Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzieki:)

piekna, delikatna, elegancka

napewno zrobie:)

u nikogo az tyle rzeczy mi sie nie podobalo

mam nadzieje zen ie jestes zla za to zgapianie

na usprawiedliwienie dodam ze moj domek jest daleko a efek koncowy bedzie bardzo inny;)

no coś ty?:o mam być zła??? Przecież to cała przyjemność z tego forum - móc podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami, odkryciami, łupami itp.;) Nic tak na tym etapie mojego życia mnie nie cieszy, jak fakt, że innym podoba się to, co robię:D

Więc zgapiaj ile wlezie;)

Sama tyle rzeczy na tym forum znalazłam, podpatrzyłam...:rolleyes:

swoją drogą - gdzie twój wątek??? bo jakoś nie mogę go znaleźć;)

to kamien spadl mi z serca

czekalam na moment w ktorym mnie wygonisz hahah

watku nie ma.......

mam malo czasu wiec nie moglabym sie wami odpowiednio zajac

jak bede blizej konca cos tam zaprezentuje w malym watku:p

mam nadzieje ze niedlugo beda nowe zdjecia

pokazuj co popadnie ja tam moge nawet ogladac zdjecia workow z gipsem haah

---------------------------

ok spadam do lozka

dziecko mi dzis nie chce spac

albo pogoda albo zaczyna sie jakas choroba:(

trzymajcie sie

Edytowane przez ooliwka

yokasiu (spodobało mi się;)) - po prawej stronie będzie tapeta do samej ziemi - taka wizja inwestorki:lol2:

Pod prysznicem na dole jeszcze nie ma mozaiki, bo będzie można ją położyć dopiero po wstawieniu kamiennego brodzika. Mozaika będzie do samego dołu.

Jeśli chodzi o okna, to oczywiście nie będziemy tego robić sami;) - chyba się tego nie spodziewałaś?:lol2: Są takie firmy, które zajmują się renowacją drewnianych okien (tych nowej generacji). Mają pełen zakres usług, w tym malowanie na dowolny kolor. Jeszcze nie wysłałam swoich do wyceny (jutro muszę to zrobić), ale już z nimi rozmawiałam i wiem, że robią to na miejscu. Zdejmują skrzydła, rozkładają na tarasie, w garażu czy gdzie bądź namiot i malują pod ciśnieniem. Nie wiem tylko jak malują ramy:confused: ale to już nie mój problem;) Zmieniają też uszczelki pod kolor:D

Dam znać, jak poznam ceny;) Choć podejrzewam, że wy się sami na to porwiecie:D

PS A mozna też mieszkać w centru miasta i mieć ćwierkanie ptaszków, cykanie świerszczy i lisy pod płotem;) Ja tak mam:D

Ile Ty masz tych avatarków w zanadrzu, Madziu? :rotfl:

Łazienkowe postępy całkiem spore i bardzo cieszą nowe foty:wiggle:

Ramka na podłodze bosska, konsolki zazdraszczam okrutnie:yes::D

Ja mam do samego centrum 15 km, a też mam ptaszki i sarenki za oknem:lol2: Za miastem nie zamieszkałabym nigdy;)

Muszę szybko decydować jak układać te kafle w kuchni...

Wersja nr 1):

http://i1.fmix.pl/fmi39/c798c81c0016a1164dec161f/zdjecie.jpg

Wersja nr 2):

http://i1.fmix.pl/fmi2280/b87056cc001664e34dec161c/zdjecie.jpg

Za którą wersją optujecie?

Help mi plizzz, help mi plizzz:D

Magda,,, kiedyś zajrzałam do Cibie jak przedstawiałaś wizualizacje i jakoś długo nic się nie działo w sensie wykończeniowym,,, a wczoraj jak popatrzyłam na łazienkę - WARTO długo się wykańczać ;) już widać że łazienka będzie boska.

A co do kafli w kuchni ja bym wybrała opcję 2 :) kafel ze sztućcami,,, palce lizać:)

osiołkowi w żłoby dano...

tak jak napisała anna-maria3 - obie wersje bardzo ładne. pierwsza trochę bardziej... ugrzeczniona (wylizana?:)), ale możliwe że o taki efekt Ci chodzi.

