Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Magda do kiedy masz podjąc decyzje?

może walni tą ściane na dwa wybrane kolory i popatrz na to kilka dni

szare szafki będą piękne

ale do całości chyba bardziej pasuje biel

mnie ciągle zastanawia dla czego ta wanilia jest u góry

nadole moim zdaniem nie było by takiego problemu

ja mam dylemat kuchenny może ktoś mi poradzić?

podaje link żeby nie śmiecić Magdzie

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?180982-Projektowanie-kuchni-problemy-pytania-materia%C5%82y&p=4767665#post4767665

Magda, ja mam sprawdzony greige, ale na ściany od BM, numer koloru to OC-23. Podoba mi się zestawienie greige-wanilia, ale greige-wanilia-marmur carrara już nie :-(.

no właśnie:(

ooliwka, na dole są białę, bo one nie są gładkie

http://i3.fmix.pl/fmi2565/8cfd1b62000583374d768c18/zdjecie.jpg

jakoś tak wydaje mi się bardziej pasują jako lamperia.

A zapomniałam odpowiedzić jeszcze na pytanie dot. "ramy" lustra;) To co tam wisi, to nie żadna rama, tylko chwilowo zdjęta część lamperii u mojego dziecka:lol2: Trzeba było zdjąć przed montarzem grzejników. A że klej na łaczach jest straaasznie silny, to odrywa sie w całości - pan Stasiu mi ją przykleił nad konsolą, bo sprawdzaliśmy jakich gabarytów może być lustro między kinkietami;)

własnie teraz sobie przypomniałam że o tym mówiłaś

naprawdę trudna decyzja do podjęcia

wiem jakie to uczucie gdy jestes pewna efektu a tu na samym początku rozczarowanie

miejmy nadzieję że uratujemy to dzieło;)

kup dwie farby jedną białą, jedną szarą i sama na szybko pomaluj beton

będziesz miała lepszy obraz...

powiedz na których zdjęciach są realniejsze kolory?

na powiekszeniach ta wanilia jest bardzo delikatna

qrczę, właśnie ta wanilia jest totalnie różna w różnym świetle. W świetle dzienny i bardzo mocnych halogenach jest bardzo delikatna, bardzo jasna. Dlatego w sklepie mi się podobała:roll:

Niestety ja w lazienkach nie lubię takich bardzo jasnego światła. Chciałam mieć halogeny jedynie nad wanną, a tak to korzystac głównie z kinkietów. Teraz obawiam się, ze to będzie mało, bo te kinkiety dają bardzo ciepłe światło, a widzę, że w ciepłym, słabym świetle te kafle są mega-żółte:(

jeśli szafki będą szare to zimne światło zrobi z nich trupie

ale wanilia będize wyglądać dobrze....

powiedz strasznie były drogie?

może za kilka stówek warto je zbić?

tylko się nie złość na tak radykalne rozwiązania

sama nie lubie takich odpowiedzi ale masz dużo czasu do dyspozycji i kasa też inna....

widzę że te kafle potwornie Cię męczą

Znawcą nie jestem, ale się wypowiem :)

Bardzo podoba mi się atmosfera tej łazienki. Według mnie idealna dla małej księżniczki :) jest elegancko, i jednocześnie tak delikatnie, ciepło i przytulnie. Super i dla Hani i dla gości. Nie skreślałabym tych górnych płytek.

Szkoda, że zdjęcia są robione w takim świetle - ciężej doradzać.

Powodzenia w wyborze! :hug:

Madziu ja też ekspertem nie jestem, ale zgadzam sie z Oliwką, spróbój maznąć ta ścianę i zobaczyć.

Ja chyba wybrałabym szary, bo biel podkreśla jasne kolory takie jak krem, beż, czy szarość. W pomieszczeniu kolory się przenikają i jeśli w kaflach odbije się szary to może faktycznie złagodzi ten zółtawy odcień.

