ooliwka 05.06.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 (edytowane) dzieki:) piekna, delikatna, elegancka na pewno zrobie:) u nikogo az tyle rzeczy mi sie nie podobalomam nadzieje ze nie jestes zla za to zgapianiena usprawiedliwienie dodam ze moj domek jest daleko a efekt koncowy bedzie bardzo inny;) Edytowane 8 Czerwca 2011 przez joliska :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 05.06.2011 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 dzieki:) piekna, delikatna, elegancka napewno zrobie:) u nikogo az tyle rzeczy mi sie nie podobalo mam nadzieje zen ie jestes zla za to zgapianie na usprawiedliwienie dodam ze moj domek jest daleko a efek koncowy bedzie bardzo inny;) no coś ty? mam być zła??? Przecież to cała przyjemność z tego forum - móc podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, odkryciami, łupami itp. Nic tak na tym etapie mojego życia mnie nie cieszy, jak fakt, że innym podoba się to, co robię Więc zgapiaj ile wlezie;) Sama tyle rzeczy na tym forum znalazłam, podpatrzyłam... swoją drogą - gdzie twój wątek??? bo jakoś nie mogę go znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 05.06.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 (edytowane) to kamien spadl mi z sercaczekalam na moment w ktorym mnie wygonisz hahah watku nie ma.......mam malo czasu wiec nie moglabym sie wami odpowiednio zajacjak bede blizej konca cos tam zaprezentuje w malym watku:p mam nadzieje ze niedlugo beda nowe zdjeciapokazuj co popadnie ja tam moge nawet ogladac zdjecia workow z gipsem haah --------------------------- ok spadam do lozkadziecko mi dzis nie chce spacalbo pogoda albo zaczyna sie jakas choroba:(trzymajcie sie Edytowane 5 Czerwca 2011 przez ooliwka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 05.06.2011 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 yokasiu (spodobało mi się) - po prawej stronie będzie tapeta do samej ziemi - taka wizja inwestorki:lol2: Pod prysznicem na dole jeszcze nie ma mozaiki, bo będzie można ją położyć dopiero po wstawieniu kamiennego brodzika. Mozaika będzie do samego dołu. Jeśli chodzi o okna, to oczywiście nie będziemy tego robić sami;) - chyba się tego nie spodziewałaś? Są takie firmy, które zajmują się renowacją drewnianych okien (tych nowej generacji). Mają pełen zakres usług, w tym malowanie na dowolny kolor. Jeszcze nie wysłałam swoich do wyceny (jutro muszę to zrobić), ale już z nimi rozmawiałam i wiem, że robią to na miejscu. Zdejmują skrzydła, rozkładają na tarasie, w garażu czy gdzie bądź namiot i malują pod ciśnieniem. Nie wiem tylko jak malują ramy:confused: ale to już nie mój problem;) Zmieniają też uszczelki pod kolor:D Dam znać, jak poznam ceny;) Choć podejrzewam, że wy się sami na to porwiecie:D PS A mozna też mieszkać w centru miasta i mieć ćwierkanie ptaszków, cykanie świerszczy i lisy pod płotem;) Ja tak mam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.06.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Ile Ty masz tych avatarków w zanadrzu, Madziu? Łazienkowe postępy całkiem spore i bardzo cieszą nowe foty:wiggle: Ramka na podłodze bosska, konsolki zazdraszczam okrutnie:yes: Ja mam do samego centrum 15 km, a też mam ptaszki i sarenki za oknem:lol2: Za miastem nie zamieszkałabym nigdy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 05.06.2011 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 dziękować, dziękować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 05.06.2011 23:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Muszę szybko decydować jak układać te kafle w kuchni... Wersja nr 1): http://i1.fmix.pl/fmi39/c798c81c0016a1164dec161f/zdjecie.jpg Wersja nr 2): http://i1.fmix.pl/fmi2280/b87056cc001664e34dec161c/zdjecie.jpg Za którą wersją optujecie?Help mi plizzz, help mi plizzz:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasvegas 06.06.2011 02:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Madzi jak dla mnie tylko symetryczna opcja nr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 06.06.2011 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Magda,,, kiedyś zajrzałam do Cibie jak przedstawiałaś wizualizacje i jakoś długo nic się nie działo w sensie wykończeniowym,,, a wczoraj jak popatrzyłam na łazienkę - WARTO długo się wykańczać już widać że łazienka będzie boska. A co do kafli w kuchni ja bym wybrała opcję 2 kafel ze sztućcami,,, palce lizać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 06.06.2011 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Wersja 1 bardzo "grzeczna", wszystko równo, symetrycznie, tak jak lubię. Ale 2 też ma coś w sobie. Taka z pazurem trochę, chyba ciekawsza, niebanalna... Obie fajne z przewagą dla 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 06.06.2011 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Zdecydowanie ja za wersją NR1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 06.06.2011 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 osiołkowi w żłoby dano... tak jak napisała anna-maria3 - obie wersje bardzo ładne. pierwsza trochę bardziej... ugrzeczniona (wylizana?), ale możliwe że o taki efekt Ci chodzi. Nie mogę się doczekać skończonej łazienki - przyznam się że zawsze unikam właśnie takiego mieszania tonów ciepłych i zimnych, bo wydaje mi się że się gryzą. Ale z kolei już widzę że Twoje mieszkanie będzie o całe lata świetlne od mojego (nawet gdybym miała kasę na skończenie:)), więc siedzę cicho, nie odzywam się i pilnie się uczę od Mistrzyni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 06.06.2011 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 jako miłośnik cegiełki głosuję na wersję 1 :) moim zdaniem nie jest to wcale wersja zachowawcza, wręcz przeciwnie przełamuje klasycyzm mebli nutą nowoczesności a w końcu jesteśmy w wątku o eklektyzmie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 06.06.