Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

Na pewnym etapie budowy ,a raczej wykańczania niestety człowiek jest zmuszony i do pójścia kompromis...,niestety.Ja też sobie wyobrażałam ,że poszaleję z wykończeniówka i dom wreszcie będzie odzwierciedleniem moich marzeń i dążeń .I co? dopa blada,kaska się skończyła i musiałam się przestawić z wyższych półek na trochę niższe...:D Nie mniej jednak życzę Ci ,abyś ie musiała rezygnować ze soich planów ,będę sledzić Twój wątek z zapartym tchem i zawzięcie kibicować...

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kacha ty mnie jeszcze nie znasz:lol2: najchętniej zapanowałabym nad każdą uszczelką i śrubką. Dlatego się tak u mnie wszystko ślimaczy;) I jak słuchałam u Darcy, że nie może wytrzymać ze swoim perfekcjonizmem, a widziałam jak często idzie na kompromis i przymruża oko na niektóre rzeczy, to aż się bałam co będzie ze mną:lol2:

Kochana, pourządzasz się jeszcze trochę i słowo kompromis będziesz literować do przodu i na wspak. ;)

Dziś w końcu wybrałam się do ZH:D Nic wielkiego nie kupiłam, a już na pewno nić do nowego domu i nic dla siebie. Zaopatrzyłam jedynie męża w nowe (bardzo ładne swoją drogą) skórzane "pantofle" i Hanutka w śmieszne zwierzakowe wieszaczki.

DO nowego mieszkania widziałam przepiękne poduszki. Na metce 25 euro, więc pytam Pana ile to kosztuje. Pan, że razy cztery, ale koleżanka sprawdzi. Kolerzanka na to: "139zł" - "To ma być x4? "To x5!" - mówię do Pana. Wzrószył ramionami i rzekł: "Polityka firmy":D No to juz choć wiemy, że tanio, nie tanio, na pewno nie taniej niż gdzie indziej:lol2:

Ile news'ów. Mi też najbardziej podoba się kominek nr 3 :-). Co do telewizji to wszystkich gorąco namawiam na jej ukrycie - taka moja prywatna misja!!! - czym bardziej ukryta tym mniej się ogląda, co jest zawsze z korzyścią dla rodziny. Najbardziej podoba mi zaangażowanie sztuki do takich rozwiązań :-) - załączam zdjęcie. Magda z niecierpliwością czekam na nową wizualizację kuchni po zmianach - cóż jestem prawdziwym "freak'iem" symetrii:(. Wszyscy byli w ZH, tylko ja nie, ale cóż takie życie po młodszej starsza też się rozchorowała ......W ZH to jednak warto robić zakupy dwa razy w roku, czyli w styczniu i w lipcu :-)

IMG_6038..JPG

haha:lol2: jakbym tak ukryła telewizor to godzinę dziennie poświęcałabym na jego znalezienie;) A tak serio mówiąc, u mnie opcja kartongipsów na ścianie telewizyjnej odpada (2 okna, które trzeba by też obudowywać:(), więc nic w ścianę się nie schowa. A naprawdę boję się robić kolejnej zabudowy na zamówienie, bo ta szafka tv ma szansę być jedynym meblem wolnostojącym w moim domu;) Pozostałe wszystkie ściany już zabudowane regałami, szafami itp. Więc niestety - telewizor na ścianie:( Ale postaram się, żeby miał ładne towarzystwo;)

Współczuję choroby, bo wiem co to znaczy. U nas to samo. Ja dzis pierwszy raz wyszłam z domu w tym tygodniu. Mała ciągle kaszle, smarka (na szczęście bez gorączki u niej się obeszło). Zdrówka życzę:)

Tak o tym ,blat obniżony ale podniesiony od strony salonu więc zlewu nie widać.Nie wiem jak sprawdzi się w praktyce? Wczoraj wpadło mi w oko .Chociaż osobiście wolę zlew wpuszczony w blat kamienny.Przy blacie drewnianym może taka opcja ??Chociaż z nałożoną deską bardzo fajnie:)

jeszcze raz...

Było:

Uwaga, uwaga, gorąca fota!!! Strasznie się cieszę, że ją znalazłam:D

http://images47.fotosik.pl/646/0666b622a55c8f7amed.jpg

To nie jest dokładnie wzór jaki ja wybrałam. Ten mój wydaje mi się dużo spokojniejszy. Ale chodzi o ogólne wrażenie podłogi kasetonowej, wyraźnie postarzanej w normalnym mieszkaniu (bo tu widać, że to rzaden pałac;))

A na drugim zdjęciu kolor zbliżony do tego który wybraliśmy:

http://images43.fotosik.pl/644/c3c01b193df16072med.jpg

I teraz zadanie dla waszych wyobraźni: połączyć to razem i wirtualnie zobaczyć efekt w moim mieszkaniu:lol2: I jak???

Ja jestem na 99,9% zdecydowana. Została zatem sznsa na rozbuchanie tego jednego promila moich wątpliwości - do roboty!:yes: Liczę na was. Naprawdę mówcie szczerze, bo i tak przecież zrobię jak zechcę, a może wasze sugestie naprawdę mi pomogą:)

Dorzucam jeszcze jedną fotkę kasetonów, która jednak nie wniosła nic w moje życie, bo to totalnie "nie mój" wzór:

http://images46.fotosik.pl/607/e45f69ce339f8531.jpg