Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

JUŻ:D

Nie jednak ogarniałam;) Po prostu mam tyle okien w Explorerze otworzonych, że nie mogłam poznajdować tych ostatnio otworzonych - trzeba było poprzewijać:lol2: Fajne te Twoje kibelki:yes: Choć za mało jajowate;) Ale będę brała pod uwagę...

Ktoś jeszcze??? Czy już nikt oprócz agawi nie ma kibelków w domu?:rotfl:

yokasta - a ty co kupiłaś do dolnej łazienki???

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dlatego na razie plan jest taki: W piątek zaczynam procedurę reklamacyjną;) (już dziś byłam pytac co i jak), a w tzw. międzyczasie szukam, rozglądam się, żyję wucetami:lol2: Jak mówiłam - nie spieszy mi się - kible w końcu są:lol2: A do tego my jeszcze nie mieszkamy, więc spokojnie... Ale to nie zmienia faktu, że z chęcią poznam wasze kible!!!:lol2:

Muszę zamawiać resztę tapety do łazienki. A jako, że przez cały czas poważnie brałam ją pod uwagę jako też tapetę do sypialni, to chciałabym już zamówić wszystkie rolki naraz.

No i od tygodni zastanawiam się na którą ścianę ją dać??? Wcześniej naturalnym rozwiązaniem wydawała mi się ściana za łóżkeim, ale odkąd zobaczyłam sypialnie Kachy:D... No zastanawiam się czy jednak nie dać jej na bocznej ścianie, na tej na której będzie stała toaletka, wisiało lustro i kinkiety. A Pan Stasiu zasugerował jeszcze, żeby dać na tych dwóch ścianach:o No i teraz, to już nie wiem:lol2: Może coś doradzicie?

Wejście do sypialni:

http://i1.fmix.pl/fmi2937/e0fe119e000269064df9bc10/zdjecie.jpg

chodziłoby o te dwie widoczne ściany (na wporst - łóżko, ściana po lewej - toaletka)

http://i1.fmix.pl/fmi1851/e02a8c9b00296fac4df9bc13/zdjecie.jpg

tu ściana z przyszłą toaletką:

http://i3.fmix.pl/fmi545/e24db635002d18994df9bc15/zdjecie.jpg

a na tej ścianie stanie łóżko:

http://i2.fmix.pl/fmi2486/28b8b75c000f49684df9bc17/zdjecie.jpg

Przypominam: tapeta w szaro-kremowe pionowe pasy (ta sama co już jest w łazience), a reszta ścian szara:)

http://i2.fmix.pl/fmi2189/bd9246f90021f32c4df9c031/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi844/379571c60006588a4df9c035/zdjecie.jpg

Choć zastanawiam się, czy też jednak nie dać w sypialni innej tapety - ta jest taka winylowa, może zbyt łazienkowa?:roll: Z drugiej strony, gdy stoi się w przedsionku sypialni, przy garderowbie, to widać i łazienkę i sypialnię, więc może takie nawiązanie jest najlepszym rozwiązaniem? (to prawie jak jedno pomieszczenie;)) hmmmm

... ja za dużo ostatnio mam wątpliwości - zmęczenie materiału chyba:lol2:

Edytowane przez MagdaZZZ

Witaj Madzieńku,

Dwa tygodnie tu nie zaglądałam (na szczęście powód mojej nieobecności już za nami) a tu tyle nowego! Narazie obejrzałam zdjęcia - doczytywać będę zaraz. Super, że zdecydowałaś się kafle w kuchni położyć prosto! Wyglądają naprawdę świetnie! Właśnie kuchni dotyczy moje pytanie - Co planujesz pomiędzy blatem kuchennym a ścianą? Listwa przyblatowa? Te co ja widziałam to okropnę są i ciekawa jestem czy swoim sposobem nie wymyśliłaś czegoś superowego w to miejsce?

Pozdrawiam cieplutko i tempa prac gratuluję :)

Rzeczywiście niełatwa decyzja z tymi ścianami. Ja w obecnym salonie mam własnie tapetę (tylko nie paski a motyw akantu) na dwóch sąsiadujących ścianach i powiem Ci szczerze, że nie lubię tego. Jakoś proporcje pomieszczenie sa zachwiane, ten róg jest "cięższy". Ja bym zrobiła albo tapetę wszędzie (wiem, wiem za dużo) albo na jednej ścianie za łóżkiem. Ale 100% przekonania nie mam :)

Oooo, Ferminko, już zaczynałam tęsknić;) mam nadzieję, że powodem twojej nieobecności nie były jakieś poważne problemy:) (ja raczej spodziewałam się, że na urlop pognałaś;))

Bardzo cenna uwaga, z tymi ścianami - odrzucam opcję nr 3 w takim razie (taniej wyjdzie;)). Ale nadal nie jestem przekonana czy tą scianę na wprost, czy jednak tą z boku wytapetować???

Może faktycznie za łóżkiem to taki zbyt duży banał będzie? Poza tym, tam będą zasłony, i ta ściana stanie się taka mocniej asymetryczna:roll:

jeśli mogę się wtrącić też uważam, że zdecydowanie jedna ściana i to ta za łóżkiem :) Ta po lewej jest jakby przedłużeniem tego korytarzyka i ta tapeta będzie słabo widoczna i tak jakoś mi tu nie pasuje. Poza tym specjalnie wróciłam do Twojej wizualki sypialni i tam właśnie tapeta jest za łóżkiem i jest super :)

Madziu, niestety w temacie kibelka nie pomogę, bo jakbym wstawiła swój obecny jako inspiracje to mogłaby powstać trwała blizna na Twoim poczuciu estetyki :lol:

i wyjaśniam, ze nie chodzi o czystość a jednynie o dizaaajn panujący w mojej obecnej łazience:p Niemniej jednak współczuję "przygody" z wucetem....chyba szlag by mnie trafił w takiej sytuacji.

W sprawie tapety się wypowiem...skoro już pytasz :p Moim zdaniem ładnie będzie wyglądała tylko na jednej ścianie i ja bym ją dała na tej największej (toaletka).

ale najlepiej zrobisz jeśli posłuchasz classic...wejdz do pokoju, rozwiń kawałek tapety na konkretnej scianie i zastanów się jak się z tym czujesz i jak to widzisz... i rozważ, przemyśl itd...

Waga zawsze cos tam waży. Tu przewazy, tam rozważy, nie zna czasu i zmęczenia kiedy jest cos do ważenia :D

a teraz koniecznie muszę odnieść się do cudnej zastawy i prze- fantastycznej donicy...no boskie wprost!

edit:

cofnęłam się do wizualki, i może faktycznie lepsze będą pasy za łóżkiem i teraz tak sobie pomyślałam, ze jak będziecie leżeć/zasypiać, to najlepszy jest spokój i ład w zasięgu wzroku, a pasy, które wprowadzają jakiś tam ruch do pomieszczenia zostaną za głową...

Edytowane przez madileo

Niestety Madziuś nie urlop a przy łóżku córeńki w szpitalu - na szczeście już jesteśmy zdrowe i szcześliwe w domku. Ale powiem Wam, że mam niesamowicie dzielną córkę, zaimponowała mi ta moja Tosieńka bardzo :)

Powtórzę za classic i Yokasią - nie kieruj się tym by nie było banalnie tylko by było ładnie! Ja bym zrobiła tapetę na ścianie za łóżkiem, choć dopuszczam możliwość, że na tej bocznej też może wyjść ciekawie.

A, że dopingowałaś mi w sprawie rozliczenia z fachowcem śpiesze poinformować, że karę umowną naliczyłam w pełnej wysokości i się bidulek zdziwił jak łapkę wyciągnął po plik tysiaczków a do zapłaty pozostało mu...109 zł (bo ta kara to taka olbrzymia wyszła :)). Mam nadzieję, że temat ten jest już zamknięty!

Madzia, weź się w wolnej chwili w sprawie tej listwy przyblatowej określ, please!!!

może faktycznie lepsze będą pasy za łóżkiem i teraz tak sobie pomyślałam, ze jak będziecie leżeć/zasypiać, to najlepszy jest spokój i ład w zasięgu wzroku, a pasy, które wprowadzają jakiś tam ruch do pomieszczenia zostaną za głową...

Hmm, jak się zasypia, to przeważnie jest ciemno i pasy nie mają nic do tego;) Ponadto kolor wybrany przez Magdę jest bardzo stonowany i bezpieczny.

Ale i tak jestem tylko za jedną ścianą w tapecie- za łóżkiem, bo druga ściana również w tapecie może sprawiać wrażenie pudełka:yes:

Hanneczko, Ilonko, trafiłyście w sedno:) Właśnie to okno mi tam nie pasuje;) Zrobiłam wizualkę, i moim zdaniem położenie tapety na tej ścianie podkreśli, że łóżko jest tam trochę wciśnięte;)

http://i2.fmix.pl/fmi1412/926f2e45001761054dfa0b24/zdjecie.jpg

Na wizualizacji PA tego nie widać, bo ona łóżko przesunęła maksymalnie w lewo.

http://i2.fmix.pl/fmi83/13a6f0c2000a864c4d7ea0cd/zdjecie.jpg

Ja tak nie chcę, bo będzie wtedy słabe dojście do łóżka od strony toaletki. Dlatego mój układ będzie taki, jak na to wskazuje rozmieszczenie kontaktów:

http://i1.fmix.pl/fmi1851/e02a8c9b00296fac4df9bc13/zdjecie.jpg

Łózko będzie równo pomiędzy, a prawa szafeczka nocna będzie na tle zasłon. Uważam, że fajniej to wszystko by wyglądało na gładkiej ścianie a nie pstrokatej, dlatego rozważam położenie tapety na tej bocznej.

Ale po waszych opiniach, to już sama nie wiem:roll:

Przy tapecie za łóżkiem problematyczny byłby też prawy róg nad oknem. Jak go wytapetuję, to będzie dziwacznie:lol2: Jak zostawię, to po zdjęciu zasłon nagle tapeta będzie ię urywać na krawędzi okna:roll:

Ferminko, przykro słyszeć:( Czasem jak tak was słucham, to aż drżę, i dziękuję siłom wyższym, że u nas jeszcze nic, nigdy... I może się obejdzie - w końcu nata nazywa nas Konikami Zachodniopomoskimi;) (od zdrowy jak koń i od mojego pochodzenia) - znaczy mamusię tak nazywa, ale moze dzieciątko pójdzie w moje ślady:D