No kochane, to widzę, że nadal nic nie wiemy w sprawie łazienki;):lol2: W każdym razie dziękuję wam wszystkim, i każdej z osobna za zaangażowanie:hug:

A ja tymczasem, jak każda prawdziwa kobieta;), odreagowałam stresy zakupami:lol2: Po prostu muszę się wam pochwalić tym, co upolowałam w B&B:

http://i2.fmix.pl/fmi935/6a3dc1a5002053044df6441d/zdjecie.jpg

http://i2.fmix.pl/fmi2132/e3c3da0e001797564df64431/zdjecie.jpg

a tak się już prezentuje w domu:D:

http://i1.fmix.pl/fmi131/a553e0ad000b41b44df64436/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi557/a403203500293c9d4df64438/zdjecie.jpg

Jest pięęęęęękna:rolleyes: niklowana, solidna, ciężka, ma aż 65 cm wysokości (bez abażura) i kosztowała 350zł (kto zna ten sklep, ten doceni cenę i zrobi :jawdrop:;)) Do teraz nie wiem, czy im się coś nie pomyliło?:lol2:

Magda ja mam górną łazienkę waniliową, a na środku zrobiony szary 'dywanik'. Zgodzę się,że bardzo trudno jest ją zgrać kolorystycznie. Niestety kafle położyłam tylko na 120 cm, więc resztę musiałam 'domalować'. Pierwszy kolor - biały = tragedia. Przemalowałam na greige - wyszedł jak coś pomiędzy zielonym a żółtym(!). Ostatecznie zdecydowałam się na... totalnie brudny, taki buduarowy, ciemny fiolet. Nie powiem, że jest świetnie, ale mając porównanie do wcześniejszych kolorów jest chociaż dobrze. W takiej sytuacji żałuje się tylko, że armatura jest biała, a nie waniliowa :( Namieszałam z kolorami i efekt jest taki, że nie mogę na tę łazienkę patrzeć... Przechodząc do rzeczy radzę Ci jak oliwka - pomaluj ścianę, oswój się z kolorem. Ja też oklejałam ścianę próbnikami i za przeproszeniem gó*** to dało :( No i może weź pod uwagę jakiś inny kolorek? Jedna ściana w KOLORZE też może dać ciekawy efekt. Możesz później ten kolor powtórzyć np na ręcznikach, dodatkach. Znam Cię już trochę i wiem, że nie weźmiesz tej rady pod uwagę, ale zawsze próbowałam hehe...

POZDRAWIAM

P.S. Ostatnio widziałam świetne niklowane lampy w Tk Maxx za 400 zł. Pasowałyby Ci do apartamentu w stylu NY. A kupiona lampa i jej cena - mniam!

Znam Cię już trochę i wiem, że nie weźmiesz tej rady pod uwagę, ale zawsze próbowałam hehe...

POZDRAWIAM

No wiesz???:lol2: Jak to nie wezmę?;) Twoje rady są bardzo cenne. Kolor, to raczej nie dla mnie - faktycznie;) Tym bardziej, że ja ręczniki, szlafroki i inne bibeloty łazienkowe uznaję tylko i wyłącznie w kolorze białym (ewentualnie nikiel/chrom);), ale potwierdzasz słuszność przymiarki większej tafli koloru - tak na pewno zrobię:yes:

Szlafrok w kolorze chrom mógłby być ciekawy, a nikiel to już w ogóle :rotfl:

:rotfl: a co? nie widziałaś takiego?

Też uważam, że lampa jest przeprzeprzeobrzydliwie ładna:lol2:

Carrara? Przyznaję, bywa bardzo brzydka;) Ale bywa też ładna, zależy jak dużo jest tych szarych żyłek. Mi się podobają takie praktycznie całe białe tafle z delikatnym, rzadkim rysunkiem. Ale niektórzy preferują carrarę prawie całą szarą - kto co woli;) Moja będzie ładna:lol2: (o ile sie na nia zdecyduję oczywiście;))

Kamień kamieniowi nie równy - o czym się mogliście przekonać na moim przykładzie:D Na szczęście ja mam mocno sprecyzowane preferencje;)