Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

3 dni mnie nie było, a tu tyle się dyskutowało ;)

Cieszę się, że 1 opcja ułożenia płytek w kuchni wygrała - druga w połączeniu z licznymi pionowymi i poziomymi liniami szafek wywołała u mnie szał błędnika.

Światło - słabsze i ciepłe, tym bardziej, że ma być dekoracyjne - trudno dobrze wyglądać na szarym tle w zimnym świetle, bleeee.

Miasto czy wieś: mieszkam na wsi, dojazd MPK do centrum szybszy niż z nowych miejskich dzielnic, a spokój i otoczenie - BEZCENNE.

UWAGA: edytowałam masę wpisów, bo 1. ortografia przyprawia o zgrozę, 2. mnożą się serie postów - zasada jest jasna: litanię może pisać tylko właściciel dziennika :D

Magda sufit OBŁĘD!!!!:jawdrop:

Kobitko nie złość sie na mnie ale ja 1/3 od Ciebie kopiuje:)No nie da się nie być pod wrażeniem twojego mieszkania!

Zaraz pokaże mojej połówce twój sufit,który już widze u mnie w domu:)Napisz mi tylko o ile orientujesz się oczywiście jak on jest zrobiony,prosze.Ja-kompletny laik,mąż no...też nie taka branża tak więc orientuje się tylko co nieco a trzeba jakoś wytłumaczyć.Ile centymetrów masz od sufitu i jakiej są szerokości?Te listwy są firmy orac,tak?

Przepraszam z góry za te pytania ale dobrze by było gdybym umiała jakoś sprecyzować jak to miało by wyglądać a nie pokaże robotnikom netbooka i powiem "chce tak":D

Co do światła to z własnego doświadczenia powiem,że zimne kategorycznie odpada.U nas cała góra jest szara i w połączeniu z zimnym światłem dawało efekt laboratorium dlatego całe oświetlenie zmieniliśmy na ciepłe i uzyskaliśmy przytulność na której nam zależało.

Jest SUPER i trzymaj tak dalej!!

Cieszę się,że ciepłe światło wygrało!

A czy mocniejsze,czy słabsze nie podpowiem, bo myślę,że zależy od gabarytów pomieszczenia, funkcji jaką ma pełnić.

Jeśli w holu masz jeszcze jakieś kinkiety, które będą się świeciły przez cały wieczór to może daj słabsze ledy.

Madziu sprawdż też, jeśli możesz, na ile to światło w suficie jest widoczne wtedy, gdy salon jest dobrze oświetlony. Chodzi o to żeby światło ledowe było widoczne, gdy zapalisz np. żyrandol.

I jeszcze jedna rzecz. Paski ledowe możesz układać pod wybranym kątem i wybranej odleglości od brzegu zabudowy, tak też do pewnego stopnia wyregulujesz ilość światła.

Edytowane przez aga_domatorka

Przepraszam z góry za te pytania ale dobrze by było gdybym umiała jakoś sprecyzować jak to miało by wyglądać a nie pokaże robotnikom netbooka i powiem "chce tak":D

Tosiaczkuwybacz, że się wtrącę niepytana, ale czemy nie? Wydaje mi się,że to jest bardzo dobry sposób unikniecia nieporozumień i sprawdzenia, czy twój fachowiec sobie poradzi z tematem ;)

Aga,myślisz?!:)Nie chce już im mieszać bo czasami mam wrażenie,że mają mnie za blondynke w ciemniejszym wydaniu:D Patrzą na mnie i wyglądają jakby w myślach sie zastanawiali "o co tej babie chodzi":)

Obecnie jestem na etapie tłumaczenia jak ma wyglądać ściana przy schodach.Najprościej chyba będzie tak jak mowisz pokazać im na zdjęciach jaki efekt końcowy chce uzyskać.

A swoja drogą to chyba musze się w końcu zebrać, założyć galerie i prosić Was o porady bo sama się wykończe nerwowo.

Aga,myślisz?!:)Nie chce już im mieszać bo czasami mam wrażenie,że mają mnie za blondynke w ciemniejszym wydaniu:D Patrzą na mnie i wyglądają jakby w myślach sie zastanawiali "o co tej babie chodzi":)

Obecnie jestem na etapie tłumaczenia jak ma wyglądać ściana przy schodach.Najprościej chyba będzie tak jak mowisz pokazać im na zdjęciach jaki efekt końcowy chce uzyskać.

A swoja drogą to chyba musze się w końcu zebrać, założyć galerie i prosić Was o porady bo sama się wykończe nerwowo.

Foty, sposób przeze mnie wypróbowany, polecam ;)

No to ja już się nie mogę doczekać twojej galerii :lol2:

Edytowane przez aga_domatorka