Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

Dobra odszczekuję mozaikową niepewność ... mozaiki, podłoga z pasem, tapeta w paski ...no no no to wyższa szkoła jazdy ...niecierpliwie czekam na finał :)

lasche, dzięki za kredyt zaufania;):hug:

Fiu fiu sie dzieje! a powiedz mi jaki bedzie blat na szafce...mnie tez podoba sie jasny front. tapeta w pasy w polaczeniu z moziaka nie podobala mi sie ...dopoki nie zobaczylam zdjecia z odslonieta podloga.

Cieszę się:D

To jak pytają, to ja jeszcze dopytam - co to za wanna ?

Bardzo jestem ciekawa efektu końcowego w łazience...:)

Amtla, tak jak mówi agawi - wanna wycofana z produkcji. Mi zrobili na zamówienie ostatnią, poprodukcyjną;) Ale są mniejsze (180-tki), to KOŁO Prestige.

A kibelki to ROCA Victoria. Piszę boldem, żeby was ostrzec;) Tak, to na pewno komplet, bo już jak stały razem oparte o ścianę, to wydawały mi się inne kształtem (niestety nie zauważyłam różnicy w kolorze:(). Pojechałam się wypytać, czy to nie pomyłka (choć na obydwu nalepkach jak wół było Victoria), Pan powiedział, że na pewno nie. Zajrzeliśmy w katalog, gdzie tylko były ryciny techniczne, i faktycznie inaczej wyglądały. Pan mnie pocieszył, że pewnie te różnice są przemyślane i po zamontowaniu i dołożeniu deski wyglądają podobnie. To mnie trochę uspokoiło. Zaczęłam też oglądać inne serie innych firm, i faktycznie bardzo często kibelek i bidet trochę się od siebie różnią, szczególnie dołem. Ale tu np. bidet jest dłuższy o ok. 4-5 cm:bash: Ma też całkowicie inny owal:mad: To jakaś kpina. Ja tego tak nie zostawię:evil:

yokasta, znałam tylko kibelek. Szczerze mówiąc, to wynaleźliśmy go w jedym z krakowskich hoteli. Uznaliśmy, ze jest śliczny (szczególnie deska nas zachwyciłą, z tymi solidnymi, chromowanymi okuciami), był też mega wygodny. Sprawdziłam co to i już wiedziałam, ze taki chcę:) A jak jeszcze zobaczyłam, ze jest po niecałe 300 zł...:lol2: Bidetu nie widziałam nigdzie, nawet w katalogu. Ale kto by przypuszczał, że nie będzie od kompletu?:confused: W ogóle miska ustępowa była dostępna od ręki, na bidetową czekałam ok. 2-3 tyg. Potem nawet na budowie przez jakiś czas nie stały koło siebie - naprawdę ciężko było zobaczyć różnicę:(

Paski na tapecie wiedziałam, że będą miały całkiem inny odcień. Nawet się zastanawiałam, czy to nie przeszkadz - ale uznałam, że nie;) Mają piękny odcień:yes:

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Magda, wszystko wygląda f e n o m e n a l n i e :yes::D

Prysznic jest absolutnie bossski, jesteś pierwszą osobą, u której podoba mi się brak brodzika. U Ciebie jest to tak doskonale wkomponowane i dobrane kolorystycznie, że miodzio:D Jedyna rzecz, która mi się nie podoba, to wnęki na kosmetyki. Wiem, że to praktyczne, ale jakoś mi nie leżą:no:

Tapeta też cudna i wanna. Fronty szafek widzę raczej jaśniejsze, choć ten ciemniejszy odcień też jest piękny;)

Co do wc i bidetu to jestem w szoku, że tak wygląda komplet:jawdrop: Jesteś pewna, że nic nie pomylili w wysyłce?

Jakoś mi się nie chce wierzyć...

dziękować, dziękować, dziękować:D:hug:

jeśli chodzi o wnęki, to też nie jest to moja najulubieńsza część mieszkania;) Ale wolę to niż jakąś narożną półeczkę na przyssawki;) czy niedajboże sięgać po szampon na podłodze:lol2: - chyba nie było wyjścia;) Ale i tak jestem zadowolona.

A ty jak masz to roziwiązane? Bo może o czymś nie wiem?;):lol2:

A kible... no już sama nie wiem co o tym myśleć:(

kafle w kuchni bardzo ladne!

super odbijaja swiatlo:)

tapeta poczekam na efekt koncowy cos czuje ze sie jednak pomylilam

zaczyna mi sie podobac

No mam nadzieję, że jednak ci się spodoba do końca:lol2:

co do armatury kurcze ja bym chyba wymienila

bidet jest stanowczo za duzy

bardzo mocno to widac

A najgorsze, że ten bidet jest na pierwszym planie, co tylko powieksza dysproporcję:cry::bash::mad:

A ty jak masz to roziwiązane? Bo może o czymś nie wiem?;):lol2::lol2:

Magda, ja mam tylko przymocowaną ceramiczną mydelniczkę, bo właśnie wnęk nie chciałam. Myślę, że nie ma wielu innych możliwości:lol2: Zawsze można się schylać po szampon, o ile kabina jest wystarczająco duża:rotfl:

Nasza jest:yes:

Qrczę, nasz bidet z podwieszanym wc to prawie identyczny komplet- ten sam kształt muszli, wykończenia rantu, wymiary...

Ja mam włoską Hatrię, a moim rodzicom wybierałam Roca Sidney i też mają podobnie wyglądający komplet:yes:;)

Raczej Ci nie przyjmą zwrotu- nie wiem co Ci poradzić:confused::hug:

Magda, ja mam tylko przymocowaną ceramiczną mydelniczkę, bo właśnie wnęk nie chciałam. Myślę, że nie ma wielu innych możliwości:lol2: Zawsze można się schylać po szampon, o ile kabina jest wystarczająco duża:rotfl:

Nasza jest:yes:

Qrczę, nasz bidet z podwieszanym wc to prawie identyczny komplet- ten sam kształt muszli, wykończenia rantu, wymiary...

Ja mam włoską Hatrię, a moim rodzicom wybierałam Roca Sidney i też mają podobnie wyglądający komplet:yes:;)

Raczej Ci nie przyjmą zwrotu- nie wiem co Ci poradzić:confused::hug:

Nie chcę robić zwrotu, mam gdzieś, czy im się na coś nadadzą te egzemplarze. Moim zdaniem cała ta seria to farsa, skoro tak wygląda;) - CHCĘ FORSĘ, bo mi się należy na nowy komplet:lol2: Należy mi się zadośćuczynienie:D

Z całą pewnością nie omieszkam wybrać się w tej sprawie do Rzecznika Praw Konsumenta. Prawda taka, że nie miałam obowiązku być przy montażu. Nie miałam obowiązku wykryć tych różnic przed montażem. Skoro to komplet - powinien do siebie pasować! O!

A swoją drogą, komplet Sidney (też cholernej Roci, ten model wybrałam do łazienki Hanki - na szczęście tam jest bez bidetu) widziałam na ekspozycji. I wcale nie są identyczne:o Kibelek jest dość kwadratowy, a bidet okrągły:o

Hatrię mam teraz w dwóch łazienkach - są nieziemsko wygodne i świetnej jakosci. Wybrałam Hatrię do nowego wucetu:yes:

W kwestii wnęki, to u nas była konieczna. Mój mąż ma tyle samo kosmetyków (a może i więcej;)) niż ja:lol2: Każde ma swoje peelingi, maski, szampony... o boshe... u nas na wannie z tysonc piencet sto dziewieńcet tubeczek i buteleczek stoi:lol2: Dlatego tak przemyślana niższa półka za wanną i te wnęki pod prysznicem... Jak teraz pomyślę, że to wszystko będzie razy dwa:lol2: (bo mój mąż na bank kupi sobie dwa komplety, żeby się z tym nie nosić;))

yokasta, cieszę się, ze kafle w kuchni ci się podobają:wiggle: A na BonApetita do jadalni namawiam;)

No niby masz rację i całym sercem jestem z Tobą, ale wątpię, czy coś wywalczysz...:bash:

Odnośnie Roca Sidney, to nie wiem Madziu co Ty widziałaś, ale bidet i wc w wersji podwieszanej są identyczne- i wymiary i kształty:yes:

http://www.okazjedladomu.pl/bidetwiszacyrocasidneya35738500-p-3106.html

http://www.okazjedladomu.pl/miskawcrocapodwieszanasidneya346387005-p-3101.html

A co do Hatrii to zgadzam się:yes::D

agawi, to oni faktycznie w salonie musieli nie mieć kompletu:jawdrop: Chciałam kupić z ekspozycji sam kibel, a Pan powiedział, ze tylko z bidetem, bo seria jest wycofana z produkcji (co wiedziałam, bo dlateggo chciałam z ekspozycji kupować;)) i potem tego bidetu nie sprzeda.

