Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

Tuba byłaby ok gdyby nie kwadraciki na dekorze płytek. Ona nadają taki retro styl. Mnie nawet kojarzą się ze starożytną Grecją (?!), ale pewnie tylko mnie heh. Poza tym to kwadraty, a tuba ma zarys koła. Spróbujcie zasłonić sobie rządek tych dekorów na zdjęciu palcem i o niebo lepiej. Ja bym wymieniła je na gładkie. Drugie rozwiązanie to wymienić umywalkę na kwadratową taką jak pokazała yokasta i wtedy też będzie bardziej geometrycznie. Ale to nie mnie ma się podobać tylko Tobie Magdo. A swoją drogą - zobacz Magda jakie każdy detal Twojego M wywołuje zażarte dyskusje!

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tuba byłaby ok gdyby nie kwadraciki na dekorze płytek. Ona nadają taki retro styl. Mnie nawet kojarzą się ze starożytną Grecją (?!), ale pewnie tylko mnie heh. Poza tym to kwadraty, a tuba ma zarys koła. Spróbujcie zasłonić sobie rządek tych dekorów na zdjęciu palcem i o niebo lepiej. Ja bym wymieniła je na gładkie. Drugie rozwiązanie to wymienić umywalkę na kwadratową taką jak pokazała yokasta i wtedy też będzie bardziej geometrycznie. Ale to nie mnie ma się podobać tylko Tobie Magdo. A swoją drogą - zobacz Magda jakie każdy detal Twojego M wywołuje zażarte dyskusje!

Panczurko myślę, że Magda zrobiła to celowo wybierając umywalkę na planie koła. Z firmy Alape dostępne są również tuby-kwadraty i walce;) W jednym masz świętą rację- to Magdzie ma się podobać, bo to ona tam zamieszka:)

http://www.architonic.com/pmsht/wt-rx325k-alape/1003476

No właśnie agawi - na zdjęciu, którego link wkleiłaś, jest tuba kwadrat na tle kwadratów, a nie kół.

Sądzę, że Magda jest z tej łazienki bardzo zadowolona, a jak ona już jest czegoś pewna, to my możemy sobie tu gadać i gadać, a Magda i tak wie swoje :)

Myślę, że Magdzie chodziło właśnie o ten kontrast, a nie oczywiste kwadraty do kwadratów;) Ale niech się właścicielka wypowie:D

Płytki z Ceramiche Grazia to moje ukochane, są cudowne. Tuba zaskakująca, ale jak to u Ciebie bywa zaskakująco pasuje;-)

Próbowałaś farb Kabe? Wg mnie Kabe i California to rynkowe thebeściaki. California nieco droga, ale Kabe z mieszalnika po rabatach wyszło mi za połowę ceny gotowego kolorowego Duluxa. W Casto wiadro Duluxa 5 l kosztuje ok. 100zł a ja za Kabe zapłaciłam też 100zł, tyle, że za wiadro 10l.

Chociaż jeśli chodzi o szarości to uważam, że jest Flugger i California, a potem długo, długo nic.

:jawdrop: Dziewczyny, nawet nie wiem jak się odnieść do tego, co tu czytam:o:lol2:

Dyskusje, czy umywalka na planie koła pasuje do kwadratów na kaflach to nie moja bajka:lol2: Ja nie dopasowuję takich rzeczy do siebie - i tyle;) Tak jak nie dopasowuje do siebie lamp czy wysokaości sąsiednich kanap (jak słyszę rozkminki w stylu: "czy ta lampa o kwadratowej podstawie z szarym abażurem w jadalni, dobrze zgra się z tą o okrogłej podstawie z jasnym abażurem w salonie???" - to mi ręce opadają (bez urazy;)), (nigdy nie biorę udziału w takich dyskusjach;))

Za to zgodzę się z panczurką w jednym: Mi też te kafle (z tym dekorem) przywołują na myśl starożytną grecję;) I dlatego właśnie naturalnym wyborem dla mnie było zestawić je z minimalistyczną, wolnostojącą umywalką - ta pasuje do tego zestawu idealnie:D (bo przecież kojarzy się z antyczną kolumną;):rotfl::rotfl::rotfl:)

W każdym razie cieszę się, że niektórym się podoba:D

Magda cieszę się, że jesteś dumna ze swojej łazienki. To Ty masz się w niej czuć dobrze. Ja też nie dopasowuję do siebie lamp np. chrom łączę z satyną i mam to gdzieś, że komuś przeszkadza. Tylko czasami coś mi nie styka. Nie gniewaj się na mnie :) Na zgodę coś especially for you from NY:

http://przestrzen.com.pl/index.php?p2337,serwetki-papierowe-do-drinkow-manhattan

http://www.sklepseletti.com/p/pl/214/czarny+kubek+-+new+york.html

http://www.sklepseletti.com/p/pl/226/czarny+talerz-+new+york.html

Mam nadzieję, że się uśmiechnęłaś :)

Ja najbardziej jestem zachwycona baterią - cudownaaaaa i jej połączeniem z minimalistyczną umywalką, pewnie gdybym to była ja to glazura byłaby czarna lub biała gładka, ale w tej wersji też jest efekt, tyle ,że najpierw uwaga się skupia na dekorze, a nie na tych obłędnych kurkach :-). Magda, kończ już ten remont :-) - jest tyle osób, które chciałby zobaczyć efekt końcowy, ze mną na czele :-).