Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MagdaZZZ się urządza - będzie eklektycznie (chyba;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień dobry, co do łazienek to mało widać(jak dla mnie),bo są jeszcze nie wykończone.Na pewno duża-pani domu juz teraz wygląda super.Ja mam pytanie odnośnie podwieszanych sufitów i ledów.Mam 2 belki podwieszone w boku pokoju i ledy(ze ściemniaczem) i moi fachowcy mają to urządzenie włożyc w belkę i chcą tam wyciąć otwór i zamaskować go kratką.Podobno tak trzeba.Jak to jest u osób,które mająl edy?Gdzie jest schowany ten cały mechanizm?Wcześniej u nikogo tego nie widziałm.Bardzo proszę o pomoc,jesli przeszkadzam to proszę o usunięcie postu.

Kochane, wracam po paru dniach milczenia z miłym prezentem:D

Oto stronka, na którą dziś przypadkiem trafiłam: http://sklep.theoldhouse.pl/index.php/

Może niektóre z Was ją znają, ale jakoś nie trafiłam u nikogo na wątku na tego linka, więc jest opcja, że i Wy nie;)

Ceny często odpychające, ale można dopaść jakieś miłe okazje. Są też ciekawe tkaniny. Ogólnie sporo ciekawych rzeczy:yes:

Ale to co mnie zachwyciło, to ta konsola:

http://i1.fmix.pl/fmi826/dea66d46001a2b024e072040/zdjecie.jpg

Po prostu cudo jakieś!!! No i jest pretekst do poprzeżywania: dlaczego? dlaczego ja już kupiłam konsolę???:bash::cry:

Wklejam, bo wiem, że niektóre z was mają konsole umywalkowe w planach, a ta jest naprawdę obłędna. Na temat ceny się nie wypowiem, bo jak zwykle jest to kwestia bardzo dyskusyjna;) Ale te z was, które zastanawiają się nad D&D powinny ją docenić;)

madzikma, w ogóle nie wiem o co chodzi:confused:, więc chyba nie pomogę:(

dorothy, nihiru, arctickate, dziękuję za miłę opinie:)

No, to cieszę się, że moglam wam podsunąć coś nowego, jeszcze niewidzianego;)

Beauty, faktycznie ta Twoja też śliczna:yes: W "szczególe" dużo bardziej podoba mi się konsola ze strony TOH, ale jakbym pewnie miała wybierać, to cena by wzięła górę;):lol2: Bo ceny mają naprawdę nieporównywalne.

Także Justynia, ty się poważnie zastanów:D Choć w porównaniu do ceny tej zaproponowanej przez Adama, to i ta "moja" wygląda baaardzo korzystnie:lol2:

Venus, agawi,dzięki - tego mi trzeba:hug: Zapewnień, że wybory dokonane, choć mogłyby być lepsze;) to i tak nie są złe:lol2:

Choć dziś i tak nie byłabym w stanie przejmować się konsolą (notabene sama wiem, że nie ma czym;) bo nasza Globo do Hanki pasuje idealnie... chodzi tylko o to, że i tą bym gdzieś z chęcią wcisnęła;):lol2:)...

Ale do rzeczy... nie byłabym w stanie się tym przejąć, bo... DOTARŁY DO MNIE LAMPY, te ze stanów:wave:

Matko boska, co to za lampy!!! Ja takich lamp w życiu na żywo nie widziałam:jawdrop: Obłęd jakiś... Zastanawiam się, czy z nimi nie spać:lol2:

Ustawiłyśmy z mamą u niej na długiej szafce rtv i... i nie chce oddać:lol2:... cudowne, przepiękne, zwariowałam:rolleyes:

Warta sprawa była tego całego zachodu (jak tata opowiada, co przeszedł, żeby to wszystko załatwić:o - (Tatku, jesteś najlepszy na całym świecie. KCB)

Kinkiety łazienkowe też są rewelacyjne... och, co za wspaniały dzień:rolleyes:

Ale zaczęłam mieć pewne obawy jeśli chodzi o tą różnicę napięć:roll: Bo do tej pory martwiłam się tylko gniazdkami - uznałam, że w najgorszym wypadku będzie konieczny adapter. Ale teraz czytam na każdym gwincie wielkie achtung, achtung, że napięcie żarówek max 120V:( I nie wiem... co myślicie się stanie jak wstawię tam nasze 220??? A jeśli nie wolno, to skąd ja wezmę amerykańskie żarówy? Tacie już zapowieziałam, że może się tak zdarzyć, że będzie musiał teraz przy ostatniej wizycie w NY zrobić napad na jakiegoś walmart'a i kupić mi zapas żarówek na najbliższe 3 lata:lol2: - przeraził się tą wizją;)

Nie wiecie przypadkiem, jak to jest z lampami ze stanów???:confused:

Co do konsolki to będę musiała poważnie się zastanowić, ale mam jescze rok do urządzania wnętrz, więc co ja z nią zrobie :( już bym chciała wszytsko kupować, ale na razie muszę się wstrzymać.

Globo u Hani w lazience pasuje baaaardzo o wiele bardziej, niż ta konsolka, ale rozumiem Twoją chęc jej posiadania :)

Beauty a widziałaś na żywo może w Wawie?

Wiesz co Justyna, masz rację;) Zdjęłam naklejki z gwintów, i na nich jest napisane 60W 230V (a na kinkietach nawet 250V). Czyli informacja na naklejkach (120V) dot. napięcia w sieci, a nakleili na gwinty do wkręcenia żarówki, bo uznali, że od wkręcenia żarówki każdy zacznie;)).

Więc raczej nie powinno być problemów:D