Nie mogę się doczekać skończonej łazienki - przyznam się że zawsze unikam właśnie takiego mieszania tonów ciepłych i zimnych, bo wydaje mi się że się gryzą. Ale z kolei już widzę że Twoje mieszkanie będzie o całe lata świetlne od mojego (nawet gdybym miała kasę na skończenie:)), więc siedzę cicho, nie odzywam się i pilnie się uczę od Mistrzyni:)

Mnie podobaja sie obie i sama mialabym problem z podjeciem decyzji......

pierwsza jesli fuga bedzie ledwo widoczna

druga gdy zastosujesz ozdobna fuge

co do cwierkania ptakow tak jak mowi Magda mozna miec tez w miescie i to w samym centrum

ja mam 300m do lasu

i tyle samo do centrum miasta

to plus malego miasteczka ponad 60 000 mieszkancow

ale znajoma mieszka w samym centrum Gdyni i tez ma podobna sytuacje

uliczka jest slepa wiec zadnych aut do tego widok na las

bajka!

3-4min drogi (pieszo) i jest na Morskiej

nie wiem yokasta czy masz dzieci w wieku szkolnym

ale jak dla ciebie proste jest wysylanie ich do szkoly to podziwiam

przedszkole to nie problem sa otwarte na tyle dlugo by mozna bylo odebrac dziecko po pracy

ale szkola? codziennie inne godziny rozpoczynania zajec i konczenia

no chyba ze ktos ma wolny zawod albo pracuje na 1/4 etatu

Magda jestem ciekawa tej renowacji okien

kurcze licza sobie

ostatnio oddawalam ponad 100letnie drzwi

zaplacilam wiecej niz za nowe

Edytowane przez ooliwka

Nr 1,

fajna podłoga w łazience, ja grzejniki mam podobne i mi się podobają, choć ja mam "na nowocześnie".

Co do lokalizacji to jest jeszcze opcja wybudowania się na cywilizowanej wsi, mamy tu przedszkole szkołę (14-ścioro dzieci w klasie) ośrodek zdrowia, aptekę kilka sklepów i jezioro, no i oczywiście lasy, lasy, lasy, a nawet Wisłę, do centrum 15km.

Za każdym razem jak coś wybieram do domu, to się zastanawiam, jak my to sprzedamy i za ile, bo z pewnością czekają nas kolejne przeprowadzki i zawsze dochodzę do smutnych wniosków.

ja obstawiam cayenne :)

Witaj Magdo :) ... od wczoraj przebijam się przez wątek ... w telegraficznym skrócie ... wnętrza mamy bardzo ciekawe ... lekcja jak umiejętnie poukładać i zlepić to co w kilku stylach najlepsze:) ... łazienka ... bez krygowania zazdraszczam :) ... w kuchni za siostrą Lasche wersja nr 1 ... wato zostawić sobie trochę pola od wprowadzenia elementów dynamiki o których jeszcze nie wiesz a na pewno je spotkasz ... gratuluje i pozdrawiam :)

Madziu, obydwie wersje są ciekawe ,ale ja skłaniam się chyba ku 1. Kafle są na dużej powierzchni i jednak symetryczność jest wskazana .Może gdyby nie było kafla ze sztućcami ,to 2 wersja też by"przeszła" .Teraz dopiero mam chwilę czasu ,by przelecieć przez ostatnie wpisy.Zachwyciłam się łazienką ,będzie pięknie ....już jest!

Wyliczyliśmy z mężem, że jak się chce wybudować tanio we wrocławiu lub okolicach to 1,2 mln to absolutne minimum, chyba że duużo się robi samemu i naprawdę jak najtaniej. A jak zaczynaliśmy budowę 3 lata temu byliśmy pewni, że w tej cenie to ma się wypasiony dom. Wrocław to nie Warszawa, ale mogę sobie więc wyobrazić jakie są ceny domów w stolicy.

Opad szczęki zaliczyłam. :jawdrop:

A ja sądziłam, że mój dom pod Warszawą był straszliwie drogi. Ubzdurałam sobie, że zmieszczę się z budową w 600 tys., no i o oczywiście się nie zmieściłam.

Pomijam fakt, że po przeprowadzce do domu zaczęłam się zastanawiać, czy nie lepiej wyznawać filozofię downsize your life, small home movement i small life etc. Nie wspomnę też o tym, że dostaję dreszczy na myśl o kredycie, który wzięliśmy na działkę. Najbardziej boję się tego, że jeśli za 10 lat będziemy chcieli sprzedać dom, to nigdy nie odzyskam włożonych pieniędzy. Wiem, że to mało logiczne, ale ten strach mnie ciągle prześladuje.

A wracając do tematu, Madziu, łazienki wyglądają super. Ale chcemy więcej zdjęć! :)

W kuchni wybrałabym opcję nr 1. Na ogół wolę tego typu płytki układane na mijankę, ale Twoje są dość duże i chyba lepiej wyglądają w wersji uporządkowanej i symetrycznej. Gdyby były mniejsze, wybrałabym opcję nr 2.