lasche 06.06.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 lasche, ty się wzniosłaś na wyżyny, wow:o:lol2: no z poziomu śmietnikowego na takie sralony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 06.06.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 mam nadzieję kochanie, że nie dlatego, że już jesteś PO, i masz teraz takie tematy w De;) Liczę raczej na to, że to czasowe zmęczenie materiału:hug: Ale bardzo dziękuję za pozytywną opinię moich poczynań Ściskam : chyba trafilas w sedno babe:) rozwine mysl u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 06.06.2011 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 no z poziomu śmietnikowego na takie sralony nie to miałam na myśli;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 06.06.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 wiem wiem ...tak się przekomarzam wieczorową porą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 06.06.2011 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 I hope so:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 07.06.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Magda i co robisz z okapem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.06.2011 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Jako że już żadnej decyzji nie umiem podjąć bez was, zadaję kolejne pytanie;) Pytenie dość proste, następującej treści: Które światło? Ciepłe czy zime? http://i1.fmix.pl/fmi2221/cc3c62f5002b6d694dee776c/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi2072/f148e6ec002d61ff4dee775b/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi564/39dec5f5002929a14dee7755/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi508/df3f0825002ce4394dee7759/zdjecie.jpg Wprawne oko może zauważy, że światło ciepłe jest mocniejsze, a zimne słabsze. Więc wchodzi w grę też ciepłe słabsze i zimne mocniejsze (choć to ostatnie to myślę byłaby porażka;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 07.06.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Ja - choć zwolenniczką zimnego światła nie jestem i wszystkie żarówki ledowe z mieszkania przeniosłam do ogrodu (tam mniej mi przeszkadzają) - zdecydowanie stawiam na światło zimne. Sufit jest dzięki temu śnieżnobiały Ładniej wygląda Wygląda, jakby wpadało naturalne światło dzienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 07.06.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 A ja się nie odważę... Z doświadczenia wiem, jak aparat ciężko fotografuje takie rzeczy i jak różnie może to wyglądać w naturze. Na zdjęciu ładniej wygląda zimne, ale wszystko inne podpowiada mi, że ogólnie wolę raczej ciepłe światło, bo jest naturalniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 07.06.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Ja też jestem za światłem zimnym. W swojej pracy specjalnie mam zamontowane świetlówki dające światło dzienne (zimne).Takie światło dobrze odzwierciedla barwy:)A sufit piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.06.2011 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 No dobrze, widzę, że muszę coś jeszcze dopowiedzieć... Światło to nie ma być praktyczne, nie ma niczego oświetlać, ma być światłem typowo dekoracyjnym, ja wręcz nawet myslałam, ze takim przytłumionym... Ogólnie będę miała tego sporo, ale w myślach od początku zakładałam, że będę je używać głównie w tym i wejściowym holu, jako takie światło stałe, prawie nigdy nie zgaszane, taki trochę znak drogowy, pas startowy;) Więc może jednak lepiej to ciepłe? Takie przytłumione?... Czy ja sobie sama odpowiedziałam na pytanie?... Nie, nie, jeszcze nie, bo może faktycznie coś źle myślę. Z chęcią poznam więcej waszych opinii. Dodam jeszcze tylko, że mąż powiedział, że to zimne wygląda jak świetlówka, i on dziękuje bardzo za taki efekt prosektorium:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KashaG 07.06.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Magda, a na jaki kolor będzie pomalowany korytarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.06.2011 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 szary... wszystkie ściany będą szare;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 07.06.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Madziu, ja miałam u siebie w holu ciepłe światło. Jak dwie żarówki siadły, to mąż ledy zimne zakupił i teraz na jednym pstryczku jest światło ciepłe a na drugim zimne. NIENAWIDZĘ tego zimnego. Czuję się dokładnie jak w prosektorium. W dodatku wszystko jakieś takie szaro/zielone się w tym świetle wydaje. Następnym razem TYLKO ciepłe, i nie oceniam tego na podstawie zdjęć, tylko w oparciu o swoje odczucia, jak mi się czasem zły (czytaj zimny) pstryczek przez pomyłkę zapali... Ale to moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzikma 07.06.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Witam ,podczytuje Twój wątek i bardzo mi się u Ciebie podoba.Mnie odpowiada bardziej ciepłe światło.Mam w obecnej kuchni punktowe podswietlenia i jak było jedno zimne ledowe-przez przypadek-okropne (mąż zmieniał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 07.06.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 (edytowane) Dlatego wyniosłam zimne ledowe żarówki do ogrodu - dawały sino-zielonkawe światło Choć na zdjęciach zamieszczonych przez Magdę prezentuje się ładnie Edytowane 7 Czerwca 2011 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 07.06.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Sufit piekny!! na zdjeciu zimne swiatlo jest naprawde bardzo ladneale w realu jest meczacewiec jesli to ma sie swiecic caly czas wybrala bym cieple ale o polowe ciemniejszemieszkanie jest dosyc otwarte wiec czlowiek sila rzeczy bedzie widzial kilka tych punktow wiec ja wybieram cieple ale duzo slabszebedzie ozdobnie i nie bedzie meczyc ktos tu pisal ze to swiatlo imituje swiatlo naturalnenie zgodze siechoduje jaszczurke ktora musiala wytrzymac kilka godzin z taka zarowka (musialam pobiec do zoologicznego po nowa)jaszczorce sie nie podobalo;)a ja patrzac kilka chwil na zrodlo swiatla mialam zmeczony zwrokoczwiscie u Magdy zrodlo swiatla jest wysoko ale bedac w domu kilka godzin moim zdaniem nie bedzie to komfortowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.06.2011 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 No widzicie moje drogie, ja też mam takie spostrzeżenia odnośnie zimnego światła. Ogólnie - nie zapalam;) Chyba faktycznie zdecyduję się na to ciepłe... Jak Kasha zapytała o kolor ścian, to przypomiał mi się wystrój knajpy Gesslerowej Gar, gdzie właśnie są szare ściany i dużo ciepłego, żóltego światła - wygląda to obłędnie:yes: Aż chce się tam siedzieć... i siedzieć... i siedzieć Tylko teraz nie wiem, czy takie, czy to słabsze? Boję się, ze to słabsze będzie jeszcze bardziej żółte:( A z drugiej strony, bardziej (chyba) podoba mi się, jak to słabsze (widać to na tym zimnym) tworzy taką węższą łunę, poświatę, a nie taką szeroką, prawie do połowy sufitu:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.06.2011 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Madzikma choduje jaszczurke ktora musiala wytrzymac kilka godzin z taka zarowka (musialam pobiec do zoologicznego po nowa) jaszczorce sie nie podobalo;) ooliwka, ale po co ty do tego zoologicznego leciałaś? Po nową lampę czy jaszczurkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 07.06.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Magda ja też jestem za ciepłym światełkiem tyle, że dyskretnym:yes: Także ciepłe-słabsze:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts