Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Skibusia i Lashe, problem u Magdy polega na tym, że te klafle nie są kremowe. Gdyby były kremowe to szary byłby świetnym dodatkiem. Problem polega na tym, że mają one w sobie za dużo żółtego - choć może się okazać, że w rzeczywistości jest dużo lepiej niż na zdjęciu :-).

Jokasta, zgadzam się, że szary skupi na sobie uwagę (jeśli będzie ciemny, bo jasny nie odciągnie uwagi od waniliowych kafli) ale to nie zmienia faktu, że “wyciągnie” wtedy żółty jeszcze bardziej i łazienka zostanie zdominowana przez dwa kolory, a chyba nie o taki efekt Magdzie chodziło.

Madziu, żeby ułatwić ci wybór powiem tak:

1) zestaw z białym frontem mam w łazience -jest ładna, glamour, taka jak chciałam (biała+czarna+szara, zimna w odbiorze, mono, ale elegancka, trochę przewidywalna)

2) zestaw wanilia/krem(??? no tu już się trochę gubię, ale na pewno u mnie kuchnia jest z tych bardziej żółtych, ale nie bardziej niż twoje płytki-choć ja tam nie widzę tragicznej jakiejś żółci na twoim zdjęciu) + szary (ciemny) mam w kuchni - jest również super, choć to zestaw cieplejszy, ale zupełnie niestandardowy (takie właśnie ciepło-zimno) i każdy jak do nas przychodzi zwraca na to uwagę (tak pozytywnie). Najdłużej zawsze stoją wszyscy w kuchni - zresztą zobacz na 1 link lashe i oceń czy Tobie się to połączenie podoba (mi się to podoba!).Podzielam też zdanie yokasty.

Jeśli zdecydujesz się na szary jednak, to ja nadal jestem za tym ciemniejszym coś ala twoja inspiracja.

yokasta - idealnie ujęłaś wszystkie moje obawy. Szczególnie do tej białej podłogi jak pomyślę dodać jeszcze kolejną białą ścianę:sick:

Ale niestety Kasha też ma rację:( Gdyby to był beż... czy krem... ale to jest wanilia:cry:

Wiecie czego nie mogę sobie darować? Tego, że jak poszliśmy zamawiać te płytki, to mąż spytał dlaczego taki kolor? i że może jednak białe gładkie dodać do tych białych w prążki? Chwilę się wahałam, przymierzałam, ale powiedziałam, że skoro architektka wybrała te, to pewnie miała jakiś zamysł i na pewno będzie dobrze:yes: Jak je położyli, to płakać mi się chciało:cry:

Kasha - zastanawiamy się nad skuciem;):lol2:

Qrczę, ale naprawdę jakoś nie mogę tego szarego przeboleć. W domu mam taki ładny szary segregator. Dużo ciemniejszy od tych próbek. Ułożyłam w kuchni, gdzie mam waniliowe szafki - i wygląda fajnie:)

A niektóre szaro-waniliowe inspiracje lasche są świetne, np.:

http://i2.fmix.pl/fmi821/cc3cf6140022d2a54df52ec1/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi1808/e761bc07002391c14df52ec6/zdjecie.jpg

Próbowałam też zrobić wizualizację tej łazienki w dwóch kolorach:roll: Strasznie ciężko, bo przecież biały na tym zdjęciu to nie biały:roll: Koślawo, słabo, ale wklejam;):

http://i1.fmix.pl/fmi409/51bf8dfa00158b5e4df52ec3/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi1882/e60eb2a5000814254df5302c/zdjecie.jpg

Powiedzmy też sobie szczerze - te kafle nie są aż tak żółte jak na zdjęciu;) Wystarczy spojrzeć na umywalkę czy dolne kafle - na fotce są całkiem kremowe, żółte nawet. Jak wspominałam, tam na razie jest jedynie zapylona żarówa pod sufitem, a do tego brak światła dziennego:roll:

Magda przestań histeryzować, bo za chwilkę będziesz siwa!:yes::lol2:

Doceniam, że liczysz się z naszym zdaniem, ale usiądź przez chwilkę i pomyśl, która z wersji najbardziej Ci leży. To Twoja łazienka i to Ty tam będziesz mieszkać. Nie idź za głosem impulsu i nie pozwól nam decydować o ostatecznym wyborze;)

Ja tam widzę bardziej kolor greige, a nie zimną szarość. Mdło nie będzie, bo czarne dodatki to zniwelują.:D

Głowa do góry, uwierz w swój gust i będzie pięknie:yes::D:hug:

Podpisuję się pod postem Agawi Co prawda to prawda :-)

e tam, tyle to i ja wiem agawi;) Tylko problem polega na tym, że myślałam o sprawie 3 dni (bo tyle dni temu przymierzyłam próbniki), i nic nie wymyśliłam, nic mi się tam nie widzi:( Ja rozumiem, że może ci się wydawać to bzdurą czy pierdołą, że możesz nie mieć na temat zdania. Ale ja mam prawo pytać o zdanie i moja sprawa na ile mi to pomoże (a pomaga bardzo).

Dla mnie to nie jest pierdoła. Mam doczynienia z łazienką, która już mnie rozczarowuje, już poszło nie tak, jak bym soie tego życzyła. I teraz dla mnie priorytetem jest ratować sytuację, a nie jeszcze pogorszyć sprawę:(

Więc każda opinia, a szczególnie tak doświadczonych wnętrzarsko osób, jakie spotykam tutaj - jest bardzo ważna:D

Ja rozumiem, że może ci się wydawać to bzdurą czy pierdołą, że możesz nie mieć na temat zdania. Ale ja mam prawo pytać o zdanie i moja sprawa na ile mi to pomoże (a pomaga bardzo).

Dla mnie to nie jest pierdoła.

Madzia nie o to chodzi, że są to pierdoły:no: Spójrz na to zimnym okiem. Nie bierz tego za złośliwość, ale z tego co pisałaś to kolor płytek był wyborem PA, tak? Teraz również pytasz nas o zdanie. Spróbuj spytać siebie, bo to będzie najlepszy wybór. Znam Cię już trochę i wierzę w Twój wnętrzarski gust;):D

agawi, brzydko tak Ci powiedziałam, że "nie masz zdania":hug: A ty przecież masz zdanie, i ten greige to może być strzał w dziesiątkę:D:hug:

wybacz:hug:

Pisałyśmy jednocześnie:lol2: Jakie brzydko, co brzydko???? Nic Ci nie wybaczam, bo i nie ma czego:hug:

Rozumiem, że się denerwujesz tą łazienką- w końcu następny remoncik będzie nieprędko;)

Może jeszcze kilka wizualek?:D

Madzia nie o to chodzi, że są to pierdoły:no: Spójrz na to zimnym okiem. Nie bierz tego za złośliwość, ale z tego co pisałaś to kolor płytek był wyborem PA, tak? Teraz również pytasz nas o zdanie. Spróbuj spytać siebie, bo to będzie najlepszy wybór. Znam Cię już trochę i wierzę w Twój wnętrzarski gust;):D

Napradę sorry, uniosłam się;)

Kochana, przecież sama wiesz, że to nie jest tak, ze nie mam zdania na żaden temat i o wszystko pytam was. Jak jestem czegoś pewna, to możecie se gadać;):lol2: Ale czasem naprawdę z czymś nie mogę sobie poradzić, szczególnie wtedy, gdy muszę kończyć czyjś koncept, a nie mój, gdy tego nie czuję (tak jest w tym przypadku).

Owszem, to był wybór naszej PA (kolorystyczny, bo kafle wynalazłam ja;)) i na niego przystałam, bi wtedy jeszcze wydawała mi się moim guru, nie śmiałam się sprzeciwiać. Poza tym chciałam poczuć, ze za coś jej płącę;):lol2: Teraz wiem, że to był błąd:bash: Na szczęście dość szybko się zorientowałam.

greige, to może być to:yes: - widzisz jak bardzo pomagają takie dyskusje:D Kto pyta nie błądzi;)

greige, to może być to:yes: - widzisz jak bardzo pomagają takie dyskusje:D Kto pyta nie błądzi;)

Madziu, a wrzuć w tą swoją wizualkę to greige, zobaczymy;) Tak sobie pomyślałam, żeby nie robić totalnej kontry do tej wanilii, tylko to jakoś łagodnie połączyć. Biały dla mnie też odpada, bo wszystko się zleje;)

a wklejam jeszcze ten mój segegator na tle waniliowych frontów. Na segregatorze leży malutka próbka tamtych kafli z łazienki:

http://i1.fmix.pl/fmi1446/d4b155610029adf94df53cc3/zdjecie.jpg

I jak? Lepiej niż ten szary z próbnika? (obok segregatora)

Oczywiście zdjęcia robione w środku naocy przy sztucznym świetle w ogóle nie oddają rzeczywistości:(

Moje kilkuletnie doświadczenie podglądacz ;) jest żadnym autorytetem ...ale walczę o dobro sprawy ;) i bardzo staram się wklejać inspiracje bez komentarzy ;) bo podobnie jak Agawi i Kasha ...bardzo wierzę w Twój wybór ...do rzeczy

szary, biały, czarny i twój marmur (chyba)

http://www.decorpad.com/photo.htm?photoId=84193&index=15&currentPage=1&searchQuery=cushions&searchType=photos

biały, czarny i marmur (w sumie piszą że to greige, ale ja coś nie wierzę ;) no dobra może bardzo jasny)

http://www.decorpad.com/photo.htm?photoId=85641&currentPage=0&index=1

dla mnie greige to je to ;) plus marmur i tu zgodzę się z Kasha - to połączenie niezbyt mi się podoba

http://anurbancottageblog.blogspot.com/2011/02/setting-table-dedicated-to-grandma.html

Edytowane przez lasche