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 (edytowane) Mnie podobaja sie obie i sama mialabym problem z podjeciem decyzji...... pierwsza jesli fuga bedzie ledwo widocznadruga gdy zastosujesz ozdobna fuge co do cwierkania ptakow tak jak mowi Magda mozna miec tez w miescie i to w samym centrumja mam 300m do lasui tyle samo do centrum miastato plus malego miasteczka ponad 60 000 mieszkancow ale znajoma mieszka w samym centrum Gdyni i tez ma podobna sytuacjeuliczka jest slepa wiec zadnych aut do tego widok na lasbajka!3-4min drogi (pieszo) i jest na Morskiej nie wiem yokasta czy masz dzieci w wieku szkolnym ale jak dla ciebie proste jest wysylanie ich do szkoly to podziwiam przedszkole to nie problem sa otwarte na tyle dlugo by mozna bylo odebrac dziecko po pracyale szkola? codziennie inne godziny rozpoczynania zajec i konczeniano chyba ze ktos ma wolny zawod albo pracuje na 1/4 etatu Magda jestem ciekawa tej renowacji okienkurcze licza sobieostatnio oddawalam ponad 100letnie drzwizaplacilam wiecej niz za nowe Edytowane 6 Czerwca 2011 przez ooliwka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 06.06.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Nr 1, fajna podłoga w łazience, ja grzejniki mam podobne i mi się podobają, choć ja mam "na nowocześnie". Co do lokalizacji to jest jeszcze opcja wybudowania się na cywilizowanej wsi, mamy tu przedszkole szkołę (14-ścioro dzieci w klasie) ośrodek zdrowia, aptekę kilka sklepów i jezioro, no i oczywiście lasy, lasy, lasy, a nawet Wisłę, do centrum 15km. Za każdym razem jak coś wybieram do domu, to się zastanawiam, jak my to sprzedamy i za ile, bo z pewnością czekają nas kolejne przeprowadzki i zawsze dochodzę do smutnych wniosków. ja obstawiam cayenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 06.06.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Witaj Magdo ... od wczoraj przebijam się przez wątek ... w telegraficznym skrócie ... wnętrza mamy bardzo ciekawe ... lekcja jak umiejętnie poukładać i zlepić to co w kilku stylach najlepsze:) ... łazienka ... bez krygowania zazdraszczam ... w kuchni za siostrą Lasche wersja nr 1 ... wato zostawić sobie trochę pola od wprowadzenia elementów dynamiki o których jeszcze nie wiesz a na pewno je spotkasz ... gratuluje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 06.06.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Nr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
is-kra 06.06.2011 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 'Cegielkowy' układ jest strasznie fajny, ale... chyba jednak 1 - powstanie taka fajna 'tafla'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 06.06.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Madziu, obydwie wersje są ciekawe ,ale ja skłaniam się chyba ku 1. Kafle są na dużej powierzchni i jednak symetryczność jest wskazana .Może gdyby nie było kafla ze sztućcami ,to 2 wersja też by"przeszła" .Teraz dopiero mam chwilę czasu ,by przelecieć przez ostatnie wpisy.Zachwyciłam się łazienką ,będzie pięknie ....już jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 06.06.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Wyliczyliśmy z mężem, że jak się chce wybudować tanio we wrocławiu lub okolicach to 1,2 mln to absolutne minimum, chyba że duużo się robi samemu i naprawdę jak najtaniej. A jak zaczynaliśmy budowę 3 lata temu byliśmy pewni, że w tej cenie to ma się wypasiony dom. Wrocław to nie Warszawa, ale mogę sobie więc wyobrazić jakie są ceny domów w stolicy. Opad szczęki zaliczyłam. A ja sądziłam, że mój dom pod Warszawą był straszliwie drogi. Ubzdurałam sobie, że zmieszczę się z budową w 600 tys., no i o oczywiście się nie zmieściłam. Pomijam fakt, że po przeprowadzce do domu zaczęłam się zastanawiać, czy nie lepiej wyznawać filozofię downsize your life, small home movement i small life etc. Nie wspomnę też o tym, że dostaję dreszczy na myśl o kredycie, który wzięliśmy na działkę. Najbardziej boję się tego, że jeśli za 10 lat będziemy chcieli sprzedać dom, to nigdy nie odzyskam włożonych pieniędzy. Wiem, że to mało logiczne, ale ten strach mnie ciągle prześladuje. A wracając do tematu, Madziu, łazienki wyglądają super. Ale chcemy więcej zdjęć! W kuchni wybrałabym opcję nr 1. Na ogół wolę tego typu płytki układane na mijankę, ale Twoje są dość duże i chyba lepiej wyglądają w wersji uporządkowanej i symetrycznej. Gdyby były mniejsze, wybrałabym opcję nr 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts