Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ferminie chodzi właśnie o to, co pomiędzy blatem a kaflami. Często blat 'nie dochodzi' całkowicie i zbiera się tam mnóstwo 'gnoju', albo niektórym płytki nie stykają się z blatem i potrzeba coś, co 'zaślepi' tą dziurę. Mnie wszelkie dostępne listwy też nie przypadły do gustu, więc mój P. przykleił tam listwę drewnianą (blat też mamy drewniany). Ale nie polecam - ciężko się ją czyści. No chyba że ma mało frezów. Moja ma niestety dużo za dużo...

Magda też jestem za tapetą za łóżkiem, ale ja dałabym taką bardziej nadającą proporcje pomieszczeniu, czyli bym 'poszerzyła' tą ścianę. Nad oknem nie musisz dawać tapety, możesz od sufitu pociągnąć zasłonę (chyba).

Czy jako wlascicielka Twojej inspiracji moge zajac stanowisko?:) Bo moj ostatni post zostal olany tak ze hej:).......zatem sciana za lozkiem u Ciebie kompletnie nie nadaje sie na pasy (sama w kliku punktach napisalas dlaczego - asymetra wzgledem lozka ten prog nad oknet etc etc) dlatego jedynym wyjsciem jest sciana obok lozka....ale jako uzytkownik stwierdzam ze pasy wprowadzaja jakis dziwny ruch i oczojebitnosc dlatego tez absolutnie nie moze byc pusta....ja juz planuje na niej jakas toaletke lustro itd. Same pasy nieprzelamane niczym mecza ale z Twoja toaletka i reszta aranzacji bedzie pieknie

Kacha.crac o to to...własnie opisałaś to co miałam w głowie. własnie o ten "ruch" pasów mi chodziło...zeby nie męczyły przed snem i nie przytłaczały po przebudzeniu, ale tapeta jest bardzo delikatna i kolor miły dla oka więc nie powinno byc problemu...

ściana za łóżkiem wygląda ładnie na wizualizacji, ale już na zdjęciu okno wprowadza zamieszanie ...

jednak pierwsze wrazenie sie liczy...tapeta na scianie po lewej:yes:

Waga zawsze cos tam waży. Tu przewazy, tam rozważy, nie zna czasu i zmęczenia kiedy jest cos do ważenia :D

a teraz koniecznie muszę odnieść się do cudnej zastawy i prze- fantastycznej donicy...no boskie wprost!

Jesuniu, nie znałam tego... a to przecieżo mnie w 200%:lol2: madileo, dziękuję:hug: - będzie u mnie w ramkach w każdym pokoju:lol2: Rewelacja

Czy jako wlascicielka Twojej inspiracji moge zajac stanowisko?:) Bo moj ostatni post zostal olany tak ze hej:).......zatem sciana za lozkiem u Ciebie kompletnie nie nadaje sie na pasy (sama w kliku punktach napisalas dlaczego - asymetra wzgledem lozka ten prog nad oknet etc etc) dlatego jedynym wyjsciem jest sciana obok lozka....ale jako uzytkownik stwierdzam ze pasy wprowadzaja jakis dziwny ruch i oczojebitnosc dlatego tez absolutnie nie moze byc pusta....ja juz planuje na niej jakas toaletke lustro itd. Same pasy nieprzelamane niczym mecza ale z Twoja toaletka i reszta aranzacji bedzie pieknie

oj tam od azu olała, olała;) Pewnie znowu mnie tyrałaś, więc już nie zwracam uwagi:lol2:

Ale to co mówisz z tapetą, to święta racja:yes: Też bym się takiego efektu spodziewała, ale u mnie właśnie te ściany dość zawalone są;) W łązience też:D

A poza tym u mnie delikatniejszy kontrast niż u ciebie, więc może i efekt oczopląsu mniejszy;)

Tapetę dałabym na ścianę z toaletką :D PA fantastycznie zmanipulowała widok sypialni, ukrywając de facto okno...

bo to mistrz manipulacji właśnie:lol2: Cały projekt tak przekłamała na własny użytek;) A ja się teraz z tym g**nem morduję:evil:

o jaaaaa, Ruby - muuua, muuua, muuua:hug:

o kurczę, to ja już wiem do kogo uderzać w takich kwestiach;) Jaka profeska:o Dziękuję jeszcze raz:hug:

Nooo, i co sądzicie? Mi się podoba:D

yokasta, na przeciwnej ścianie jest:

a) po pierwsze;) wejście, i to szerokie

b) po drugie;) szafa mojego męża (w zabudowie)

Tam tapeta odpada:no:

Na ścianie z oknem i grzejnikiem też;)

A co sądzisz o tej bocznej?

U mnie będzie jedynie toaletka z lustrem nad nią i kinkietami. Bez takiego lustra obok, więc będzie mniej gęsto;) I szafka nocne będzie bardziej od niej odsunięta.

jessssu Ruby... jak ty to zrobiłaś???

To ja się ośmielę z moim pomysłem...Brałaś pod uwagę zamianę miejscami łożka i toaletki? Miałabyś całą ścianę do dyspozycji czyli do wytapetowania, a ściana "problematyczna" czyli ta z oknem byłaby tłem dla toaletki i lustra. Z łóżka mielibyście piękny widok, a problem z deformacją optyczną by sie rozwiązał. To oczywiście luźna myśl, ale ja zamiast sie zastanawiać na którą ścianę tapeta, pojeździłabym z meblami. Teraz macie łóżko ustawione na wprost wejścia?

Jeśli pomysł uznasz za paranoiczny to wal śmiało;-)

dorothy, łóżko na tej ścianie to był mój warunek;) Ja nie znoszę wchodzić na bok łóżka. Uważam, że całe jego piękno tkwi w zagłówku, ułożonych poduchach, szzafkach nocnych po bokach oraz lampkach. A to wszystko najlepiej eksponuje się na wprost. Dlatego żądałam łóżka na tej ścianie, i nie wyobrażałam sobie go na żadnej innej (choć architekta zaprojektowała właśnie na tej ścianie, którą proponujesz;)).

Teraz wchodzę na bok łóżka - nienawidzę tego:evil: W ogóle mnie nie cieszy:( W ogóle nie czuję jego estetyki:( (choć jest bardzo ładne;))

yokasta, a wręcz przeciwnie;) Pomogłaś:D Skoro mówisz, że same pasy dobrze się tam prezentują, łądnie równoważą okna na przeciwnej stronie - to dużo. Gołą ścianą za łóżkiem bym się nie przejmowałą. Właśnie wtedy będę mogła poszaleć nad nim (tak się tego obawiałam, ze już nic tam nie powieszę:roll:), a poza tym pamiętajmy, że ja nawet szafki nocne planuję dwie inne - tam będzie się działo... oj, będzie;):lol2:

Zgadzam się, że urodę łóżka widać będzie jak na dłoni jeśli stanie na wprost wejścia. Zatem rozwiązaniem są pasy na scianie toaletkowej, co wygląda obłędnie na wizualce Ruby, zresztą w Twoim domu to wszystko będzie obłędne;-)

Widziałam dzisiaj lampy stołowe, bardzo podobne do tej z B&B w Almi Decor za 290 zł już z abażurem, w szoku byłam bo ta cena też jakaś nieichniejsza.

Widziałam dzisiaj lampy stołowe, bardzo podobne do tej z B&B w Almi Decor za 290 zł już z abażurem, w szoku byłam bo ta cena też jakaś nieichniejsza.

Powaga??? O mamuniu:o A ja jutro mam po tą drugą jechać... no nieeeeeee, czyli że co? okaże się, że baran ze mnie?;):lol2:

A są na stronie? Można je zobaczyć w necie?

Jesuniu, nie znałam tego... a to przecieżo mnie w 200%:lol2: madileo, dziękuję:hug: - będzie u mnie w ramkach w każdym pokoju:lol2: Rewelacja

:D dostałam kiedyś na urodziny kubek z takim wierszykiem ... też uznałam że to idealny opis Wagi ;)

Ruby ale wizualke wyczarowalaś! teraz widać ze to idealne miejsce dla tapety....

Sprawdziłam na stronie, nie ma ich w ofercie. Abażur zdaje się był czarnym, niestety ze złotem w środku ale podstawa od razu moją uwagę przykuła, bo wcześniej widziałam B&B u Ciebie:) Cenę sprawdzałam pięć razy, bo takie lampy u nich sa po 800zł, zresztą komu ja to mówię:) Ty to wiesz:) Jutro będę kursowała po mieście więc mogę zrobić zdjęcie lampy.

Edit

Cofnęłam się kilka stron, coś mi świta, że lampa nie miała okrągłej podstawy, ale tak czy siak tam jutro będę to sprawdzę.

Edytowane przez dorothyw