Poszłąm obejrzeć i wołam faceta, że to nie jest komplet. On zerknął i mówi: "O boże, faktycznie:o". Ale potem coś tam zaczął grzebać w papierach, katalogach, fakturach, i zaczął sobie udowadniać, że jest, i że widocznie takie różne są;). To jakaś draka:jawdrop: Może oni naklejają naklejki z nazwami na cobądź, i potem po tych nazwach sprzedają:confused:

Ale numer! no właśnie się zdziwiłam, jak napisałaś, że są różne:eek: Moi rodzice mają już ponad rok i zawsze wydawało mi się, że są takie same...:D To prawda, że Sidney już teraz nie produkują. Sprzedają końcówki i może dlatego jest taki galimatias. Przyjdzie klient, któremu będą obojętne detale i kupi... dwa różne!;)

jesli zestaw mial by zostac

to jedyne co by poprawilo jego wizerunek;P

jest zamiana miejsc

tez mi sie wydaje ze oleja sprawe i nie zwroca kasy

No tak, zamiana miejsc:lol2: Co by się wiązało ze skuciem całej ściany i pół podłogi:lol2: I pewnie zakupem nowych geberitów;) To już wolę zainwestować w nowe miski;) Ale i tak będę walczyć i obsmaruję ich gdzie się da jak będzie trzeba;)

Komplet nie kosztował jakiegoś majątku, bo nawet tysiaka chyba nie przekroczył i będzie mnie stać na wymianę na własny koszt, ale chodzi o zasady. Albo jest to FIRMA, albo GÓWNO - i wszyscy powinni o tym wiedzieć!!!

a a aaaa, mrówko pominęłam Twój wpis (ale nie ze złośliwości, czy obrazy majestatu;):lol2:) Przez przypadek zupełny:) Z drugiej strony cóż mogę dodać... jak to skomentować?... Chyba jedynie słowami: "Każdemu nie dogodzisz;)". Może chociaż inne pomieszczenia ci przypadną do gustu:D

Madziu, powiem ci szczerze, że nie wiem, jak mogła ci się podobać ta miska wc? Jak dla mnie jest okropna i wcale się nie dziwie cenie -ja bym jej za darmo nie wzięła. Także, jeśli tylko stać cię na wymianę - wymieniaj, bo łazienka tylko zyska. Może na allegro ktoś kupi? Ogólnie te miski z roci mi się nie podobają (moim zdaniem po bokach mają niepotrzebne wnęki w których tylko gromadzi się brud). Swoją drogą nie przypominam sobie, żebym przed zakupem misek wc przyglądała się bidetom - nie byłam nawet świadoma, że są możliwe takie różnice w ramach "kompletu", a mam dwa komplety plus jeden samotny kibelek. Na szczęście nic a nic się nie różnią miski wc i bidetu oprócz klapy.

Skibusia, chyba masz rację:oops: Też straciłam sentyment do tego kibelka;)

Ale wcześniej naprawdę mi się podobał. Szczególnie deska jest śliczna. Ja np. nie lubię tych wszystkich desek z wywiniętą grubą wargą:roll: Ta jest z takiego porządnego tworzywa i ma piękne zawiasy. A sama muszla wydawała mi się taka tradycyjna. Nie retro - bo to by też do niczego nie pasowało:( Ale też nie taka nowoczesna. Więc wydawał mi się naprawdę okej. Mąż do teraz broni kibelka i łudzi się, że znajdzie bidet, który będzie bardziej pasował, niż ten od kompletu:lol2:

Powiem tak... Do przeprowadzki pół roku. Powalczę sobie z ROCĄ - choćby tak hobbistycznie i żeby im gnoju narobić;) A tak czy siak zaczynamy rozglądać się za czymś nowym. Sprawdziłam faktury - całość z deską wolnoopadającą kosztowała niecałe 750 zł;) Przebolejemy;)

Tylko tej deski będzie mi żal:rolleyes: Jest taka śliczna:D

Madziu.

Nie odpuszczaj i naprawdę zachęcam cię do poszukania choć innego bidetu (choć to może być wyzwanie). Przyjrzałam się jeszcze raz zdjęciom - fakt kibelek jest zgrabny i jeśli chodzi o formę pasuje do reszty łazienki (ani nowoczesny ani retro), chociaż ja akurat wolę deski z wywiniętym jęzorem (bo po zamknięciu klapy dobrze to moim zdaniem wygląda). No ale każdy ma swoje zdanie na ten temat:-) To chyba ten bidet psuje resztę - zwłaszcza te wnęki na bidecie, o których wcześniej pisałam (zobacz że one są inne niż przy kibelku - i to właśnie jak dla mnie szpeci).

Maszenka - to tylko moja opinia, każdemu podoba się coś innego, także nie ma co się obrażać. Ważne, że ty jesteś zadowolona.

Magdziula sprawdz,że teraz praktycznie do każdej misy WC jest do kupienia deska wolno opadająca z zawiasami ze stali nierdzewnej,które ci sie tak bardzo podobają.

Jak możesz to wymieniaj!

Tapeta wygląda FANTASTYCZNIE i zdradzaj nam plan szafki;)Aha...moim zdaniem front jaśniejszy:)