskie, zbiorowe oglądanie tv teraz to wręcz nie wypada siedzieć z wyłączonym telewizorem Podłoga mi się absolutnie bardzo mocno podoba. Grzejniki mniej. Ale wierzę w Twoją wizję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.06.2011 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 podłoga piękna:) idealna:) napisz tylko czy te białe kafle całkowicie "po zewnętrznej" mają lekko różne szerokości? rozumiem, że było wymierzane tak, by te wewnętrzne białe kafle były cięte równo w połowie, ale te szare też były cięte na wymiar, czy to były gotowe kafle o określonej szerokości i tylko dopasowywane były zewnętrzne białe? trochę zamotałam, ale aż nie mogę uwierzyć, że udało się znaleźć kafle kwadrat duży, szare ramki i nawet niewiele docinać białe zewnętrzne:) bo wyglądają jakby miały bardzo podobną szerokość (chyba że to zdjęcie przekłamuje, że te przy drzwiach są szersze nieco) Kochana, wszystkie białe paski są równe, to jedynie złudzenie optyczne. Już staram się ci wszystko opowiedzieć... Otóż w sklepie wybrałam te kwadraty 33,3 cm. Powiedziałam, że na ramki potrzebuję takich samych płytek, ale większych. Były 60x60. Na szare trzeba było czekać (a ja potrzebowalam na już), ale na stanie mieli taki szary gres, który idealnie pasował formatem i grubością (wysokoscią płytki znaczy się). Od początku zakładałam, że szara ramka ma mieć 7 cm szerokości. Zmierzyłam przekątną małych płytek i policzyłam jakiej szerokości powinny być białe paski, aby na szerokość łazienki zmieściły się całe trójkąty. I wyszło 15 cm - znowu można mówić o wielkim farcie, bo 60 na 4, to akurat 15, więc płytki wystarczyło pociąć na 4 równe części - żadnych odpadów;) Płytki zawiozłam do profesjonalnego cięcia. Myślałam, że będą ciąć wodą pod ciśnieniem (water jet), ale oni w końcu pocięli tarczą diamentową na mokro - tak czy siak wyszło ładnie, prawie jak fabrycznie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.06.2011 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 odnośnie grzejników - patrzcie ile jest różnych zdań. Jednym się szalenie podobają, innym w ogóle - i to jest piękne:D I tylko mnie utwierdza w przekonaniu, że każdemu nie dogodzisz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 04.06.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Stawiam, że Magda jeździ jakimś amerykańskim krążownikiem Piękne to Twoje mieszkanko, tarasy powalają, jeden wielkością drugi widokiem , łazienka będzie super, a grzejniczki... no cóż.... też bym wszystkie w domu na takie wymieniła... może z czasem, na razie tylko w sypialni cieszy me oko Wydaje mi się, że swego czasu pisałaś, że porównywałaś też ceny tego swojego z Tubusem i rozumiem, że Twoje były tańsze. Pamiętasz różnicę? ja zamowilam dwa tubusy jak przyjda to zdam relacje jesli dalej beda Ciebie interesowac Magda zazwyczaj to co sie wszystkim podoba jest nijakie i nautralne;) a tego nie chcialas wiec plus dla Ciebie ja sama jestem ciekawa reakcji ludzi na grzejniki hahah ogolnie jestem przeciwna udawanyn wnetrza np prowansalskie klimaty w srodku miasta a u ciebie styl pasuje do miejsca a te grzejniki dodaja autentycznosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 04.06.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Ooliwka,jeżeli mogę się wtrącić,nie uważam aby prowansalski styl w środku miasta nie pasował.Jeżeli ktoś lubi te klimaty dlaczego ma z nich rezygnować,tylko dlatego,że mieszka w dużym mieście w nowoczesnym apartamencie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 04.06.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 (edytowane) Wiedzialam ze ktos sie odezwie;) to jest moje zdaniejestem maniaczka dostosowywania wnetrz do miejsca oraz samego budynku ciary mnie przechodza jak widze piekne wnetrze sielsko-anielskie a tu nagle wychodzi jakis kwiatek ze to 2-m w blokulub odwortnie genialne mieszkanie w kamienicy a tu na podlodze np panele chodzi mi jedynie o przerysowanie stylu moze troche przesadzam ale nic na to nie poradze dla tego tak bardzo podoba mi sie u Magdy genialnie wpasowala sie w osiedle apartamentowcowchcialabym calkowicie skopiowac ten stylale moj dom w centrum miasta chyba by tego nie przyjąłwiec podkradam czesc pomyslow by miec to co lubie ale tworzyc rownież spojna calosc:) Edytowane 8 Czerwca 2011 przez joliska :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 04.06.