Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

lasche jaką podłogę znalazłaś:jawdrop: Kocham cię za te zdjęcia;):hug:

dorothy:welcome: Twoja prpozycja V&B też piękna (no i w dużo normalniejszej cenie;)), nie ubię tylko tych ich desek - wyglądają jak najtańsze z supermarketu:roll:

classic, muszę przemyśleć twoją propozycję oświetlenia - może to nie najgorszy pomysł...;)

A jeśli chodzi o pojemniki, to jeśli TKMaxx masz blisko (koszty dojazdu nie przewyższą wartości pojemnika;)), to jedź i walcz o zwrot gotówy:lol2: Na pewno oddadzą;)

Madziu, ja chcę ci tylko powiedzieć (z mojej perspektywy i moich finansów, więc może Ciebie to nie dotyczy- jeśli tak pomiń te dywagacje), że kupiłam dwa zestawy V&B kibelek+bidet do domu (memento i subway) i teraz żałuję trochę, bo były cholernie drogie. Nie żeby źle wyglądały, ale:

1) na co ja bym wydała teraz kasę, jakbym jej nie przepuściła na kibelki!!!,

2) to tylko kibelki!!!

3) V&B jest problematyczny jeśli chodzi o montaż - tzn. zamontować go to nie problem, ale oni mają tak skonstruowane te kibelki, że odstają więcej od ściany (jakaś izolacja jest) niż inne, po dołożeniu silikonu jest nieciekawie. Można to zniwelować montując kibelki niezgodnie z instrukcją, ale wtedy jest szansa, że kibelek pęknie, no i z gwarancją będzie problem (a przy takiej cenie nie chce się ryzykować, chyba rozumiesz).

Nie żebym Cię chciała zupełnie zniechęcić do V&B, ale może pomoże ci to podjąć bardziej świadomą decyzję. Wiadomo łazienki robi się zwykle na początku i wtedy się myśli, że kasy jest sporo. Później jednak nam zabrakło, bo szaleliśmy z łazienkami. No i jeszcze 1 pytanie: jaką masz tam kupioną umywalkę -żebyś nie była potem zmuszona kupować nowej, bo z nowymi kibelkami nie spasuje -to też warto wziąć pod uwagę.

Wszystkie domowe duperelki b. mi się podobają, ale donica z kwiatkiem rządzi:-)

MarJel, jakoś tak pominęłam twojego posta, a Twoja propozycja wygląda zachęcająco:D Co to jest - bo strasznie maleńkie zdjęcie dałaś, nawet przyjrzeć się nie można.

Tu link http://www.sklep.agromaks.pl/product/id/1438,tp-028, sklep znajduje się w Wa-wie, na Bartyckiej, byłam w nim w tamtym roku mają produkty robione na wzór najdroższych marek, dobre ceny, warto zajechać, daleko nie masz :D

Akurat to wc jest przecenione z 960zł na 403 zł, bidet pewnie też będzie do kompletu skoro był na fotce:yes:

Madzia w razie jakbyś się zdecydowała na zmianę, to nie wiem czy nie musisz zwracać uwagi na rozstaw otworów montażowych, różne muszle, pewnie różny mają:rolleyes:

Skibusia ! cenne uwagi. Już się prawie zdecydowaliśmy na V&B z serii Omnia. Wiadomo w sklepie jak jest na ekspozycji to jest zamontowane żeby tylko się trzymało. A byłam taka na ten kibelek napalona :(

W sklepie wszystko dobrze wygląda -tam zwykle nie ma nawet silikonu przecież, więc nie ma na co zwrócić uwagi. Ja o problemie dowiedziałam się dopiero po tym jak zamontowano mi wc i zobaczyłam ten silikon. Może innych by to nie ruszyło, ale mnie owszem. Przerobiłam temat dokładnie, bo myślałam, że mnie wkręcają z tym, że nie da się inaczej, ale niestety mieli rację. Ja zaryzykowałam i kazałam wszystko zdemontować i zrobić wbrew sztuce, zeby zmniejszyć ten silikon, ale jeszcze nie używamy wc więc nie wiem co się stanie jak zaczniemy.

O, widzę, że już rozgryzłaś pochodzenie mojego kibelka. :)

Przypominam tylko, że ten model nie ma deski wolno opadającej. Nie miał jej przynajmniej w momencie, gdy go kupowałam. Aha, mój mąż twierdzi, że kibelek jest trochę mały.

1) na co ja bym wydała teraz kasę, jakbym jej nie przepuściła na kibelki!!!,

2) to tylko kibelki!!!

Ech... Ile razy ja się pukałam w głowę, jak mogłam tyle zapłacić za to czy tamto... Refleksja przychodzi, gdy już mieszkamy. Najbardziej cieszą mnie rzeczy, które nie były drogie i po których nie spodziewałam się cudów.

A kibelek ma być wygodny, w rozsądnej cenie i pasować do reszty wyposażenia w łazience. Miski za 4 tysiaki jakoś do mnie nie przemawiają, choć oczywiście wszystko jest kwestią indywidualnych wyborów. I portfela.

:)

skibusiu, to moja umywalka: http://www.roca.pl/produkt-umywalki-podblatowe-grand-berna-sr-62-x-39-cm/360/1/18

Odnośnie koloru szafki w łazience decyzja podjęta - będzie szara:)

Z kibelkiem decyzja już też była podjęta - że wymieniamy jedynie sedes na ten bardziej podobny, ale jakimś cudem na rysunku technicznym zauważyłam, że otwór (odpływ) jest z przodu kibelka a nie na końcu:o Jest to tzw. kibel z półką:o Ostatni raz coś takiego widziałam u babci przed remontem jakieś 20 lat temu:o

boszeeee, czy ja coś wymyślę z tym kiblem???:cry:

Proszę, pochwalcie się swoimi kibelkami:D Bardzo ładnie proszę, bo ja już nic nie wiem:( Żaden mi się nie podoba:(

Edytowane przez MagdaZZZ

Proszę, pochwalcie się swoimi kibelkami:D Bardzo ładnie proszę, bo ja już nic nie wiem:( Żaden mi się nie podoba:(

Madziu, jak już wiesz ja mam Hatrię, model Marilyn. Wygląda tak

http://www.net-armatura.pl/_var/gfx/de29c89b5e6c27bc7dd4ecbd9d592912.jpg

A może coś z Kerasan?

http://www.twojabateria.pl/lazienka-retro/ceramika-retro

Odnośnie koloru szafki w łazience decyzja podjęta - będzie szara:)

Hip-hip hurra!:-)

Z kibelkiem pomyślałam jeszcze, że przecież ci się podobał i deska i wszystko i że problemem był bidet a nie wc, więc może mogłabyś go wymienić z innym planowanym do wc lub 2 łazienki (już się pogubiłam co tam jeszcze masz w planach, ale chyba dobrze pamiętam). Wtedy ewentualnie musiałabyś dokupić tylko bidet. Oczywiście nie wiem czy stylistycznie pasuje zamiana???

agawi, bardzo ładny ten twój Marilyn:D I nawet conowo znośy;) A jakie ma zawiasy przy desce? Mogłabyś zrobić real photo? plizzz:D Całości i z otwartą deską jako bonus - z bliska;)

skibusiu- tak się nie da niestety:( Pozostałe kibelki były dopasowywane do umywalek - jeden jest kwadratowy, a drugi prawie całkiem okrągły:roll:

agawi, bardzo ładny ten twój Marilyn:D I nawet conowo znośy;) A jakie ma zawiasy przy desce? Mogłabyś zrobić real photo? plizzz:D Całości i z otwartą deską jako bonus - z bliska;)

Dobrze Madziu, spróbuję zaraz cyknąć, choć zawiasy nie bardzo mi się podobają- ale pasowała mi bardzo umywalka z blatem ceramicznym, to wzięliśmy cały komplet;)

Aaa cenowo to ok. 900 zł za wc już z deską wolnoopadającą:yes:

Ok, Madzia jestem- sorki, że tak długo, ale musiałam podładować aparat;)

Tylko błagam, zapisz sobie gdzieś te zdjęcia i zaraz je usunę- kto to słyszał, żeby otwarte kible na forum pokazywać:lol2:

Edit: kibelek i bidecik usunięty:lol2:

Edytowane przez agawi74