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Ja mam styl folk w Warszawie. Jestem w stanie dać Wam nawet na to historyczne uzasadnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 04.06.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 co do polskich liter nic nie moge z tym zrobic dajcie jakis parasol przed tym gradobiciem;) to tylko moje zdanie wiec jesli ktos chce to niech sobie robi nawet chinskie klimaty w kawalerce w Szczytnie ja tak nie potrafie END Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 04.06.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Trochę smutno by było gdyby w miastach każdy mieszkał nowocześnie,designersko a na wsiach w country stylu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 04.06.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 (edytowane) Wiesz, Madziu, ja mam taki jeden grzejnik w planach w salonie i za wszelką cenę chcę go wypierniczyć, bo szkoda mi ściany gracić, stąd brak zachwytów dla Twoich grzejnikowych pomysłów. Ale jeśli uda Ci się to spójnie połączyć i rzucić mnie na kolana (a masz wielki ku temu potencjal) to obiecuję, że przemyślę ten mój grzejnik PS. No, zanim wyprodukowałam tę wypowiedź, to kwestia grzejników nabrała rumieńców. Edytowane 4 Czerwca 2011 przez wyanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 04.06.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 (edytowane) Dziewczyny nie o to mi chodzi! nie lubie przerysowania gdyby bylo tak jak piszecie to watek Magdy nie bylby moim ulubionymwiem ze wlascicielka nie mieszka w NY ale styl pasuje do mieszkania i miejscatego nie mozna odmowic Edytowane 8 Czerwca 2011 przez joliska :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.06.2011 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 JEST YOKASTA, JEST IMPREZA:rotfl: Od razu wątki ożywają Ale dziewczyny, znowu u mnie jakaś sprzeczka/dyskusja/afera??? plizzz nołłłł!!! a już było tak spokojnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 04.06.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 ok ja juz koncze:)buziaki dla wszystkich ktorych urazilam swoim zdaniemnie gniewajcie siezmienmy temat Magda jesli to nie problem mozesz napisac ile kosztowaly zawory do grzejnikow?szukam i widze ze chorm jest w cenie:O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.06.2011 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Magda jesli to nie problem mozesz napisac ile kosztowaly zawory do grzejnikow? szukam i widze ze chorm jest w cenie:O wolę nie pisać, bo mnie tu zlinczują sama od dwóch dni pluję sobie w brodę, jak do tego doszło, że się na nie zgodziłam:lol2: powiem tylko, że koszt zaworu to była ok. 1/3 tego najmniejszego grzejnika:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 04.06.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Ja się nie gniewam,ja nie z tych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anake2 04.06.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Magda czas się przywitać! Oglądam z przyjemnością łazienkę, genialna podłoga, przyłączam się do zachwytów ogółu. Grzejniki w moim stylu, ale raczej widziałabym u siebie Tubusa (Ooliwka, prosze o opinie jak dojdą Twoje grzejniki). Jaki grzejnik planujesz w łazience? Masz podłogówkę? Ładna córcia, sama mam dwie córki (2 lata 4 miesiące i 4 miesięczną oraz synka 4 lata). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.06.2011 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Ja też nie z Tych, ino z Wrocławia . Ale dla porządku: niech sobie każdy mieszka jak mu się podoba i już . Magda, a ten najmniejszy grzejnik ile kosztował ? yy, nie powiem:no: bo właśnie ciebie najbardziej się boję, ty mnie najbardziej zjedziesz za takie wypieprzanie pieniędzy:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts